Årets bästa helg är här!




Sista jobbdagen på veckan och pulsen är som ni säkert förstår något högre än inför en vanligt helg! Kl.18.03 börjar nämligen min Elitloppshelg med auktion och middag på Infra City. Efter det följer sedvanlig travfest i 24 underbara, vakna timmar. Alors on danse!

Som ni säkert förstår hörs vi inte av igen förrän - tidigast - på måndag. Så ha en riktigt underbar helg tills dess!

/Anna.

Watch out Sami Saarela...





...för här har ni Sundbyholms nya tränarkonstellation :)

/Anna.

Skrämmande nära!


Elitloppshelgen börjar om två dagar. TVÅ dagar. Och på Facebook råder just nu tidernas största peppning signerad Travsveriges nyaste, och snyggaste, dårar: Maria Georgensson, Emma Bodén och Ida Liss. Just nu rullar denna Aftonbladet-artikel rätt flitigt.

Själv har jag i stort sätt bara ett besök på systembolaget och ett på posten kvar innan min helg kan starta! Kan ju inte åka utan helgens klänning :)




/Anna.


Victorias Secrets gör livet lite bättre


Ingen sommar utan minst en leverans från andra sidan Atlanten! Igår kom fyra fantastiska, färgglada, välsittade, "lika snygga som på bilden"-bikinis hem till mig. Sedan dess har jag jublat, provat dem hundra gånger och gluttat lite på dem varje gång jag passerat garderoben. Mums.  

Det näst, näst bästa med hela Victorias Secrets-upplevelsen (alltså förutom nöjet att titta på alla assnygga supermodeller på hemsidan och lyckan över att få packa upp de små tygstyckena) är UPS. För er som inte vet vad UPS är så är det Sveriges trevligaste myndighet. Må vara att de tar en jävla hacka i tull ifrån dig varje gång de ringer, men de gör det i alla fall på ett imponerade trevligt sätt! Varje gång är det lite som att prata med en kompis. Ni vet, man skrattar åt varandras skämt, använder den där allra mjukaste och ljusaste rösten och säger "ha det så jättebra" på slutet. Och så kör de hem grejorna till din dörr! Där de så klart knackar på och är lika trevliga. Och om du inte skulle vara hemma på din postadress just då så åker de helt sonika till den adress där du befinner dig. Typ landet, skolan, you name it. Dagens Ros för det kundbemötandet!

/Anna.

"An amazing experience"


Vad hittar man på när en portugisisk landslagsryttare i dressyr, tillika 10-faldig världsmästare i Working Equitation, är på Sverige-besök och ska få prova på något han aldrig gjort förut?

Man tar honom till Sundbyholmstravet. Sen skippar man allt vad tandemvagn och rookie-grejor heter och sätter honom bakom en egen, riktig, häst.

Jag är alldeles nyss hemkommen från det äventyret. Jag har, tillsammans med vänner från Helmer Ridcenter och världens bästa Kjell Wallin, överraskat Pedro Torres med sitt livs första närkontakt med travhäst. Hästkarl som han är skötte han uppgiften galant, men var påtagligt nervös innan han satt sig i vagnet.

Tre bakvarv, två räta och en upplopps-speed senare var Pedro uppriktigt lyrisk över erfarenheten. 
- I will rememder this my whole life, log han. Sen överöste han hästen med beröm och lyssnade med hänförelse på när Kjell berättade om all utrustning och alla olika balanser. Och lämnade efter sig en beställning på öronproppar innan han påbörjade resan tillbaka till Portugal och sina andalusier.

/Anna.

Girls night out!


Ikväll, kära läsare, blir det barnförbjudet på bloggen. Undertecknad ska nämligen på home party hemma hos syrran tillsammans med typ hundrafemtio lika taggade tjejer. Klänningar, klackar, hög musik, mojitos och en störtskön kvinna som presenterar sexleksaker - bättre än så blir det sällan!



/Anna.


Lördagen är här!


Idag är det super-lördag här i Folkestabutiken! Två timmar har just flugit iväg medan vi sista-minuten-skyltat butiken, lastat ur avelshingstar och tagit emot leverantörer, föreläsare och kunder. Det är skön puls här idag! Organiserat kaos. Mycket att göra. Men mycket, mycket god stämning. UNTZ! som min goda vän Ida Liss hade sagt :-)

Om du försovit dig och missat föreläsningen så hinner du fortfarande till hingstvisning, grillade hamburgare, tipspromenad och fina erbjudanden i butiken! Kl 12-15, be here.

