Snart drar jag!
Håret är lockat och maken på! Sliter i butiken med uppackning av varor så att ni kära kunder ska få hugga tänderna i alla fina vårnyheter. Bland annat har vi fått in prisvärda ridbyxor med grym passform från Back2Back och snygga, röda från Mountain Horse som Cissi har tokfallit för.

Om en halvtimme lägger jag dock ner prismärkaren. Valborgsmässoafton låser vi dörren kl 17 och därefter styr jag och en väldigt otankad Pluto (bilen alltså) kosan mot Sundbyholm! Det blir Valborgsfirande på landet med solnedgång, grill, mys, goda vänner och Varm&Kall - förstås. Rykten gör gällande att undertecknad och co har köpt upp hela systemets lager av vårt favorit-äppelvin :)

Mot kvällen! Och ha en riktigt bra Valborgsmässoafton allihop!

Kram Anna.

Jag är för jävla kär i livet


Jag älskar våren. Den är bättre än alla andra årstider! Vårsol som skiner, vårmark som torkar och hårdnar, vår-grässtrån som knappt hinner sticka upp innan shettisarna snaggar dem. Helt plötsligt vill man vara ute och dra elband i hagarna och snabba promenader med nya brillor och musik i öronen blir något man längtar till.

Och så börjar min bisonoxe till ridhäst (stackars Ametist har ju lite rubbning på hormonerna) äntligen bli fin i pälsen och Bullis blir lite småsugen på grannens katt. Och så öppnar uteserveringar. Och så kan man ha grillkvällar.

Nu börjar livet bli helt fantastiskt.

/Anna.

Olympiatravet 2010
Världens bästa människor - alla kategorier.

Bildspelet är snott från www.travelit.se. Tack Marcus och Magnus för ännu en grymt arrangerad resa!


/Anna.

I hönshuset


Bullis ser ut som en höna och jag kacklar ständigt som en. Det kan inte vara lätt för stackars Joel att bo med oss.../Anna.

På hästjakt


Jag är i hästköpartagen! Har nämligen börjat längta efter att rida mer och mer och mer. Och med en medryttare och en ridande boyfriend blir det inte mycket Ametist över till det. Dessutom känner jag att jag vill ha en yngre häst att träna, och eventuella tävla, på en annan nivå med.

Så, hojta om ni har förslag! Jag letar efter ett hoppsto med skaplig stam eftersom jag vill avla på henne senare. Det är egentligen mina enda krav förutom att hon inte kan kosta miljoner - man är ju trots allt student. Ålder någonstans mellan 5  och 14, väldigt flexibel även där. Hon behöver inte ha gått höga klasser, utan en trevlig exteriör och grundutbildning samt att vi trivs ihop räcker - därifrån går det alltid att jobba vidare tillsammans. Beteende spelar inte heller någon större roll eftersom jag verkar ha en lugnande inverkan och framför allt en sjuk avsaknad av dödsångest i arbetet med mina hästar :-)

Sedan håller jag, Joel och pappa på att köpa travhäst ihop! Appetizer (även kallad Brunbjörnen, long story) är en åring e.Up Front Larry u.La Belle Etoile ue.Coktail Jet som mamma fött upp och som jag förälskat mig i. Jag tänkte att jag skulle vilja ge honom ett bra liv! Och kanske eventuellt ta hem ett Elitlopp eller två. Om du känner detsamma så letar vi efter två delägare till som vill ha vardera 20% ;-)

/Anna.

Boomblasting!
Tillbaka från en underbar helg i Göteborg med ligan! Som vanligt var det glädje, bra trav och party för hela slanten och ingen är nog besviken på stämningen.

Nybrink mot Klabbet gick väl... sådär. För 2 rätt av 10 kan väl knappast räknas som godkänt? Men egentligen gör det mig detsamma om vi hade noll eller alla, för "det är ju faktiskt bara en rolig grej det här" som Micke poängterade. Vilket i och för sig är en jävligt lätt inställning att ha när man utklassar alla motståndare i programserien :)

Nu är jag tillbaka på jobbet i alla fall! Idag har jag haft sadelinpassning åt en muskelknutte till D-ponny och senare i veckan hoppas jag få packa upp lite härliga kläder och andra vårnyheter. Hemma väntar tentaplugg och kvalitétstid med sambon som är ledig så det blir nog sweet. Åtmintone det sistnämnda. Börjar nämligen bli ytterst tveksam till om tenta på kognitiva processer verkligen är värd att vara en del av min livstid. Fast å andra sidan har jag ju bestämt mig för att bli 122 så jag har lite extra av den varan!

Ciao så länge!

/Anna.

And so it begins!


Det var inte länge sedan nedräkningen påbörjades. Jag konstaterade här på bloggen att vi hade 35 dagar kvar till Olympiatravet.

