Pryls


Vintermössa?




Vinterskor?

Kram


Fantastiska fredag


Älskar fredagar! Särskilt den här. Idag kl 13 lämnade jag nämligen in mitt stora arbete i Grafisk Form tillsammans med typ 10 kg ångest. Så obeskrivlig skönt.

Nu jobbar jag i butiken med Cissi till stängning. Vi har firat med lösgodis och hon skrattar åt mitt ynkliga tillstånd. Säger att jag borde stämpla ut och gå och lägga mig i vilorummet, eftersom jag ser ut som en levande vålnad. Min natt bjöd nämligen på betydligt mer tangentsbordsklapprande än sömn, och sen rullar ju allt på med stall, skola och jobb igen. 

Jag längtar till kvällen! Då ska jag bara skjunka ned i soffan och se Idol, försöka hålla mig vaken en timme efter det för att hinna med ett True Blood-avsnitt och sen stämpla ut totalt. Fy fan så rart det ska bli.

Nu hör jag hur min kära kollega höjer volymen till Dolly Partons "9 to 5" där ute. Och eftersom jag uppenbarligen inte hade så mycket vettigt att delge er idag så är det dags att lyfta på arslet, tränga undan tunnelseendet och köra igen!

Missa inte morgondagen förresten! Pälsglans för 99 spänn kan man aldrig få för lite av ;)

Kram

Jag har verkligen alltid velat ha ett marsvin...




...och när jag skaffar ett ska han se ut precis som den här :-)

Kram Anna.

Tips!


Det finns lull-lull. Mitt mycket älskade och väldigt snygga pannband (som sitter på Millie några bider längre ner på den här sidan) är ett typexempel på det. Jävligt onödigt men hopplöst fint är lika med typiskt lull-lull.

Sen finns det andra varor som är så sjukt genomtänkta och praktiska. Den här portabla hinkhängaren till exempel, kan mycket väl vara butikens smartaste grej. Perfekt på träningen, tävlingen eller bara hemma i stallet om man hatar klena skruvdragare som jag gör. Eller bara inte vill förstöra stallväggarna. 25 spänn sann funktionalitet helt enkelt.



 

Kram Anna


Lördag 30/10





Kram Anna.

Caaandy-time...


Veckans lördags-godis:

TIB pälsglans 1 l. 99:-

Välkommen in till mig och Cissi!

Kram Anna.


Cocktail-hour!





Jag har en helt fantastisk dag! Jag har fått en liten sovmorgon (i min värld klassas verkligen 08.00 som det just nu), träffat positiva människor på visning av min lägenhet, suttit i frisörstolen hos Stine i nästan 4 timmar, fått en sjukt skön hårbottenmassage och en sjukt oväntat röd färg på håret... och från och med nu har jag INGENTING att göra. No stallet, no jobbet och no skolan (sånär som på lite ordbajsande i word). 

Jag firar självklart stenhårt med Joel, en god pasta till lunch och en redig drink. För det är jag värd. Senare väntar tapas, ännu fler drinkar och girls night out med tjejerna från klassen. It just keeps getting better.. :)

Kram /Anna.

Vill ha!


Nya tröjor från PK inne i butiken. Mums!




Kram Anna.


Morgonpromenad med Millie








Kram Anna.

Anna till havs!


 

Tillbaka i verkligheten efter en helg fylld av Bloody Marys och och andra gamla 80-talsgodingar. Jag har nämligen befunnit mig på böljan den blå tillsammans med Joel och släkten Andersson för att fira svågerns födelsedag. Det är verkligen en befrielse att bli inlåst på en båt, utan varken spångrepar eller USB-minnen, och bara få vara och umgås med underbara människor. Uppfriskande!

Nu börjar det bli kväll på riktigt och jag har bänkat mig framför datorn, Indesign och en massa grafisk formgivning som ska vara klar imorgon... Så det går snabbt att komma tillbaka till verkligheten igen :)

Hörs imorrn!

Kram Anna.



Det väller in vintergrejor till butiken just nu!



Kläder och hästtäcken - mina absoluta favoritvaror :) 

Kram /Anna.


Time to say goodbye...


