Tillfredsställelse


Jag har många laster. Idag har jag fallit för den värsta. Igen :-)


Toppen


Klänningen




Klackarna...

/Anna - nu är det helg på riktigt!

Veckans kund v.31




Heter Daniel Svärd, arbetar som hovslagare och har gjort sig förtjänt av den prestigefyllda utmärkelsen för att han

1) är en trogen kund som på grund av att han alltid är lika glad och trevlig har blivit något av en favvo-hovis hos oss i Folkestabutiken.
2) har väntat i evigheter på sina ST-skor med 2 broddhål utan att en enda gång ha lackat ur på den långa leveranstiden och skällt på mig och de andra tjejerna. Vi gillar inte skäll...
3) shoppade loss idag och förbättrade min dagskassa avsevärt :-)



/Anna.

Bästa platsen på jorden




Jag har verkligen ett riktigt hem. Det är här jag samlar kraft. 10 minuter i solen på gården där jag växte upp ger mig ett lugn och en känsla av lycka som jag aldrig har hittat någon annanstans.  Jag vet att det i stort sätt bara är gräs på själva bilden. Men grejen är just att jag älskar varenda grässtrå. Önskar verkligen alla människor ett sånt ställe.

/Anna

Mot lugnare tider


Till alla er som undrade: klart jag körde på alternativ 3! Men med tanke på medelåldern onsdagar på Nybron är det högst tveksamt om jag gör samma val nästa vecka... Då blir det fan soffan.

Idag är jag lite trött. Kanske därför soffan känns mer lockande än något annat just nu. Har jobbat i Sundbyholmsbutiken på provstarterna idag. Passade på att smälla i mig en hel hög pannkakor på stallbacksrestaurangen när jag hade chansen - man är ju inte dum. Och sen åkte jag hem till Folkesta för att jobba eftermiddagen här. Jonas och Cissi har övergivit mig och dragit till Gotland så det blir ganska mycket jobb den här veckan. Men ja ä int bitter! Ha det så jävla trevligt i solen era svikare...

:-)

Nu blir det lugn och ro på landet fram till helgen. Ska hem och sanera lägenheten innan jag tar Bullis under armen och drar till lugnet. Jag har både kropp och själ att kurera just nu. Och på lördag är det 50-års fest för Fias mamma så då måste jag vara på topp igen!

/Anna.




I valet och kvalet


Solen skiner utanför kontorsfönstret! Så vad ska man göra ikväll?

1) Erkänna för sig själv att man faktiskt är sjuk och sova.
2) Erkänna för sig själv att det fortfarande ser ut som ett helvete hemma och städa.
3) Följa med tjejerna på onsdags-äventyr.

Kom igen nu kära läsare! Place your bets! Hur bra karaktär har bloggerskan?



/Anna.


Sadelinpassning 090727




Alvar (till höger) är det hollendska halvblodet med körhäststam som nyligen flyttade till Sverige för att bli fälttävlanshäst. Han är bara 5 år och eftersom han än så länge är en liten fegis i livet så hade han sin stöttepelare Greta med sig vid besöket hos mig. 

Alvars bröstrygg är ganska rak och lång, något sänkt men med en bred och trevlig anläggningsyta. Han har gigantiska bogblad och ganska grov benstomme. Som dressyrsadeln tror jag på en Kieffer Lusitano Kür och till hopp- och terrängmomenten en Prestige DX med en lammullspad under för att lyfta ut kåporna något från bogbladen. Så nu väntar vi bara på att Kieffer-sadeln ska vidgas en centimeter i bomvidd och att Prestige-sadeln ska komma hem från leverantören så att vi kan göra den slutgiltiga kontrollen och provrida.

/Anna.

Ett gott skratt förlänger livet




Smile people :-)

/Anna.

Kvällsrapport tisdag


Gårdagens vinkväll var en höjdare. I alla fall medan vi höll oss hemma i Andjelas underbara lägenhet och skrattade åt gamla minnen tillsammans i soffan. Tack bästa Andji för initiativet! Mitt bidrag til vinsamlingen blev Selvarossa Salice Salentino - ett prisvärt, rött vin från södra Italien som alla kvinnorna Biderman (min mor, mormor, Sara och jag själv) håller högt. Veckans köp på systemet med andra ord!

Idag har jag jobbat i Sundbyholmsbutiken under lunchtravet. Och kollat in mitt inrop från förra årets Stochampionatsauktion, Umberto Marcato, som gick premielopp för tränaren Richard L Jansson. Ja bokstavligt talat inrop alltså, det var ju inte jag som pyntade :-) MEN det var jag som föll för honom redan vid visningen i auktionsstallet och det var jag som lyckades övertyga alla andra om hans storhet. Alla utom min bror som jag kommer njuta av att knäppa på näsan med hjälp av den här hästen framöver.

Jag är nämligen fortfarande övertygad. Umberto var något rullig och omogen i sin auktion men stor, i fint skick och väldigt fransk i typen. Något som är lite konstigt eftersom han inte har en droppe franskt blod i ådrorna. Men men, allt är ju inte logiskt här i livet.

Senare på eftermiddagen var jag ute i Hällberga och höll sadelinpassningar åt två underbart fina små D-ponnyer som jag såklart glömde att fota åt er. Ska försöka åtgärda det i efterhand när jag åker ut för nästa provridning!
 
Nu är det sent och det snurrar i mitt huvud. Jag har fortfarande inte helt hunnit städa och samvetet knager. Men eftersom pälsbollen redan lagt sig tillrätta på min axel så finns det inte mycket mer att göra än att somna in tillsammans med henne. Annars blir hon sur och biter mig i tårna. Bullis är bossen i vårt förhållande.

Sweet dreams!

/Anna.

Hockeyligan Masters




På onsdag nästa vecka är det dags för Sveriges mest prestigefyllda golftävling. Ever. Och självklart har Bidermans med undertecknad i spetsen fått ett alldeles eget hål att förvalta efter bästa förmåga!

Behöver jag säga att planeringen är i full gång?

Partytält - check!
Bålrecept - check!
Bergsprängare - check!
Rutiga strumpor - check!
Hela tjejgänget - check!

Mer än så säger jag inte... You have to be there to experience it ;-)

/Anna.

It's all about the svall




Frisörbesök - check!

