Magi



Jag ryser hela vägen upp i ansiktet när jag ser det här klippet. Det är perfektion.

För er som inte är så insatta i dressyr så kan det jämföras lite med en match mellan Barca och Real där Barca vinner med typ 20-0. Utklassning.

/Anna.

Jag är kär


 

I Edward Cullen. Så nu ska jag se Twilight för tredje gången sedan igår.

Sorry mamma. Det blev ingen svärmorsdröm.


/Anna.


Vi har fått barn!


Vilken dag.

Sitter på MdH:s upprop i sporthallen när jag får mms:et. "Tjejer, måste tyvärr ställa in middagen imorgon. Jag är på BB. Fick en liten pojke i natt. Han väger 3,7 kg och heter Jack. Ringer så fort jag är hemma så ni får hälsa på".

Och sen bilden. Inte en chans att jag kunde hålla mig. Sitter där på läktaren och bölar för fullt medan jag ser hur människorna runt omkring mig börjar undra vad det är för labil galning de hamnat bredvid. Men det skiter ju jag i. Precis som att allt prat om studenthälsan hit och kårleg dit reduceras till ett svagt mummel någonstans i bakgrunden.

För Sinita och Valle har ju fått barn! Fab 5 har blivit mammor för första gången :-) Det är helt fantastiskt, otroligt, makalöst och härligt på en och samma gång. Och han är så söt. Grattis Sinita, jag kunde verkligen inte vara gladare för din skull! 

/Anna.



Den perfekta morgonen


Idag börjar skolan! Och jag har för en gångs skull tagit mig ur sängen tidigt.

Fönstret än öppet och Bullis ligger och myser i morgonsolen. Lägenheten är städad, tvätten tvättad, frukosten framdukad och Anna Ternheim-playlisten är igång för fullt. Och så luktar det nybryggt kaffe.

Jag känner mig harmonisk.

/Anna.

Can't help it


Hur stark och independent man än (eller tror sig vara) så tror jag att alla människor någon gång känner sig ganska hjälplös och i behov av en klippa. Någon att luta sig mot.

I mitt fall inbegriper den situationen allt som har med spindlar att göra. Det funkar helt enkelt inte för mig. Någonstans.

Så tack världens bästa T för att du i alla fall försökte hitta monstret och rädda mig från det när jag stod och skakade i soffan med gråten i halsen :-)




Åh fy fan
. Jag ska aldrig mer bildgoogla ordet "spindel".

/Anna - chicken.

Kontraster


Jag gillar kontrasterna i mitt liv.

De flesta personer jag möter träffar bara en Anna. Men jag hoppas och tror att den här bloggen kan vara ganska bred i sitt innehåll, precis som jag är. Att den kan visa sidor som ni kanske inte trodde fanns, sidor hos mig ni inte har lärt känna än.

Vissa människor möter mig bara i butiken. Osminkad i jeans och pikétröja, och babblandes om allt ifrån olika bettmodeller till innehåll i olika fodersorter. De upplever mig förhoppningsvis som ganska påläst och hjälpsam och en riktig hästtjej.

Andra träffar mig ute i stallarna på sadelinpassningar. Med det smutsiga håret i en rufsig knut och arbetsskorna med stålhätta på fötterna. Springandes med mätstickan i högsta hugg och bärandes hit och dit på en massa olika sadlar i allt ifrån 25-gradig, svettig sommarvärme till snökaos. Helt insnöad på bomvidder hit och stoppningsmaterial dit.

Åter andra ser mig bara på diverse uteställen här i stan. De tror förmodligen att mina enda intressen är att shoppa, välja outfit, fila naglarna, sminka mig och att gå ut var och varannan kväll. Att mitt liv inte innehåller så mycket mer än så.

Vissa, särskilt de som inte träffat mig så mycket på länge, ser mig säkert som ganska tyst och lugn. Andra som hon som skrattar högst och är lite halvknäpp. Min gamla svenskalärare som den ordentliga tjejen med toppbetyg och mina gamla träslöjdslärare som tjejen som gjorde hela salen till ett enda stort skumbad, satte gladpack över toalettsitsen i personalrummet och dök upp på ungefär varannan lektion.

Och jag älskar det. Jag älskar variationen det ger mig att ena dagen leva stadsliv, andra lantliv. Jag älskar att jag läser allt ifrån Cosmopolitan till Dostojevskij, att jag gillar allt ifrån öl och Champions Leauge till bubbelbad och champagne, att jag älskar det yttre men alltid inser att det bara är det yttre. Att jag ena dagen kan ligga tyst och funderandes titta upp i taket i timmar men nästa inte hålla käften i tre sekunder.

Vad jag däremot inte älskar är människor som tycker att det ena utesluter det andra. Exempelvis personer man möter i arbetet och som inte tror att man kan vara professionell och bra på sitt jobb för att man är ung, tjej och använder mascara. Sånt kan irritera ihjäl mig. Folk som inte tar en på allvar, eller tar ens intelligens på allvar, bara för att man inte ser ut som Einstein. 

Sådana människor finns, jag lovar. De dog tyvärr inte ut på 1800-talet. Och de gör det svårare att fortsätta vara sig själv - full av kontraster - men jag kommer definitivt fortsätta att vara det ändå.

/Anna.



Ge mig styrka




Har nyligen kommit hem från en brunch på Sylvia fylld av kalorier och asgarv. Halva bakis-Eskillstuna var som vanligt där och skvallrade om gårdagen. Nu ligger jag hemma i soffan med sambon och är fasansfullt trött, vilket jag tycker att bilden beskriver mer än väl. Och snart måste jag ändå på något vis släpa mig upp härifrån för att ta hand om mina 10 tvättar. Sweet. Tack gode gud att världens bästa Annelie har hand om Ametist idag så att jag åtminstone slipper den kraftansträngningen.

