Tips:






Ses på lördag!

Kram




Uppladdning!


God morgon allihop! Nä, riktigt så bra har jag det inte. Men eftersom jag fortfarande sitter framför datorn i myskläder och pluggar slash facebookar medan den nattjobbande sambon sover så känns det faktiskt som det.

Så snart han vaknar till liv ska vi bege oss mot stallet för lite mys med hästarna och en ridtur i vintersolen med Millie. Underbart att man kan hinna med sånt mitt på dagen för en gångs skull! I övrigt står det bara plugg på schemat idag. Analysskivande, analysskrivande, analysskrivande. Blä, blä, blä.

Men men! Jag peppar igång med tankar på helgen. Faktiskt inte för att det är en härligt ledig långhelg av något slag, utan för att den är fullspäckad! På fredag jobbar jag extra för att förbereda vår julspecial i Folkestabutiken på lördag! Det kan låta lite psyk att jag ser fram emot att jobba en fredag men jag tycker det är roligt att göra iordning för sånt där. Packa upp varor, fylla på i hyllorna och skylta fint - det ligger lite dagen före dopparedagen-känsla över det! På kvällen blir det party i ishallen på Isstadion eftersom Hockeyligan ska spela nån ploj-hockeymatch. Och känner jag publikskaran rätt kommer det nog bjudas på bra puls även vid sidan om rinken :-)

Lördag morgon släpar jag mig alltså upp, häver en termos koffein och kör sista minuten-pimpning i butiken med Cissi innan klockan blir tio och det brakar loss i butiken! Älskar happenings som det här när man får träffa en massa trevliga kunder och springa runt som en yr höna mest hela dagen. Och äta pepparkakor förstås! Hur många som helst, eftersom man alltid kan skylla på glupska kunder när chefen frågar efteråt :-) Rundar sen av dagen med super-klubbkväll och Make up Store-visning på Lokomotivet med typ alla jag känner och stupar ner i säng X antal timmar efter midnatt.

Det blir en fantastisk helg!

Kram Anna.

Svettigt


Lördags-kalabalik i butiken! Jonas och jag har haft rekordmycket kunder och butiken börjar likna en krigszon med uppslitna varukartonger all over. Men attans (mamma kommenterar att jag svär för mycket på bloggen) vad kul vi har haft! Främlingar är bara vänner du inte känner, har det visat sig!

Nu ska vi strax dra igen alltihop och åka hem för klädombyte. Ikväll har vi nämligen julfest med resten av personalen och det kräver helt annan uniform! Bilder från kvällen lär dyka upp här inne :-)

Kram Anna.

Är ni också på Globen?


I så fall är jag lika avundssjuk på er som jag är på Cissi! Hon har nämligen lämnat mig alena i butiken i eftermiddag eftersom hon och Jonas roffat åt sig varsin VIP-biljett. NOT fair. Det blir inget Globen alls för mig i helgen, vilket är första året på mycket länge. Jag har helt enkelt varit tvungen att fejsa verkligheten. Jag jobbar för mycket, Joel jobbar för mycket. That's the way it is.  

Jag är faktiskt inte så bitter som jag låter. Jag har nämligen storsmajlat hela dagen efter Millies briljanta beteende imorse. Hon plockade helt enkelt fram sitt allra bästa humör och lät sig svängas runt av Joel i paddocken som att hon aldrig hade gjort annat. Vilket naturligtvis fick det att klia i ridmusklerna på mig. Mycket, mycket snart släpper jag longeringslinan och sitter där uppe själv, det kan ni lita på!

Annars? Vad gör ni en fredagkväll som denna? Själv har jag faktiskt tackat nej till dinner-and-drinks med Hockeyligan och tänker istället släpa mitt snorigt rödmosiga nylle hem till mamsen och landet. För god mat, Idol och kvalitetssnack är precis vad jag behöver idag.

Imorgon hittar ni mig, Cissi och Jonas i butiken! Typisk dag man kommer få tjata på brorsan och svägerskan att prismärka mer och hångla nere i täckeshörnan mindre :-) Närå, mest av allt ska vi faktiskt ge er borst-tips! Imorgon kör vi nämligen "ta 4 betala för 3" på alla borstar i butiken. Julklappar? Eller bara dags för byte i borstväskan? Your choice people :-)

Kram och gött fredagsmys på er alla!

När julkänslan smyger sig på...