Önskar jag kunde starta varje dag med ett Stine-besök. Och det kommer jag såklart göra så fort min blivande travhäst vinner Elitloppet och bekostar kalaset.

På väg till jobbet vid lunchtid ringer telefonen:

Mamma: "Jag undrade bara när du börjar jobba idag för jag tänkte bjuda dig på fisksoppa"
Jag: "JAG ÄLSKAR DIG! JAG ÄLSKAR DIG! JAG ÄLSKAR DIG!"

Vägen till Annas hjärta går genom magen. Och lite genom håret :-)

Nu dags att packa upp nyanlända Kerkhaert-skor i butiken. Sen vinprovning hos Andjela ikväll!

So long mina fina.

/Anna.

Veckans kund v.30




Blev Helene Berg. Stallförman i Kungsstallet på Ridskolan Strömsholm och förutom det även hopptränare i trakterna runt Stockholm och Strömsholm.

Helene valdes ut av den eminenta juryn Anna & Cissi eftersom det faktiskt var hennes första besök hos oss i huvudbutiken i Folkesta. Och sådant måste ju uppmuntras! Som ni ser på bilden passade hon på att fynda ett par sjukt snygga Kingsland-braxor till 30% under sitt första besök vid vår kassadisk.

Välkommen in i veckan för att göra detsamma eller för att bara charma skiten ur oss så att just du blir nästa veckas favvo :-)

/Anna.

Helgen med stort H


















I fredags såg jag inte bara fram emot en lång, ledig helg utan insåg även att den helgen skulle bli början på nästa kapitel av mitt liv. Den skulle sätta punkt för något. Inleda något annat. Göra skillnad. Så här med facit i hand kan jag säga att den gjort det med besked. Jag har haft en galen helg. Temat har varit fest och vänskap. Och jag behövde den verkligen.

Det har varit de små sakerna - skratten, citaten, dumheterna - som gjort helheten. Det var länge sen en helg lämnade efter sig så många klassiker. Så många internskämt  och så mycket som vi alltid kommer skratta åt. Jag och mina vänner.

I synnerhet en av dem ska ha stort tack för att den här helgen blev precis vad jag behövde. Jag har nämligen haft världens skönaste Malin Jansson hemma på besök från Uppsala. Hon ringer i fredags och meddelar helt utan förvarning att hon tänkte komma och hälsa på oss över kvällen. Vilket såklart ledde till att hon stannade hela helgen. Det går inte att ha tråkigt med Malin. Två dygn av samboliv med henne och man minns helt plötsligt varenda galenskap vi gjort tillsammans. Och man hittar på fler.

I fredags blev det middag på Grappa följt av houseklubb på Sylvia och slutstation Nybron. Igår åt vi skaldjur på min uteplats och pimplade vin innan vi drog till Åbryggan och sedan, som vanligt, vidare till Nybron. Där jag kom på den briljanta idéen att bjuda hem hela stan på efterfest till mig.  

Nu är jag helt slut. Har nyligen klämt i mig ett par varma mackor med ett berg av smält ost och Fanta till frukost. Nu ska jag skita i städningen och somna om igen. Man får göra så. Man får göra precis som man vill faktiskt :-)

/Anna - party like a rockstar.


Älskade fredag


Finns det något bätte än fredag? Jorå det gör det! Ledig fredag. Vilket är precis vad jag har haft idag. Vi i butiken fick nämligen en hel långhelg var på semesterschemat. Vilket om jag får säga det själv inte var så pjåkigt planerat av moi.

Jag har fått sovmorgon, ätit mysfrukost på landet, pysslat med hästarna, solat, betalat räkningar, gått promenad och varit på shoppingrunda med Maria. Det är helt fantastiskt hur jag har hunnit med allt!



Köpte bland annat ett nattlinne som jag har fått dille på eftersom det funkar till absolut allt. Som mysplagg hemma, över bikinin till stranden, som tunika till vardags eller som klänning till fest om man rockar till det litegrann. Ikväll tänkte jag köra på det sistnämnda.

Inhandlade även ett par ormskinnsmönstrade leggings vilket tiden får utvisa om det var ett bra köp eller ej. Men hey, man måste ju våga för att vinna. Går säkert att matcha upp dem också på nåt vettigt sätt. Sen lite underkläder, parfym (har bestämt mig för nystart i livet vilket kräver ny doft i livet), smycken och - hör och häpna mamma - ett par joggingskor. När Bullis har kissat så har Bullis kissat, och då får man vackert knata iväg och köpa ett nytt par. Som man i fortsättningen förvarar ovanför marknivå. Hon är för söt, min Bullis.

Ikväll blir det girls night out. Middag på Grappa följt av drinkar på Sylvia. Där vi förhoppningsvis även kommer dansa arselet av oss. What a night det här kommer bli!

Nu är det dags för en dusch och sen allt annat som krävs för att jag snart ska se ut ungefär så här:



:-)

/Anna.

Sisters before misters




Om jag och mina vänner bestämde oss för att skriva en bok om våra liv så skulle världen häpna.
I alla fall lilla Eskilstuna.
Egentligen har vi nog material nog för en hel triologi. Eller en serie á la TV4:s Beck-produktioner. Minst.

Jag vet helt ärligt inte vad jag skulle ta mig till utan dem.

/Anna - fab 5 for life :-)

Sadelinpassning 090624


Ja jag vet. Den här var ganska länge sedan. Men jag kan bara inte låta bli att visa upp den här killen för er.





Alpia van de Leeuwrik (kompis-pris i butiken till den som lyckas med ett snyggt uttal på det där) är Haflinger, född 2004 och godkänd avelshingst. Så om ni vill ha en egen sån här att bestiga alperna med så är det bara att säga till mig så får ni telefonnumret till matte hans.

Det var länge sen jag förälskade mig så i en sadelinpassningskund! Så fort man ser honom vill man ju bara rida över blomstrande ängar på bergssluttningarna och sjunga "The hills are alive with the sound of music..."  Och det var bilderna av honom som fick min totalt häst-ointresserade vän Maria att palla pladask och börja tjata om att hon minsann skulle ha en sån här "skön, beige lirare med blond pompom nån dag". Det där citatet kommer sitta i länge.

