Ramsned?

Imorgon ska min lilla prinsessa till Kocko på helrenovering. Har vissa misstankar om att allt inte står rätt till eftersom hon varit ovanligt stel i sin högersida på sista tiden. Och med tanke på den här dårens eskapader i hagen och boxen vore det inte helt överraskande om det finns låsningar eller annat skit både här och där. Imorgon får vi veta! 

Kram Anna. 

Vad kommer du vilja ha om ett halvår?

Det finns inte mycket som kan få mig att längta efter höst och vinter. Men Eurostars klädkollektion är bra nära att lyckas. Idag har Cissi och jag, med sedvanlig överoptimism och lysande ögon, försök lotsa oss fram till ett urval av alla nya modeller och färger som vi tror kan passa just dig. Vilket, som du säkert förstår, inte är helt lätt.

Jag kan avslöja att färgskalan, åtminstone från det här märket, är ganska dämpad. Praktiska och alltid-snygga färger som svart, marinblå, nougatbrunt och grått dominerar och en vinterklassiker som manchesterbyxan gör comeback. Lägg därtill tjocka, varma men ändå lätta jackor i fuskdun (djurvänligt som jag gillar det), världens härligaste teddyfleecetröja och ny jodhpurmodell i störtskönt material så har du ett hum om vad du kommer vilja sätta på dig när kylan gör sitt återtåg!

Men tills dess: nu njuter vi av sommaren va? :-)

Kram Anna.


Smygtitt


Sitter på kontoret med ömma fotsulor efter en mycket trevlig kundkväll igår kväll. Tack alla som var med och bidrog till det! Min dag idag är aningen uppstyckad: 06-10 stallet, 10-13 jobbet, 13-16 skolan, 16-18 jobbet. Och det har varit ungefär så den här galna veckan har sett ut. Stallet, skolan, butiken, sadelinpassningar och sedan hem och plugga till sent. Mina krafter och mina bensinpengar börjar tryta lite smått.

Men jag ska inte klaga. En av anledningarna till att det är mycket att göra just nu är nämligen att jag beger mig till Rom med älsklingen nästa vecka. Lite historia, fotboll och god mat står på to do-listan och jag tänker njuta varje minut av min härliga ledighet och kvalitetstid till max.

Idag jobbar Cissi och jag i butiken. Hon springer runt med telefonen klistrad mot örat och tar emot bokningar på Stallions rid- och travhingstar. Jag städar lite efter gårdagen, skruvar ihop en sadel och packar upp lite Finn Tack-grejor som kommit hem idag. Det är ju som bekant en av mina favoritsysselsättningar att packa upp, eftersom det, om än vagt, påminner lite om paketöppning. Och sånt gillar man ju! Något annat jag gillar är att kolla in kommande kädkollektioner. I eftermiddag ska Cissi och jag klämma på Eurostars höst- och vinterkläder - håll utkik så kommer lite smygbilder på härligheten!

Kram Anna.

Påskhelgen


Jag har haft världens härligaste påskhelg! Grillkväll på landet i Sundbyholm med vännerna, grym Hoffmaestro-spelning på Lokomotivet med klasskompisarna, hela långa dagar i stallet, kvalitétstid med Brunis och härliga kvällar i solen.


Det är vår på riktigt när "gamlingarna" släpps ut i stora lösdriftshagen.
Långpromenad i skogen med Brunis.
Innan Hoffmaestro.Bästisen glassar i solen.Grillmaster på Tvåltorp.Inkörning av Ted som jag skulle gjort för omkring 3 år sedan. Men vad fasen, man har ju inte tid med allt! Gillar att Joel sitter i vagnen medan Tony Wallin Jr får knata bredvid :-) Nästa gång är det Max tur!


Hoppas att alla ni läsare är lika nöjda med er påsk som jag!

Kram Anna.


Ses vi på onsdag?


Kram Anna

Påskafton i butiken

Det var inte riktigt meningen att jag skulle gå ut igår. Inte alls faktiskt. Min förra helg nere i Götet tog både på krafterna och plånboken. Dessutom skulle Brunis ner till banan tidigt imorse och så jobbar jag i butiken med mamma idag. Föutsättningarna för att stå och hoppa till Hoffmaestro på Lokomotivet inatt var alltså inte toppen. Men nu blev det ju som det blev, en jävligt kul kväll följd av en lite jobbigare förmiddag.

