Tisdagsturen


Tänkte börja tipsa er lite om när jag är ute på vägarna och far! I sadelärenden alltså. Så att ni har chans att hugga lediga tider. 

På tisdag kväll är jag i Strängnäs-trakten så om inte är allt för kvällstrött finns det fortfarande chans att boka en inpassning!

Kram Anna

Din hjälp på traven till fina morgon-ben!





Kram Anna

Katrineholmsbo med sadelproblem?


I så fall kan du slå mig en signal! På måndag är jag nämligen där på sadelinpassningar och har ett par lediga tider kvar framåt kvällen.

För bokning når du mig lättast på mobilen: 0702645877.

Kram Anna

Vilken hjälte hon är, min Bullis






Sedan 08.00 imorse har jag suttit vid mitt köksbord och skrivit en populärvetenskaplig artikel om "informatörens roll i ledarskapet". Sedan 08.00 imorse har Bullis suttit bredvid mig och gett mig sitt fulla stöd. Yttre effektivitet hit och processhantering dit - inte en tum viker hon från min sida! Vilken vän.

Imorgon ses vi i butiken igen! Det kryper i hela kroppen av stillasittande och jag längtar till jobbet. Det är faktiskt lite lyx att känna så.

Kram Anna.

Veckans outfit


Veckans outfit är helt enkelt en version av den gamla bloggklassikern Dagens outfit. Med en lite twist såklart. Här inne kör vi veckovis och blandar friskt mellan fräscha outfits från butiken, kundernas favoriter och såklart hästarnas bästa. Millie får inleda veckan med att visa upp min födelsedagspresent från Jonas, Cissi och Sara. Vilken fantastisk familj man har va?



Ylletäcke från Dy'on. Finns att beställa i Folkestabutiken.
Träns med remontgrimma från Cheval.
Pannband Swarowski.
Gummityglar från Knights.
Guld-dojjor från Thors :-)


Kram Anna.




ATG-live bakom kassan


Det känns som att jag har en hamster i varje näsborre. Och så ser det ut som att jag av någon anledning målat mörkblå ögonskugga uppe vid tinningen. Jag är alltså monsterförkyld och fortfarande blåslagen sedan i tisdags - men idag är det faktiskt V75 på Sundbyholm och ingenting kommer stoppa mig från att ta mig dit.

Jonas blev nyss femma med Poesi. Jätteduktiga båda två! Eftersom han och mamma delar på henne så erbjöd jag mig att ta butiken åt henne en timme. Man vill ju faktiskt se sin häst tävla live. Själv står jag här bakom kassan och bloggar, samtidigt som jag har stenkoll på ATG-live. Alldeles strax blir jag dock upphämtad och beger mig iväg mot den sedvanliga festen i röda stugan på gräsmattan. Efter det väntar fest hos svågern och Gricksson som lämpligt nog bor på våningarna ovanför varandra. Med andra ord sover man nog inte toppen på Lundbladsvägen inatt :-)

Till er, kära vänner, återkommer jag med bilder imorgon. Nästa vecka kör jag även igång lite nya, spänannde inslag på bloggen... Så håll ögonen öppna! Och ha en riktigt härlig helg tills dess!

Kram

Idag pluggar vi inför V75 på hemmaplan imorgon


 

Bullis har som vanligt systemet klart för sig :-)

 

Kram Anna.


Det är vår i luften på Tvåltorp





Efter en morgon i stallet och en förmiddag i skolan befinner jag mig nu i butiken med Cissi. Hon ordnar med det sista inför helgens hingstvisning på Flyinge. Stallions tyska hingstar kommer upp för att visa upp sig på hingståget och då måste Cissi givetvis vara på plats och monstermingla. Vilket hon säkert gör med bravur :-)

Själv blir man kvar hemma i stan. I vårsolen med Bosse the man här ovanför. Han är Cissis stora, vita, döva boxer. Och han är störtskön. Lite som Shrek - på ett positivt sätt. Och så har vi mammas Zita som påminner lite om Fiona - ibland irriterar hon sig på honom men oftast älskar hon honom. De är ett fint hundpar, våra Tvåltorps-vovvar.

