Årets sista dag i butiken


Det är torsdag och som vanligt kubbar jag runt sida vid sida med Cissi i butiken. Den stackars kvinnan har plågats med tandvärk de senaste dagarna och började egentligen låta som den pratkvarn hon är först vid 15-tiden i eftermiddag efter ett besök hos tandläkaren och värktablettsförpackningen.

Rean goes on och förutom mitt superfynd till Millie har jag lagt mycket lite pengar på två nya grimmor åt shettisarna. Eftersom de avverkar ungefär en grimma var i månaden skulle jag behöva mellandagsrea för sådana inköp väldans mycket oftare. Men men, ett bra köp ändock!

Eftersom det är helgdagstider och många lager har stängt har vi inte fått in så mycket varor de här dagarna. Istället säljer vi ut alla jackor, tröjor, västar från höst- och vinterkollektionen samt annat som vi inte får plats med när påfyllning, nyheter och klädkollektioner kommer in inför våren.

Det känns lite konstigt att näst intill hela 2010 har passerat. Här i butiken minns vi allt ifrån rekordsommaren då flugmedel blev värt sin vikt i guld till monstervintern då snösulor blev trendplagg nr 1. Men också sportsliga prestationer såsom Totilas fantastiska segerprocent, Icelands världsklass sista helgen i maj och Luddes dominans som sträckt sig över hela året. Och förstås - första säsongen för vår egen Råby Seminstation med fler kunder, seminerade ston och tappade hingstar än vad vi vågade hoppas på i förhand. Kul!

Privat har tvåtusentio tagit mig väldigt långt. På ett år har jag fått en sambo, en trea, en hopphäst och en travhäst. Plus soliga minnen från en fantastisk hästinsamling på Island och en galen vecka i Halmstad med jordens underbaraste människor. På trehundrasextiofem dagar har jag hittat hem litegrann. Jag kommer på mig själv med att lägga tid på saker som jag aldrig "hade tid med" för två år sedan. Jag prioriterar annorlunda. Och jag värdesätter helt andra saker än vad jag gjorde då. Det är liksom helt ok att vara jag och tycka det är skitroligt att göra en ny stig i skogen :-) Framför allt har jag hittat en person som tycker det är ok att jag är jag. Och som faktiskt (ibland) gillar mina knäppa idéer. Jag tror att han är en stor anledning till att jag mår så himla bra.

Till alla er, kära läsare, önskar jag ett 2011 som för er framåt och som ger er mycket glädje. Det ska vi skåla för imorgon!

Kram Anna.

Rea it is


God fortsättning mina vänner!

Har julen varit god? Min har varit kort men naggande! Har cashat in en färgskrivare som kommer underlätta mitt liv SÅ HÄR mycket. Plus min favvo PK-tröja som kommer göra mig mucho snygg uppepå Millie, och en massa andra toppengrejor.

Men bästa klappen fick jag nog av min lilla häst när hon lät mig sitta kvar på ryggen under en hel timmes uteritt på julafton med Emma och Cissi på sina hästar. I BÅDE skritt och trav! Den bedriften fick mig att glömma hur hon sparkade ut hela fönsterrutan i stallet med båda bak för ett par veckor sen. Och ja, enligt leverantören skulle glaset vara okrossbart. Det var det inte. 

Anyway, idag är det måndag och start på mellandagsrean här i Folkestabutiken. Det stora tipset från mig: sadlar. Ett antal modeller ligger på 30-50% och bara väntar på att bli fyndade :-) I övrigt har vi två välbesökta 10 kronors-störtar med allt ifrån pannland till gummiboots, och ett långbord med varor för 50-, 150- eller 250 kr.

Själv har jag roffat åt mig ett nättäcke från Equiline till Millie för 250 klart överkomliga spänn, och en grimma till Ted som käkar upp såna på löpande band. Vi ses bland de röda prislapparna!

Kram Anna

 

Världens bästa pojkvän köpte självklart världens bästa julklapp





Nyårsafton på Erikssunds slott - here I come!

Kram Anna.

Ses på måndag!


Kram


Ja, time REALLY flies...


Hej mina rara!

Har haft dåligt samvete för att jag misskött er och bloggandet. De senaste två veckorna har det konkurrerats ut av julklappsinköp, tidnings-layout, sadelinpassningar, lägenhetsköp och mycket, mycket mer. 

I måndags fick jag och Joel nycklarna till vår lägenhet två veckor tidigare än planerat vilket kändes som en en
förskottsjulklapp av bästaste slaget! Så i nuläget tänker jag i stort sätt bara färgnummer, soff-mått, sängstommar och liknande.