Hur har ni det i snöstormen? Själv värmer jag mig i butiken bland allt nyuppsatt julpynt. Älskar när fake-granriset och de små lamporna kommer fram, då blir det äntligen lite mys i den här jävla årstiden. Det är varmt och skönt här inne också faktiskt. Vilket är en jäkla tur eftersom jag inte behöver ännu fler anledningar att använda kreditkortet till en av våra fantastiska PK-tröjor som hänger på sina galgar och frestar mig.

På tal om jul förresten: Missa inte nästa lördag i butiken! Då vankas inte bara lördagsgodis utan en hel buffé av fina julklappstips! Några av dem ser ni i annonsen nedan...

Nu måste jag tyvärr kila och fixa sista uppackningen innan stängning. Sen blir det våfflor i soffan - en av mina absoluta favoritsysselsättningar :-) Återkommer imorgon med lite bilder! Har varit lite fattigt med sådana här inne på sista tiden.

Kram Anna.

Nästa lördag i Folkestabutiken... Inte missa!





Kram

Breaking news :-)


Snart tar vi in Euro-star i sortimentet igen! Märket har fått en nytändning och vår- och sommarkollektionen sprudlar av nya, smarta designdetaljer i praktiska, lättmatchade basfärger. Elastiska benslut på ridbyxorna, fantastiska material och en rutig väst från himlen får mitt hjärta att klappa lite extra :-)

Från och med mitten av mars nästa år hittar ni kläderna i Folkestabutiken!

Kram Anna

Helgen


Tillbaka framför datorn efter en tre dagars-helg. Den har på sätt och vis varit ganska lugn - inget plugg och inget jobb - men det känns ändå som att jag gjort mycket.

I lördags var jag och Joel kulturella. Big time. Drog på mig svarta favvoklänningen, Jimmy Choo-pumpsen och åkte upp till Kungliga Operan i stockholm på en liten eftermiddagsföreställning. En lördagsaktivitet som inte direkt hör till vanligtheterna i mitt liv. Vi såg premiären av en italiensk opera som hette Norma. Väldigt, väldigt mäktigt. Och dramatiskt. Så pass att jag liksom glömde världen utanför och satt där med munnen vidöppen i tre timmar och inte hade en tanke på att jag såg ut som en levande fågelholk. Så brukar jag se ut när någonting varit väldigt bra. Så utan att veta ett skvatt om italiensk opera kan jag i alla fall konstatera att jag förmodligen tyckte om det jag hörde och såg.
 
Resten av helgen har handlat om hästarna som vanligt. Och lite om god mat också. Som vanligt :-) Men framförallt kliver Brunis och Millie på i livet. Brunis agerar i de flesta situationer mer som en 15-årig valack än som den 1½-åriga hingst han är. Så man får väl säga att han tar de stora kliven. Millie går lite hit och lite dit, men faktiskt mer framåt än vanligt på sista tiden. Vi har gått lite back to basics eftersom hon har sina trotsiga dagar, och det verkar ha varit ett lyckat koncept. I nuläget håller vi på att vänja henne ordentligt vid ryttare. Rutinerad som man är har man naturligtvis skickat upp killen första gångerna. Eftersom Joel totalt saknar dödsångest, och jag är bäst på att HÅLLA I longeringslinan så har det visat sig vara en lyckad kombination :-) Återkommer med fler rapporter i ämnet under veckan!

Kram Anna.

Sörmlands sadlar och jag


Puh... Äntligen hemma efter en dag on the road genom ett dimmigt och nollgradigt Sverige. Favvolandet så här års? Nä, inte direkt. Men jag gör ju inte direkt något åt problemet och tar tag i den där flytten till Brasilien, så jag får väl hålla käften och fortsätta kriga.

Idag har jag haft tre sadelinpassningar i Strängnäs och tre i Södertälje. Genomgående tema för dagen: fullblod. Förutom en D-ponnykorsning har det nämligen varit hela eller halva fullblod hela bunten. Även om de karakteristiskt exteriöra dragen på en del av dem faktiskt lyst med sin frånvaro.

Det är väldigt trevligt att åka ut till olika stall och träffa olika hästar och människor. Man får lite skönt avstånd till allt annat i livet, och tänker egentligen bara sadlar. Dessutom blir man inspirerad av olika stall och gårdar, och får en djupare relation till sina kunder - både hästar och människor. Men allra bäst är förstås känslan av att man verkligen hjälper någon. När man åker ifrån ett stall och är helt säker på att hästen kommer ha det så mycket bättre efter att man varit där, eller när man sett till så att en ryttare upplever mycket större säkerhet och självförtroende på hästryggen. I de stunderna är jag alltid väldigt upprymd när jag åker hem!

Kram Anna

Planering, planering...