Det är min lediga helg i helgen. Från jobbet alltså, skolan funkar det ju inte riktigt så med tyvärr. På fredag ska jag fira min Malin Lindstedt som liksom jag har tagit sig halvvägs till 50. Och på lördag är det ju V75 på Sundbyholm! Olympiakval, brorsan startar Poesi, alla vänner samlas, solen skiner och festen fortsätter hela natten. Åh vad jag längtar!

Kram Anna.

Millie-pic!



Får fixa en riktig kamera till Joel snart! Så vi får lite skärpa i livet.


Kram Anna

 


Pssssst!


Parasitsäsong = träckprovssäsong.

På lördag säljer vi Kolla Masken extrabilligt i butiken! Bär ju emot att kalla det lördagsgodis, men så är det :-)

Kram Anna

God morgon




Jag har på allvar börjat använda min juicepress. Joel tycker att jag har sjukligt många köksmaskiner. Han pendlande mellan tyst förvåning och asgarv under inflytten till vår trea. Men vad han inte förstår är ju att varenda en av dem kommer till användning - någon gång. Idag till exempel: vad gör man när det är två dagar till lön och det enda man äger är 12 kiwis? Man tar fram sin juicepress.

Idag ska jag sitta vid mitt köksbord och skriva precis hela dagen. Och hela natten. Så att min analys är klar 09.15 imorgon bitti då den ska vara det. Om inte den gröna C-vitamin kicken här ovan sätter fart på fingrarna - och botar min förkylning som aldrig verkar vilja försvinna - så gör inget det. 

Kram Anna. 

Luftfärd


Min häst visade prov på sin utomordentliga spänst imorse. Tyvärr resulterade det i att jag linkar fram i butiken idag. Fick jag sätta en amatördiagnos på mig själv skulle jag säga totalkvaddad svanskota, lätt huvudskakning, nackspärr, kraftig sträckning vänster skinka och ett antal låsningar i ryggen. Får låta någon kunnigare person avgöra det så småningom.

Allt gick ju så bra. Trottade fram som aldrig förr i ridhuset. Stegade över lite kavaletti och skuttade över små bommar på en halvmeter. Bara för att känna på liksom. Sen vet jag inte vad som hände. Plötslig superbjudning, ett perfa språng och sedan full rusning. Kortsidan kom lite snabbt och jag fick inte stopp. Full fart, lite för mycket hög gå-omkull-risk vilket ledde till lite för hårt tramp i höger stigbygel. Lite för lös sadelgjord gjorde att sadeln gled över på höger sida. Lite för många, lite för kraftiga bocksprång och lite för höga sparkar gjorde att Anna flög. Och landade i någon sorts planka på rygg. Pang i bakhuvud och svankota. Ajaj.

Nu har jag klagat klart :-) Det hade kunnat gå betydligt värre. Och Millie stannade oväntat lydigt vid min sida så snart jag landat och såg väldig förvånad ut. Så det är ju plus för tillgivenheten i alla fall!

Det var inte skönt att sätta sig upp och rida igen. Trava på och ta några kavalettibommar bara för att man måste. Ni vet. Annars kan ju både jag och pållen ha spöken i huvudet till nästa gång. Så som det känns nu kan "nästa gång" dröja lite... :-)

Ikväll vill jag bara ställa mig i en varm dusch i tre timmar. Men, dels är det inte särskilt miljömedvetet, dels måste jag sätta mig och skriva en komparativ analys i världens tråkigaste högskolekurs. Det, är ungefär det sista jag känner för just nu. Någon som har en simring jag kan sitta på?

Dagens lärdom: Min häst kan stå på händer.

Kram Anna.

