Pistvakt-style


Det har pluggats 24 i Annas värld de senaste dagarna, därför har jag inte lämnat några avtryck här inne. Men ikväll mailar jag in min hemtenta som avslutar Stilistik-kursen och efter det är jag FRI. I fyra hela dagar åtminstone...

Imorgon bär det av till Östersund med Joel för en helg med svärföräldrarna. Jag packar termobyxor och planerar en feel-good helg i bästa fjäll-anda med sovmorgnar, varm choklad, skoterrace, längdskidor (någon gång ska ju vara den första!), bokläsning och en massa mys. Fantastiskt skönt ska det bli.

Här hemma har jag packat upp varor i butiken under veckan. Pikéer från Mountain Horse och jättefina, rutiga fleecetäcken är några av de vårnyheter jag har börjat sukta efter.



/Anna.


Fantastiska fredag


BIG day today. Idag har jag fått VG på en inlämning och fått tillbaka den helt utan anmärkningar. Vi snackar helt ren, clean, utan minsta penndrag från min kära lärare. Vi snackar alltså någonting jag inte trodde var möjligt. Så som ni förstår har min dag sedan dess varit ett enda stort leende.

Sen har jag lagat mina egna vindrutetorkare. För mig är det stort. Jag försöker nämligen aldrig göra såna saker. Jag utgår alltid ifrån att jag inte kan och så ligger skiten i där alldeles ofixad i månader, i bästa fall lägger jag ut onödigt mycket pengar för att någon annan ska fixa det.

Och sen har jag fått ledigt från skolan på torsdag. Vilket innebär att jag kan åka till Stockholm och köa, springa slåss för mina älskade klänningar i The Garden Collection.

OCH så har jag lärt mig Indesign vilket litegrann känns som att jag kan styra världen.

Life is good my friends.

/Anna.


Varning för mig


Jag ansvarar inte för mina handlingar om jag kommer gåendes på stan i sommar och får syn på en av de lyckliga få (läs: jävlar) som hann shoppa från H&M:s Garden Collection innan den tog slut efter typ 5 minuter. Det vill säga innan jag hann göra det. Eller i alla fall innan jag hann sno åt mig det jag allra, allra, allra helst ville ha...

Extra fort bör du springa om du norpat den blommiga bustiern, den röda kavajen med rosor, den puderrosa klänningen med rosor på axlarna eller den blommiga klänningen med stora fickor.

Se hela härligheten här.

/Anna.


Från sjuksängen


Jag är sjuk. Om än på bättringsvägen. De senaste dagarna har jag levt i min säng. Jag har liksom dragit dit precis allt jag behöver för att existera; Ipren (och diverse andra droger mot slemhosta, rinnsnuva och allt vad det heter), block, böcker, dator, hushållspapper, Cosmo, mobil, TV... Och Joel förstås. När jag inte sovit har jag alltså vårdat mitt kulturella jag medan han klappat mig på pannan och köpt mer glass.

Det finns förvånandsvärt mycket att göra egentligen! Medan Joel (som också haft en vecka i feberyra) ligger och maxar armhävningar nedanför sängen och tjatar om att han känner sig förslappad hajar jag inte alls vad han menar. För hade jag fått ekonomiskt oberoende och ett val så hade jag tillbringat betydligt mer tid med att göra precis sånt som jag gjort de här dagarna; läst böcker, tidningar blad för blad, en massa bloggar jag aldrig har tid med annars. Jag har till och med, i ett rus av engagemang, dundrat ihop en hel, 3000 tecken lång insändare som svar på en krönika i Travronden. Sånt skulle jag göra precis hela dagarna om jag kunde!

Snart ska jag se Stjärnkockarna, garva åt den totalt odiplomatiske och följdaktligen störtsköna kocken i juryn, och sedan njuta av 83 minuter The September Issue. Så förutom att mitt skallben håller på att sprängas av trycket från allt snor i hjärnan, att jag näst intill tappat hörseln och att jag glömt hur jag såg ut back in the days när jag påminde om en levande människa så kan jag inte direkt klaga på min situation.

/Anna.