Men en kaffe till så är jag ikapp, det vet ni! Redo att hjälpa er kära kunder med allt från matchning vid schabrakhyllorna till vad som är höger och vänster vid hästskorna. Idag har vi nedsatt pris på Ultrashield flugspray, 239 kr är väl värt ett påskbesök :-)

Kram Anna

Vi har fått bäbis i natt!

Ett supersött litet sto u. La Belle Etoile e. Sahara Dynamite. Välkommen till världen :-)


Kram Anna.


Bildbevis 

Kram Anna.


Kundkväll nästa onsdag!


Finns det något som slår kundkvällar? Jag älskart! Härlig stämning i butiken, en massa trevliga människor, goda kakor och fina erbjudanden. På onsdag 27/4 är det dags för vårens kundkväll hos oss i Folkestabutiken. Då kan du hamstra foder och fynda fina kläder inför sommarens alla träningspass. Eller så kan du bara titta in på en mingelstund med mig och mina kollegor :-) Varmt välkommen är du oavsett!


 

Kram Anna


Vad ligger i ditt påskägg?
Välkommen in till mig och mamma på lördag!

Kram Anna.

Dagen efter


Sitter i skolan och håller som bäst på att landa efter en fantastisk helg i Göteborg med mina vänner. Det är något speciellt med just Olympiatravet. Det är årets första riktiga resa. Bussresan är speciell, det traditionsenliga glaset rosé på avenyn fredag eftermiddag är speciellt. Alla hittar sin högform vid någon tidpunkt under helgen. Och alla vet att det här är resan då vi kickar igång årets travsäsong på allvar.

I år diskuterade vi "ligan" en del. Somliga menar att vi blivit lugnare, tråkigare, mer "seriösa". Och visst ligger det viss sanning i det. Vi har ju alla blivit lite vuxnare, många åker tillsammans med sin partner och vi är många som blivit medvetna om att Hockey (som i Håkan "Hockey" Eriksson, och som i Hockeyligan) blivit ett varumärke vi inte vill ska förknippas med vad som helst.

Hockeyligan ska förknippas med vänskap, glädje och framför allt intresse för sporten. Vi åker på våra travresor i första hand för att njuta av travet. Sen tillkommer ju såklart allt det andra, den stora festen och gemenskapen. Vi känner varandra som i en stor familj, där alla har sin roll och där de interna skämten haglar. Jag tror aldrig jag sett så många människor gråta av skratt som under denna helgen. I takt med att vi tagit oss just dit är det ganska naturligt att vissa saker förändras och utvecklas, och det behöver inte vara något negativt.

Vi klappar fortfarande in defileringar, upplopp och sjunger våra hejarramsor om kuskar, hästar, tränare och skötare. Men vi kanske skrålar lite mindre (med undantag för min käre svåger då) och vi kanske tar lite mindre plats i media. Men jag vet med största säkerhet att ingen av oss känner att vi har mindre trevligt ihop.

Ikväll kommer BILDER... Håll i er ;-)

Kram Anna

Den här stunden har jag längtat efterVärldens bästa flug- och insektsspray 269:-


Tips! Bunkra innan första sändningen går åt...

Kram Anna.


Dags att bunkra upp med vår- och sommarskorna?
Under april månad får alla hovslagare som handlar för minst 2500 kr exkl. moms ett hovslagarförkläde på köpet! Värde 630 kr. I dagarna tog vi dessutom emot en stor leverans hästskor från Kerkhaert så nu, om någon gång, är det läge att fylla bilen :-)

Kram Anna.

Något för alla gottegrisar

Välkommen in till Folkestabutiken på lördag!

Kram Anna.

Gästinlägg från Oscar!


Bidermans profilryttare Oscar Ericsson har varit nere på landslagsträff i Falkenberg. Här berättar han om sin helg:


Landslagsträning


På bilden från vänster: Ludwig Olsson, Jag, Moa Kulle och Linnéa Zöögling.


Det har varit ganska mycket träning den senaste veckan. Började med att jag tränade för Mattias Jansson i onsdags. Red Lenni som kändes fin men var lite små stel. Jobbade mycket med samling och energin som finns i samlingen. Mattias tycket att han vart fin men behöver komma mer in under sig.

