Du ska inte tro det blir sommar






Det här är en av mina absoluta favoritbilder från förra sommaren. Den andas avslappning, sol och värme. Jag vet hur bra jag mådde när den togs. Halmstad. Sommaren med kvalitétstid. Med Joel, familjen och vännerna. En av de bästa somrarna i hela mitt liv. 

Om det ska bli någon liknande ever again är det dags att sätta fart! Idag har jag power-walkat Vilsta runt med Maria, vilket är en av mina typiska sommar-aktiviteter. Kände ett styng av längtan efter världens bästa syster som brukar knata på där vid min sida, men som nu för tiden knatar runt på stranden i Australien istället. Vilken subba :-) Jag har även handlat kläder i färg, huttrat till skolan i skinnjacka och rivit pälsen av hästarna. Allt för att få en liten, liten känsla av att jag snart sitter där på Leffes Lounge igen.

Imorgon bär det av till ridhuset med Millie - äntligen! Och sedan får ni följa mig i Folkestabutiken under eftermiddagen. Jag tror att vi ska packa upp lite vårkläder från Mountain Horse, kolla på nya rid-designen av Bidermans egna ylletäcke (världsklass!) och beställa lite bett ihop. Ha en härlig kväll tills dess!

Kram Anna.

Lately


Sedan vi hördes sist har jag provat ut sadlar åt en hel hög härliga hästar, tagit en veckas semester från jobbet i butiken, avslutat en kurs i skolan och hunnit fylla 25. Praktvuxen har man blivit med andra ord!

Firade min semestervecka från jobbet med total digital frånkoppling, sånär som på några korta facebook-besök (som jag har oroväckande svårt att hålla mig ifrån) och det internetbruk som krävdes i skolarbetet. Jag kan nämligen, till skillnad från många andra unga vuxna nu för tiden, känna en väldig harmoni i att vara lite frånkopplad. Att bara glida runt i mysbyxorna i stallet, eller bara vara som vanligt, fast låta datorn vara avstängd några dygn. Mycket ovanligt - jag vet.

Nu är jag i alla fall tillbaka! Mer online än någonsin :-) Har njutit av en fantastisk långhelg sedan jag avslutade min kurs Fritt Berättande med en mindre lyckad skönlitterär text i torsdags... Bara att hålla tummarna för att min lärare och jag disagree on that one! I dagarna tre har jag sedan dess ägnat väldigt mycket tid åt mina kära hästar, och väldigt mycket tid åt att äta god mat, dricka gott vin och übermysa hemma i lägenheten. Det var dags för en sån helg, det kändes i hela kroppen.

Idag körde jag min, Joels och pappas 2-åring för första gången! I vanliga fall är det ju papsen som sköter träningen. Men med tanke på hur fantastisk vår lilla trotter är så får han nog lämna över tömmarna fler gånger :-) Och så blir det ju rätt roligt gänget som är ute och härjar tillsammans är jag och Brunis, Joel och Bazire och Emilia på sin nya D-ponny Surprise.

Imorgon kör vi ny vecka, ny kurs i skolan och nya tag i butiken! Dessutom ska jag försöka hinna med ett besök i ridhuset med Millie.

Nu - uppladdning inför Oscarsgalan om en halvtimme! 

Kram Anna.  


Hej alla!


Förlåt min frånvaro här inne. Update kommer inom kort :-)

Så länge får ni hålla till godo med vårt lördagsgodis! Glöm inte att ta en sportlovs-tripp till Folkestabutiken på lördag :-)




Kram Anna

Veckans sötsak!



Kram Anna

Vårkänslor!


Godagens! Sitter på kontoret med ögonen i kors efter att ha manglat runt i Word sedan jag började jobba vid ett-tiden. Försöker få klart en massa pappersarbete eftersom jag faktiskt har semester nästa vecka och behöver rensa bort lite måsten innan dess. Men nej, jag ska inte till Gran Canaria. Jag ska bara vara. Ge min kropp en stress-fri vecka och laga buffé inför mitt födelsedagsfirande. Typ. Och det ska bli helt fantastiskt.

Har en ganska härlig känsla i kroppen inför min vecka. Faktiskt. Efter att ha sovit ikapp brutalt många timmar under den senaste veckan känner jag energin flöda genom kroppen igen! Millies ben har äntligen antagit en något sånär normal omkrets så nu skrittar vi igen. Äntligen, äntligen, äntligen. Och Ted springer i hagen, vilket värmer mitt hjärta. I skolan gör jag någon sorts radiodokumentär med min favvogrupp av genier och hemma är jag inne i ett inredningsrus som gör Joel matt. Det är så jag är helt enkelt. När jag vill göra något gör jag det NU. När jag vill ha något vill jag ha den NU. Tålamod är ju egentligen en av de fjantigaste dygderna, eller hur? 

Eftersom jag vill ha vår har jag lite svårt att acceptera att den inte kommer NU. Försöker tappert plocka på mig skinnjackan de dagar som ser allra finast ut, men tvingas ändå inse att det tar ett tag till innan bäckarna porlar och travsäsongen med Hockeyligan drar igång med Olympiatravet på Åby. Jag längtar efter allt som andas ljus och värme just nu! 

