Mannen. Myten. Legenden.


 Donnis :-)

Alla mina tjejkompisar får ursäkta men det här är vännen med stort V. För det här är killen som hängt med sedan jag var 8 år gammal. Som aldrig bangat utan alltid ställt upp på mina galna upptåg. Som är rak och ärlig och som helt enkelt nyper tag i mig när han tycker jag beter mig fel. Tänk om vi människor var lika okomplicerade.


Donnis och jag har vuxit upp tillsammans och format varandra till de vi är idag. Han är en skön liten skit som gör sånt som ingen annan gör. Han käkar salvor och raggar fortfarande på mammas varmblodstjejer fast han varit valack i snart 14 år. Han kan sparka bakut på beställning och ställer sig ofta med frambenen på en halm- eller spånbal för att bli lite högre än sina 97,5 cm.

Den här lilla knubbisen är helt enkelt en stor individ med ett jättehjärta i en liten kropp. Han är upphov till hundratals roliga historier och lika många underbara minnen. Och jag skulle kunna skriva ett blogg-inlägg om dagen bara om allt knäppt han gör.

/ Anna - shettislover.


Kolamasken


Jag vet, det heter Kolla Masken. Men sedan min kära syster myntade uttrycket under någon av de många lördagar vi arbetat tillsammans så sitter det på något vis kvar. Och så låter det mycket trevligare - lite som en godissort! Behöver jag tillägga att humorn i butiken av någon anledningen tenderar att vara extra låg just de dagarna?


Oavsett hur man väljer att uttala det så är det utan tvekan en av de bästa produkter som tagits fram på mycket länge. Visste ni att vi håller på att utveckla resistens mot över 90% av alla våra avmaskningsmedel? Bara för att vi envisas med att trycka i våra hästar dem i tid och otid trots att vi inte ens vet om de har behov av det. Med andra ord - avmaska inte i onödan.

Mitt 19-åriga halvblodssto har inte haft mask och följaktligen inte avmaskats på två år tack vare denna kontroll. Tydligen så är det väldigt vanligt att äldre hästar inte alls drabbas och därför behöver man inte gödsla med Ivomec, Noromectin och allt vad det heter bara för gödslandets skull.


Idag har i alla fall jag plockat bajskluttar igen. Jag tror egentligen inte att själva testet står och faller på vilka man tar men jag brukar ändå välja mina med omsorg. Det känns bättre så. Sedan har jag lagt dem i en plastpåse, fyllt i följesedeln och lagt hela kartongen på posten. Prova!


Början

 

På något nytt. Ibland känns det behövligt med en nystart, inte minst på våren när man som allra mest vill säga adjö till allt mörkt och skaka hand med allt ljust och glatt.


I torsdags eftermiddag kände jag för första gången i år den där riktiga sommarvärmen. Och varje år reflekterar jag över hur folk förändras när den värmen för med sig de där riktiga vår och sommarkänslorna.


En pappa visslar när han kommer gåendes med sin barnvagn, en busschaufför har skrivit "Have a nice day" på bussens informationstavla som normalt visar slutstationen och helt plötsligt har man tid med allt man ska hinna göra efter jobbet på kvällarna.


Välkommen till något nytt även här hos oss på Bidermans - Annas blogg. Här kommer du kunna följa mig i mitt dagliga arbete som butikschef, som sadelinpassare och som produkttestare. Men kanske ännu mer i mitt privatliv som hästägare, tjejkompis, kattsambo och levnadsglad 23-åring.


Dags att möta våren tillsammans!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0