Alpia behövde en allroundsadel och jag hittade en Wintec 500 allround Cair i 17" som satt som gjuten med ett vitt koppjärn i (bomvidd extravid). Det intressanta med honom var att han såg ut mer som ett brett halvblod än en halflinger i rygglinjen. Han är mycket ädel i typen och en sportig modell av sin ras vilket gör att han tränas både i dressyr och hoppning, vilket jag tycker är jätteroligt. Hans ägare har även planer på att köra honom mer framöver. 

Lycka till önskar jag! Och Maria :-)

/Anna.

Blondes are for boys, brunettes are for men :)




Äntligen
tid för färgning av burret! Eftersom att min medfödda bruna färg har en rätt osexig grå-grön nyans måste jag lägga mig i naturen lite och trixa med sånt. Så på måndag är det dags igen. Jag borde egentligen ha trixat för sisådär 2 centrimeters utväxt sedan men jäkla Stine är en alldeles för uppbokad frisör. Men så är hon ju sjukt duktig också.

En annan tjej som jag bara hör en massa positivt om är Malin på Studio16. Heta frisörtips på bloggen idag!

/Anna - färgstark.

Make over




Bloggpaus på jobbet. Cissi och jag möblerar om i butiken. Och fyller på. Och prismärker. Och fuldansar lite. Vi har det som vanligt helt enkelt!

Cissi har gjort en "make your horse shine in the sommarsol-gavel". Någon som vill skrubba lite på mina hästar? 

/Anna.

Kvällsstund har guld i mun


Anna works in mysterious ways. Därför blir det ibland inte riktigt som man har tänkt sig. Om den här kvällen hade gått enligt planerna hade jag stått på Nybron vid det här laget. Lite fullare, lite snyggare och mycket mer dansandes.

Men det gör jag inte. Jag fastnade i soffan efter jobbet. Tillsammans med den sedvanliga klädhögen som nu börjar bli riktigt skön att halvligga uppepå. Den skrynkliga trenden är hos mig för att stanna. Lyckades sedan, efter mycket om och men, få med Maria ut på en promenad som råkade sluta vid Statoil där vi impulshandlade lite innan vi gick hem och bakade en kladdkaka. Vid typ 22.30.



Den såg ut så här.
Efter första portionen.

Sen har vi mest suttit där på klädhögen igen och garvar åt diverse internskämt, läst fjortisbloggar och diskuterat oddsen för att min lägenhet skulle vara buggad. Och oddsen för att vi både skulle lida av svinsjukan. Paranoia och hypokondri verkar vara en superkombination. Åtminstone ur komisk synvinkel.

Nu måste jag verkligen sova. Det går sådär med den biten efter semestern. Det är ju nu man får sota för att man vänt totalt på dygnet. Jag önskar att alla människor någon gång fick iaktta mitt morgonbeteende, då kan jag lova att ni i jämförelse skulle känna er som en Redbull-speedad terrier resten av livet.

Här kommer några förhållningsregler för morgnar i butiken. Åtminstone tills jag kommit i fas igen:
 
1) Ha överseende om ni inte ser mig. Då tar jag bara en tupplur i en av REA-pallarna med hästtäcken.
2) Ha överseende med om jag snarkar. Ni kan säkert välja grimskaft ändå.
3) Kom under inga omständigheter in med reklamationer innan lunch.

Så. Nu kan vi co-exist :-)

/Anna - god natt!


Sadelinpassning 090721


Dags för den första presentationen av fyrbent sadelkund!

Igår var jag ute på fantastiska Helmer Ridcenter och lärde känna Sofie Burmans snygga hoppsto Sweet Vaganza.



Sweet Vaganza är importerad Oldenburgare från Schockemöhle i Tyskland. Hon är 5 år efter Balou du Rouet - en av mina personliga favorithingstar som vårt dotterbolag Biderman International Stallion Service managerar i Sverige.

Enligt Sofie är hästen världens snällaste i stallet och i all hantering, vilket verkligen märkes under inpassningen, men tänder till ordentligt vid ridning eller i tävlingssammanhang. Det är en het tuffing i psyket som kräver en lugn och övertalningskunnig ryttare - inleder man en kamp med henne kan man räkna med att förlora.

Sofie ville allra helst ha en Butet eftersom hon trivs väldigt bra i de sadlarna. Och eftersom de går att beställa i så många olika utföranden beroende på hur hästen ser ut, ökar ju chansen att hon kan få som hon vill.

Efter måttagning och sedvanligt klämmande slutade det med att jag beställde hem en ljusbrun Butet i slätt skinn med fransk bom, flat seat, 17", bomvidd standard +1 cm, kåpa 1½ med enbart främre kloss, bossa +0,6 cm baktill och namnskylt. Använd gärna kommentarsfunktionen om ni undrar varför jag gjorde si eller så :-) 

Nu ska vi bara vänta på att få hem sadeln så att vi kan provrida och förhoppningsvis känna att vi hittat rätt! Jag håller tummarna men känner mig relativt säker på att resultatet blir som vi tänkt oss.

/Anna - älskar mitt arbete.

Sommar och sol...


Man hade ju kunnat räkna ut att högsommaren skulle infalla på min tredje arbetsdag efter semestern. Jag hade gett vad som helst för att ligga strandad på en handduk intill någon form av vatten just nu. Bara göra ingenting. Eller ännu hellre guppa fram på en båt och maxa brännan medan vattnet kluckar och ishinken med öl står på en armlängds avstånd.

Men nej då. Istället får jag njuta av AC och den femtioelfte koppen kaffe i butiken. Om någon undrar hur lång tid det tar att få tillbaka ett koffeinberoende så är svaret just tre dagar.

Positivt tänkande nu Anna. Ok. Fin dag = fin kväll. Vilket betyder utgång med brudarna ikväll! Det är hög tid att spica upp den här lugna veckan lite :-)

Peppar med några gamla favorit-pics:











Sådär ja! Nu är pulsen som den ska en lill-lördag :-)

/Anna - man lever bara en gång.



Nytt på bloggen


Dags för er kunder att synas lite mer! Därför kör vi två nya inslag här inne på bloggen.