Det har varit en bra helg. I fredags hade jag en lugn kväll på landet. Mamma bjöd mig, Jonas och Cissi på monstergod pasta innan vi glodde på Kristallen-galan (eller vad det heter). Jag roade mig med att kommentera alla kläder, Jonas irriterade sig på att allt jag pratade om var party och Cissi gillade varenda kotte på galan. Mamma stod ut. Den var mysigt.


 
Och igår hade jag min roligaste kväll på länge med gänget. Det vill säga Maria, Fia, Malin och Erika. Vi provade kläder och drack drinkar i timmar innan vi attendade födelsedags slasch inflyttningsfest hos Madde. Som naturligtvis visade sig vara en höjdare! Sen gjorde vi om hela Centro till dansgolv och skakade våra house-rumpor till Johan och Jojjes DJ:ande hela kvällen. Och sen bangade jag efterfest - hemmagjorda toast och lite resorb hemma i tryggheten lockade på något konstigt vis mycket mer...

Nu ska jag klicka igång min DiLeva-playlist och starta storstädningen. I alla fall snart.

/Anna.



Inspirationskälla


Tänkte Lena möjligtvis på mig när hon skapade det nya "sjukvårdsbordet" i butiken?

/Anna - fortfarande kompress-knarkare.


Ur Bullis synvinkel




/Anna - kattsambo.

Helgtips á la Anna






Kvällen igår var toppen. Om än ganska lugn, då halva ligan var sönderslitna efter en vecka i Marmaris. Men det tar vi ju igen i helgen!

För nu är det fredag igen. Det går så fruktansvärt fort nu för tiden. Sitter med miniräknaren i högsta hugg och lägger butiksschemat fram till nyår. Det är typ som att tvinga en vegetarian att välja mellan fläskfilé och oxfilé - blir aldrig riktigt bra.

Men nu tänker vi på roligare saker! Fredagsfeeling. Idag stänger jag butiken med Cissi så ni kan räkna med sväng senare. Har redan varit upp hos Sara på övervåningen och tjuvstartat med några moves. Om ni, kära läsare, skulle ha brist på fantasi över helg-aktiviteter så kan jag rekommendera följande:

1) Stockholm Horse Game. Tre dagar med hoppning på allt ifrån 1 meter till Grand Prix-nivå kör igång idag. Så egentligen, vad väntar ni på?



2) Sundsvall Open Trot. Om ni är lite mer åt trav-hållet. Kommer garanterat bli en publikfest och en sportslig kvalitétshelg.

3) Utflykt med mina brudar imorgon. Om ni föredrar snyggingar på två ben istället för fyra :-)

Själv ska jag jobba...

/Anna.

What a wonderful world


Idag blev världen perfekt. Jag och min mobil vaknade med ett leende på läpparna, lunchen var extra god, reklamationerna gick smidigare än vanligt, hela dagen på jobbet gick bättre än vanligt, jag hittade nyss min favvo-tisha och solen skiner. 

Nu ska jag ta en snabb-promenad och sedan väntar en helkväll med jordens skönaste brudar. Mina. Höggravida Sinita ska med, hemkomna Ida ska med, Maria och Fia ska självklart med, hela Grappa-artilleriet ska med, charter-hjältarna från Marmaris ska med. 

Det gör mig ännu gladare.  



/Anna.

Bättring


Onsdagar är ändå rätt så bra dagar! Såhär i efterhand när stressen mattats av och jag faktiskt hunnit med ganska mycket. Och solen äntligen lyser igen utanför. Gillar att jobba 08-16, man hinner med en massa på kontoret innan butiken ska öppnas kl.10.00 och så får man sluta lite tidigare än vanligt.

Nu ska jag snart lämna Camilla och Stephan ensamma med dammtrasor, prismärkare och ringande telefoner. Ska försöka hinna med lite snabbshopping på Tuna, promenad med tjejerna, diskberget och senare en god sallad och ett glas vin någonstans med goaste Cissi och Maggan. Det var alldeles för länge sedan vi fick till något sånt.



Nu låser jag kontoret för idag. Ciao!

/Anna.


To much to handle


Den här veckan är galen. I bemärkelsen galet stressig på jobbet. Hade i och för sig inte förväntat mig annat med tanke på att det är min sista heltidsvecka innan kursstarten på måndag. Tillika veckan innan två veckors semester från buitken, vilket bara det brukar vara ett projekt.

I nuläget försöker jag att jonglera med beställningar, reklamationer, sadelkontroller, schemaläggning - ja egenligen allt som behöver avrundas innan helgen, och/eller bollas över till någon av de andra tjejerna. I'm going crazy. Tur på något vis att det regnar ute så att det är en kämpig dag rakt igenom. Mindre tur att man inte får tjäna ett jävla skit för att bara få bidrag, inte ens lån, från CSN. Och mindre tur att Mdh släpper hästens schema på fredag så att jag har EN arbetsdag på mig att styra upp butiksschemat för samma period. Muppar.

Tur att min blogg vanligtvis är av den mer positiva sorten så att ni kan ta lite gnäll då och då. Nu ska jag beställa en sallad från Grimman så jag har något att se fram emot (jag är då glad för det lilla!) och sen ska jag köra vidare!  

/Anna.

Kul kväll






Idag är det rensning i såväl ekonomi som garderob hemma i casa de Biderman. Roligare kan man ju ha...

/Anna - no life.

Skogarderob 2009


Idag tog jag en runda på Tuna Park efter jobbet för lite hurra-det-är-lön-shopping. Och insåg efter mitt besök på Scorett att jag måste vinna en sån där mångmiljon-vinst igen.










Go Scorett! Vilket uppryck. Skönt att åtminstone en skobutik i lilla Eskilstuna börjar hålla riktigt hög klass. Måste ju kunna gå någonstans när jag verkligen vill provocera min självdisciplin...

/Anna.

Sundsvall Open Trot


V75-7, 2140 meter autostart:

1) Querios du Mirel - Jarmo Niskanen
2) Adrian Chip - Robert Bergh
3) Commander Crowe - Peter Ingves
4) Colombian Necktie - Thomas Uhrberg
5) Global Glide - Per Lennartsson
6) Acclaim - Håkan Eriksson
7) Torvald Palema - Åke Svanstedt
8) Glen Kronos - Lutfi Kolgjini
9) Triton Sund - Örjan Kihlström
10) Beanie M.M. - Torbjörn Jansson

Det kan nästan inte bli bättre va? 

