Oscar har ordet!


God måndag allihop! Hoppas att ni haft en bra helg.

Idag har jag för första gången någonsin den stora äran att få presentera en gästbloggare här på sidan. Oscar Eriksson är sedan några år tillbaka en av Bidermans profilryttare. Tack vare sin enorma ambition och sitt hårda arbete utvecklas han ständigt och skördar nu allt större framgång ute i fälttävlans-Sverige. Och så har han en väldigt fin känsla för hästen - något vi som sponsorer värdesätter mycket högt.

Oscar kommer återkomma som gästbloggare här på sidan, liksom våra övriga profilryttare. Jag hoppas att de kan intressera dig, inspirera dig och ge dig tips och råd ifall du behöver några sådana!  





Dressyr Clinic med Kyra och Landslagsträff

Helgen började med att gå upp tidigt och rida hästarna. Som skötte sig riktigt bra. Red Balou på kandar. Han är inte riden på kandar så mycket. Men han var väldigt mjuk och fin med att ha en massa grejer i munen. För Lennis del så var det sista trimmningen innan söndagens landslagsträff på Runsten.

Efter att hästarna var ridna så var det dags att göra sig i ordning för att åka till Täby på Kyras dressyr clinic. Där hon pratade mycket om hur viktiga grunderna i ridningen är och hur stor inverkan det gör på både ryttare och häst om man tex. sitter snett i sadeln. Att både det ena och det andra kan komma med att man sitter snett i sadeln. Det var en väldigt bra och lärorik clinic. Biljetterna till clinicen tog slut innan ens första reklamutskicket hann komma ut. Dom beskrev Kyra som en rockkonsert där biljetterna var slut på två timmar efter biljettsläpp.

På söndagen så var det dags för årets andra träff med landslaget. Det kallas för en Ride Up där både ponny, junior och young rider landslagen träffas. Man rider först sitt dressyr program på fm och sedan banhoppning på em. Eftersom ryttarna är så utspridda över landet har man delat upp ryttarna så att vi i den norra delen åker till Runstens Gård, Stockholm, och alla de som bor i södra sverige åker till Grevagården, Skövde.

Jag red CCI/CIC* B som är är det program som rids på mästerskapen. Red ihop 71% men är inte riktigt nöjd om man ska jämför med sist då jag red på 76% och helt otroliga två 9or. Men ska ändå vara nöjd eftersom det är långt ifrån dåligt, men skulle önska mera bakbensaktivitet.

På lunchen så hade jag inte så mycket att göra så jag hämtade min dator och kunde så kolla live ifrån inomhus SM i hoppning ifrån Helsingborg.

Sen var det dags för banbyggnad inför banhoppningen. Det var en ganska svår bana med svåra linjer på både rakt och böjt spår, trekombination och med hinder som kommer snabbt. Det är både roligt och nyttigt att träna lite svårare banor. Det rullade dock två bommar som på film såg ut mest som en liten tutch. Red om några hinder och satte då lite mera tryck. Det blev lite mera tryck i sprången. Han var riktigt fin även här även om det skulle önskas lite mera bakbens aktivitet.

Efter jag tagit hand om Lenni och en sista åter träff med alla ryttare började resan hemåt. Nu kommer vi inte att ses förrän om fyra veckor i Falkenberg.


  
På bilden är det Kristian von Krusenstierna som rider på en GP häst.


Kram Oscar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0