Varje vecka kommer jag, i samråd med Cissi, Camilla och Lena, att utse Veckans kund här i Folkestabutiken. Och presentera honom eller henne med bild och en liten intervju. Veckans kund kan vara någon som köper något originellt, har specialkunskaper inom något specifikt område eller som är en allmänt skön person som utmärker sig på ett positivt sätt. Så in och kämpa om utmärkelsen gott folk! Jag vet ju att ni är hur goa som helst.

Dessutom kommer jag, i så stor mån jag hinner, börja presentera de hästar jag passar ut sadel till. Så att ni kära läsare också får lära känna alla underbara fyrbenta jag möter i mitt yrke, samt de sadlar vi hittar åt dem. I alla fall de vars matte går med på det. Jag har blivit tillsagd av bossen att inte publicera folk i smyg :-) 

Håll koll under morgondagen för de första presentationerna!

/Anna - @ work.


Over and out



Dags att sova. Första dagen på jobbet följt av långpromenad med Maria och den mentala stressen av att jag verkligen borde städa har tagit kol på mig. Så nu sluter jag ögonen och skjuter upp alla måsten till morgondagen istället. Funkar alltid.

God natt raringar!

/Anna.

Stochampionatet 2009


Jag har haft en fantastiskt rolig Stochampionats-helg i Skara som gett minnen för livet! Det brukar bli så tillsammans med Hockeyligan.

Rykten från de fyra grabbarnas Giro di Skara, det vill säga cykelresan från Eskilstuna till Skara, säger att Magnus "Gricksson" Eriksson grinade mest, Anton "Bazire" Pettersson släpade med sig laptopen i ryggsäck för att kunna facebook:a vid lägerelden om kvällarna, Wille Andersson hade skönaste åket (damtralla) och Marcus "The E" Eriksson klaga mest på träningsvärken i efterhand.

I övrigt bjöd helgen på kanotpaddling i solen vid underbara Herrtorps Qvarn, hejarramsor i världsklass på campingens legendariska träläktare, tidernas mest hypade V75-rad (eller vad säger du Carro?) med stallbesök hos Westholms spik och förstklassigt trav med Örjans och Calamara Donnas omdiskuterade seger i Stochampionatet som höjdpunkt. Säga vad man vill om styrningen men hästen gjorde ett strålande lopp och var en mer än värdigt vinnare enligt mig.

Helgens auktionen var väl tyvärr lite av en besvikelse med låga köpesummor och många återköp, samt lite väl dålig variation på stammarna, men man kan ju inte få allt. Auktionens dyrgrip blev snygga Viking Kronos-sonen Remember La Marc som köptes av KW Stable AB. Så nu återstår att se vilken tränare som får äran att förvalta honom. Jag sätter mina slantar på Adielsson...

Tycker det är kul att kuskar, tränare och personer inom media börjar uppskatta och hylla publiken och supportrarna för det stöd vi faktiskt ger. Under helgen såg vi många exempel på kuskar som verkligen bjöd på sig själva inför Hockeyligan och den övriga publiken. I sulkyerna sträckte de ben i luften, cyklade med händer och fötter för att hylla grabbarnas resa ner till Skara och "blandade grogg" i luften med fingrarna. I vinnarcirkeln utlovade de champagne och hyllade oss för vårt engagemang. Stort.

Hela helgen var stor.

     

     

  

/Anna.

Back in business!


Goda nyheter till er som saknat mig och Cissi i butiken:
We are back!
Gladare och trevligare än någonsin efter tre veckors välbehövlig och underbar semester :-)

Första arbetsdagen har gått över förväntan med massor av trevliga kunder i butiken och musikvolymen ett par snäpp högre än vanligt. Jag tycker det var skönt att ha semester lite tidigare än vanligt i år. Man har på något vis kommit in i det skönt spontana semester-tänket och eftersom det fortfarande är långt kvar på sommaren tänker jag inte överge det i första taget.

Jag känner mig helt enkelt grymt nöjd med semestern och min tillvaro i stort. Och utvilad för första gången på länge. Alla partynätter till trots :-)

/Anna - here we go again.


 

Laddad till max!


Om en timme bär det av till Skara och Axevalla för stortrav i dagarna tre. Jag tror att jag har besökt Stochampionatshelgen varje år så länge jag kan minnas. Det är en tradition man bara inte bryter.

Lite tråkigt att allt kul i livet inträffar v.29. Varje år. Det är stockholmsveckan i Visby, Falsterbo, Axevalla och i år maxar Båstad med två veckors tennis. Tänk om det kunde vara lite utspritt så man kunde åka på allt! Och sen leva på nudlar resten av året... Kanske bäst ändå att det bara blir Skara för mig.

Förväntar mig fint väder, bra trav, underbar gemenskap och långa festnätter. Axevalla-helgen är lite som att åka på festival. Jag och familjen bor vid vår butik på stallbacksområdet. Campar typ. I år är butiken stängd så jag, Cissi och Jonas ska bo i lokalen - på luftmadrasser. Det här blir king!

Hockeyligan kommer såklart också finnas på plats. Fyra av grabbarna har gått bananas och kör Giro di Skara. De cyklar ner till Skara. På damtrallor. Och så tältar de längst vägen. Det är ju bara sjukt. Ser fram emot att komma ner och blåsa omkull dem ikväll.

Ska försöka vara duktig och blogga lite där nerifrån. Annars hörs vi av igen på söndag. Då vågar jag utlova en och annan bild från äventyren!

/Anna.

Semesterns sista onsdag


Igår var en underbar dag. Jag och Maria spenderade större delen av den ute på landet där vi åt jordgubbar, solade, plaskade med fötterna i poolen och bara njöt av en semesterdag med strålande väder.

Sen skulle jag såklart presentera hästarna för Maria. Hon har aldrig satt sin fot i ett stall i hela sitt liv och följaktligen inte heller träffat mina älsklingar.

Shettisarna gick bra. De är var ju inte så stora och hade såna där söta pompoms på huvudet (läs pannlugg). Marias dröm är nämligen att ha en sån där "störtskön beige häst med jättestor blond pompom" (läs Haflinger) som hon ska döpa till just det, Pompom alltså. Eftersom jag är djurvän kommer jag naturligtvis se till att Marias dröm aldrig slår in.

De större gick inte så bra. När elva hästar kom skrittandes i led fram oss upplevde Maria det som att en hel flock anföll henne i full fart. Och flydde ut ur hagen lika fort som vi hade gått in.

