Konsten att komma ned på jorden




Min semester har börjat väldigt, väldigt bra!

 

Kram Anna.


Galoppträning!




3 sekunder senare upptäcker Millie fotograf-Joel i buskarna och jag sitter på halsen. Det är enbart tack vare min sadel jag överlever sådana saker :-)

Kram Anna.

Hälsningar från grabbarna




Efter stängning idag lämnar Cissi och jag stan bakom oss och drar ut till det Erikssonska sommarplacet vid Båven. Killarna (eller åtminstone Joel) har redan påbörjat semestern och hinner förhoppningsvis håva in några kräftor innan vi anländer!

Kram Anna.

Behöver du träns?





Kram Anna.

Work it




Nu finns Working Collection-tränsen från Dy'on äntligen i butik hos oss! Vi har även fått påfyllning av stigläder från Prestige, Vesta-handskar från Roeckl och Master-hjälmar från Lamicell.

Kram Anna.

Minnen av underbara sommardagar på Tylösand...




Jag är i behov av semester. Jag dras med någon sorts då-och-då feber och huvudvärk. Framför allt känner jag att behovet av en fet sovmorgon och av att inte planera någonting är stort. Ändå vet jag ju att nästa och nästanästa vecka, när jag faktiskt har två härligt lediga veckor, kommer fyllas med en massa galenskaper som vanligt! Det är som ni vet lite så jag fungerar :-)

Om ni vill så ses vi i butiken imorgon. Då ni kan komma och fynda fluffigt fodrade nylongrimmor hos mig och Cissi. Efter det får ni hålla tillgodo med mina kära kollegor i Folkestabutiken. Bloggen ska jag försöka underhålla så gott jag kan, men uppdateringen på prylar från butiken kanske kommer lysa lite med sin frånvaro :-)

Önskar er alla många härliga sensommardagar!

Kram Anna.


Årets produkt!




Tillsammans med Accuhorsemat AB lanserar vi på Bidermans nu en ny, unik produkt på den svenska marknaden: Accuhorsemat®.

 

Arbetet med Accuhorsemat® startade med visionen att få alla hästar i världen att må bättre. Med hjälp av den erkände equiterapeuten (och Millies bästa vän) Kauko "Kokko" Luomala har vi tagit fram ett ackupressurtäcke för hästar som vi kallar Accuhorsemat®. Ökad blodcirkulation, ökad endorfinproduktion, avslappnade muskler och ökat allmänt välbefinnande för hästen är bara några av Accuhorsemats fördelar.

 

Täcket lanserades under Falsterboveckan och väckte mycket positiv uppmärksamhet. I butik kommer det finnas till hösten och vi har redan en stenklar kund - jag!

 

För mer information se www.accuhorsemat.com

 

Kram Anna.


Hugo Åbergs


Igår kväll följde jag livesändningen med vännerna hemma i Grickssons föräldrars sommarstuga. Wille stod som vanligt vid grillen och styrde ihop middagen - det har sina fördelar att ha en svåger som är kock! Summerar kvällens (kanske till och med årets?) stora lopp på följande sätt: 

Lavec Kronos: han är bara skön på något sätt den där hästen. En riktig gubben-i-lådan.

Brioni: starkare än någonsin, finare än någonsin. Hästen är harmonisk, springer spikrakt, barfota, utan benskydd och med långsamhuvudlag. All eloge till en fantastiskt häst och till Joakim Lövgren som presenterar honom i det skicket!

Joke Face: 5 år och håller till tredjeplatsen efter 1.07-öppning mot Sveriges bästa sprinters. Behöver man säga mer?

Commander Crowe: Jag sa det 5 minuter innan Forsgren sa det: CC är inte samma häst som han var hos Petri Puro. Då sprang han rakt och avslappnat med klippande öron. Nu är han spänd, visar ögonvitorna, svettas överdrivet mycket och har en helt annan aktion. Det gör mig lite ledsen...

Kram Anna.

Mjukaste nylongrimman



På lördag väljer jag och Cissi bort en dag med kräftfiske i solen vid Båven för att umgås med er kära vänner! Så bäst för er att ni frossar i vårt fina lördagserbjudande :-)

Kram Anna.

Daydreaming




Man skulle ha tre hästar. Till :-) Det vore helt perfekt! När jag tänker mig min lilla hopphästuppfödning så tänker jag mig två ston till: ett riktigt fint avelssto och sedan en tävlingshäst som jag kan tävla på och Joel lära sig på i ett par år framöver - innan man sätter igång med första hingstvalet. Och så en islandshäst. Yes you heard me, jag har insett att jag skulle vilja ha en islandshäst en dag! En sån där fin med riktigt drag i. Som Joel och jag kunde busa omkring på, valla vår lilla hästflock med och kanske till och med vara lite seriösa med emellanåt.