Stort GRATTIS alla ni som kommer kunna vara där. Jag kan det nämligen inte...

/Anna - missing out.

Bidermans profiler


På Bidermans har vi några samarbetspartners som vi jobbar lite extra tillsammans med. Sedan har vi även två unga profilryttare som vi med stor spänning och nyfikenhet följer lite extra sedan ett par år tillbaka. Två väldigt duktiga ungdomar som tävlat ponny och är på väg upp i storhästvärlden. Och som jag tänkte att ni skulle få lära känna lite närmare!




Oscar Eriksson är 14 år och bor i Eskilstuna. Han har en D-ponny vid namn Star Dust (bilden ovan) som han tävlat Lätt A i både hoppning och dressyr på. Samt Liandor Heart Breaker som är valack född 1997 efter Cairo 869-
Alabi. och importerad från Danmark.

"Lenni" som han kallas kom till Sverige 2005. Sedan han hamnade i Oscars ägo hösten 2008 har de tävlat 1,25 hoppning och Lätt A:6 tillsammans. Oscars mål med Lenni är att innan hösten 2009 starta 1,30 i hoppning och under 2010 kvala 1,40 för att sedan få rida Junior SM. Han vill även kunna rida Msv dressyr 2010 och fortsätta med sin fälttävlanssatsning. Om ni vill följa den på närmare håll har Oscar en egen blogg där han delar med sig av erfaranheter från träningar och tävlingar.

     

   

   


Gabriella Köhler
är 16 år och bor i Nyköping. Nu i dagarna börjar hon på Nyköpings gymnasium på Samhällslinjen. Bella började rida på Nyby Torshälla RK när hon var 4 år och har sedan dess tävlat ponny under hela sin uppväxt. Idag har hon D-ponnyn Toffee Banoffi (bilden ovan) som köptes från fam. Sohlman i Mariefred. Bella blev kär i Toffee första gången hon satt på honom och ekipaget har idag kvalat in till MSV A tillsammans. Efter en lång vårsvacka på grund av isolering av stallet till följd av kvarka har de nu börjat hitta formen igen och de senaste tävlingarna har resulterat i placering i varje klass.

Bella tränar och tävlar också D ponnyn Bandit som är 12 år och tysk import. Tanken är att hon ska "bygga upp" och rida till honom lite inför försäljning. Idag hoppar dom LC och LB på tävling med tränar på LA och MSV höjd. Gabriella tränar för Daniel Svensson har gjort det sen 4 år tillbaka.

   

   

   

Två väldigt goda representanter för Bidermans som vi är mycket stolta över!

/Anna.


Malin-fever


Ibland har jag så roligt hela tiden att jag helt enkelt inte hinner blogga. Så har den här helgen varit. Mycket för att jag haft världens bästa Malin på besök och som inneboende hos mig och Bullis sedan i lördags. Jag älskar när hon är här och hälsar på! Bullis också, hon tar varje tillfälle i akt att välta omkull på Malins mage och bli kliad bakom öronen.

Hela helgen har varit skön på något vis. Inge måsten. Bara promenader, skratt, prat, chickflick-filmer, american pancakes, urflippad "modern dans" i köket och party. Förstklassigt häng dygnet runt helt enkelt!











Nu har jag precis vinkat av henne vid tågstationen och tagit en spaningsrunda i butikerna på stan. Och ok, kanske lagt undan några plagg tills imorrn... Har långhelg och ledigt idag så den här veckan (sista innan plugget börjar!) blir en kortis. Ska nog ta en promenad till nu, storstäda lägenheten och sedan dra till landet och hästarna. 

Ametist är in need of en ordenlig make over efter sommarbetet. Särskilt som hon nu ska sättas igång ordenligt igen av mig och min nya medryttare Annelie som hon fick stifta bekantskap med igår. Annelie vill rida mer och ha en häst att pyssla om, jag behöver hjälp eftersom min höst kommer bli mer än busy och Ametist behöver motion - winwin så långt ögat når.

/Anna.

Uppladdning


Det är alltså fredag eftermiddag - igen. Känns som det nyss var helg, men det kanske är för att ångesten fortfarande inte riktigt släppt och ännu mindre brännskadan...

Min arbetsdag fullkomligt flög iväg idag. Hade ett väldigt positivt återbesök hos en D-ponny jag provade ut hoppsadel till för några månader sedan, beställde lite grejor, moppade (!) golvet i köket och sen var det helt plötsligt bye bye butiken och långhelg! Sweet.

Fia och jag har inlett den med en power walk och nu hänger vi i min soffa medan vi snackar kändisarnas bikinikroppar, lyxiga bodylotions och annan skit. Bara en massa skit faktiskt, blandat med lite skvaller som ni inte får höra :-) 

Dagens citat (som kommentar på en intervju med Channing Tatum): "Marry me! Jag vill också vara en skör liten docka i en plastburk".



Nu blir det dusch, make och vin. Plus en massa sedvanliga äventyr!

/Anna. 

Antiklimax


I natt vaknade jag av att jag sov så fruktansvärt bra. Positionen var optimal, temperaturen optimal, den sköna känslan i hela kroppen optimal. Jag liksom bara slog upp ögonen och tänkte att "shit, det här är ju perfekt. Det blir inte bättre än så här".  

Det är kanske ganska skumt att halvsovandes tänka att man sover så himla bra, men så var det i alla fall. Och hela den här grejen har utlöst en liten ångest hos mig. För nu då? Nu känns det typ som att jag springer 100 meter häck och har tagit hem SM, EM, VM och OS - på samma vecka. Nothing left to experience liksom.




Men rackarns vad rart det var :-)

/Anna - zzz.....

"Vi drar till jägers i sep..."


