Sadelinpassningar 090806


Show Girl



Show Girl är 3 år ung och bor på Åsby gård. Hon har en 4 månader gammal dotter som mycket väl kan vara Sveriges sötaste halvblodsföl. Och världens mest sociala. I takt med avvänjningen kommer mamma att börja ridas och för att det ska gå så bra som möjligt och upplevas så positivt som möjligt så därför ville matte Rebecka ha en riktigt bra sadel att köra igång med. Det blev en Wintec 500 dressyr Cair i 17" med rött koppjärn, alltså i bomidd vid - Show girl är välfodrad och har inte fallit ur det minsta under dräktigheten.


Silvana





Silvana har som korsning Halvblod/New Forest en ganska intressant, muskulös exteriör. Hon är även sjukt ointresserad av att posa för kameran - något matte försöker hjälpa till med på den nedersta bilden. Silvana har en ganska rak, bred rygg och behövde en dressyrsadel med ganska mycket bossa baktill eftersom hon står och arbetar lite i "uppförsbacke". Det slutade med rekommendation av en Wellington Elit i 17"/5 som även hennes ägare drivdes väldigt väl med.

Dee Diamond Spots



Är en American Paint (nu jublar Camilla över en westernstammad häst på bloggen!) och har en lite svår exteriör då hon är något överbyggd och har lite välvda revben samt långt tillbakagående bogbladsspetsar. Utöver det har hon lyckligtvis en välmusklad och trevlig ryggmuskulatur som ger mycket plats att lägga sadeln på.

Efter mycket kännande och klämmande rekommenderade jag en Bates eller Wintec Isabel Werth med Cair-inlägg, rött koppjärn (vid) och inlägg i bossorna framtill som lyfter sadeln något och sätter ryttaren i rätt balans. Annars hamnar man som ryttare i framvikt även om bomvidden för hästen är rätt. Jag valde i detta fall inlägg fram istället för en lägre bossa bak eftersom Isabel-modellen låg väldigt trevligt i formen och redan har bossor som är ganska platta och tunna.

/Anna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0