I stallet går det väldigt bra med Millie! Nu har vi travat för första gången och imorgon blir det traditionell julaftonsritt med Cissi och Emma, så då får vi se om hon lyckas stå på egna ben bland andra hästar för första gången. Ametist har varit lite låg och trött på sista tiden. Så pass att jag åkte till Strömsholm med henne i fredags för att kolla läget. Eftersom EKG och blodprov ser relativt bra ut är de inne på att hon utvecklat Cushin. På grund av att hon har lite problem med ämnesomsättningen och pälssättingen har vi tagit prover för det tidigare med negativt resultat, men nu är det alltså dags för en utredning igen... Vi får se hur det slutar. Så länge pysslar jag om min gamla pensionär och är nog den enda människan just nu som gläds åt alla minusgrader, för det får henne för en gångs skull lite avkyld och pigg!

Just nu jobbar jag i butiken med Cissi och morfar. Att stänga butiken dagen innan julafton har blivit lite av en tradition för mig. Efter klockan sex åker jag hem till mamma på landet dit Bullis och alla grejor redan blivit utpackade. Ikväll ska jag klä granen med brorsan, äta julens första skinkmacka och ha uppesittarkväll med en Harry Boy i handen. That's the way to do it! Och imorgon blir det julafton på landet och hos Joels släkt, följt av juldag hos pappa och annandag hos morfar. Och så klart den obligatoriska utgången med alla gamla vänner på besök i barndomsstaden på juldagen. Traditions, traditions, traditions... I just love it!

Butiken i Folkesta håller stängt julafton, juldagen och annandagen men öppnar igen kl.10.00 på måndag morgon när vi drar igång vår stora mellandagsrea! Då är det alltså läge att ta ett titt i butiken ;-)

Från oss alla, till er alla, en riktigt GOD JUL! 

Kramar från Anna och alla andra på Bidermans.



Time flies...


Puh! Har precis korrläst texterna till Stallions almanacka 2011 som går i tryck imorgon. Här är vi alltid ute i god tid :-) Lyckligtvis fanns det inte så mycket att anmärka på eftersom min bror gjort ett fruktansvärt bra jobb med all fakta han ställt ihop. Men ändå känns det som att jag kollat i kors i fem timmar nu.

Aja! Nu låser jag snart dörrarna och beger mig hemåt för att fira världens bästa kille, sambo, älskling och vän som fyller 25 år idag. Det är en jävla tur att han finns!

Kram Anna.

NEW Bates Isabel Werth







Smalare säte än den tidigare modellen
Ny, mjukare sitsfoam
Nya, kortare bossor
Övergjord som drar in kåpan mot hästens sida
Flyttbara klossar
Mjuka, formade knävulster
Cair-paneler
Utbytbara koppjärn
Nedsänkning för stiglädret
Helt i kalvskinn

Ett tips! Om den passar din häst förstås :-)

Kram


Lördag förmiddag i butiken


Idag möter ni två något slitna damer i Folkestabutiken. Jag och Cissi var nämligen på samma fest igår :-) En mycket, mycket trevlig tillställning med gott julbord och stark glögg hos bästa svågern. Vi har sån otrolig sammanhållning i ligan. Alla är sig själva och alla har fötterna på jorden. Det känns lite som att vi blivit en enda stor släkt och det gör mig väldigt glad.

Idag har vi 20% på linfröolja på Bidermans. En liter till ett redan lågt ordinarie pris på 79:-, som nu alltså är ännu mer nedsatt. Perfekt tillfälle att investera i lite bättre mage och lite finare hårrem på hästen! Är du mer sugen på att investera i dig själv så har vi även mina fötters favorit, Groom it Lace från Mountain Horse för kampanjpriset 499:-

Medan ni provar dojor ska jag ned och försöka bringa ordning i kaoset bland träns och nosgrimmor. Om några timmar väntar en sväng till Tuna Park för att hitta kjol till kvällens bravader och sen ska jag på klassfest! Tema julbord även denna kväll faktiskt, men idag är det tydligen knytis. Hoppas på att få reda på vad jag ska laga snart för det är ju inte så lång tid kvar :-)

Kram

Soluppgång i stallet





Visst, det är jobbigt att dra sig upp till fodring och utsläpp tidigt på morgonen. För oss som är i total morgon-koma är det till och med fruktansvärt jobbigt. Men många morgnar är det ändå värt det. Ljudet av hö som mals sönder i tuggor och synen av dagens första bocksprång i soluppgången slår faktiskt de flesta andra starter på dagen. 