Hög musik, rumpchock och ny ridstövelmodell i sortimentet


Min bästaste vapendragare Cissi är tillbaka i butiken efter två veckors utbildning på Flyinge. Vi firar med kladdkaka och lördagspeppar med hög och bra musik - som vanligt.

Under dagen har vi minglat med trevliga kunder, träffat många stammisar och fått besök av min barndomsvän Tessy och hennes körskolelärare Magnus Gricksson :-) Cissi har även ägnat sig åt ett av sina tvångmässiga beteenden: ridbyxshopping. Hon klär numera sin rumpa i svarta helskodda Eurostar.




Vi har även packat upp nya stövlar från Mountain Horse. Modellen heter Victoria och är lite mer dressyrinriktad med hårda skaft, hög utsida och dragkedja långt fram på insidan. Pris 2499 kr. Överkomligt eller vad säger du? Hittills finns de hemma i svart, och senare i vår levereras de i en helt fantastiskt brun ton. Vilket Cissi givetvis också vill ha!



Klicka på bilderna för att göra dem större.

Nu ska jag stuva runt lite bland skorna och inventera säkerhetsvästar. Senare ikväll väntar parmiddag med Robin och Maria. Det ser jag fram emot!

Kram Anna


Vi ses i butiken imorgon!




Kram Anna.

Kvastar till stallet, borstar till hästen


På lördag har vi erbjudande på alla sopkvastar. Så att ni kära kunder - OCH mina stallsambos där hemma - inte har några ursäkter för att hålla ordning omkring er :-) 

Andra borstar som kan vara bra att investera i till våren och inför tävlingsäsongen är de som din häst har glädje av. För jag hoppas att du inte använder lövkvast till svansen?

Personligen använder jag nästan bara borstar i naturmaterial. Jag tycker de är finare och ger bättre feeling helt enkelt. Särskilt så här års när hästarna blir extra statiska av pälsfällningen. Det här är mina favoriter i borstväskan:


Absoluta favvoborsten som fungerar till allt. Tar bort smuts utan att vara för hård, och ligger som en smäck i handen tack vare den formade träryggen. 110 kr/st.


Lite hårdare variant för de lite lurvigare pållarna. Eller till man och svans. 99 kr.




Puts puts puts. Mjuk, skön drömborste som inte lämnar ett dammkorn efter sig. 169 kr.


Naturborstar kostar lite mer - men håller mycket längre. Tips!

Kram Anna


Mountain Horse





MUMS! Särskilt de röda Jeanie-ridbyxorna i denim...

Kram Anna.


Vårnytt


Solen skiner utanför fönstret, jag har en härlig morgonritt med Millie i färskt minne och jag hänger just nu upp ännu fler vårnyheter från Eurostar i butiken. Idag fick vi in en fräscht marinvit rutig väst, en tunn överdragsjacka i brunt och turkost och fler fantastiska ridbyxmodeller. Bland annat raringen här nedan som toppar min lista än så länge. Härligt tunt andasmaterial, fantastisk passform, blingiga dragkedjor, figurfixande passpoaler och elastiska benslut är bara några av alla rätt den här modellen stoltserar med.  






Kram Anna


Oscar har ordet!


God måndag allihop! Hoppas att ni haft en bra helg.

Idag har jag för första gången någonsin den stora äran att få presentera en gästbloggare här på sidan. Oscar Eriksson är sedan några år tillbaka en av Bidermans profilryttare. Tack vare sin enorma ambition och sitt hårda arbete utvecklas han ständigt och skördar nu allt större framgång ute i fälttävlans-Sverige. Och så har han en väldigt fin känsla för hästen - något vi som sponsorer värdesätter mycket högt.

Oscar kommer återkomma som gästbloggare här på sidan, liksom våra övriga profilryttare. Jag hoppas att de kan intressera dig, inspirera dig och ge dig tips och råd ifall du behöver några sådana!  