Live från liven


Fantastisk helg! Igår blev det tacos med ligan hos svågern, och i skrivande stund sitter jag, Joel, Ida, Wille, Anton, Gricksson och Jimmy hemma i villan och följer live-sändning från V75 på Momarken med varsin bira och en hög tipskuponger. Bättre lördagseftermiddag och bättre gemenskap får man leta efter!

Adielsson bakom Hardy Ribb tog nyss hem första och sållade bort en av mina två kuponger från miljonerna. Bara att ladda på nästa! Senare väntar käk, melodifestivalen och 100-årsfest för fyra ligamedlemmar. Bildbevis på hela härligheten kommer med största sannolikhet :-)

/Anna.


Svordomar, och huvudvärk, och ryggvärk, och en massa plugg, och helg


Attans! (Försöker dra ner på svordomarna i mitt spontan-skrivande). Jag mår inte helt hundra. Brottas med en envis feber och en envis huvudvärk. Men jag har gett mig fan (där smög det sig in en ändå) på att det inte ska bli värre! Klunkar därför Multikvinna-brus, shottar såna där bra-för-magen-och-immunförsvaret-burkar, tvingar ner Kan Jang, gurglar saltvatten, överdoserar vitlök i alla måltider, luktar därefter, och sover som ett barn. Jag är verkligen trött precis hela tiden.

Det som inte direkt gjort saker och ting bättre i veckan är att jag har ett berg av studier att bestiga. Jag har med andra ord tillbringat veckan i min favoritfåtölj, med fötterna på min favoritfotpall och datorn i knät. Jag känner mig mjuk, jag har inte tränat sedan i måndags. Och när jag reser mig upp har min rygg ungefär samma form som den nedsuttna fåtöljen, den är liksom svår att räta ut. Och så gör den ont av för mycket stillasittande.

Tack och lov så är det helg nu. Planerar att köra hårt med tangentbordet fram till kl 15 i eftermiddag och sen stämpla ut! Inget jobb och inget plugg på två hela dagar, det förtjänar jag. Istället ser jag fram emot en riktig återhämtningshelg med tacos hos svågern, live-trav på TV:n i villan imorrn, live-Trav på Sundbyholm på söndag, lite hästande och mycket kvalitétstid. Och möjligtvis, om hälsan tillåter, en 100-års fest eller två :-) 

Nästa vecka. Då ska jag studsa igen! Body Attack måndag, Jogalates tisdag, BodyJam onsdag och afrikansk dans torsdag. Och så ska jag orka vara mer social mot min Joel. Det kan fan inte vara kul att tvingas lyssna till mina snarkningar kl.21.30 varje kväll. 

Tips! Om du också skulle vilja sitta i en fåtölj tills du känner dig otränad och får ont i ryggen, men varken är sjuk eller måste plugga, så tycker jag du ska läsa Bortom världen utanför som jag recenserar just nu. Det är en kriikerrosad debutroman från en ung tjej, Hedvig Andersson, som gick min utbildning för ett par år sedan. Och hennes språk är briljant. Inte fullt av svordomar som i den här bloggen :-)

/Anna.

Nedräkningen har börjat...




35 dagar kvar till Olympiatravet 2010!

Bussen är bokad, 40 platser fyllda (hittills) och 15 "debuttal" väntar på vägen ner mot Götet. Solen, stämningen, musiken, avenyn, Åby, hästarna, loppen, festen, gemenskapen. Och utöver allt detta, som redan höjer min puls långt över hälsosam nivå, så ska min allra bästaste Tessy följa med.

Hajar ni? Travresa ihop med världens bästa pojkvän, världens bästa vän, världens bästa syster, bror och svägerska. Och tillsammans med världens underbaraste gäng av sköna människor som alla bara ger av sig själva. Det här kan inte bli annat än världsklass!

/Anna.


Älska vår!


Hur mycket jag än avgudar sommaren så är det något visst med våren. Den är liksom full av löften och förväntan. Igår fick jag riktiga vårkänslor för första gången på mycket länge. Ni vet som i Ronja Rövardotter när hon springer genom skogsgläntor fyllda av vitsippor och skriker sitt vårskri. Alla tecken fanns där - ljudet av vinterdäck mot torr asfalt, hästar som vänder huvudet mot solen och sluter ögonen, vattendropppar som faller från taken.