Imorse hade jag precis en sån morgon. Sen red jag Millie för andra gången och hamnade ännu högre bland molnen. Det är en riktig berg- och dalbana att ha unghäst, och så fort något faller på plats och man gör framsteg så är det en sån fantastiskt boost! Man blir lite extra kär i sin lilla gris helt enkelt :-)

Nu jobbar jag i butiken med Camilla och Cissi. Har haft en sadelinpassning på förmiddagen och tryckt i mig en 2-rätters lunch á la papsen. Han är en riktig jävla mästerkock den där! Så snart koffeinet har satt in tror jag att jag ska skylta upp lite inför lördagen när vi har två toppenerbjudanden i butiken.

Ikväll väntar glöggfest hos Wille med Hockeyligan! Senast vi sågs hela skaran såg det ut så här:

 

Ställer dock inte samma krav på dekoren från min kära svåger ikväll :-)

Ha en bra helg allihop!

Kram Anna.


Lördagsgodis v.49


Varmaste, lättaste och skönaste vinterdojjan från Mountain Horse är perfekt åt vinterfrusna fötter! Håll dessutom utkik i butiken efter Linfröolja åt hästen till reducerat pris. Det här veckan bjuder vi på sötsaker åt er båda!

Kram Anna.

Sälja sadel?


Glöm inte att du kan lämna in den i butiken så gör jag jobbet åt dig! Då hänger den inte bara på väggen utan går ut på annons på www.bidermans.com och följer med mig på sadelinpassningar. Vi förmedlar mot provision och du kan ligga och pilla naveln på soffan så länge :-) Perfa!

Kram Anna.


Dagens


Det är tur att man råkar på såna här bilder ibland när man sitter fast i ett jävligt tråkigt plugg-träsk :-) Bestämde mig för att ni också skulle få njuta lite av den!




Kram

Jonas kväll ikväll


Grattis brorsan till en strålande debut i sulkyn ikväll!

Trav i all ära men det krävs en del för att dra ut mig till lopp 9 på Sundbyholm en iskall tisdagkväll. Men så är det ju inte varje dag lillebror kör sitt allra första riktiga travlopp heller. Och som han gjorde det! Snygg styrning och grym form och inställning hos bästa Poesi resulterade i en välförtjänt andraplats som känns som en vinst i hjärtat. It's Jonas night tonight :-)   

Nu ska jag ta en varm dusch, sätta på en kopp the och runda av en heldag i stallet och på sadelinpassningar med några timmars uppsats-skrivning. Ni andra kan ju ha en god natt så länge :-)

Kram Anna.

PS.


Tack alla kunder som bidrog till den härliga stämningen i butiken i lördags, och till att min helg tack vare det blev ännu bättre. Ni är underbara!

Kram Anna.

Oh these weekends...


Igår tyckte jag och Joel att vi hade en fantastisk dag. Jag red Millie för första gången och det gick strålande. Efter det körde Joel travhäst för första gången i rygg på pappa. Pappa är inte så nojig sådär, utan skickade upp honom bakom den nykastrerade 2-åringen med orden "bara att plocka lite i tömmarna om han blir lite lätt i arslet". "Om han beter sig som att han tänker sparka" översatte jag och gjorde korstecknet när jag släppte ut dem. Men det gick naturligtvis bra. Min kille är ju en naturbegåvning när det kommer till allt som har med hästar att göra. Vi kom till och med hem så pass skapligt på eftermiddagen att jag hann plugga lite. Så vi bestämde oss självklart för att avrunda en väldigt lyckad helg med en god middag, lite vin och TV4 Play (Så mycket bättre - vad annars?).
 
Lagom till andra glaset brister såklart allt. Med illa dold irritation i rösten ringer nämligen Cissi och berättar att Millie sparkat in väggen till boxgrannen. Big time. Hon är alldeles för lik mig, den där hästen. Kan bli alldeles galet arg på tre röda och går in för att döda alla som så mycket som tittar åt hennes mat. Den där sista liknelsen var det Joel som bidrog med. Där verkar man ha gjort ett bra intryck :-)

Så imorse var det bara att bege sig ut i ottan för att försöka laga skiten. Behöver jag säga att jag inte direkt hade VG i träslöjd? Tänker inte ens försöka ta åt mig äran för att den nu, snart 24 timmar senare, är lagad. Nä, den ger jag välvilligt till Rein och Jonas och mockar boxarna åt den sistnämnda i tacksam tystnad imorgon.

Men sen då? Hur gör man för att hästen inte vägg för vägg ska dunka sönder hela mamsens stall varje gång det vankas mat? I nuläget ser Plan A ut enligt följande: boxbyte, grann-byte, konstruera en gigantisk boxgardin som täcker gallret mellan dem. Sen ska man väl bannemej få ha söndagsmys i lugn och ro.

Kram


RSS 2.0