Nästa gång ska vi ut och rida! Jag tror på shockterapi. Det kommer nog gå jättebra.

På kvällen  fick vi sällskap av Fia och Erika. Åt tacos, drack rosé och mellanlandade på Centro innan vi slutligen hamnade på Nybron. Där vi festade på rätt bra. Det blir lätt så...




Bullis softade mest medan vi kacklade ikapp. Hon är van :-)

/Anna.


Tisdagskväll på travet


Sundbyholm bjöd på underbart kvällsväder, god mat och prisutdelningen avlöpte smärtfritt. Team Walmanns Derby Star och Örjan tog hem segern så det blev honom jag fick flåsa i örat när vi fotograferades bredvid hästen :-)

  

  

/Anna - älskar sommartrav.

Sol!




God morgon alla underbara! Gå för fan ut idag om ni kan och njut av det underbara vädret.

Själv ska jag bara kleta bort sminket som jag naturligtvis råkade somna med, hämta in tvätten från torktumlaren som jag naturligtvis glömde där när jag somnade och sen bär det iväg mot playa del Tvåltorp med Maria. Vi dissar Sundbyholm och väljer ett mer folktomt alternativ så att vi kan tissla och tassla ifred.

/Anna - bikini on!

That's it!


Det är inte bara dödstråkigt att städa. Det är livsfarligt också. Min dammsugare låter som ett uppretat sjölejon, luktar kraftigt bränt och har börjat ryka en aning. Så jag lägger ner.

Kanske borde dra till Clas Ohlson och köpa dammsugspåsar som verkligen passar för en gångs skull. Jag älskar Clas Ohlson och alla andra butiken där man kommer på att behöver saker man aldrig trodde att man skulle behöva. Ni hajar va?

Som de här post-it lapparna till exempel:



De köpte jag förra gången jag var där. Tillsammans med ett 10-pack av mina absoluta favorit-bläckpennor. Och tack vare det kommer jag aldrig mer glömma bort någonting.

/Anna - girly girl.

Unrecognizable to myself...


Vissa dagar är jag på sånt humör att jag bara kan sitta tyst, blickstill och stirra ut i luften framför mig medan jag lyssnar på riktigt bra musik. Verkligen lyssnar. På varje ton, varje ord. Verkligen insuper hela känslan i låten.

Det ska vara riktigt bra musik. Kvalitet. Inget jävla klubb-hiphop som man kan lyssna på när man förfestar. Utan typ gamla, lugna Bruce Springsteen-låtar och sånt. Ren och okomplicerad, vacker musik. Genialisk rentav.

Idag blev visst en sån dag.

/Anna - snöar in.

Laundry-day...


Jag tvättar. Mitt matematiska sinne säger mig att det kommer bli 8 tvättar. Och mitt negativa sinne säger mig att sånt tar typ en hel dag. Yippie.

Mellan varven passar jag även på att städa min kaotiska lägenhet medan jag klunkar kaffe och fuldansar omkring i mitt nattlinne till diverse gamla party-favoriter som Maria har förgyllt vår Spotify-lista med. Känner att det här är ett av mina mest givande inlägg någonsin. Vem bryr sig liksom?
 
Aja, ikväll blir det bättring! Åker ut till travet för att dela ut pris i Bidermans lopp tillsammans med Lena och Camilla. Representera lite, mingla lite och mest komma i rätt stämning inför kommande stortravshelg på Axelvalla. Det blir toppen! Fast själva prisutdelningen överlämnar jag nog till de andra bönorna. Förra gången jag var prisutdelare slutade det med att jag kastade mig runt halsen på Erik Adielsson och - såhär med facit i hand - kanske höll kvar lite för länge. De andra nöjde sig med en handskakning. 

Jaja.

 


/Anna.

"Älska, älska AIK..."


Igår spenderade jag kvällen på Råsunda.
Norra stå.
Grymt tryck.
Mäktig match.

     

"...för vi är överallt, och det är inte ni..."

Bästa kvällen på länge!

/Anna - hes.

Veckans vara


VÄRLDENS bästa strumpor. Go get!

Söndagsbuffé



Mot huvudvärken


För vätskebalansen


För att bara se normal ut

Det här mina vänner, är vad som alltïd måste finnas i badrumsskåpet. Räcker långt. Så pass långt att man kunde ta sig ut på bio igår kväll med Maria. Och hade jag inte gjort det hade jag aldrig fått se den sjukt bra och roliga The Proposal. Gå och se pronto!

Herregud, min blogg är som värsta smygreklamen från SF.

/Anna - nu till stallet!

Donnis



Han är så söt, mitt lilla troll.

Det var egentligen allt jag ville förmedla :-)

/Anna.

Sliten


Borde tvätta. Borde städa. Eller bara göra nåt, vad som helst. Ändå ligger jag som en strandad val i soffan med datorn på magen och försöker underhålla mig själv. Ingen TV än nämligen. Vad gör man när man saknar en sådan och inte orkar röra sig? Förslag på Youtube-klipp någon?

Festen igår var galen. Såsom det brukar bli med Hockeyligan. Och mina farhågor om att jag skulle bli tvungen att kryssa mellan öppna eldar och griskroppar besannades lyckligtvis inte. Såg faktiskt inte skymten av nån gris över huvudtaget utan kunde med lika god aptit som vanligt hugga in på den otroligt goda buffén. Lyckad kväll rakt igenom! Tyvärr glömde jag kameran hemma så bilder kommer inte förrän jag hittar någon att sno av. Kanske lika bra det :-)

Idag har jag haft Sex and the city-maraton, ätit brunch på Sylvia med Maria och varit på fyndjakt på Tuna Park. Dock utan större framgång, det enda jag släpade med mig hem blev ett nattlinne jag tänker spendera den här lata kvällen i.

Vi letade parfym till mig också. Har ni några tips? Jag hatar att köpa parfym, det är som att städa toaletten - ett nödvändigt ont. Man får ont i huvudet av alla olika dofter, tappar så småningom luktsinnet totalt och så får man beslutsångest. Förmodligen den enda situationen då det drabbar mig. 

