Julklappstips!


Att det är viktigt med en bra sadel åt både häst och ryttare tycks de flesta börja förstå nu. Hos oss kan du köpa ett presentkort på en sadelinpassning åt någon som du tycker förtjänar en trevlig och förhoppningsvis givande stund tillsammans med mig eller Cissi.

Inpassningen är värd 800 kr och inkluderar dokumentation av hästen, provridning samt ett gratis återbesök.

/Anna.

I kaffeburken, med självdisciplinen


Jag lovar att man kan utläsa vilka veckor jag har kursavslut i skolan enbart genom en titt i min kaffeburk hemma. Denna vecka ser man snart botten. På fredag avslutar jag nämligen min nuvarande kurs och har då avverkat Textdesign 1 & 2, samt Introduktion till informationsdesign. "Det är lite som speed-dejting det här", för att citera min lärare. 

Nu ska jag ta en sedvanlig eftermiddagskopp och avsluta dagen i butiken. Efter stängning ikväll drar jag, syrran och svägerskan till Kista galleria för att kolla in butiksöppningen av Mango, samt ge vår vän Maggan som styr skeppet en massa lycka till-kramar. Och choklad så klart! Kvällens:

Mål 1) inte shoppa upp hela lönen.
Mål 2) fortsätta uppsatsskrivandet i natt när jag kommer hem.

Alltid spännande att se hur min fantastiska självdisciplin sköter sig...

/Anna. 


Anna vs Jonas: 2-0


Umberto-fever!

Jag missade travet igår. Tyvärr. Kände mig tvungen att röra lite på fläsket och plugga. Nu ersattes i och för sig det senare med TV-soffan och Desperate Hopusewives istället, men tanken var åtminstone god. 

En av mina absoluta favvotrotters, Umberto Marcato, som jag lyckades övertala mamma och Rein att köpa vid förra årets Stochampionatsauktion, kvalade in på fina 21,9. Från första gången jag såg honom har jag gillat honom lite extra. Han är fulsöt på något sätt, lite som den där ankungen som blir svan så småningom. Lillebror Jonas tycker inte det. Han spottar och fräser fortfarande över att hingsten är "det sämsta köp vi någonstin gjort". Och just därför tycker jag såklart det är dubbelt så roligt att han nu gått både premielopp och kval med klockrent resultat. En Elitloppsvinst med Umberto och jag skulle låta honom höra det i resten av livet.

Mammas Passport startade också igår och gjorde det bra. Slutade som stark 2:a på en tid jag redan glömt, men att både mamma och tränare Rickard var nöjda minns jag i alla fall. Så man får väl säga att jag gick miste om en ganska bra kväll på Sundbyholm!

/Anna.

Allt som krävs för att komma i söndagsstämning


Den här låten, några tända ljus och ett glas rött. Lite ångest och huvudvärk på toppen och allt hade känts som vanligt, men eftersom jag har haft den absolut mest stillsamma helgen på länge så jag får nöja mig med en främmande, utvilad känsla istället. Känns ganska bra faktiskt.  

/Anna.

En gång om året


Ska ni till Globen nästa helg? Själv ska jag se Grand Prix-dressyren på lördagen med Cissi och förhoppningsvis alla föreställningarna på söndagen. Om det visar sig att min kille är tillräcklig snäll, eller bara gillar mig tillräckligt, för att stå ut med en sån heldag. Time will tell :-)

Cissi hade godheten att alldeles nyss informera mig om att vi, under vår lördagstripp, även kommer få bevittna Briars avskedsföreställning. Så att jag kan börja förbereda min mentalt för en sån grej. Jag som inte kan hålla mig från gråt under en vanlig segerdefilering med min drömhäst kommer nog få ladda med det mest vattenfasta jag har i mascara-väg...

     

/Anna.


Saturday med Cissi och Anna!


Idag är det Saturday med Cissi och Anna i butiken! Ända till 15 o´clock. Dessutom sol ute för vad som enligt SMHI är den femte timmen av sådant under denna månad. Inte konstigt att man blir värsta murmeldjuret den här årstiden.

Men inte idag inte! Jag överraskade mig själv med att faktiskt gå upp i morse när mobilen ringde. Ni som känner mig vet att så normalt inte är fallet. Så sedan 07.00 har jag varit igång i stallet och gjort så mycket klart att det i princip bara är intag, ridning och fodring kvar efter jobbet i eftermiddag. Det känns riktigt bra faktiskt!

Om ni, liksom jag, har lite svårt att få till de här effektiva morgnarna så har jag ett tips som jag börjat tillämpa: Drick ett par rediga glas vatten innan du somnar. På det viset måste du gå upp när klockan ringer eftersom du är så himla kissnödig. Den absolut enda väckningsmetoden som funkat för mig hittills :-)
/Anna.

Ok med dopning?