Och tänk vad kul att välja hingst! Jag kan gå runt i butiken redan nu och fundera på vilken jag skulle välja till Millie om hon skulle betäckas nu. Bara på skoj liksom. För att kompensera henne på ett bra sätt skulle jag behöva någon högrest med lite ordentlig mankhöjd och långa ben, men ändå lätt och sportig i typen. Skulle valet ske idag skulle det nog stå mellan Chacco-Blue och Diarado.

Vill du också dagdrömma lite så rekommenderar jag Stallions hemsida eller de härliga små katalogerna från Celle och Schockemöhle som du kan hämta här inne i butiken hos mig!

Kram Anna.

Myskväll på Tvåltorp


Så här ska det se ut en måndagkväll!

Kram Anna.


Hovslagarn!




Den här bilden är väldigt talande för hur det fungerar mellan mina hästar och mig. De äter och jag sliter :-)

Kram Anna.

Årets Skarahelg





Det är nästan så det känns som att jag redan har semester, trots att det dröjer tills nästa vecka innan den börjar. Det händer ju så mycket roligt hela tiden! Halmstad, High Chaparall, stortrav på Eskilstuna, grillkvällar och annat mys.

I helgen har vi gjort Skaraslätten och Stochampionatshelgen! En tradition jag haft i säkert 20 år nu och som är ett absolut måste under helgen vecka 29 varje år. I år var det Hockeyligans tur att inta Bidermans älskade gamla butikslokal och i dagarna tre levde vi i kollektiv som den familj vi blivit. Helt underbart mysigt, roligt och galet!

Vinnaren i Stochampionatet var väl minst sagt värd sin seger och ära. Tamla är en undantagshäst och Örjan Kihlström är världens bästa kusk. Stort grattis från mig!

Kram Anna.

Millies val


Alla som någon gång väntat på den perfekta sadeln och upplevt känslan när den äntligen kommer hem, vet hur jag känner mig idag. Idag är en bra dag! Min och Millies nya sadeln har äntligen kommit hem och jag är minst sagt övertaggad inför kvällens ridtur.

Modellen vi - förhoppningsvis - kommer använda i många år framöver är en brun Prestige Versailles i dubbelt skinn (supergrepp för Millies härliga spänst i bocksprången) med ullstoppade bossor. De har visat sig ligga mycket bättre på hennes rygg än de permanenta latexpanelerna och jag gillar att jag kan rida utan pad och komma väldigt nära henne. Dessutom är det ju suveränt för oss med en Prestige eftersom jag alltid kan hålla den perfekt i bomvidden åt henne. Eftersom hon bara har 4 år på nacken kan den ju komma att förändras några gånger...

Jag återkommer med utvärdering imorgon!





Kram Anna.

Världens bästa lädersmörja?





Kram Anna.

Sötare än sött




Någon som har ett barn till låns? :-)

Kram Anna.

Med små-Totilas i baksätet




Så här ser det ut när man är på resande fot med Cissi! Hos Stallion Service reser spermierna alltid säkert, svenskt-tillverkat och med högsta möjliga komfort :-)

Kram Anna.

Sommar och tisdag




Ikväll blir det fintrav med superhästar, picknick och vännerna på Sundbyholm! Ses vi där?

Kram Anna.

Barn på nytt


Har spenderat två sköna dagar på High Chaparall tillsammans med Joel, Joy och Amanda. Självklart hamnade vi på Sveriges vildaste personalfest under söndagskvällen. Och självklart lyckades vi - med hjälp av Joys cowboy-polare - hitta några hästar! Ingen semester utan ridning, som Joel brukar uttrycka det :-) 


I jämförelse med Millie så var det inte så mycket fart på min häst :-) 



En helt vanlig söndagseftermiddag...



...och en helt vanlig dagen efter.


Kram Anna.


Äntligen




Idag packar jag upp en mycket populär och efterlängtad klassiker på hyllorna!

Kram Anna.

Är dina fötter värda något nytt?



Kram Anna.

Lördag med Cissi och Anna!


En favorit-arbetsdag som återkommer en gång varannan vecka. På lördagarna mår vi lite bättre, är lite gladare, lyssnar på lite högre musik och har lite bättre pris på en del saker. Vi gillar lördagarna, Cissi och jag!

Över huvud taget gillar jag livet just nu. Det händer så mycket. Födelsedagsfirande av Ida i onsdags, middag på landet med svärföräldrarna och min bästaste Therese i torsdags och födelsedagsfirande av småsyskonen hos pappa igår. Ikväll väntar grillfest hos Joy och Amanda för att fira av dem innan de flyttar ner till Lund för studier och andra äventyr.

Fast innan dess ska Millie skos. Just det har ju tyvärr blivit lite av ett problem för oss. Jag tror det började efter fastrullningen när hon hade problem med tornutskotten i ryggen och det gjorde ont för henne att lyfta bakhovarna. Minsta lilla smärta innebär nämligen fullständig oro och panik för min lilla häst. Vissa skulle kalla henne dum när hon håller på och sparkar och försöker försvara sig på andra sätt vid skoningen. Men allt ifrån de rullande ögonen till svettningarna och den lösa magen tyder på att hon bara är rädd. Och när till och med pappa erkänner det - istället för att som vanligt tycka att jag är den mjäkigaste hästmänniska han känner - så är det bara så.