Så vi åkte hem istället. Sprang ihop med Bilge som åkte med och som fick dela mitt baksäte med mitt punkterade däck (nej jag har inte tagit mig iväg till Vianor än), en jättedammsugare årsmodell 1852, Sinitas pumps från 2005, ett gäng utspridda glastallrikar och en 3 meter lång Sverige-flagga. Den sistnämnda roade sig Maria och Bilge med att hänga ut genom fönsterrutorna medan de skrek "VM-guld, VM-guld" i kör och jublade. Och jag körde runt ett tag i stan, tog några extravarv i varje rondell samt på McDonalds-parkeringen och grät av skratt.

Priceless. Och ett hett tips om man precis som vi inte har något liv :-)

/Anna - övertrött.

Off I go




Ha en riktigt bra lördagkväll allihop. Hej svejs!

/Anna.

Grisfest


Efter mycket om och men är det bestämt att jag ska på jättefest på landet ikväll. In E-town. Visby blev tyvärr inställt denna helg efter en massa krångel så vi får försöka ta det om ett par veckor istället.

Men ikväll är det alltså grisfest. En fest där man grillar hela grisar. Givet lördagsval för en vegetarian som mig.

Faktum är att jag kommer mer för sången, dansen och det trevliga sällskapet än för synen av de spettade stackarna. Hör ni det Hockeyligan? Only for you. Sen har jag ju min vapendragare Maria med mig också, men till föga hjälp kan jag tänka mig, eftersom hon är den största grottmänniskan jag känner och kommer älska att slita köttstycken i bitar med bara käkarna. Usch.

Återkommer med bildbevis imorgon. Nu måste jag hoppa i duschen!

/Anna - bara potatissallad ikväll.

Friday night




Ikväll dricker världens bästa Maria och jag Bacardi Lemon, flädersaft och Sprite. När vi inte spiller ut dem över tangentbordet vill säga :-) 

Ses på stan!

/Anna.

Horsemanship






Idag har jag fått mycket gjort. Solat, städat och spenderat nästan en hel dag ute hos hästarna i stallet.

Ametist och jag var ute på långpromenad tillsammans. Vi brände lite fett och plockade lite blåbär. Myspys. Medan vi knatade på kom jag att tänka på hur mycket vår relation har förändrats sedan vi började jobba med horsemanship.

För mig har ordet horsemanship, liksom till exempel ordet feminism, fått en felaktig klang genom åren. Mycket negativt har kopplats samman med begreppet fast det i grund och botten är något positivt som många använder sig av och som många står för.

Tidigare tänkte jag bara på folk som höll på med konstigheter som att binda ben på hästar, välta dem och på olika sätt bryta ned dem psykiskt så fort jag hörde ordet horsemanship. Och tyvärr tror jag att många människor fortfarande gör det, tack vare att personer som sysslat med sånt har kallat det så.

Lyckligtvis hade jag turen att få lära känna Camilla som jobbar i butiken med mig. Hon fick mig att inse vad riktig horsemanship är. Det är helt enkelt att kommunicera med hästar på deras eget sätt, med kroppsspråket. Att skapa ett band där man hela tiden har en viss kontakt emellan sig. 

Jag fick lite tips på vad jag själv kunde göra med Ametist. Hon har alltid varit världens snällaste men kunde tidigare vara lite väl pigg och ofokuserad på vad jag ville att hon skulle göra. Och det är egentligen inga stora grejor vi gjort. Jag började bara en dag med att ta av all utrustning när jag skulle longera och så började jag försöka få henne att lyssna till mitt kroppsspråk istället.

Idag kan vi vara i paddocken och hon springer runt mig på en volt utan lina. Jag kan få henne att byta varv bara genom att förflytta mig några centimeter, få henne att öka och minska tempo samt byta gångarter genom att förflytta mig eller använda rösten, få henne att minska eller öka volten bara genom att röra armen, få henne att ta ansats och hoppa ett helt fristående hinder om jag väljer att med kroppsspråket styra henne mot det, rida helt utan utrustning och som idag, gå på långpromenad helt utan att hålla i henne. Hon går liksom med mig, stannar om hon kommer för långt fram och travar på några steg om hon hamnar för långt bakom.

Jag älskar det här! Jag har aldrig lyft en hand mot henne, knappt höjt rösten, och ändå har vi ett samspel där vi kommer överrens. Och hon är dessutom mycket lugnare, mer harmoniskt och som det verkar, lyckligare, på det här viset. Fast ändå pigg, busig och brallig. Det är ju hennes personlighet, jag vill inte ha en "hjärntvättad" häst. 

Det jag vill med det här inlägget är att uppmuntra andra till att prova den här typen av träning. För det är verkligen jättekul!

/Anna - nytänkande.

Mystorsdag


Det gick sådär med promenaden igår. Jag powerwalkade till mataffären... Nej Anna ljug inte nu. Jag powerwalkade 20 meter till bilen och tog den till mataffären där jag hyrde film och köpte typ allt de hade. Sen rörde jag mig inte ur soffan på hela eftermiddagen utan moffade på medan jag bölade till Australia och dreglade över Hugh Jackmans överkropp. Det är vad jag kallar optimal inomhusvistelse när det regnar!



Maxade senare min lata moffardag (samt höjde humöret lite) med Ice Age på bio tillsammans med Cissi, Maggan och Sandra. Behöver jag tala om vilka som skrattade högst i salongen?

/Anna - återhämtning.

Tänkvärt


"In order to be irreplaceable, one must always be different" 
/Coco Chanel.

Ett av mina absoluta favorit-citat som jag tänker på nästan dagligen.

Nu blir det promenad i regnet! One must always be different... :-)

/Anna.

Funderingar när det regnar


Det är ett jävla tjat om Gin&Tonics nu för tiden. Gin&Tonics hit och Gin&Tonics dit. Är beska tallbarr det nya svarta? Inne igen? Allt går ju i cykler.

"Men det är ju så läskande och uppfriskande så här i sommarvärmen"

Vart då? undrar jag. Läskande och uppfriskande vart då? Läskande rabarbersaft, ja det kan jag köpa. Uppfriskande jordgubbar, ja det kan jag köpa. Men kom inte och kalla något som får hela munnen att dra ihop sig för läskande och upfriskande.

Igår gjorde jag ett ärligt försök. Ett ärligt försök att bli vuxen och kunna njuta av en GT. Aldrig mer. Ser du det mamma? En drink jag inte gillar, det var väl goda nyheter i sommarregnet.