Dressyr Clinic med Kyra och Landslagsträff

Helgen började med att gå upp tidigt och rida hästarna. Som skötte sig riktigt bra. Red Balou på kandar. Han är inte riden på kandar så mycket. Men han var väldigt mjuk och fin med att ha en massa grejer i munen. För Lennis del så var det sista trimmningen innan söndagens landslagsträff på Runsten.

Efter att hästarna var ridna så var det dags att göra sig i ordning för att åka till Täby på Kyras dressyr clinic. Där hon pratade mycket om hur viktiga grunderna i ridningen är och hur stor inverkan det gör på både ryttare och häst om man tex. sitter snett i sadeln. Att både det ena och det andra kan komma med att man sitter snett i sadeln. Det var en väldigt bra och lärorik clinic. Biljetterna till clinicen tog slut innan ens första reklamutskicket hann komma ut. Dom beskrev Kyra som en rockkonsert där biljetterna var slut på två timmar efter biljettsläpp.

På söndagen så var det dags för årets andra träff med landslaget. Det kallas för en Ride Up där både ponny, junior och young rider landslagen träffas. Man rider först sitt dressyr program på fm och sedan banhoppning på em. Eftersom ryttarna är så utspridda över landet har man delat upp ryttarna så att vi i den norra delen åker till Runstens Gård, Stockholm, och alla de som bor i södra sverige åker till Grevagården, Skövde.

Jag red CCI/CIC* B som är är det program som rids på mästerskapen. Red ihop 71% men är inte riktigt nöjd om man ska jämför med sist då jag red på 76% och helt otroliga två 9or. Men ska ändå vara nöjd eftersom det är långt ifrån dåligt, men skulle önska mera bakbensaktivitet.

På lunchen så hade jag inte så mycket att göra så jag hämtade min dator och kunde så kolla live ifrån inomhus SM i hoppning ifrån Helsingborg.

Sen var det dags för banbyggnad inför banhoppningen. Det var en ganska svår bana med svåra linjer på både rakt och böjt spår, trekombination och med hinder som kommer snabbt. Det är både roligt och nyttigt att träna lite svårare banor. Det rullade dock två bommar som på film såg ut mest som en liten tutch. Red om några hinder och satte då lite mera tryck. Det blev lite mera tryck i sprången. Han var riktigt fin även här även om det skulle önskas lite mera bakbens aktivitet.

Efter jag tagit hand om Lenni och en sista åter träff med alla ryttare började resan hemåt. Nu kommer vi inte att ses förrän om fyra veckor i Falkenberg.


  
På bilden är det Kristian von Krusenstierna som rider på en GP häst.


Kram Oscar

VÅÅÅÅR!

Vår vår vår vår vår. En dag som denna försvinner alla bekymmer och måsten. Kom hem från stallet för en timme sen efter en heldag med pållarna. Sist jag hann det måste jag ha varit 7 eller nåt. Har klippt Ametist och Donnis, gamlingarna har det ju lite jobbigt under vårfällningen annars. Och så har jag gått långpromenad med Millie och Joel. Och gjort ett tappert försök att byta ut mössan mot min bästaste rosa Walsh-keps, men det var nog aningen överentusiastiskt :-)

Nu väntar lite god mat och skönt mys i soffan! Fan vad gammal jag börjar bli :-)

Trevlig helg till er allihop! Glöm inte fynda i Folkesta imorgon...

Kram Anna.

Stekhett


Dagen i butiken håller på att lida mot sitt slut. Idag har det blivit mycket sadelprat med trevliga kunder och inköpsplanering på kontoret. Bland annat har jag beställt fler Lamicell Master-hjälmar som verkar vara en riktig favorit bland er kunder. Och hos Cissi när hon busar runt i skogarna där hemma med sin röda fara :-)

På tal om rött så finns färgen precis överallt just nu. Det tycks som att alla märken hakat på Kingsland-hypen och matchar sina plagg i marinblått, vitt och rött. Vad tycker du? För eller emot det marininspirerade ridmodet?

Nu ska jag sluta tänka rid-outfits och dra på mig dansdojjorna istället! Dags för Zumba om en timme. Stekhett det också ju :-)

Kram Anna.