Nu är min lägenhet äntligen ute på Hemnet! Det är dock med blandade känslor jag kommer säga hej då till den. Framför allt känns det såklart jätteskönt. Jag längtar efter att flytta in i nya trean och få mer plats. Större ytor, mer förvaringsutrymmen och mer plugg-ro. Sen känns det självklart jävligt stort att det är vårt första gemensamma hem. Två namn på kontraktet liksom. Det är värmer i mig bara jag tänker på det.  

Samtidigt vaknar ju mina sentimentala sidor. Lite avskedsångest helt enkelt. För jag och min gamla etta har ju varit ett team ett tag nu. I 5 år har vi hängt ihop och många, många minnen sitter fast i de vita väggarna. Överhopande många fina minnen kommer från middagar med tjejerna, myskvällar med tjejerna och förfester med tjejerna. Det var liksom här vi hängde och det var här det hände. Tror att vi alla är glada att Hamngatan 6 inte kan prata :)

Kanske är det din tur att ta över stafettpinnen? I så fall kan du se hela annonsen här.

Kram Anna.

Sömnbrist, tonfisk och en massa mössor


Ner i sängen halv två igår. Upp ur sängen halv fem imorse.

Till jobbet för att skriva ut inlämningsuppgiften som skulle vara klar idag. Till stallet. Fodra, släppa ut hästar, mocka boxar, fylla höpåsar, ge vatten, borsta och longera Millle, släppa ihop shettisarna med nybliven valack och vän, sopa gången, pussa kattungarna.

Sen hem till stan. Duschen, sminket, håret, skolan. Föreläsning i "klartext" (?), inlämning av uppgift. Snabblunch i soffan.

Till jobbet. Packa upp varor, ringa kunder, städa kassan, ta kort på världens sötaste Cissi i världens sötaste mössa, totaldäcka av utmattning i kontorsstolen och skriva ett blogg-inlägg. Drömma om en perfekt stekt tonfiskfilé, ett glas rött och ett avsnitt True Blood med Joel sent ikväll. I will make that happen, för det är precis vad jag kommer behöva efter den här dagen...

Anyway, nog beklagat från min håll. Även om det är ruskigt skönt att ha er till hands ibland när man behöver göra just det :-) Jag jobbar med Cissi idag, party-torsdag as we always do it. Hon har haft semester i ett par veckor och lämnat mig halv på torsdags-eftermiddagarna, men nu är allt äntligen som det ska igen!

Idag har vi fått in galoppglasögon, nya numret av Hästmagasinet, färgglada och fina grimskaft, praktiska manborstar, lite skor från Mountain Horse och mössor i bästa färgerna. Vilken väljer du?





Etersom jag själv var så jävla blek att jag smälte ihop med det vita väggen bakom, så tvingade jag en mycket motvillig Cissi att modella istället. Man är ju service-minded :-)

Kram Anna.


Veckans lördags-godis!



Bara att välja :)

Kram Anna.

Studiecirkel...




Det är onsdag. Dagen innehåller 3 moment:

1) producera 1200 tecken läsbarhetsanalys
2) titta in på Profeels invigning av nya lokalerna
3) köra Appetizer till pappa

Kl 07.30 imorse intog jag och Bullis köksbordet. Hon stöttar mina studier på sitt sätt. Inledde med att bita mig i kinderna men har nu övergått till att bara vara i vägen. Men hon är aldrig omöjlig, Bullis. Hon är helt ok med att jag lyfter lite på vänstertassen ibland för att se vad som står i boken... Det är en kamrat det!

Joel fortsätter på temat "världshistoriens bästa kille" och har åkt ut till hästarna för att ge lite kärlek och omvårdnad åt dem. Skulle vara så jävla körd utan honom.

Tittar in igen senare om jag hinner!

Kram Anna.

Klick från butiken!







Kram Anna.


Hälsningar från Millie




Kram Anna.

Det är lite mysigare än vanligt i stallet just nu




För Jean-Claude och co. håller på att upptäcka världen :-)

Kram Anna. 

Sista kvarten


Helger är fantastiska! Spelar liksom ingen roll om man jobbar, de har något magiskt över sig ändå. Gårdagskällen hos miss Georgensson gav hesa stämband och skratt-verk i magen - precis som väntat :) Jag har verkligen genuint störtsköna människor omkring mig. 