Vad har ni gjort i helgen vänner? Jag har styrt butiken med Cissi, haft en myslördag i soffan med älsklingen och en riktig heldag hos alla våra hästar igår. Vi inledde med fars dag-tårta i Magda och pappas stall där lilla Brunis har börjat trava i sin rochard och briljerar med sitt sköna gung. Sedan kidnappade vi Magdas Emilia, korsade stan och tillbringade eftermiddagen på Tvålis. Där Donnis naturligvis såg till att Emilia fick tugga lite snö, men utöver det bjöd på en fartfylld och rolig ridtur :-) Eftersom Joels kondition är typ sextio gånger bättre än min, blev det naturligtvis han som fick ta Ted i grimskaft och springa med. Han är en riktig krigare, min kille :-)

I övrigt skrällde Millie till och betedde sig över förväntan mot hovlagaren vid sin första bakhovs-skoning, inga utsparkade tänder här inte. Och Ametists sena forsätter att se bättre ut! Överlag en riktigt bra dag, som avslutades med en välbehövlig middag hos svärföräldrarna. 

Idag har mitt svaga jävla allmäntillstånd fått mig att sova alldeles för länge och därefter har jag jobbat i butiken. Pysslat med lite småskit, rensat sadelinpassningsväskan och röjt bland sadlarna. Dessutom planerar jag inför vår mellandagsrea; kollar på vad vi ska rea ut, vilka varor som kommer utgå ur sortimentet för att ge plats åt nyheter m.m. Och tro mig, mellandagsrean ser ni fram emot! Den blir smaskig... :-) 

Kram Anna.


It's friday, I'm in love


Härlig gammal låt det där! Som jag kommer att tänka på varje fredag tack vare min käre klasskompis Louise som älskar den så mycket.

Det är fredag idag. Och jag är lika kär som vanligt. Men bakom kassan just nu är jag nog mest skakig och febrig. Har gått och blivit sjuk, förmodligen på grund av att mina visdomständer has gone missing. I nuläget roar sig mina kvarvarande tänder med att omplacera sig. Det känns lite som att en fullvuxen man hänger i dina käkar dagarna i ända. Jag motar såklart bort honom med ett lass Ipren.

Livrädd som man är för sin chef (mammor är som ni vet inte att leka med) så jobbar man självklart ändå :) Så medan tänderna hittar sina rätta platser i sin nya tillvaro försöker jag hitta rätta platser åt nya varor i sin nya tillvaro. Idag pysslar jag lite vid borstarna, packar upp bra och billiga fleecetäcken (199 spänn i brunt och marinblått!) och köper vinterskor och sulor för alldeles för mycket pengar till mina egna hästar.

Är det rätt tänkt att slå till på hållbara guldskor redan vid första vinterskoningen? Som kostar en jävla massa mer men som förhoppningsvis håller vintern ut. Hur gör ni? Fasta broddar eller eget skuvande? Pappa skakar bara på huvudet när jag plockar fram mina super-kit av guldskor och snösulor åt shettisarna (för att inte tala om hovslagaren som förmodligen hatar mig vid det här laget), men jag är liksom alldeles för harig för att låta bli dem. För om jag för en gång skull skulle lämna mina smä bäbisar barfota, skulle de förmodligen gå och fläka sig och då skulle jag plåtas av mitt dåliga samvete tills jag trillar av pinnen när jag är 122. Så, super-kit it is.

Som ni kanske hör så tar jag, ärligt talat, inte tag i det mest muskelkrävande arbetet just idag... Jag funderar mest på det ena och det andra! Ikväll ska jag kurera mig med hemmagjord champinjonsoppa och Idol. Joel jobbar natt idag igen så jag och Bullis får mysa till på egen hand. Imorgon ska jag fanemej vara på topp! Då hittar ni mig, Cissi och jättemånga billiga fleecehandskar i Folkesta-butiken. Ses där!

Kram Anna.


...



Kram :)

Lördagsgodis v.45


Fleecehandske 45 kr! Fyndigt värre va? :)

Se till att komma in till mig och Cissi och hälsa på en stund! Vi kan garantera många leenden, goda råd och Miami to Ibiza på repeat. För det gillar vi!

Kram


Minnen från en fantastisk helg



Bild från www.travelit.se


När bildspelet från helgens Breeders Crown fest dundrade ut på www.travelit.se (ni måste kolla!) var rysningarna, ståpälsen och känslan av vardagstristess som vanligt ett faktum. 