Taggad till max


Det finns nog inget som kan få mig att sluta storsmila idag. Jag är på ett fantastiskt humör. Och det är ingen annan än lilla Millies förtjänst. Imorse red vi nämligen ut själva för andra gången och hoppade två stockar på ett alldeles fantastiskt sätt i en alldeles fantastiskt balanserad och lugn galopp. Och sedan dess har allt varit sådär himla fantastiskt.

Jag är ju så här som person. Antingen gråter jag för att jag är arg, eller så gråter jag för att jag är ledsen, eller så gråter jag för att jag är glad. Alltid starka känslor, på eller av, aldrig mittemellan. Så nu är jag såklart mer än taggad inför allt som rör min bäbis-hopphäst. Läser boken "Strömsholmsmetoden" för andra gången, spikar tränings-almanackan för månader framöver och hittar på en massa övningar som jag ska ägna mig åt i ridhuset. Naturligtvis döper jag dem och tvingar Joel att lära sig namnen. Så att han förstår exakt vad jag menar när jag ropar att vi ska ställa om konerna till "Rullkorven"!




Jag är helt övertygad om att jag är den enda vuxna personen som sysslar med sånt här :-)

Kram Anna.

Lördagsgodis v.10



Kram Anna


Just another day...




Idag spenderar jag hela dagen i skolan. Analyserar kurslitteratur och läser milslånga forskningsrapporter i vad som visat sig vara allt annat än högskole-Sveriges roligaste kurs. Men men! Man plogar väl på.

Här om dagen reflekterade jag över vår attityd gentemot saker och ting, här på skolan alltså. Den är, milt uttryckt, förlåtande. Ingenting är omöjligt, och allt får stå åt sidan när kreativiteten vill flöda. Det är inte längre någon som höjer på ögonbrynen om man, som härom dagen, kommer till skolan och tvingas krypa och kliva sig igenom ett nät av tejp som några dårar från Rumslig Gestaltning fått ett infall och satt upp. Inte för att jävlas, utan av någon anledning som för alla andra visserligen var väldigt oklar, men som säkerligfen åtföljdes av en djupgående motivering strösslad med saftiga källhänvisningar.

Jag vill förtydliga att min bild av det hela togs i början av projektet. Innan dörren in till köket förvandlades till en "puss-ruta" man var tvungen att passera för att ta sig in. Det är inte för intet man läser vid Akademien för Innovation och Design :-)

Imorgon ses vi i butiken igen! Då blir det lite mer normala vibbar ifrån bloggen...

Kram Anna.



Du visste väl?


Att du kan hyra både klippmaskin, fölvakt och hästbil hos oss?





 


Strömsholmsbilen får du köra med vanligt B-körkort. Den har plats för 2 hästar och har en lastvikt på 1150 kg. Otroligt smidig att använda!

Ring för mer info! Butiken har telefon 016108230.

Kram Anna.


Skomakarens barn


Jag försöker förklara för min kära sambo hur viktigt det är att sadelinpassarens häst går med en perfekt sadel. Allt annat rimmar ju fruktansvärt illa. 

Det här är så nära perfekt man kommer åt Millie. Prestige Arrezzo D 17/33 med ullstoppade bossor och extra stora knäklossar - för att åtminstone ha en chans att sitta kvar under kommande crazy-moments :-)



Kram Anna.
 


Lördag i butiken!






Förutom sol utanför fönstret, en rykande åtgång på lördagsgodiset och skön stämning har denna lördag även bjudit på datahaveri, larmkaos och strömavbrott. Men vi håller humöret uppe! Svårt att misslyckas när Jimmy Nils och Camilla från Hockeyligans slash parligan kommer och underhåller oss! Och när jag gör så fula paket att man inte kan annat än skratta åt dem. Dagens lärdom: Ser ni inte till någon annan än mig i butiken - be inte om en inslagning ;-)

Kram Anna


Morgonstund







Kram Anna

Vårens väst?