Hotell bokat och klart till Derbyt! När syrran och jag delar rum råder väl ingen tvekan om vart för- och efterfesten styrs?
Biderman-style!



Det blir många lyft i Malmö...


/Anna.

Låtsas-shopping


Är alltså när man är totalt pank men låtsas att man just vunnit på triss, går in på en nätbutik och klickar ned precis allt man vill ha (i rätt färg och storlek - inget fusk!) i kundkorgen, stirrar ett tag på listan med bilderna och sedan trycker på det röda krysset uppe i högra hörnet så att hela skiten stängs ned. Lite i stil med chockterapi. BOOM bara så är allt borta.

Det här är givetvis något som jag sysslar med ganska ofta. Och så även idag. Så här kommer några tips till dig som faktiskt har vunnit på triss. Eller bara har bättre hand med pengar än jag har. 











Asos

/Anna.

Att fixa en katt del 3


Det här är helt enkelt fortsättningen på min vän Orres kurs i hur man fångar en tjej. Tillägnat alla mina manliga läsare :-)

Var dig själv.
Spela aldrig spel.
Gilla Sex and the City.




Så. Var det sagt.

/Anna - "I could teach the damn class" (för alla ni som kan era Samantha-citat).

Happy day, busy day


Jag känner mig lycklig. Sånt där går ju som ni vet upp och ned. Men just nu känner jag mig ovanligt pigg och glad, harmonisk och självständig. Som det ska vara!

På våningen ovanför sitter min lillasyster och bläddrar i papper. Jag blir ännu gladare bara jag tänker på det. Jag kan krama henne när jag vill. Eller ta kort på henne. Även fast hon inte vill.



I övrigt är det full fart här på jobbet! Höstens leveranser börjar rulla in och fler inköp ska göras. Så jag delar upp min tid mellan alla goa kunder, uppackning av varor, möten med leverantörer och sadelinpassninger. Vilket gjort denna vecka ganska hektisk. Men bättre det, jag hatar när det blir lugnt och långtråkigt.

Om ni kommer in och hälsar på oss i butiken så kan ni sno åt er ett eko-plommon á la Bidermansrabatten som mamsen sprang runt och plockade på lunchen. Terapiarbete måhända? :-)



Nu ska jag rusa vidare. Sundbyholm och provridning av dressyrsadlar står på schemat!

/Anna.

Jubileumspokalen 2009


Iceland. Stefan Melander. Örjan Kihlström.





Ligan var självklart på plats på E-läktaren och klappade händerna varma. Kul initiativ av Solvalla att göra en helkväll och något nytt av loppet.

Och vilket lopp det blev. Vilka hästar som gjorde upp om det. Jag kommer minnas Igor Fonts spurt i hela mitt liv. Hans tid sista 300 kan inte vara av denna värld. Och Quarcio du Chenes styrka. Och hemmahoppet Device som fick det svårt mitt i klungan men ändå visade strålande form.

Men framför allt Icelands vinnarskalle när han vinner från dödens. Unnar Stefan Melander den här segern med hela mitt hjärta och hyllar segergesten då han lyfter hästens högra framben inför fotografer och publik som för att skaka hand och gratulera varandra till ett bra jobb. Stort!

/Anna.

Enough


Just nu är jag väldigt trött på stickor i fötterna, blåsor på fötterna, svullnader, blåmärken och brännskador. Nästa gång jag festar ska jag anställa en alldeles egen bodyguard. Som kan skydda mig från min allra största fara i livet  - mig själv.



Nu drar jag till Valla, Jubileumspokalen och Device! Ska skrika hejarramsor tills jag blir hes i solen på e-läktaren och bara ha det bra.

/Mrs Costner.

Rädda Bullis släktingar




Visste ni att det bara kostar 100 kr i månaden att bli tigerfadder? Det kostar ett par trosor på H&M att bidra till att de här otroliga djuren inte utrotas för gott. Jag kan lätt avstå från ett par trosor i månaden. 

Bli faddrar här ni också.

/Anna.

Well, these boots are made for walking




And that's just what they'll do.
One of these days these boots are gonna walk all over you.

Snart hemma!

www.gojane.com

/Anna.

Kväll


Jag ligger i sängen. Tror att det kan vara min absoluta favoritplats i hela världen. Särskilt på mornarna :-) Men även 20.45 en tisdagskväll som denna när man inte har något bättre för sig än att bara grotta in sig.

Har haft en lång dag med sadelinpassningar i Katrineholm, Vingåker, Kungsör och Köping. På ett ungefär - jag är ett riktigt stolpskott när det kommer till geografi. Några bilder får ni tyvärr inte eftersom jag ännu inte blivit sponsrad med en kamera från något håll. Men jag håller fortfarande hoppet uppe!

Efter sadelinpassningarna åkte jag till Apoteket för att be om experthjälp med min brännskada. (Nej Cissi, äggvitan kändes inte tillräckligt effektiv). Och fick där en utskällning så det hette duga om att jag borde ha gått till vårdcentralen för länge sen med min (tydligen) ganska djupa åkomma. Och sen prackade de på mig kompresser i jordens alla former och skickade hem mig för att åtgärda mitt misstag. Så nu har jag plåstrat om mig själv. Och kan glömma allt vad urringade klänningar heter på ett bra tag framöver. Fabolous. 

Jag börjar tappa sommarkänslan. I takt med att regnandet eskalerar ökar även min lust till filmkvällar i soffan och annat myspys. Brukar den här känslan komma så tidigt? Tycker alla pratar höst oavsett om man tjuvlyssnar på snacket i provhytten bredvid eller hör på radio. Den 18:e augusti liksom, det är inte ok. Om inte jag går emot strömmen snart och tar tag i mig själv så kommer min höst och vinter bli ännu längre än vanligt. Och det behövs ju definitivt inte.

Så.
Fake it til you make it.
Nu ska jag framkalla sensommarvibbar så det skriker om det. Tvinga fram lite inspiration till picknicks i parker, sena kortspelskvällar på uteplatsen och ännu mer grillad haloumi. Gud vad kul det ska bli.