I butiken känner man såklart likadant. Stampar otåligt efter vårklädernas ankomst och sliter upp varje kartong med illa dold entusiasm. Men jag antar att sånt beteende hör februari till. Och jag antar att jag är på precis samma vis varje år.

Ironiskt nog ska jag på mässa på fredag - för att titta på nyheter och kollektioner inför höst/vinter 2011-12. Måste uppbringa större pepp inför det under veckan...

Kram Anna.

  

Bra stämning och lugna, sköna helgvibbar


Lördag i butiken med Cissi! Det är fantastiskt att ha förmånen att arbeta med en av sina allra bästa vänner, det blir så härligt då! Hjälper trevliga kunder och packar upp hjälmar, jodhpurs, grimmor och shortchaps som kom hem igår. Lyssnar samtidigt in mig på vår fantastiska spotify-playlist där allt ifrån Moulin Rouge-favoriter till Lasse Berghagen till Eminem samsas i en salig blandning. Man måste ju ha nåt för alla musiksmaker i kundkretsen!

Gjorde klart stallet imorse så efter stängning ska jag raka vägen hem och steka älgbiffar. Jorå, husligt var det här! Ikväll kommer nämligen pappa, Magda och Emilia plus polare hem på middag. Och V75 såklart - i vår familj sätter man mattiderna utefter TV4:s sändningstider och inget annat :-)

Imorgon ska jag ta en tur till IKEA med min kära sambo, leta gummimatta att klä Millies boxväggar med innan hon slår ihjäl sig fullständigt och ha en lååång, skön eftersmiddag i stallet...

Önskar er alla en härlig helg så hörs vi igen på måndag!

Kram Anna.


Gud vad jag andas med magen


Härliga fredag! Just nu skiner solen utanför och piggar upp betydligt mer än den fallande blötsnö jag vaknade upp till. Idag har jag unnat mig en sovmorgon jag planerade in i almanackan redan för tre veckor sedan. Eftersom jag då inte kunde minnas när jag sist somnade utan att ställa in mobilen på alarm nästkommande morgon. Gick så långt i min strävan efter en perfekta sovmorgonen att jag på halvt allvar förbjöd stackars Joel att komma hem för tidigt från jobbet imorse - man vill ju inte bli störd i onödan :-)

Slutade med en kompromiss i form av gemensam brunch och en sväng ut till stallet. Medan Ted tack och lov ser lite bättre och piggare ut har Millie lyckats med vad som verkar vara en fastrullning av det värre slaget. Till följd av den står hon idag på ett friskt ben. De andra är skrapade, såriga och framför allt dubbelt så tjocka som de brukar vara... Alltid är det något när man har häst. Och framför allt när man har unghäst. Nu är det bara att försöka hålla såren rena, få svullnaden att gå ned och sedan undersöka att ingen större skada har skett. Suck. 

I butiken har vi lite roligare saker att tänka på! Idag packar vi upp FinnTack.. Travhjälmar, hjul, förbyglar och mycket annat fyller upp hyllorna inför helgen. Även på ridsidan har vi fått in nya fina förbyglar med avtagbar martingal, fast i läder såklart. Kom in och kika!

Imorgon jobbar jag och Cissi i butiken. I övrigt tänker jag ha en fantastiskt händelsefattig helg. Ikväll ska jag äntligen, efter att ha bott i vår lägenhet en månad, packa in mina kläder i garderoberna. Tillsammans med en mojito i handen och Let´s Dance på TV:n känns det just idag som den perfekta fredagskvällen!

Ni andra får sköta festandet i helgen, I trust you can handle it :-)

Kram Anna.

Fynda träns hos mig och Cissi på lördag!


Kram Anna


Mina favvoprylar, del 2





Billiga, snygga, stryktåliga benskydd som sitter bra på alla ben har sin självklara plats i alla stall. De här strykkapporna från Protector har alla rätt, finns i brunt, svart eller vitt och kostar ynka 195kr/paret.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

Kram Anna.

Måndag - känns det som







En relativt lugn helg har passerat. Vilket var precis vad jag behövde efter de senaste helvetesveckorna. Man kan ju lugnt säga att min livsgnista inte var på topp i fredags... Men en trevlig kväll med handboll och middag hos svågern följt av en söndag-måndag på Selma Spa i Sunne bogserade upp mig till ytan! Tack och lov. Det är konstigt hur så få timmar ändå kan göra så stor skillnad. Men å andra sidan finns det inte mycket som slår att få umgås med sin underbara familj, äta fantastisk mat och yoga igång andningen ordentligt!

Idag har jag varit på Strömsholm med lilla Ted som åkt på fångkänningar. Det var det som knäckte mig lite i förra veckan. Jag hatar när mina djur har ont, det smärtar liksom fysiskt i bröstet på mig. Och fång är en jävla sjukdom. Lyckligtvis har det ännu inte gått så långt som till hovbensrotation utan det verkar som att vi lyckats få det att gå tillbaka. Åtminstone för denna gången - peppar, peppar. Så nu återstår egentligen bara att hålla tummarna, fortsätta med morots & MagTarm-dieten och ta en dag i taget...

Kram Anna.

RSS 2.0