Eftersom att alla hovlagare vägrar är det även han som får hjälpa mig. Snälla, modiga, hjälpsamma pappa som inte bara är en jäkel på att sko, utan även gör sitt bästa för att hitta smarta lösningar som håller Millie lugn men ändå gör så att vi får på de där dojorna. Tålmodiga pappa som nynnar på Veronica Maggio-hits för att Millie ska tycka att han låter snäll, och biter ihop gång på gång för att inte tappa humöret. Tänk vilken tur att jag har honom!

Kram Anna.






Power nap bakom kassan?


Mitt välbefinnande beror helt och hållet på hur många timmars sömn jag får per natt. De senaste nätterna har det antalet varit alldeles för lågt, och jag känner mig därför mer eller mindre som en död fisk bakom kassan. Igår firades allas vår Ida Liss på Tvåltorp med altan-mys, tacos och en skyskrapa till jordgubbstårta! Mycket mysigt och faktiskt väl värt att vara lite trött för idag. Dessutom finns det ju inget ont som inte för något gott med sig. Magsåren får en tuff match den här gången!

Idag packar jag, Cissi och vår praktikant Sandra upp pallar med "flyttkartonger". Eftersom stallbacken på Åby i Göteborg ska stängas och rivas, har vi varit tvungna att stänga vår butik där och flytta hem alla varor. Så nu har Idominsalvan, Mikrobalansen och aluminiumskorna fått byta postadress och vi fått mycket att göra igen.

Dagens kris är utan tvekan att vi, trots lång väntan, tyvärr inte fick hem någon Ultrashield insektsspray med dagens leverans. Det är tydligen slut även hos leverantören. Har du tips på något annat medel som fungerar bra? Som vi kanske kan ta in istället?

Kram Anna.



Säkerhets-godis denna vecka!




Kram Anna.

Back in business!


Så var man tillbaka i butiken då! Falsterbo var som väntat en höjdare. Jag har sett några riktigt fina 5- och 6-åringar, och fått en massa motivation till arbetet med Millie! Nu återstår bara att se om hon delar min nya målbild :-)

Därefter bjöd Tylösand som vanligt på en upplevelse utöver det vanliga. Bara strandhänget är ju som att vara utomlands. Och stämningen på after beachen är oslagbar. Och att bo på samma våningsplan som sina 35 polare på Tylöhus är en klassresa för vuxna i väldigt positiv bemärkelse! Jag har som vanligt under mina semesterveckor varit dålig på att uppsöka någon form av elektronik för att uppdatera er, men jag har faktiskt varit desto bättre på att fota! Så bilder dyker upp inom kort.

Idag jobbar jag i butiken med Camilla. Egentligen var jag här igår också men då var jag så trött efter min högform i helgen att jag inte kommer ihåg särskilt mycket av arbetsdagen. Vi håller tummarna för att chefen inte läser det här inlägget :-) Idag packar vi i alla fall upp grejor! Tömkörnings-selar i nylon (399:-), repgrimmor (79:-), hönät med extrasmå maskor (129:-), nopperhandskar med gulliga små figurer på och en väldig massa Globus-bett.

Kram Anna.

Grattis Vignir!




Alla vi på Bidermans säger ett jättebamsegrattis till vår profilryttare, samarbetspartner och vän Vignir Jónasson för SM-guldet han kammade hem tillsammans med bästa Kraftur i helgen! Bådar gott inför VM om några veckor...

Kram Anna.

Semester!


Ni som läst bloggen ett tag vet att jag alltid har en liten magisk fredags-feeling i kroppen inför varje veckoslut. Idag peakar den känslan ordentligt. Det här är nämligen fredagen innan vecka 27 - också känd som en av årets allra bästa veckor. På måndag bär det av till Falsterbo och därefter drar jag vidare till Tylösand för sol, bad, after beach, spa, trav och fest. Det är väldigt många bra ord i den meningen!

Jag har så klart laddat upp lite inför veckan. I min värld innebär det ett par besök i solariet, färgning av ögonfransarna och ett mycket efterlängtat besök hos min frisör Stine. Bara en sådan vecka kan ju kicka in mig i ett litet lyckorus!

På jobbet har jag försökt runda av så mycket som möjligt, och när jag misslyckats har jag försökt passa över till mina underbara kollegor. Jag har även hunnit fota alla "nya" begagnade sadlar som kommit in till försäljning, så i nästa vecka rekommenderar jag att ni tittar in på hemsidan och kollar igenom dem! Om ni har frågor eller vill boka tid för sadelinpassning så når ni mig igen måndag 11/6 (vecka 28) på 016/108238 eller på [email protected].

Nu drar jag iväg till mormor på pizza, pilsner och poolparty! Cissi kallar mig den största väderoptimist hon träffat och så får det förbli :-) Ska göra mitt bästa för att fotografera och uppdatera er under veckan som kommer!

Många somriga kramar /Anna.

RSS 2.0