Hade sen träning för Louise
Haaga på Skästa i torsdags. Jag hade då med mig Balou som också hoppade fint. Tränade mycket på böjda spår och avspändhet. Även att hästarna skulle vara ställda så att ryggen höjdes och bak bena kommer in under sig.

Efter en lång tidsväntan var det äntligen dags att åka på Landslagsträning i Falkenberg. Åkte tidigt i fredags morse. Resan tog 8 timmar så vi var lite trötta och slitna när vi kom fram. Men Lenni kändes ändå fräsch och pigg. Vi träffades sedan på ett hotell där veterinär Flemming Winberg, chefs veterinär på Helsingborgs Djursjukhus. Han pratade mycket om doping och karenstider. Det är mycket att tänka efter på innan man använder okända preparat. Det är alltid ryttarens ansvar att ta reda på vad som är doping klassat. Jag hade ingen aning om att det var 96 timmars karens på massage, akupunktur och att kyla med is. Som sagt är det mycket att tänka på. Efter detta pratade han om hästens anatomi. Förslitnings skador och han pratade ganska mycket om skelettet och dess uppbyggnad. Efter att vi var klara åkte vi tillbaka till stallarna där vi gick igenom en häst så att vi själva fick känna på lite. Så att vi ska lära känna hur våra egna hästar är och enkelt kan se när någon är fel.

Skrittade sedan ut med Ludwig som också rider i Junior Landslaget. Fanns inte så mycket att rida ut på så vi red på asfalten bland alla hus. Kan även tilläga att det var mycket sand där nere.

Lördag morgon red jag CCI/CIC * B han var jätte fin på fram ridningen men blev lite spänd på banan och sänkte ryggen. Så det gick inte som planerat och var ganska långt ifrån dem procent vi haft på dem tidigare träningarna vi varit på.

På eftermiddagen hade vi lite hoppning. Lenni kände sinte helt ok här heller var lite så där i början. Men hoppade riktigt fint mot slutet.

Efter att vi avslutat hoppningen red vi ner till havet där vi galopperade i HAVET det var så härligt när vi galopperade tillsammans det stänkte riktigt ordentligt och vi alla var riktigt blötta efteråt. Det var verkligen jätte roligt. Tror stranden var några km lång och på hemvägen var det fullt ös som gällde.

Hade sen planering tillsammans där förbundskapten Bosse Österlund pratade om att vi ska vara ett team och bra lag kamrater. Jag har bestämt mig för att starta året med en Lätt klass efter som att det blir väldigt lång att åka till Gärd som är samma helg som Mantorp som inte fick han sin en* klass. Efter det blir det CNC* på Runsten och ska sedan förhoppningsvis rida CNC** på under Strömsholmtävlingarna. Målet är sedan åka till Norge och rida en Internationell tävling i Starum, Norge och sen ytligare en Internationell i Danmark under NM i Köpenhamn.

PÅ kvällen hade vi beställt kina mat som var väldigt gott efter en lång dag i solen. Känner mig lite röd i ansiktet.

Söndag fm var det dags för att ge sig ut i terrängen. Det var lite ringrostigt i början efter som vi inte har hunnit komma ut något än. Det var verkligen jätte roligt och känslan att få komma ut och galoppera igen var jätte härlig.

Glada och nöjda åkte vi sen hemåt, Kändes lite tungt efter som det var mycket mera vår där nere än hemma. Har nog också fått lite färg också. Jätte skönt med vår och terräng säsongen startar. Men innan vi åkte mot Eskilstuna tog vi en sväng förbi Ullared. Handlade inte så mycket det var inte så mycket folk men vi alla var ganska trötta. På hemvägen lastade vi ut Lenni på en rastplats där vi fick ganska många blickar. Men tyckte att det var lite dumt att han skulle få stå på transporten i 9 timmar. Hittade en grind så att vi kom ut i skogen en sväng.

Längtar tillbaka till Södra Sverige men det är skönt att komma hem!


Kram Oscar.


Puls!


Det är Olympiavecka gott folk! Hockeyligans Spotify-playlist rullar såväl i butiken som hemma, Travronden lusläses och outfits planeras. Det är uppladdning, uppladdning, uppladdning just nu!