Jag har haft ännu en fantastisk helg med världens bästa liga. Vänner som får mig att le, skratta och känna mig tacksam över att jag fått chansen att lära känna dem. De är så jävla genuina och fina, de här människorna. Det är nästan så att jag blir rörd när jag tänker på det. 

Banketten på Munktellarenan på fredagskvällen besökte jag för första gången och golvades av ett grymt arrangemang! Mucho trevligt! Vid 12-tiden smet dock jag, Joel och några av de andra gästerna därifrån för att förenas med resten av ligan på Harrys. Där vi lyckades med konsttycket att hålla ihop ett 40-tal galna själar på ett svettigt dansgolv under hela kvällen. Galet var ordet :)

Lördagens tävlingar var, som ni redan vet, av grym klass och bjöd på värdiga vinnare som fick det att värma i hjärtat på mig. Nästa gång jag träffar Tarzan ska jag säga rakt ut hur fruktansvärt imponerad jag är över i vilket mentalt superskick hans hästar alltid presenteras. Han är en riktig hästkarl, helt enkelt.

Lördagens fest var precis så bra som en fest med temat rött, på Sundbyholms slott, arrangerad av Marcus & Magnus kan vara. Eller bättre. Än en gång kan jag bara säga att jag är tacksam över alla upplevelser de bjuder mitt liv på :)

Kram Anna. 

Latare och snurrigare än vanligt


Jag och Bullis ligger i soffan och myser medan stackars Joel jobbar natt. Jag vet knappt vilken dag det är. Hela den här veckan känns bara väldigt obekant. Jag började ny kurs i skolan i måndags. Ska nu lära mig vetenskapligt skrivande, vilket jag inte riktigt listat ut vad jag tycker om än. Allra helst flum-skriver jag ju bara såhär, som till er. Pladdrar iväg på en liten avstickare som nu, istället för att verkligen berätta varför veckan är så obekant.

Jag var åtminstone på god väg. Ny kurs - ny lärare - nytt arbetssätt - nytt schema. Mycket obekant. På grund av det nya shemat blev jag hux flux ledig både tisdag och onsdag den här veckan. Ingen jobb och ingen skola. Mycket obekant. Och helt plöstligt låg det 2 dm snö utranför fönstret. Mycket obekant. 

Jag känner att jag blivit lite bekväm av allt det nya. Ingen inlämnings-stress i skolan som gör att man hetsar runt som en dåre för att hinna sitta och skriva hela nätterna, inget högt jobb-tempo som sätter fart på fötterna och ingen, verkligen ingen anledning att kliva utanför dörren. Det var till och med så att det tog emot att åka till stallet idag. Bara för att jag avskyr vinter, kyla och snö så mycket. Fast å andra sidan är det nog bra att bara vara ibland, inte ha dåligt samvete för att man inte gör ett skit. Jag tror man laddar batterierna så.

Kram!

PS. Drog ut mina sista två visdomständer idag. Är jag den enda över 10 som tar med dem hem efteråt? Eller finns det någon annan där ute som också är sjukt fascinerad över hur stor tandroten faktiskt är? Inte? Nä, tänkte väl det... :)  

Breeders!


Tittar in en riktig snabbis efter en galen vecka i skolan med två kursavslut. Som belöning har jag tagit ut en semesterdag och gett mig själv en riktig, ledig långhelg! Vilket som av en händelse råkade sammanfalla med Breeders Crown-helgen :)

Nu är stallet klart för dagen och duschen ska intas. Om en timme väntar hingstbedömning och auktion på Munktellarenan följt av bankett och RIX-allsvenskans fest ikväll. Imorrn stortrav på dagen innan röda klänningen åker på och man beger sig till Sundbyholms slott för festen ALLA längtat efter. Taggat? Nänä :)

Har ni vägarna förbi travet så rekommenderar jag ett besök i shopen hos världens bästa pappa. Där hittar ni, förutom den sjukt trevlige och kompetente karln, även hetaste sulkyhjulen, nya vinterskor och mycket mycket mer... vi här nämligen fyllt butiken lite extra den här helgen - just för er :)

Nu drar jag! Återkommer med pics senare...

Kram


Helgens outfit





I lördags var jag och Joel på inflyttningsfest/maskerad hos bästaste Malin Jansson i Stockholm. I kostymletarpaniken innan festen visade det sig plötsligt vara en enorm fördel att vara ridmänniska! När man totalt saknar fantasi, kronor och minuter att ordna maskerad-oufit för, kan nämligen göra precis så här. Ta på sig något som för en själv är vardagsmat men som för andra människor kan visa sig vara mycket exotiskt :-)

Kram


RSS 2.0