Ju mindre man kan köpa, desto mer vill man ha. En jävligt oskön ekvation. Den här västen vill jag ha. Helst i rött, tillsammans med de svarta Eurostar-ridbyxorna med dekorsömmar och elastiska benslut som vi har i butiken just nu. Den kombon skulle göra sig finfint på lilla Millie.   

Idag är det full fart i butiken! Fredags-feeling till tusan även fast jag inte ska göra annat än ta ett glas vin i soffan till Let's dance ikväll. Imorgon ska jag nämligen upp alldeles skrämmande tidigt. Stallet ska morgonfodras och göras klart innan Brunis ska till banan för andra gången i livet. Den här gången får han sällskap av bästa barndomsvännen Porthos som brorsan tränar.

Efter en lång morgon väntar sen jobb i butiken med Cissi! Mellan 10 och 15 hittar ni oss i Folkestabutiken. Idag förbereder vi med att packa upp pallvis med B-vitamin och kartongvis med andra lagervaror. Fler vårnyheter väntar vi in i slutet av nästa vecka... bland annat den marinblå drömmen här ovanför :-)

Kram Anna


En helt vanlig dag som sadelinpassare



Stopp i fyra filer på motorvägen. Infaller av någon konstig anledning alltid utanför Kista Galleria. Och alltid när man redan är lite sen till nästa stall.





Fotografering av ytterst suspekt föremål i trafiken. Är det någon som vet vad f*n det här är för någonting?






Shettis-lovern i mig lokaliserar alltid boxen där lunchmatlådor med finskurna morötter står prydligt staplade utanför och IKEA-kassarna med hö är utbytta mot små stylade, rosa handväskliknande påsar med hjärtan på. Det är nämligen där det bor en shettis. Och det är där jag pausar i några minuter, nöjd som en liten unge som aldrig sett en ponny förut. Men hur kan man motstå? De är ju så underbara.

Kram Anna.


Bästa Gabbes birthday!



Idag fyller Gabriel 2 år. När jag var tre år äldre än så lärde jag känna hans underbara mamma. Emma och jag har upplevt ett halvt hästliv ihop. Hon brukar säga att det vi inte gjort med våra tappra springare, bör ingen försöka sig på. Hon är min storasyster i allt utom det rent biologiska, helt enkelt.

Och idag var det alltså 2 år sedan hon och Magnus fick sin lilla Gabbe. Jag önskar att den lilla galningen får sin egen "Emma" i framtiden. Och att han får ha sina kanelbullar ifred :-)

Kram Anna.

Lördagsgodis v.9



Kram!

Rasar pälsen?


Fynda B-vitamin i mängder på lördag! 1 liter för 120 kr mellan kl.10-15. Dessutom fyller vi butiken med ryktstenar och andra måsten...

Välkomna!

Kram Anna

Myskväll med Bullis




Så här ser det ut hemma i stugan när Joel jobbar sent. Officiellt plugg - alltid. Inofficiellt täcket i soffan och Bullis på magen - alltid. Önskar er alla en lika mysig kväll som vi har!

Kram

Nu tar vi över världen!




Förra lördagen var Bäbis Brunis nere på banan för första gången i livet, och imorse red jag Millie för första gången i ridhuset. Det är så jävla roligt att jobba med unghästar! Rent utsagt. Det finns ingenting som glädjer mer är de små framsteg de tar. Brunis gjorde - såklart - allt rätt. Det är så han jobbar helt enkelt. Millie var sig själv, vilket betyder att hon varvade crazy-moments med strålande insatser. Hon är, som jag tidigare sagt, ruskigt lik undertecknad på det viset :-)

Joel ursäktar sin insats som ridhus-fotograf med att det faktiskt inte är så lätt att få bra kvalité med min mobilkamera. Särskilt inte när man kurar ihop sig under en elfilt i hörnet femtio meter bort :-)

Kram Anna.


RSS 2.0