Veckans köp
Lee Stafford Dry Schampoo. Bästa torrschampot. 

Eller för att citera flaskan:

"It refreshes,
it revitalises -
it's CLEAN hair
again Baby!"

/Anna - raggardusch :-)

Update


Tillbaka från en inte riktigt lika solig och varm korpenmatch som den förra. 3-2 vinst värmde hjärtat lite men därifrån är vägen lång ned till ett par regnvåta Converse.

Sitter i soffan med en kopp varm choklad och har precis fått tillbaka känseln i tårna. Funderar på om man borde dra till Gricksson och ladda upp inför helgen med lite Eliloppsrepriser och hejarramsor - eller om man borde vara duktig och ta tag i disken. Lutar åt det sistnämnda. Men mest för att jag sitter så himla skönt bland kuddarna just nu. Jag hatar verkligen att diska.

Sientelo ja. Ingen segeryra idag inte. Det blev platt fall under gårdagens start på Valla, av allt att döma på grund av problem med gomseglet. Halsundersökning i nästa vecka får ge definitivt svar och sen får vi se vad som händer. I vilket fall som helst så lider jag med pappa, han tror så mycket på den där hästen.

Nu tar vi nya tag och siktar mot allt kul i helgen!

/Anna - defrost.


Äntligen!
Imorgon kommer världens finaste Therese tillbaka till Sverige efter ett halvår på andra sidan Atlanten. 

Tessy är tjejen jag drog i håret när jag var liten, den jag alltid önskade att jag kunde rida lika bra som, den jag var ute på tonårsäventyr och vespa-maraton med under många långa nätter när våra föräldrar trodde vi låg hemma och sov. Hon är den jag solade mig igenom högstadiet med, pluggade (och festade) mig igenom gymnasiet med och slet mig igenom en sommar som hästskötare i Tyskland med. Vi har gjort nära på allt tillsammans.

Och vi är precis likadana. Vi är såna som stannar för att begrava en överkörd hare mitt i natten, som tycker att man lika gärna kan hoppa studsmatta en eftermiddag istället för att gå i terapi och som kan ligga på rygg på köksgolvet och bara garva i timmar. Det är så skönt att ha någon som förstår varenda jävla konstighet man har för sig.

/Anna - själsfrände.


Kontorstid


Just nu sitter jag och försöker få ihop semesterschemat. Kanske inte min drömstart på dagen men med en rejäl kopp kaffe går det är räkna timmar även innan lunchtid. Jag är verkligen ingen morgonmänniska.

Är även mitt uppe i planeringen av nästa veckas Strömsholmstävlingar. Även om det blir smått kaotiskt att packa med sig tillräckligt mycket varor från butiken för att fylla ett helt försäljningstält på utställarområdet där borta, och även om man jobbar bokstavligt talat dygnet runt, så älskar jag den veckan.

       

So what att det är lite stressigt och att man går runt med ständig panikångest över att ha glömt något viktigt? Det är kul med utmaningar! Och det är kul med dagar som inte är som alla andra. Dessutom finns det inget bättre än att stå i solen vid slottsbanan med en sur rem mellan tänderna och hålla andan genom en hel omhoppning. 

Nu tillbaka till verkligheten:

Sientelo-flagga inför Solvalla ikväll - check!
Väskan packad inför helgen - check!
Disken? Nja inte riktigt än...

/Anna - lever med kom ihåg-listan fastklistrad i pannan.

Tisdag och trav


Kvällens rapport från Sundbyholm:

Noelani gjorde en helt godkänd insats i sin andra start men slutade tyvärr först utan pengar efter ett lite för struligt lopp. Gick 14 sista varvet med full fart över mållinjen så Emma var ändå nöjd och blickar framåt mot en bättre resa nästa gång.

Rixallsvenskans Staro Dinky Toy hoppade tyvärr bort sig på upploppet i samma lopp.

Magda slutade 2:a med sin egna lilla favorit Kiwi Play. Stoet kom från två raka och visade upp fin aktion och form även idag. Fick dock gå en lite för lång resa i dödens innan hon nådde ledningen och kunde inte stå emot Björn Goops smygkörda Ivory Accent sista biten.

Delar av Hockeyligan träffades för att ladda inför helgen, designa pikétröjor, skrapa ihop kuskdressar och planera gemensamt hästköp.