/Anna.

Bullis gör världen



/Anna.


Elitloppet - en gång om året


Det vore tjänstefel att säga att nedräkning inför årets Elitlopp har börjat. Det gör den nämligen måndagen den 31 maj varje år, ca ett dygn efter målgång av den förra upplagan.

Däremot kan man nog säga att nedräkningen har trappats upp. När klippen från gamla, klassiska lopp haglar lika tätt på Travelit som pepp-sms i mobilen så vet man att man är nära. När allas vår Glenn drar till med 22 utropstecken som gästbloggare på samma sida vet man att man är ännu närmare.

Hur som helst. Det är 11 dagar kvar nu. 11 ynka dagar!

Och så här såg det ut förra året:




/Anna - taggad till max.

Kalla vs Järvsöfaks


 


Den 3 juli i sommar möts Charlotte Kalla och Järvsöfaks i vad som förmodligen kommer bli sommarens mest omtalade duell! Kalla på skidor i ett konstgjort spår och Faksen på barmark bredvid. Vem sätter du dina pengar på?

Oavsett vem som vinner måste jag säga att det är ett roligt initiativ av en sort det vore roligt att se mer av inom travet! Läs mer om eventet här.

/Anna.


Visst ses vi väl på lördag?


På lördag är det en lite bättre lördag än vanligt hos oss på Bidermans. Det händer nämligen massor här i Folkestabutiken!

* Elin Skärlina, veterinär vid Regionsdjursjukhuset Strömsholm, föreläser om hur du "Avmaskar på rätt rätt". Stekande aktuellt såhär inför kommande betessläpp!

* Prissänkt Kolla Masken!

* Hingstvisning a la International Stallion Service med toppnamnen Kiss Francais, Order By Fax, Up Front Larry och Sahara Dynamite! Missa inte presentationen av hingstarna kl. 13.00...

* Tipspromenad med ett maffigt presentkort i vinstpotten!

* Fina erbjudanden i butiken!


* Och så klart: Grillade hamburgare :-)

Så. Ta med killen, hästägaren, bästa polaren, illern... you name it! Huvudsaken är att du kommer hit och myser lite med oss.

/Anna.


Somriga saturday


Äntligen har jordklotet gjort som jag och börjat tänka sommar! Trots att jag inte får njuta av supervärmen i luften där ute, utan gör butiken med Cissi, så har jag en riktigt trivsam lördag. Vi har redan träffat på några sköna shoppare, uppdaterat Spotifylistan och får snart lunch av världens snyggaste pizzabud. Joel alltså.

Efter jobbet väntar såklart V75 live hemma i villan med ligan och sedan grillning på landet med svärföräldrarna. Medryttare Anneli har kommit hem från en spontan semestervecka på Gran Canaria och saknar våra fyrbenta vänner så i stallet har jag i alla fall inget att göra :)

/Anna.

Cocktail-kväll


När det är fredag, man är trött efter en lång arbetsdag och man vet att man, hur mycket man än vill, inte kan festa hela natten eftersom man ska upp till stallet 06.00 imorgon bitti, finns bara en sak att göra:

Sätta på sig en favvo-klänning, leta fram shakern och ha en riktig cocktail-kväll med min sambo! Det är fredagsnöje a la Anna det :-)

/Anna.


Råby Relax-station


Härom dagen stod det helt plötsligt världens sötaste lilla bäbis tillsammans med sin mamma i en box när jag skulle morgonfodra. Hemma hos mamma på Tvåltorp, eller Råby Seminstation som det egentligen heter, rullar stuteriverksamheten nämligen på för fullt just nu. Var och varannan dag anländer nya ston och jag älskar hur beteshagarna fylls med flockar av bruna, blanka ryggar. Det är dessutom väldigt kul med all aktivitet på gården.