På fredag avgår bussen som vanligt från Sundbyholm och tre dagar av glädje, värme, kamratskap, god stämning och BRA trav tar sin början. I år var det otäckt, skrämmande nära att jag inte kunde följa med, så det faktum att jag ändå kommer med fyller mig med glädje, tacksamhet och gör mig om möjligt ännu mer taggad än tidigare år. 

Snart kör vi!

Kram Anna.

Mot nya höjderSnodd från Oscars facebook. Anna-style :-)

Vår profilryttare Oscar Eriksson påbörjade uppladdning inför säsongen med landslagsträff i Falkenberg i helgen. OCH han har lovat summera dagarna i en liten gästblogg snart :-) Håll tillgodo med denna fantastiska bild sålänge!

Kram Anna. 


Hästhelgen i bilder
Söndagsmorgon på Sundbyholm. Bästa Brunis var finare än någonsin.När vissa av oss vårstädade stallplanen och lagade staket, ägnade sig andra åt betydligt lugnare aktiviteter.


Mammas fina Zita

Ametist tog en lång kvällpromenad i skogen med oss andra. Joel och jag kämpade för att hålla jämna steg och Millie retades som vanligt med tjuvnyp i rumpan.


Kram Anna

 

 


Sadelrea!


I Folkestabutiken har vi 50% rabatt på följande modeller just nu. Anledningen till det är inte att det är något fel på sadlarna, utan vissa av modellerna har slutat tillverkas och andra har utgått ur vårt sortiment.

Skynda fynda! Det är först till kvarn som gäller...Globus Clic dressyr. Svart 16½", bomvidd 36. Ullstoppad. Intressant åt en större ponny eller mindre häst med ganska rak, kort och bred bröstrygg. Bör även ha låg manke och vara mycket bred framtill. Ord. pris 11 200:-ANKY Salinero dressyr med AMS-stoppning (ullstoppning med skyddande neopren omkring). Svart 17", bomvidd medium. Kan passa en häst med ganska rak bröstrygg och lite manke. Något "takåsformad" i muskulaturen framtill men plattare baktill. Den här sadeln rear vi enbart för att de nya ANKY-sadlarna går att byta koppjärn (bomvidd) på. Det gör inte denna. Ord. pris 18 900:-Prestige Silver Star allround. Ullstoppad. Svart 16", bomvidd 36. Bomvidden kan jag givetvis förändra så att den passar just din häst. Modellen gör sig bäst på korta, lite svängda bröstryggar. Kan fungera perfekt åt en lite grövre D-ponny eller kallblod med svankrygg. Ord. pris 14 800:-Ordo Equester terrängsadel. Svart 17". Passar hästar med lätt svängd bröstrygg och inte alltför kraftiga bogblad eftersom kåpan är så pass framskuren. Close contact-modell med bara en kåpa och långa stroppar vilket gör att ryttaren kommer närmre hästen. Helt i kalvskinn. Permanentstoppad. Ord. pris 14 500:-Eric Thomas allround. Svart 17", bomvidd medium. Permanentstoppad. Kan passa en häst med ganska rak bröstrygg och lite vinklad ryggmuskulatur, till exempel ett lite mindre varmblod. Modellen är ganska kort i sin anläggningsyta. Ord pris 6 900:-

Alla priser är inkl. moms.


Hittat någon du gillar? Ring butiken 016/108230 för att reservera. Jag finns där tisdag 13-18 och torsdag 10-13, 16-18 ifall du har frågor. Välkommen!

Kram Anna.


Fredagsbrief, förlossningar... och så lite vin förståsDagens brief


Som vanligt på fredagar har jag en speciell feeling i kroppen. Idag är jag dessutom "stall-ledig" för första dagen på flera veckor, vilket faktiskt känns riktigt skönt. Jag firade med en hejdundrande sovmorgon och tillhörande mysfrukost med Joel. Och sedan dess har jag befunnit mig i skolan. Vi läser "Informationsdesign i praktiken" nu där vi för första gången på länge gör någonting skarpt, det vill säga någonting som någon faktiskt kommer använda sig av i verkliga livet.