Pappa bjöd på godaste bullarna som vanligt och Fredik B Larsson lovade bunkra upp med bira på balkongen inför morgondagen :-)

/Anna - just nu kan vad som helst hända.


Insnöad


Idag har jag köpt ett bett till Ametist. Ett till bett borde jag skriva. Jag är nämligen något av en bett-nörd. En sån där som tycker det är jätteintressant att prova precis allt som marknaden har att erbjuda för att försöka märka av minsta lilla skillnad hos min häst.
Idag lade jag ett tredelat med fasta ringar till samlingen. Jag har sedan tidigare:
 
- ett tvådelat med rörliga ringar
- ett tvådelat med fasta ringar
- ett tredelat med rörliga ringar
- ett precis likadant fast i sötmalm

- ett rakt med fasta ringar
- ett rakt i silikon med fasta ringar
- ett pessoabett
- ett pelhambett
- ett hackamore med korta skänklar
- och ett hackamore med långa skänklar
 

Till en och samma häst. Jag borde skjutas.

Nåväl, innan ni ringer närmsta djurskyddsmyndighet så vill jag tillägga att Ametist är stammis hos tandläkaren och har blivit rekommenderad en modell som jag allt som oftast använder. Och det är inte så att jag byter bett varje dag för att jag inte klarar av att rida min häst på ett helt vanligt. 

Det är för att jag är intresserad. Och för att jag tror på att gå runt på kanske tre, fyra olika modeller för att för variera trycket i munnen. Jag tror att det minskar risken för skador och jag märker att min häst vaknar till lite när hon märker av en förändring.

/Anna - testar.

Nostalgisk
Jag saknar en riktig gammal hederlig utgång med tjejerna.

En kväll när verkligen alla är med. När musiken är på högsta volym och alla springer runt i trosorna med vinglaset i ena handen och mascaraborsten i den andra. När alla hjälper varandra att välja kläder, locka håret och skicka sms till nya flirten. När stämningen ute är grym och man dansar sig svettig i timmar med varandra utan att vilja gå hem.

Ingen försvinner iväg till flirten, ingen börjar bråka med sin kille, ingen blir trött och går hem.

Det var alldeles för länge sen sist.

/Anna - hoppas på sommaren!

Tips från coachen


Nyponsopppa utan tillsatt socker smakar... absolut ingenting. Gå inte på samma nit som jag.

/Anna - sprider viktigt vetande.

Busy


Nix! Det blev inte alls åt det hållet. Håret alltså. Mer ljusbrunt med en jäkla massa rött i. Min frisör vet minsann vart knapparna sitter! Lovar uppdatera er med bilder så snart som... ja ni vet. Så snart som min kamera är fixad.

Över till viktigheter: Senaste väderleksrapporten lovar 26 grader och sol till på söndag! Håll fingrar och tår för att SMHI för en gångs skull har rätt och för att vädret hjälper till att maxa stämningen på E-läktaren.

Idag har det i alla fall varit fint. Och jag har varit ledig! Har försökt hinna med alla förberedelser inför veckan som kommer. Allt råkar nämligen inträffa samtidigt under vecka 22 - den som lever och följer bloggen lär bli varse.

De flesta av förberedelserna börjar på köp... . Varför är det alltid så? Ajaj i plånboken. Har hunnit med nästan allt så pulsen börjar kännas normal igen. Har någon någonsin hunnit med allt på att-göra-listan liksom? Nä, trodde väl inte det. För det funkar helt enkelt inte så. Istället gör man en:

Att-göra-lista tisdag

* Köpa stor svensk flagga.
* Köpa vispgrädde.
* Sola, sola, sola.
* Välja kläder inför lördag med hjälp av mormor - hon vet faktiskt alltid bäst.
* Betala alla jäkla räkningar.
* Åka ut till Sundbyholm och heja fram Noelani som gör sin andra start i lopp 1. Staro Dinky Toy släng dig i väggen :-P

Och så ska man ju hinna jobba som vanligt också. Imorgon blir det sadelinpassningar för hela slanten på Wirsbo Ridcenter. Det blir nog kul!

/Anna - planering och organisering :-)

Sommarlook 2009


Jag älskar att gå till frisören! Mitt hår mår aldrig så bra som när Stine har satt klorna i det.

Imorgon är det dags igen för lite välbehövlig grooming inför sommaren. Har fortfarande inte riktigt bestämt mig för vad som ska hända med burret så ni har fram till 11.30 imorgon på er att påverka mig...Lite åt det här hållet kanske?