Förresten! Rättelse från gårdagen: det var andra starten för Princess Rapida och ingenting annat. Så klart. Men skräll att jag inte har alla hästar hemma ibland. Hon var i alla fall jättefin! Gick iväg bra från start och låg som trea på innerspår genom loppet innan hon kom ut halvvarvet fran mål och gick bra ända in. Roligt för alla som följt henne att det äntligen börjar lossna.

Nu ska jag glo igenom varenda nätbutik jag kan hitta. Jag har ett uppdämt shoppingbehov utan dess like.

/Anna.

Snoris


Bästisen har pollenallergi. Vi snackar alltså om Donnis The One nu. Han snörvlar och hostar och blir alldeles tilltäppt på somrarna den lilla stackarn. Så nu är det inte bara ögondroppar för hans brist på egen tårvätska som jag måste ge morgon och kväll, utan även slemlösande. Man vill ju liksom att han både ska kunna se klart och andas. 

Synd bara att han mest latar sig i hagen istället för att springa in bensinpengarna det kostar mig att gasa fram och tillbaka till landet hundra gånger om dagen. Eller vem försöker jag lura? Jag bryr mig ju inte det minsta om sånt. För min lilla pärla är värd hela Statoil om det så krävs.



Och nej. Han lider inte av någon mysko, röd åkomma på näsan. Han har bara gnuggat den mot lösdriftsladan :-)

/Anna.  

Mig kan man tydligen lura i vad som helst




Om någon vill ha sig ett gott skratt just nu så är det bara att knata förbi utanför mitt fönster. Jag står nämligen och kletar in mig själv med äggvita. På brännskadan. För det har Cissi och Jonas sagt att man ska. Om det här är något sorts practical joke så ska jag nacka dem båda två.

Nu ska jag käka lunch och åka till jobbet! Senare blir det trav och första starten för Princess Rapida på Sundbyholm. Mammas uppfödning som i stort sätt alla runt omkring mig förutom jag själv äger en del av. Men jag kan ju heja för det!

/Anna - penslar vidare.




Yesterday




Älskar skjortklänningen jag snodde från Fia. Det är tur man är omgiven av sköna bönor med excellent taste och stora klädkonton när klädkriserna smyger sig på.

Nu funkar helt plötsligt Media Player! Teknikens under... Så nu skiter jag i er och tittar på min efterlängtade film istället :-) Äntligen.

/Anna.

Det går bra nu


Just nu är jag mer än förbannad. Jag hade nämligen sett fram emot en kväll i sängen med min trasiga kropp och Confessions of a Shopaholic för sjuttioelfte gången. Kände ett stort behov av lite close up:s på skor och skön feel good för att avrunda helgen. Men så känner inte datajäveln av filmen. Hur svårt kan det vara?! Den sitter ju i. Få saker gör mig så irriterad som när jag ställt in mig på något och så blir det inte så.

Så nu är jag sur. Och bestämde mig för att blogga av mig lite aggressioner istället. Får se snart om det funkar.

Pappa, Magda, Emilia med kompis, Cissi och Jonas var här på middag tidigare. Jag skrällde och drog ihop en tvårätters med grillad kyckling och risotto på ädelost och sparris som trumfkort. Check! Pappa var alldeles chockad över mina skills. Jag tror jag ska bli bättre på att bjuda hem folk! När jag skaffat diskmaskin...

Festen igår var grym och förde med sig lika många minnen som vanligt. Jag börjar få väldigt många härliga såna att tacka världens bästa Marcus och Magnus för. De galningarna är värda sin vikt i guld. Ska försöka sno några bilder av kalaset från första bästa facebook-album när det dyker upp. Så ni får se hur ett riktigt party går till!

Söndagens lärdom denna vecka får nog bli att det finns en gräns för hur hög promillehalt man bör ha när man vistas i en bastu. Annars kan man nämligen råka tappa balansen och stifta en alldeles för nära bekantskap med aggregatet. Och bli ett burn victim. Som jag.  

Vissa har ju modebloggar, andra musikbloggar eller katt-bloggar. Så jag kanske borde nischa mig lite och skriva om det som ligger mig närmast till hands och som jag är bäst på: Misstag. Så kan ni, kära läsare, lära av mina erfarenheter och slippa begå egna. Hur låter det? :-)

/Anna.

Mellan partyn


Mellanlandar en kortis i soffan och vid bloggen. Gårdagskvällen tillbringade jag hos Fia tillsammans med henne, Maria och halva Södertäljes basketlag. Sedan gick vi ner och gjorde Nybrogatan. Grabbarna var helt shockade över hur mycket folk som var ute på gatorna i lilla Eskilstuna och vi höll minen och avslöjade inte att det är på grund av Åfesten som det är så bra drag. Man vill ju gärna göra sitt när det kommer till marknadsföring av hemstan.

Idag har jag efter en ganska sen morgon mest stressat. Ibland går det undan även för mig! Brunch med tjejerna, matshopping, dusch och smink. Jag har för första gången på länge en good hairday vilket ni tyvärr missar på grund av det jävla objektivfelet på den jävla kameran. Om någon känner sig manad och tycker att en blogg med bara text är sjukt tråkig så skulle jag kunna tänka mig en kamera i allmän Anna-är-så-himla-bra present.  

Nu väntar jag på att Jonas och Cissi ska komma och hämta mig så att vi kan joina övriga Hockeyligan med bihang ute i Hall. Det vankas kräftskiva och party all night long - bästa tänkbara lördagskvällen med andra ord.

Hörs imorgon!

/Anna.

Freaky friday


Det var när jag sträckte händerna högt i luften och skrek ut "Känner ni inte hur hela livet bara öppnar upp sig för en?!" till mina kollegor i lunchrummet nyligen som jag insåg att allt inte är som vanligt idag. Jag insåg alltså inte att jag totalt tappat greppet om min mentala hälsa som lagerchef Stephan alltid verkar tycka.