Idag styr jag och mamsen butiken. Vi har träffat en massa trevliga kunder och bistått med smakråd vid schabrak-köp hela dagen. Det verkar som vårt lördags-erbjudande varit uppskattat. Men nästa vecka? Vad kör vi då? Låt mig veta om du har förslag! På måndag gnuggas geniknölarna för att komma på något bra.

Testade nytt täcke på Millie imorse. Vårt Weather Beta Landa High med 220 grams fyllning. Perfekt mot morgonfrosten, och PERFEKT på henne. Hade jag inte glömt mobilen hemma så hade ni fått se härligheten vid det här laget.

Snart stängning och ut till stallet igen! Millie ska promeneras och Appetizer köras i fina solskenet. Sen väntar en (förhoppningsvis) god middag på nyöppnad restaurang med Joel ikväll. Myspys.

Sköt om er!

Kram Anna.

Fredagsfeeling från butiken


Ny dag på jobbet! Jag pendlar på ett mycket spännande sätt mellan fullständig utmattning och hyperaktivitet. Resultatet av två veckor med sena pluggnätter följt av tidiga stallmorgnar.

Tur att jag sov ut ordentligt igår när jag hade chansen. Gick och la mig tidigt. Tur att jag inte lider av värsta sortens True Blood-beroende och offrar mina dyrt intjänade timmar av sömn på Sookie, Bill och co. Jag har följdaktligen bara mig själv att skylla idag.

Igår och idag pimpar jag butiken. Under mina hyperaktiva stunder alltså. Gör om skyltning, varubord och gavlar på gondolerna. Jag blir lite vild när jag sätter igång - det är ju så jäkla kul att hinna göra fint! Mamma tycker jag är knäpp och skrattar.

Förresten, har ni hunnit köpa biljetter till Rolf-Göran Bengtssons clinic på Strömsholm på måndag? Upptäckte just att de (såklart) är slutsålda på nätet så nu återstår väl att slå sig in vid dörren på måndag... Hur som helst känns det kriminellt att missa en sån grej. Det finns bara en Rolf-Göran, helt enkelt.




Ikväll: födelsedagsfirande av klotets skönaste - Maria Georgensson! 

Imorgon finns jag åter i butiken och då kan ni få 100 kr i rabatt på alla schabrak om ni tittar in! Hörs eller ses då...
 
Kram Anna.

Nystart!


Jag är verkligen den eviga tidsoptimisten. Medan kvällarna blir mörkare och mörkare försöker jag få ihop skola på heltid, jobb på halvtid, sadelinpassningar, 5 hästar och lite Joel-tid däremellan. Jag vet att jag tagit på mig för mycket, men kan och vill ändå inte dra ner på något. Vilket tyvärr har visat sig här på bloggen den sista tiden.

Men nu blir det ändring på det! Bloggandet och uppdateringen från Folkestabutiken kommer bli bättre. Dessutom har vi startat en grupp på Facebook där alla som vill kan bli medlemmar - för att ytterligare hålla koll på kampanjer, erbjudanden m.m. Sök på "Bidermans" och gå med redan idag!

I mitt liv händer som sagt mycket. Skolan går bra. Den fortsätter att kännas givande och ger mig lite perspektiv på livet och en kreativ knuff i ryggen när jag behöver det.

Milllie är under inridning. Hon har lite humör och ibland tycker vi olika om saker (som till exempel om det där med att spola benen) men för det mesta är hon väldigt ambitiös och positiv. Appetizer (1 års hingsten) imponerar varje dag med sina små framsteg. Han är den mest kärleksfulla och cool-lugna unghäst jag någonsin tagit hand om. Nu är han dessutom satt för vagn och knatar runt med den som att han aldrig gjort annat. Alla rätt helt enkelt.

Ametist vilar fortfarande, men senskadan har gått ned och ser betydligt finare ut. Nytt ultraljud i januari på den! Och shettisarna äter och skiter som vanligt :-) 

Hemifrån ska jag lägga upp en grupp bilder från vår vecka på Island. Strålande sol, blå himmel, vita bergstoppar, gröna dalar, klarblå bäckar, en flock galopperande vildhästar, folkfest. Det var en fantastisk resa.

På återhörande snart!

Kram Anna.

RSS 2.0