Sen kom en helg i fjällen. Sen en påskhelg. Sen en partyhelg med tjejkväll, Hoffmaestro-spelning och 25-års fest.

Och helt plötsligt är nedräkningen över.

Ikväll vankas det "förfest" på Papas Tapas med ligan och imorgon bitti avresa mot göteborg, Åby och Olympiatravet. Behöver jag säga att jag var övertaggad redan i måndags? Joel stackarn har följt min vecka med ett smått chockat ansiktutryck och skakat på huvudet över mitt kryssande mellan skola, jobb, sadelinpassningar, hästarna och framför allt shopping av ALLT man behöver för en klassisk helg med Hockeyligan. Med andra ord är resväskan redan på väg att bli överfylld med party-outfits, solglasögon, vita converse, resorb och allt annat som andas vår, sol och stortrav.

I år är till och med saker och ting lite bättre. Min bästa Tessy och min systers störtsköna pinglor till vänner ska med, jag kommer bo i samma hotellrum som världens bästa människa/kille/sambo, och så slipper jag debuttal i bussen i år - det är väl värt att hurra för :)

För lite koll på vad vi sysslar med där nere rekommenderar jag TV4:s livesändning från travet på lördag eftermiddag! Där kan man dessutom se mig och ligans Ann-Sofie göra rotmos av Nybrink i "Nybrink mot klabbet". Eller, vilket väl är troligare, skratta gott åt när vår värdighet och självrespekt helt går åt skogen. I vilket fall så blir det nog kul!

Jag återkommer med en massa bilder efter helgen. Sköt om er tills dess!

/Anna.


Påsklovsspecial!


I Folkestabutiken:

Ridspö 29:-
Ridhandske Equipage 79:-
Ridstrumpa Bocaj 89:-
Ridstövel i konstläder 320:-
Tävlingsskjorta från 199:-

Passa på! Gäller t.o.m. lördag 10/4.

/Anna.

Fullärd blir man aldrig!


Under 2010 kommer vi på Bidermans att satsa hårt på utbildning och erbjuda alla kunder en mängd gottiga föreläsningar med inspirerande, kunniga personer inom olika områden som alla har med hästande att göra. Alla kanske inte passar dig och ditt intresseområde, men några kommer garanterat att göra det!

Själv är jag såklart taggad som vanligt! När det kommer till både det egna arbetet med hästarna och arbetet i butiken så kan man verkligen aldrig kunna för mycket. Under dagen har Cissi och jag brainstormat för att komma på intressanta ämnen och föreläsare. Har du idéer eller önskemål? Skriv i kommentarsfältet!
 
Följande föreläsningar är spikade i nuläget, så fram med markeringspennan och kryssa för:

Måndag 3 maj: Mads Hendeliowitz - "Unghästens träning och uppbyggnad".

Lördag 15 maj: Peter Winslow - "Vikten av rätt sadel".

Lördag 22 maj: Elin Skärlina - "Avmaska på rätt sätt".

Lördag 18 sep: Toini Pettersson - "Föreläsning/work shop i Centrerad ridning".

Torsdag 30 sep: Anders Eriksson och Torbjörn Lundström - "Hästens mun och Betsling".


Boka biljetter på tel 016/108230 eller på office@bidermans.com


/Anna - närvarar.Du ska inte tro det blir sommar, ifall inte nån sätter fartDet har gått och blivit vår. Alla tecknen finns där: Jag har ridit min första ridtur utan handskar, shettisarna knarkar B-vitamin och Dy'on-chapsen har blivit alldeles för stora efter att ha fått ge plats för sockorna i månader.

Förra helgen var jag och Joel i Östersund på besök hos hans föräldrar. Jag åkte längskidor för första gången i livet och utför för andra gången i livet. Behöver jag säga att min familj inte direkt har klippkort i fjällen om vintrarna? Hästnörd som jag är snokade jag även upp närmsta stall med islandshästar där jag och Joel fick en välbehövlig lektion i töltandets ädla konst. Det var en underbar helg.

Och nu är det ju påsk! Alla lediga dagar lyser härligt röda i almanackan och jag känner att jag får lite välbehövlig vila. Skriver jag samtidigt som jag ändå sitter i butiken med Cissi :-) Men på något vis gillar jag att jobba lördagar. Man plockar i butiken, skriver lite här i bloggen, lyssnar på bra musik och tar sig lite extra tid att prata med kunderna. Det gillar jag! Sen har man ju oftast också en härlig kväll att se fram emot på lördagar. I eftermiddag blir det trav och påskmiddag hos mormor, och vibbarna i magen vittnar om att natten förmodligen avrundas på dansgolvet.

På återhörande imorgon mina vänner! 

/Anna.

 

RSS 2.0