Nej, det handlar snarare om att jag är närmast övertaggad inför helgen! Dels för att det är min första lediga helg på ett tag nu och dels för att jag ser fram emot världens härligaste sommarfest imorgon. Och sen för att jag verkligen känner gamla hederliga helg-vibbar idag. Normalt brukar jag ju ändå sitta på nån uteservering med ett glas rosé var och varannan dag vilket tar bort det där svenska, speciella med just helg. 

Men den här veckan är allt annorlunda. Den här veckan har jag tagit det lugnt, detoxat på landet och verkligen levt vardagsliv. Sjukt tråkigt kan tyckas, men välbehövligt. Och nu får jag ju min belöning! Jag befinner mig liksom vid vingen 50 meter kvar - om man snackar travspråk. Och det är så jävla fab :-)



Nu kör vi.

/Anna.

Uttråkad


Torsdagkväll och hemma i stan igen. What to do? Jag lever fortfarande utan TV så valmöjligheterna när det regnar ute är helt klart begränsade.
 
Man kanske skulle ta en promenad i dugget, dyka ner i ett solarium och sen våldgästa Maria med en flaska vin? Gå igenom hennes garderob efter lånefynd och tvinga henne att toppa mitt hår? Ja fan, det kanske man skulle faktiskt!



So long!

/Anna.

Back to school


Jag ska plugga i höst!

Yes, you heard me. Efter fyra års heltidsarbete känner jag att jag behöver något nytt i livet. Jag behöver förändring, något nytt att tänka på och framför allt nya utmaningar. Och så längtar jag så fruktansvärt mycket efter mörka, sena nätter framför datorn när ögonlocken känns tyngre än aldrig förr, magen pajar efter för starkt kaffe och fingrarna krampar på ett oroväckande sätt... Så jag tänkte att det är dags att plugga vidare! Kommer läsa Textdesign vid Mälardalens Högskola. På helfart under tre år om allt blir som jag tänkt mig.

Men oroa er inte kära kunder - jag kommer finnas kvar i butiken. Skulle saknar er allt för mycket annars. Och så kommer jag jobba vidare som sadelinpassare på samma sätt som tidigare. Planerar att kombinera studierna med halvtid i butiken och sedan sadelinpassningar ovanpå det, lite kvällar och lite helger - med andra ord precis de där tiderna ni alltid velat boka med aldrig fått :-)

Det kommer nog bli några ganska kämpiga år. Men ändå toppen, det är jag övertygad om! För jag är ju alltid alldeles för optimistisk för mitt eget bästa. Och jag känner mig helt sjukt laddad inför det här. Motiverad. Mitt enda orosmoln är egentligen min nya ekonomi, eller snarare avsaknad av den... Antar att jag till att börja med kommer bli tvungen att minska ner på konsumtionen av såna här små raringar:


Men jag överlever nog.
Det finns ju lyckopiller.

/Anna - nu plugghäst.


Slappa


Wanted


Förmiddag på jobbet. Sitter och pillar med höstens schema medan koffeinet börjar sätta in. Sedan ska jag ta tag i städning och påfyllning, får lätt panikångest över att det är så stökigt just nu. Men man hinner inte med allt som vanligt när halva styrkan är på semester.

Jag har även, efter tre dagar på landet, drabbats av en plötslig och kraftig abstinens efter mina tjejer. OCH efter min syster, världens finaste Sara, som bott och arbetat i Visby under sommaren. Saknar henne så det gör ont just nu och frossar därför i lite nostalgiska syster-bilder av oslagbara stunder tillsammans.







Lyckligtvis behöver jag bara vänta tills på onsdag nästa vecka innan jag får träffa henne igen! Jag LÄNGTAR efter att få irritera mig på hennes brist på ordningssinne, att hon alltid är sen och att hon alltid pajar mina kläder - allt det där som en syster gör allra bäst :-)

Och för er, kära kunder, som har ärenden till vårt dotterbolag International Stallion Service kan jag avslöja att det är Saras ljuva stämma ni kommer mötas av när ni ringer dit framöver. Hon ska nämligen stanna i Eskilstuna heeela hösten, ge er bästa möjliga service i era bokningar av såväl trav- som ridhingstar och tillsammans med mig göra hösten 2009 till den allra bästa hittills! Se upp världen, för här kommer vi ;-)

/Anna - looking forward.

Avslappning


Jag har invaderat mammas hem igen och bor på landet. Hon kommer snart vara sjukt trött på mig. Men jag orkar helt enkelt inte vara i stan hela tiden just nu, det gör mig rastlös och oharmonisk. Bättre då att vara ute i det fria och ge min något sönderpartade kropp lite återhämtning.

Jag pysslar om mig själv helt enkelt. Går promenader, gör ansiktsmasker, äter sallad, sitter i massagestolen, målar naglarna, solar, ser på film, rider och känner mig lite mer hälsosam än vanligt. Jag har tagit till mig min kära vän Jonnas underbara blogginlägg om närvaro i precis allt man gör och försöker att uppskatta det lilla i livet. Det är asskönt att bara gå runt och njuta och vara tacksam över hur bra man har det! Di Leva here I come :-)

Räknar med att vara redo för stadsliv och 12 centimeters-klackar igen på onsdag så att mamsen får tillbaka lite privatliv. Eller möjligtvis på torsdag...

/Anna.

Congrats!


Idag fyller världens bästa pappa år! Så på fredag har jag bjudit in honom, Magda och Emilia på husesyn och middag. Vilket betyder att jag faktiskt måste använda min ugn till annat än att förvara skor slash gömma smutsdisk i.


Jag älskar den här bilden! Den liksom bara skriker Mats Ulriksson :-) 

/Anna.


Fynda!


Sadelinpassningar 090806


Show Girl



Show Girl är 3 år ung och bor på Åsby gård. Hon har en 4 månader gammal dotter som mycket väl kan vara Sveriges sötaste halvblodsföl. Och världens mest sociala. I takt med avvänjningen kommer mamma att börja ridas och för att det ska gå så bra som möjligt och upplevas så positivt som möjligt så därför ville matte Rebecka ha en riktigt bra sadel att köra igång med. Det blev en Wintec 500 dressyr Cair i 17" med rött koppjärn, alltså i bomidd vid - Show girl är välfodrad och har inte fallit ur det minsta under dräktigheten.