Den här gången är det förlossningskliniken här i Eskilstuna, Nyköping och Katrineholm som vill att vi utformar ett informationsmaterial åt alla blivande föräldrar. Hua! Redan på förhand har jag insett att arbetet med det här projektet kommer föra mig närmare ett förlossningsrum än vad jag tror mig vara psykiskt förberedd för. Samtidigt älskar jag att arbeta så här. Det blir så himla mycket mer motiverande att göra något åt en verklig arbetsgivare, och att presentera arbetet för kommunen eller för ett företag istället för bara lärarna.

Men nog med arbete. Det är ju helg nu! Ska precis sätta på lite bra musik, dunka ut några annonser på blocket (har satt igång värstingrensning av källarförrådet), och därefter välja outfit inför en vinkväll med tjejerna i klassen. Blir nog grymt trevligt!

Imorgon jobbar jag i butiken, så då ses vi säkert ;-) Ha en härlig kväll tills dess!

Kram Anna.


Eurostar outfit


Något för dig?

Kram Anna.


Mina favvoprylar, del 4
Rid och trav är på många sätt två skilda världar. Men ofta kan vi alla vinna på att "låna" lite från varandra. Träningmetoder, tankar, synsätt, idéer och utrustning. När det kommer till handskar lånar jag och Cissi mer än gärna denna greppvänliga sommarmodell från SM. Med sin superpassform och sköna material blir den en riktig favorit i sommar.

179 kr, bara hos oss ;-) 

Kram Anna.


...


Kram Anna


Veckans lördagsgodis


Har du, som många andra, gått och trånat efter Mountain Horse Supreme High Rider (den med nätt fot, snörning och mjuka skaft)? I så fall har jag news for you! På lördag har vi nämligen 500 kr rabatt på just den stöveln - både på lagervaror och vid beställning.

Vi ses på lördag!

Kram Anna.

In progress

Cissi och jag kör en makeover på travavdelningen här i butiken. Vi gör om och gör rätt helt enkelt. Kör ut tjocka vintergrejor på lagret och gör plats för det du använder nu när solen tittar fram, morgnarna blir varmare och dagarna längre. Det är en efterlängtad förändring ska ni veta! 

Välkommen in för att kika på resultatet! Vi är snart klara... vi lovar :-)

Kram Anna.


Pony Training AB


 

Igår hade jag en underbar söndag i stallet. Fick hästarna skodda på morgonen, skickade ut Joel på en skrittur med Amestist, tömkörde Ted, lät Donnis gå på bandet och longerade Millie. Det enda jag inte hann med var att påbörja inridning av mammas Roddan som stått på att-göra-listan länge nu. Jag och Joel behöver ju en racer som kan hänga med mig och Millie på lite mer konditionskrävande äventyr.

Framåt kvällen sedvanlig V65-sändning som enligt mig bara blir bättre och bättre. Skoglund är som född till programledare och priset till den som visat mest känslor under veckan är bara härligt rakt igenom. Därefter åt vi middag hos mamma och somnade tidigt hemma i soffan till Roma-Juventus. Mycket mer kräver jag inte som avslutning på helgen!

Kram Anna.


In or out?
Gillar ni de här?


Kram Anna.

Vi rullar holländskt


Grått, dimmigt och duggregn utanför butiksdörrarna. Ändå kan jag inte släppa mina enorma vårkänslor som triggats igång av solen de senaste dagarna. Hästarna ska skos i helgen och valet är självklart obroddat för en optimist som jag. Ametist och Millie ska få prova en ny modell från Kerkhaert. Det är en roll over-modell med sidokappor, lite som Classic Roller fast inte lika rundad hela vägen. Dessutom är den lite bredare vid trakterna så att de får mer stöd där. Ametist går alltid med lite högre trakter och överrullning eftersom hon har en gammal skada på böjsenan, så på henne blir det nog inget nytt under stjärnorna. Men Millie får man som vanligt se vad som händer :-)

Om du vill testa den här nya skomodellen själv så finns det några par kvar i Folkestabutiken. Det är alltså en framsko och vi har den i storlek 1 och 2. Efter prövning tar vi gärna emot dina synpunkter!

Nu ska jag bege mig ut bland hyllorna i butiken och göra om lite! Vi stylar om både hovslagaravdelningen och mindre bitar just nu så jag har en del att göra...

Ikväll väntar middag hemma hos världens bästa svär-familj och imorgon ses vi i butiken igen. Då laddar jag och Cissi inför partykvällen med dig och en massa, billiga stallbandage!

Kram Anna

RSS 2.0