Det regnar ju. Det har ni märkt.  Det regnar massor utanför. Det är därför jag ligger kvar i sängen och filosoferar om GT:s och annat oväsentligt. Jag har hunnit tänka en hel del på vilket oflax jag har när det kommer till tekniska grejor. Maria och jag pratade om det igår. Jag tror jag avverkar typ 5 mobiler om året. Kan ju lika gärna plugga in en sån där uppblåsbar madrass från TV-shop på Telia-butiken och bosätta mig där, för jag gör inget annat är att vänta på min tur på deras vinröda små sittkuber. Då hade det varit skönare att ligga där i min mjuka dubbelsäng av luft och skratta åt alla som inte varit lika smarta.

Bevis för att jag är otursförföljd:

- Min senaste mobil är såklart trasig, denna gång efter två månader. Den är tydligen vattenskadad. När jag säger att den inte legat i vatten på något vis skyller Telia-butiken på luftfuktigheten. End of discussion. Mina mobil-historier (eller snarare mobildöds-historier) är numera ett skämt bland mig och mina vänner.
- Min förra digitalkamera fastnade i läget för max-zoom och dog sedemera helt - är det ett normalt beteende efter bara några månader? 
- Min dator på jobbet tar 30 minuter att starta på mornarna. Inte för att den inte är defragmenterad och ompysslad, eller för att den är full med skit eller lassgammal. Nej den bara är så.
- Och min bil ska vi egentligen inte ens gå in på. Bakluckan har inte gått att öppna på två år. Den styrs av nån elektrisk knapp som vägrar lyda. Fläkten fungerar bara på max-tryck, ni vet Carola-fläkten, och inget annat. Radion fungerar lyckligtvis inte heller, så man behöver inte bli irriterad över att man inte hör låtarna p.g.a. monsterfläkten. Jag brukade få punka eftersom att framvagnen hela tiden blev sne och slet däcken så att armeringen så småningom stack fram. När jag åkte till verkstaden och ställde in den samt köpte nya däck så tog det två dagar innan det satt en vass grej i ett av de nya däcken så att jag hade punka igen. Och när jag får punka vet jag inte riktigt vad jag ska göra, eftersom reservdäcket ligger i bagageluckan tillsammans med mitt skattebevis som jag inte lyckats få på än. Bagageluckan som inte går att öppna. Så polisen, nu vet ni. Det är bara att komma och ta mig.

Elektronik hatar mig verkligen.

Nu måste jag röra på mig och få något vettigt uträttat! Äta lite frukost och sen... ja vad gör man egentligen när man har semester och det regnar? Förutom att åka till Vianor och köpa ett nytt däck förstås. Kan inte glida runt med ett vinterdäck längre :-) 

/Anna - bitter.

Gårdagen


     

  
Började så här...


...och slutade så här. Som vanligt :-)

Det finns många underbara människor. Alla bilderna ovan är bevis för det. Har man tur så känner man dem och har lyckan att få ha dem i sitt liv. Det har jag!

Igår kom dessutom en person som jag inte känner fram till mig och sa att jag var så himla fin. En tjej alltså - inte den typiska tio-i-två-snubben. Dessutom en tjej som jag själv tycker verkar väldigt genuin och har en schysst stil, vilket gjorde att jag verkligen blev glad och tog åt mig av komplimangen.

Det är något jag ska bli bättre på från och med nu
. Att ge positiv uppskattning även åt människor jag inte känner. Det är typiskt osvenskt och sådana saker älskar jag. Det är så lätt att bara säga till någon att den har fina skor om man tycker det, eller att man tycker att någon verkar vara en väldigt sympatisk människa.

Jag tror inte att det är bara jag som blir glad för sånt.

/Anna - speak up!


Veckans roligaste


När Sara berättar om att hon träffade Carl Jan (ja Den Carl Jan) på Burmeister under deras öppningsfest. 
På dansgolvet.
Sittandes på en annan killen axlar.
Och vevandes till house-låt efter house-låt.  

Varför missar alltid jag såna här klassiker?

Nu ska jag smita hemifrån för att träffa Jonna, Sandra och co. Med andra ord vet man aldrig hur den här lill-lördagen kan sluta - men det kan mycket väl bli i Carl Jan-style :-) Han är i alla fall min nya förebild!



/Anna.


Gotland i mitt hjärta


Tillbaka från en alldeles för kort vistelse i Visby. Home sweet home? Skulle inte tro det. Som tur är drar jag och tjejerna dit igen på fredag så snart är abstinensen botad! Och Bur intaget :-)

Här kommer ett axplock av bilderna från denna gång:


Kärt återseende...


Mamma & syster


02.45 när vi kommer på att bilen blivit inlåst... 02.55 inser vi att vi är vid helt fel port :-)


Crêpes dagen därpå


Och lite stadsvandring...

/Anna - längtar tillbaka.

Bye bye vänner




Nu drar jag till Visby!

/Anna.

Happy B-day!


Idag är ingen vanlig dag. För idag fyller Jonas och Sara 20! Det är ju helt sjukt stort med tanke på att de nyss var mini båda två. Men tiden går ju som bekant långt över hastighetsbegränsningarna.

När man fyller 20 tycker jag verkligen man passerar vuxen-tröskeln. 18 är också stort men 20 är större på något vis. Mer moget och såklart - mer systembolaget... :-)

Imorse grattade jag, Cissi och mamma Jonas på landet. Den bortskämda jäveln fick en halv häst, en Paris-weekend och en massa andra fina grejor. Jag säger ju att 20 är the shit att fylla! Själv gav jag honom en Global kniv. Tänkte att allt som kan uppmuntra kommande middagsinbjudningar är av godo :-)

Om några timmar drar jag och mamsen till Visby för att äta middag med Sara och ge henne sina paket. Jag har köpt en digitalkamera så att hon kan dokumentera alla upptåg där nere på bästa tänkbara sätt. Jag älskar att föreviga det jag gör med bilder, det finns inget bättre sätt att minnas fina stunder på. 

Stannar över natten och tänkte hinna med en del kullerstens-strosande och crepes-ätande under morgondagen innan vi åker hem igen på kvällen. Kort visit denna gång, men jag kanske återvänder till helgen för lite festande. Det gäller ju att passa på! Dessutom är det inte fel att komma ifrån Eskilstuna litegrann. 