Silvana





Silvana har som korsning Halvblod/New Forest en ganska intressant, muskulös exteriör. Hon är även sjukt ointresserad av att posa för kameran - något matte försöker hjälpa till med på den nedersta bilden. Silvana har en ganska rak, bred rygg och behövde en dressyrsadel med ganska mycket bossa baktill eftersom hon står och arbetar lite i "uppförsbacke". Det slutade med rekommendation av en Wellington Elit i 17"/5 som även hennes ägare drivdes väldigt väl med.

Dee Diamond Spots



Är en American Paint (nu jublar Camilla över en westernstammad häst på bloggen!) och har en lite svår exteriör då hon är något överbyggd och har lite välvda revben samt långt tillbakagående bogbladsspetsar. Utöver det har hon lyckligtvis en välmusklad och trevlig ryggmuskulatur som ger mycket plats att lägga sadeln på.

Efter mycket kännande och klämmande rekommenderade jag en Bates eller Wintec Isabel Werth med Cair-inlägg, rött koppjärn (vid) och inlägg i bossorna framtill som lyfter sadeln något och sätter ryttaren i rätt balans. Annars hamnar man som ryttare i framvikt även om bomvidden för hästen är rätt. Jag valde i detta fall inlägg fram istället för en lägre bossa bak eftersom Isabel-modellen låg väldigt trevligt i formen och redan har bossor som är ganska platta och tunna.

/Anna.

Let´s have some fun, this beat is sick...


Jag har haft en helg med lite ledigt men mycket skoj. I fredags var det Travtränarnas Dag på Sundbyholm med After trot på kvällen. Så när jag och Cissi hade stängt butiken bar det iväg ut dit för att möta upp familj, vänner och hela banans tränarkår med hästägare. Kul initiativ med grillbuffé, musiktävling, brännboll, dans och bra uppslutning med över 300 pers runt borden! Så vi blev såklart kvar - och pappa fick stå för sovplats åt en något vinglig Anna framåt småtimmarna. 

Lördagen jobbade jag med brorsan i butiken och tog sedan lite välbehövlig kvalitétstid med mig själv, Bullis och kvällssolen på uteplatsen. Vi käkade räkor, läste Chic och snackade killar. Bullis har nämligen skaffat pojkvän. Och inte vem som helst utan kattvärldens svar på Pete Doherty. Värsta värstingen liksom. Så jag fick köra det mammiga moraltants-snacket om att bad boys är sååå 2008, att man tillsist alltid kommer på att man är värd bättre and so on... Blablabla. Och Bullis ignorerade mig såklart totalt. Hon är ju förblindad av kärlek den naiva stackaren.

Så jag låste in henne i lägenheten och drog ut istället! Förfest hos Anders där vi slog maxantalet för hur många man kan få plats på en balkong. Sedan Nybron. Och sedan tacos-picknick på en parkbänk :-) Hade haft så många roliga bilder att dela med mig av från den här kvällen om inte min kamera gått sönder. Igen. Hata, hata objektivfel.

Söndag morgon kl.11.00 var det obligatorisk närvaro i stallet. Högtryckstvätt av hela skiten. På min ENDA lediga dag, tillika sommarens varmaste och finaste. Hon är för underbar min mamma.

Lite pics (innan objektivfelet):













/Anna.

I farten


Det är Cissi-och-Anna-fredag i butiken! Vi packar upp nyanlända varor från Globus (efterlängtade flughuvor bland annat), festar loss på varsin tillbringare kranvatten (viktigt med vätskebalansen) och kör robotdansen bakom varsin kassadator. Självklart till lite högre musik än vanligt - det är ju fredag. Hittills har flest kunder gått till Cissis dator så jag antar att hon dansar bäst :-)

Nu blir det mascara on och sen ut till Sundbyholm för lite after trot och grillbuffé. Sen får vi se vartåt det barkar. Jag kör vidare på mitt Carpe Diem-tänk och dissar soffan idag också...

/Anna.

Och sen kom sms:et


"Kommer inte hinna gå...
Vi tänkte ta ett glas vin sen. Orkar du eller ska du sova igen några timmar? :-)
Puss"

Så det blev Bistro. Saknade mina tjejer för mycket för att låta bli. Dessutom, när jag väl ligger där på min dödsbädd så kommer jag inte komma ihåg en enda film jag sett. Jag kommer minnas allt jag själv gjorde.

Men nu! Nu är det nattedags :-)

/Anna.

Planlöst


Hemma igen efter en dag av sadelinpassningar. Bilder kommer inom kort.

Nu dags för promenad med Maria och inköp av lyxmat åt sambon. Bullis är sjukt bortskämd. Ska nog passa på att hyra en rulle att somna i soffan till när jag ändå är på språng. Hela min kropp skriker efter soffmys och sömn så ikväll blir en lugn kväll. Ska nog göra som vanligt och skita i disken också.

Förresten! Låt-tips? Fyller min nya, EGNA spotify så nu blir det kvalité på skiten. Ingen jäkla schlager-Måns :-)

Ciao mina fina!
 
/Anna.

Waking up


Försöker vakna till liv efter gårdagen med hjälp av alla brustabletter jag kan hitta och en monsterfrukost. Det är verkligen Elvis och jag när det kommer till att bygga en macka. 

Jag hade en sjukt kul onsdagskväll tillsammans med Hockeyligan och golflagen från Hockeyligan Masters. As always. Vi åt, drack och umgicks i solen på Åbryggan innan vi drog vidare till Harrys och avslutade kvällen på dansgolvet. Tror inte jag varit på Harrys sedan... ja jag kan knappt minnas sedan när. Men det var helt ok. Skönt att bryta lite mönster och sätta rumpan nån annanstans än på Centro, Nybron eller Grappa för en gångs skull.  