Och så klart det tydligaste av dem alla; Bullis sol-position :-) 



/Anna.

Fynda!


Missa inte alla fina och prisvärda begagnade sadlar vi förmedlar i Folkestabutiken. Jag har alldeles nyss fått in ett nytt gäng som inom kort kommer upp på hemsidan. Så håll koll här.

Sadelinpassning bokar ni hos mig, 016/108238, eller hos Cissi, 016/108232 :-)




/Anna.

Ingen myskväll utan Bullis




Söndagar gör verkligen min vecka! På söndagar bokar jag aldrig in några måsten. Jag jobbar aldrig, jag tränar aldrig. Jag äter precis vad fan jag vill. Jag ser Projekt Runway med Bullis på magen. Och sen somnar jag utan dåligt samvete över att disken står på diskbänken eller över att jag egentligen borde ha pluggat.

Söndagar är helt enkelt det som gör skillnaden mellan helt vanlig magkatarr och fullt blodbad i buken :-)

/Anna.

Söndag eftermiddag




På 1-års kalas för Emmas Gabriel. Där går det undan med paket-öppningen!

/Anna.

Lördag kväll







På Grappa med Maria, stans bästa skaldjurssallad och en massa rosé :-)

/Anna.

This is how we do it!




Det är Anna-och-Cissi-lördag i butiken! Idag festar vi loss på fruktfat, snackar tips inför V75 på Jägersro, höjer musiken några snäpp och bara känner helgvibbarna lyfta våra mungipor.

...och ja mamma, vi prismärker lite också :-)

/Anna.

Morgon i stallet




Jag har fodring och utsläpp i stallet på lördagsmorgnar. Kanske inte direkt den morgon man vill knata upp klockan 6 och ge sig ut i sibirien, särskilt inte efter ett par glas vin till fredagsmyset. Men tänk vad lite sol kan göra! Det plus några mysminuter extra med varje häst är fan den bästa start man kan få på helgen.

Baben på bilden är Donnatella, ettårigt varmblod e.Oiseau de Feux u.Donna Rail. Den absolut snyggaste,och kanske även den trevligaste, häst vi fött upp hittills.

/Anna.

Nyinkommet!


Just nu rullar det in nytt och fräscht i butiken! Missa inte:



 Barnridstövlar i konstläder för 320:-



Mud-boots för 429:-




Och framför allt; Veredus Young Jump. Det enda (med undantag för Escadrons gamla modell) godkända unghästskyddet sedan de nya bestämmelserna började gälla vid årskiftet. För mer info, gå in på www.tidningenridsport.se.

Färg: Brun eller svart
Storlek: M eller L
Pris: 749:-

/Anna - unpacking...

Träsmak i arslet


Jag pluggar och pluggar och pluggar och pluggar. Håller på med en analys av min kära systers talspråk på arbetet respektive privat. En ganska kul jämförelse faktiskt, är dock osäker på om hon känner så. Samtidigt gör jag en stilanalys av Cosmopolitan, en synopsis (fancy ord, har egentligen ingen aning), skriver en artikel, läser tre böcker och försöker hinna andas mellan varven.

Om du, i motsats till mig, inte sitter mentalt fastlåst vid köksbordet så rekommenderar jag en dag ute i solen! Om jag hade kunnat hade jag suttit på hästryggen just nu...


/Anna.

Kanske dags att boka biljett till sommarturnén?


Och till Winnerbäck. Och till... Och till... :-)

/Anna.


Tisdagar


Har nästan blivit veckans favorit(var)dag för mig! Jobb 10-16 är den perfekta arbetstiden; kort och lämnar plats för annat både innan och efteråt. Kan med andra ord inte bli bättre. Imorse hann jag med både power walk i morgonsolen och en stund i solariesolen, och i eftermiddag blir det pilates och lite kvalitétstid med syrran!

Men framför allt betyder tisdagar förstås trav. Det är ett stående faktum oavsett väder. Och särskilt ikväll eftersom första försöket i Hockeyligans ungdomsliga Next Generation går av stapeln! Bidermans och Stallion hjälper givetvis till att sponsra denna välbehövliga satsning på travsportens yngre utövare.




/Anna.


RSS 2.0