Facit hittills är 3 dräktiga ston. Två med Sahara Dynamite (toppkvalitet på småpolarna har jag hört) och en med Coktail Jet. Även om fler lär tillkomma så är det ju som ni hör inte Menhammar-size på härligheten, men det är lite det som är charmen tycker jag! Man har tid att ge stona några extra klappar och man har koll på hur de mår och ser ut i kroppen. Det är liksom lite hästspa över hela gården; stona blir lugna, harmoniska och väldigt glada av sin lilla semester hos Cissi och co. Synen av ett sto som kommer direkt från tävlingsbanan och ställer sig i hagen med ansiktet mot solen, sluter ögonen och bara njuter är värd hur mycket som helst i min värld!

/Anna.

Viola. Viola. Viola.


Viola Silas prestation i Drottningpokalen igår höjde tårar i mina ögon. Inte bara för att hon utklassade motståndet utan på grund av sättet hon gjorde det på.

Viola Silas är det mest harmoniska travhäst jag sett på länge. Hon lufsar liksom på där i sin älglika stil och klipper med öronen på ett näst intill opåverkat sätt. Hela hennes kroppsspråk vittnar om en nöjd och lycklig häst. Som i sista sväng, då hon fäller fram öronen och liksom gillar läget i samma steg som hon rundar de andra - såna ögonblick får mig att le i TV-soffan. 

Grattis Fredrik Persson! Och, givetvis, grattis Viola.

/Anna.


Fri som en fågel


Jag kan åstadkomma hur mycket som helst om jag bara får planera min egen tid. Det spelar ingen roll att jag ska mocka, rida, bomviddsändra en Prestige-sadel, läsa en bok och analysera den, träna, kolla på lägenhet med Joel (och såklart se Desperate) när jag har friheten att planera min dag precis som jag vill. 

Fantastiska, lediga, soliga tisdag - här kommer jag!

/Anna.

Familjen





/Anna.

Partner sökes




Appetizer
Hingst 1 år
e. Up Front Larry (hette Appetizer Hanover under sin karriär i USA)
u. La Belle Etoile
ue. Coktail Jet

Om du är en snäll och trevlig person som känner för att att ge den här krabaten ett bra liv (och eventuellt vinna Elitloppet) tillsammans med mig, Joel och pappa så kan du ge dig tillkänna här på bloggen. 25% pure "Brunbjörn" är nämligen till salu :)

/Anna.

Jag och min självdisciplin


Sitter i soffan och vilar ut efter en fantastiskt skön långhelg med avslappnade dagar i stallet, parmiddag och tjejkväll. Söker med ljus och lykta efter någon form av motivation till att ta tag i mitt skolarbete, men det verkar som att min hjärna redan checkat ut och tagit sommarlov. Inte ens en koll på studentmailen som visade att jag fått betygen G - VG - VG på mina tre senaste kurser (helt ok snitt i min värld) kunde ge mig en knuff i ryggen.

Jag har nämligen helt plötsligt fått så mycket annat att tänka på. Så mycket roligare saker att tänka på. Omöjligt att koncentrera sig. Det är köp av travhäst hit, köp av hopphäst dit, lägenhets-letande och tankar på bilbyte. Det är liksom allt på en gång när jag och min andra hälft börjar fundera på livet. Till och med jobbet slår plugget med hästlängder eftersom jag bara längtar till uppackning av nya vårprylar och att skylta om i butiken.

Så. Jag antar att jag fortsätter göra som jag brukar (särskilt på söndagar): Skita i att ha dåligt samvete, sätta på en bra film och krypa ner i soffan i väntan på att den riktiga pressen och stressen ska kicka in. För då vet jag ju att jag faktiskt får något vettigt gjort. Eller, åtminstone hoppas jag på det.

/Anna.

Flyg fula fluga flyg




Äntligen har sommarens bästa flughuva kommit hem! Lite dyr (219:-) men mycket, mycket bra är denna gråsvarta godbit från Three Horses. Elastiskt tyg som andas, dragkedja i plast och fint nät över ögon och öron garanterar grym passform.

...behöver jag säga att två XS och en L såldes innan de ens var uppackade? :-)

/Anna.


Min helg











Full av fina människor.

/Anna.

 

 


Reminder!


Föreläsning med Mads Hendeliowitz här i Folkesta ikväll. Missa inte! Själv tänker jag sitta som ett tänt ljus och insupa inspiration.

/Anna.

RSS 2.0