Nog snackat om mig och mina förehavanden. För det här inlägget handlar först och främst om världens bästa syskon. Bjuder på en liten bildkavalkad nedan för att visa er alla precis hur fina de båda är:


Nr 4 & 8 översta raden :-)



























/Anna - stolt storasyster. 

Uppdatering


Blogging in the bed. Skönast så när det är söndag kväll och man är helt slutkörd. 

Igår blev det utgång på Nybron med Maria. Skräll. Vi ägnade oss egentligen inte åt att gå ut i ordets rätta bemärkelse, utan gick mest runt och tittade på när andra skötte sin utgång. Ganska roligt ibland att mest glida runt, vara lite social och titta på folk. Och kanska skönt att slippa drinkfläckar på klänningen och brinnande smärta i trampdynorna efter ett härjigt dansgolv.

Idag har jag jobbat för papsen i Sundbyhom eftersom han skulle köra Sientelo och en annan. Jorå ni läste rätt, jag jobbade mitt i the vacation och blev i och med det officiellt världens bästa dotter. Sientelo visade sig tyvärr fortfarande ha problem med glidleden i ett bakben vilket ju var mer än ovälkommet. Men så är ju tyvärr travet, och lyckligtvis är människorna som ägnar sig åt det vana vid att ta nya tag. Och nya tag. Och nya tag. Vilket världens bästa pappa också kommer göra!

Moffade nyligen ostkaka (så jävla underskattat) i soffan medan jag såg Confessions of a shopaholic. Wake up call. Närå, men väl värd att ödsla några minuter på oavsett shoppingvanor. Den tog fart och avslutade mycket bättre än vad början utlovade och man fick sig en tankeställare kring vad som är viktigt i livet. Vilket ju i kombination med killer-outfit efter killer-outfit aldrig kan gå fel!

Imorgon är det Jonas och Saras födelsedag! Det är alltså småsyskonen vi pratar om. Eftersom Sara bor och jobbar på Visby för tillfället så blir det paketöppning med brorsan på morgonen följt av snabbvisit på Gotland tillsammans med mamsen på kvällen. Vilket betyder att det är hög tid att sussa nu...

/Anna.

Äntligen...


Lägenheten är klar! Sånär som på lite smågrejor som läslampa, överkast och sånt. Och så TV förstås - den kommer på måndag. Nästan läge att fira 4 veckor utan TV med att riva av Sex and the City-boxen för 28:e gången.

Nej, jag drog inte bara till med något, det bli verkligen för 28:e gången.

Jag är jättenöjd. Över förväntan faktiskt. Allt är mycket ljusare, större och luftigare nu - precis som jag ville ha det. Och så har jag ju tryckt in en till garederob så bland kläderna råder ordning och reda för första gången på länge. Underbart!

     

     

     

Tack världens bästa Johan för all hjälp.

/Anna - hemkär!

Baby-brunch


Jag har varit en dålig bloggerska de senaste dagarna. Har haft så mycket för mig att jag knappt hunnit öppna datorn. Och så har jag varit lite nere. Nackdelen med att vara en känslomänniska är att man blir det ibland.

Tur då att man har klotets godaste bullar runt knuten. Som ni säkert förstått av mina inlägg hittills så går det sådär med GI. Whatever! I torsdags brunchade jag med Emma, världens gulligaste Gabriel och en jävligt tam anka (läs gräsand) i Rothoffsparken. Senare fick vi även sällskap av Sara och matvraket samt blivande fotfetischisten Ebbe.

Det var mysigt. Barn är ju störtsköna! Jag hänger inte så ofta med bäbisar, har inte så stor släkt eller så många vänner som har barn ännu. Men när jag väl gör det verkar de gilla mig. Men å andra sidan gillar de ankorna också...



Systern och systersonen. I allt utom DNA.



Så värt. Så himla värt.


Ebbe.


Polarn.


Baby on the loose...

/Anna.

Myskväll i nypan


Jag har tappat bort kollen på vilken dag det är. Det är ett friskhetstecken i min värld. Igår hade jag i alla fall en underbar kväll i Nyköping tillsammans med Tessy, en massa rökta räkor och ett gäng sköna bönor.


     

    

     

 
Nu ska jag hoppa iväg till Rothoffsparken för en brunch med Emma och lilla Grabriel. So long!

/Anna - nöjd med livet.

Vill ha. Behöver ha.


Jag har ju knappt några bikinisar! Eller i alla fall inte någon jag verkligen älskar. Så eftersom det ännu är långt kvar på sommaren är de här små raringarna på väg över atlanten och hem till mig:



 
Om man bara fick kroppen på köpet... :-)

/Anna - strandstylad.

Veckans vara



Återträff


Det var alldeles, alldeles, alldeles för länge sen. Så ikväll är det äntligen dags att bege sig till Nyköping för en myskväll med världens bästa Tessy. Vi har ungefär ett års catching up att ägna oss åt.


Det här kan ju vara århundradets värsta bild på mig men den bjussar jag på! För precis så här brukar det se ut när vi umgås.



Har vi riktig tur får vi även sällskap av världens bästa Jansson. Triss i ess liksom :-)

/Anna - roar sig med att plöja igenom gamla partybilder.

Beslutsångest


Jag är väldigt bra på att ta spontana beslut som i efterhand ofta visar sig vara av det sämre slaget. För i spontana stunder väljer man oftast det som ligger absolut närmast till hands, det man allra helst vill, utan att tänka på vad konsekvenserna kommer bli. Utan att tänka på vad det kommer göra för en själv senare.

Självklart ska man gör det man vill göra, "livet är för kort..." och så vidare. Men ibland kanske vi borde uppmuntra eftertänksamheten lite mer. Särskilt när det handlar om att ta hänsyn till andras känslor och faktiskt allra mest - till sina egna. Ofta hör de två ihop.

Idag har jag tagit ett mogen beslut. Kanske inte det roligaste beslutet, men ett beslut som gör att jag i längden kommer må bättre och vara mer stabil  För let's face it, jag behöver öva på den biten.

/Anna - det blir en lugn helg. Med Bullis :-)

RSS 2.0