Eller så är det bara så att med det här gänget spelar det ingen roll vart man är. Det är liksom sällskapet som gör det. Stämningen.
























Nu ska jag byta om och åka till jobbet. Tror inte att ett påslakan går igenom som arbetskläder. Grabbarna är ute på sjön och åker wakeboard. Har en riktig Pripps Blå-dag. Ibland är livet orättvist...

Hörs sen!

/Anna.

Bästa Sonja




Rubriken här borde egentligen vara "Tips från coachen" eftersom jag verkligen vill tipsa om vår syateljé. Den sköter nämligen världens bästa Sonja som förutom att hon är en hejare på att sy hästtäcken och andra specialbeställningar åt våra fyrbenta vänner, även är utbildad sömmerska av helt vanliga grejor. Som typ KLÄDER.

Följaktligen har hon sett en och annan Anna-klänning i sina dar :-) Hon är den som fållar upp, syr in, fixar till - ja löser i stort sätt alla mina klädproblem. Och alltid med samma klockrena resultat.

Så tveka inte att hoppas in till oss när du har beställt hem fel storlek från nån web-butik, behöver fålla upp byxorna eller har några andra specialfall och udda önskemål. För Sonja fixar allt!

/Anna - stamkund.

@ work


Står bakom kassan och bloggar i ett par grymt osköna gladiatorsandaler. Det kändes relevant att få med just det. Cissi springer runt med en kundvagn och packar varor till sin Strömsholmsbutik. Schabrak ser det ut som att hon får med sig i alla fall eftersom traven är högre än Cissi själv vid det här laget. Det gör det extraroligt att titta på när hon stressar omkring. Mamma räknar dagskassor med en förvirrad uppsyn, Jonas svär över att han inte fått lunch än och slår sedan en kökslucka i huvudet på sig själv. Och resten av galningarna syns inte till. 

Kanske för att de allra flesta av dem har semester. Jag är lite bitter över att inte jag också har det idag. Det är ju typiskt att det blir strålande sommarväder just det vecka jag jobbar dygnet runt. Och just idag hade jag verkligen räknat med att befinna mig på Sundbyholms golvbana och mingla loss med alla Hockeyligan Masters-spelarna vid vårt hål. Men icke. Ibland kommer man helt enkelt inte ifrån butiken.

Det minsta ni, kära läsare, kan göra för att kompensera mig är att komma och hälsa på! Ta med hunden (sånt tycker jag är mysigt) och kom hit på en kopp kaffe så kan vi snacka en massa sadlar eller något annat skoj. Eller så kan ni skratta åt att jag ser ut som teskedsgumman i håret. Det konserveras nämligen i mormorsknutar inför kvällens eskapader - fest med golfgänget kan jag i alla fall o.s.a ja på :-) Så ikväll blir det middag på Åbryggan följt av... ja det får tiden utvisa!

/Anna.

Livet på landet


        

        

       

/Anna - myser.

Be aware Trav-Sverige...


För nu har jag blivit hästägare! Igen kanske bör tilläggas, jag ruvar ju redan på två shettisar och en ridhäst. Men när mamma och Cissi drog ihop 20 sköna bönor för att köpa travstoet Kaiza K så kunde jag inte stå emot. Och det var det gårdagens möte handlade om.

Så nu äger jag alltså 5%, typ ett bogblad, av en travhäst. Tillsammans med världens bästa delägare. Vårt mål med hela grejen är i stort sätt att Kaiza ska få ett bra liv samtidigt som vi ska ha trevligt och dricka en massa vin ihop. Högre än så sätter vi inte ribban. Sen är det såklart även ett mål att lilla Kaiza i alla lägen ska vara den snyggaste på banan, vilket redan gjort att designandet av blingbling-attiraljer och blommiga täcken är i full gång.

Kaiza K är född 2008 och går i nuläget på sommarbete ute hos mamma på Tvåltorp. Hon är e. Kazire de Guez, u. Extravaganza och är redan ett litet rivjärn. Ska ordna bild åt er så snart jag kan! I september flyttas hon till Cissis pappa, Kjell Wallin, för att först och främst köras in men sedan så småningom börja sin träning. Vilket kommer följas med spänning av 20 blödiga fruntimmer. Jag undrar om Kjell förstår vad han gett sig in på...


En del av gänget

/Anna - mot Elitlioppet! Och Stochampionatet! Och Prix de Amerique :-)

Söndagen efter snapsarna


Lugn torsdag. Lugn fredag. Självklart kunde det inte bli en lugn lördag! Särskilt inte när Fias mamma fyllde 50 och hela min elit samlades för att fira henne. Födelsedagsbarnet herself är jag förbjuden att lägga ut bilder på så ni får väl hålla tillgodo med de här söta nunorna :-)


     

Söndagens lärdom
(nytt inslag på bloggen kanske?): Gå inte på 50-års fest med finnar om du inte kan tacka nej till snaps.

Så idag mår jag väl som jag fötjänar antar jag. Har inlett söndagen med en efterlängtad sovmorgon följt av frukost och Cosmo i solen. Minus det faktum att jag känner mig som en överkörd valross så kan jag faktiskt inte tänka mig en bättre start på dagen.

Snart ska jag på möte. Varför får ni veta i nästa inlägg... Cliffhanger big time! Sen ska jag och sambon ut till landet för lite rehab. Eller ja, om Bullis behöver rehab är ju högst tveksamt eftersom hon bara glassar hela dagarna. Den är avsedd för mig. Barbackaskritt i kvällssolen, god mat och en sövande TV-soffa är precis vad jag behöver.

See ya!

/Anna.

Det krävs inte mycket


Igår kände jag mig lite ensam när jag skulle sova. Så där som man kan göra ibland. Så jag gjorde ett försök att locka upp min långhåriga sambo i sängen för att ha nån att krama. Men Bullis var inte på samma humör och besvarade min utsträckta hand med en regelrätt attack istället.

"Jaja"  tänkte jag. "Bättre en klo i armen än ingen Bullis alls".



/Anna - sjukt lättflirtad :-)

RSS 2.0