Har ni följt debatten kring "tillåten medicinering" vid internationella tävlingar i ridsport som pågått på sista tiden? Imorse röstade FEI-kongressen (beslutsorganet inom internationell ridsport) i frågan, och med 53 röster mot 42 vann den så kallade "progressiva" listan. Vilket betyder att användning av preparaten fenylbutazolidin, fluxinin och actylsalicylsyra från och med den 1 januari 2010 tillåts i internationella tävlingssammanhang.

Preparaten är smärtstillande, och även om det är begränsade mängder som tillåts så fungerar de prestationeshöjande. Vi kommer alltså kunna tävla hästar som egentligen är sjuka och skadade, som egentligen har ont men bedövas för att klara tävlingsmomentet. Vad händer i hästens kropp när den tvingas prestera max under sådana omständigheter? Hur mår den efteråt när preparaten slutat verka?

Och vad gör den nya regeln, som i princip säger ok till doping, för synen på ridningen som sport? Den smutsiga stämpeln känns inte långt borta och en uppdelning mellan ryttare som sätter djurets välmående åt sidan för att med hjälp av de nya reglerna nå kortsiktiga resultat, och de som inte gör det, kommer skapas. Den tillåtna medicineringen är ett fusk som gagnar de som rent moraliskt klarar av att använda sig av det, och som straffar de som inte gör det. Vilket skapar en mycket orättvis sport.

Ni kanske märker vilken inställning jag har till den nya regeln. Jag tycker att det är fel framför allt mot hästarna, men även ur fusk-synpunk för hela sporten och de aktiva. Dessutom sänder det ganska otäcka signaler till barn och ungdomar på väg in i ridningen.

Vissa menar att den begränsade mängd av preparaten som tillåts inte gör det hela värre än om en mänsklig idrottsman tar en Ipren eller två inför en tävling, och att de hästar som tävlar på högsta nivå kan behöa lite "hjälp på traven". Men det som glöms bort i det resonemanget är att idrottsmannen som tar sina Ipren gör det av eget val - en häst har aldrig ett val. Jag skulle vilja se reaktionerna om något organ röstade fram ett beslut om att föräldrar skulle få tvinga sina barn att äta smärtstillande innan t.ex. en fotbollsmatch.

Samtidigt som beslutet röstades igenom i förmiddags bestämdes tack och lov att medlemsländerna får ha hårdare nationella dopingregler än internationella. Så nu är det bara att hoppas på att Svenska Ridsportförbundet inte viker sig i frågan och behåller det djurskydd vi har här idag. På så vis kommer preparaten i alla fall vara förbjudna vid tävlan på svensk mark, och det är ju alltid något. Om inte annat ett ställningstagande.Det var inte igår


Have you missed me? Klart ni har ;) Jag har haft ett otillåtet långt blogg-break. Ni har, såvitt jag kan se på kurvan över antalet besökare, inte haft det. Så förlåt

Eftersom jag inte gillar att erkänna mina egna fel, brister och misstag så skyller jag allt på den moderna tideräkningen. Den som begränsade antalet timmar per vecka till 168 kom förmodligen inte till himlen. För vem fan hinner med 40 timmars plugg, 30 timmars jobb, hundra timmars mockning, något färre timmars träning och en massa nykärt kuttrande i soffan på 168 ynka timmar? Svaret är ingen. Åtminstone hinner ingen blogga om det - believe me, I've tried.

Men jag gör alltså ett nytt försök. Räknar iskallt med hemkörning av Lozec och diverse annan farmacia från er kära vänner när det går åt helvete precis! Sen gillar jag kladdkaka också, och varma soppor, och glass, och... ja, ni hajar.

Så vad har hänt sedan sist? Bullis rullar mest omkring på golvet eller biter mig i tårna som vanligt. Hon har även utvecklat ett beroende av ruccula och rödlök, vilket ju måste ses som lite out of character för en katt. Jag, som tänker att såna saker måste vara ganska starka för en kattmage, gör mitt bästa för att hålla henne borta från tallriken.

Ametist och ponnyerna mår bra i händerna på Annelie och hennes barn. Utan de fantastiska människorna skulle jag ha väldigt dåligt samvete över att jag egentligen inte spenderar tillräckligt mycket tid i stallet. Skolan får däremot se ganska mycket av mig, och som tur är ger det resultat. Det går bra helt enkelt, och är fortfarande (till min förvåning, faktiskt) väldigt roligt.

I butiken har vi börjat tänka jul. Jag älskar julen, dels för att det är en mysig familje-tid, dels för att den är det enda positiva som avbryter den här gråa, kalla, hemska tiden av året. Och som den gör det! Av våra butikshyllor att döma så kan årets lass under julgranen bli fyllt av fina longeringstäcken, ryktväskor, träns, färgglada grimmor och grimskaft, nya benskydd och mycket annat som man bara längtar efter att slita pappret av. Kom in och kolla!

/Anna.
RSS 2.0