/Anna - förändring = förbättring.


Arkiv X


Funderade ett tag på att jag kanske borde börja med en Brud-bibel som motpol till min vän Orres blogg med Grabbskolan. Men bestämde mig för att låta bli - för är inte själva grejen med oss tjejer att man inte riktigt ska förstå oss? Blir mer sport så liksom.

Och om ni grabbar ändå vill försöka - börja läs Cosmo. Allt annat är bara slöseri med tid./Anna - fortfarande ett mysterium :-)

Hänt i veckan


Just nu storstädar jag till Be with you och Pusher på högsta volym. 

Jag har även hunnit med typ 8 tvättar. Tänkte innan jag kastade in 40 grader ljus (jag döper alltid högarna innan jag kastar in dem i tvättmaskinen) att jag undrar hur man tvättar ett linne som i stort sätt bara består av fransar. Det visade sig nyss att det gör man inte. Attans. Dessutom - om någon har ett bra tips på hur man får bort oljefläckar från favvo-jeansen så tas det tacksamt emot. För där gick det inte så bra heller...

Vecka 21 har förutom städningen hållt relativt hög klass. Tisdagen bjöd på säsongspremiär för BBFC -  

Borussia Biderman Football Club.
Klart Bidermans har ett eget korpenlag. Med papsen som coach, brorsan som lagledare och bästa hejarklacken längst sidlinjen var 5-2 segern egentligen relativt självklar - men ändå välkommen. Ny drabbning att vänta på torsdag!

I onsdags hade vi möhippa för pappas Magda. Tyvärr (för alla utom henne) strejkar min kamera fortfarande så än finns inga föreviganden av outfiten på bloggen. Men lägg ihop tiara med en liten lila boa runt, blommig och sjukt ful klänning, svarta nätstrumpbyxor och gula myggjagare i lack så ska ni se att det inte blir så fagert :-)

Det blev en lugn men väldigt trevlig kväll för alla inblandade eftersom att huvudpersonen hade starthäst dagen därpå. Lugn för alla utom syrran och undertecknad som valde bort tidig hemgång för en desto längre kväll på Centro med Hockeyligan och kanonstämning. Skräll.

Och idag är det söndag. En bra söndag med sovmorgon, sol och Slagstaglass. Snart är det fint i lägenheten också!

/Anna - nöjd.

"Vi rycker huvan i maj"

Eller vi rycker luvan i maj som allas vår Ida Liss brukar sjunga :-)

Uppladdningen inför Sveriges travhelg nr 1 - Elitloppshelgen - har länge varit igång men trappas nu upp ännu ett snäpp. 

Imorgon drar nämligen hela Hockeyligan till Solvalla för att heja fram Acclaim och Dig for Dollars i fajten om vem som får en given plats i loppet med stort L sista söndagen i maj. Nästa söndag.

Anna - laddad till max!

Kristi Flygare


Det känns som att den här dagen har pågått hur länge som helst. Och jag har egentligen inte gjort någonting vettigt. Har jobbat nån timme för pappa på travet, käkat lunch med tjejerna, hittat alldeles för mycket kläder och skor jag vill ha och legat på rygg och stirrat upp i taket ett par timmar. Carpe Diem my ass.

Tjejerna gick nyss. Vi har ätit tacos på mitt uteplats och sett solen gå ner. Myspys. Om inte min kamera svikit mig och stannat i ett läge (max-zoom med nada skärpa) så hade jag kunnat dela med mig av lite bilder på hur det såg ut. Men nu blir ni alltså utan. 

Kvällens:

Maria har sett en jättestor kackerlacka utanför sitt hus. Hur hon visste att det var just en sån? Hon fotade "baggen" med mobilkameran och googlade. Hur hon förklarade hur stor den var? "Ungefär som en kycklingkebab". Stadsbarn.

Andjela tycker att vi ska starta vårt eget "Halv 8 hos mig" eller vad det heter. Vi ska alltså parvis bjuda hem varandra på trerätters med allt vad det innebär, och sedan sätta betyg på varandra i allt ifrån mottagande till dukning. Lyckas hon sätta det här hjulet i rullning blir jag mäkta imponerad.

Sinita är besatt av att Linda Rosing är gravid och skrämmer upp oss med jätteläskiga förlossningshistorier. Där sitter hon och garvar över den ena hemskheten efter den andra medan vi blir kritvita i ansiktena. Det är tur att det är den hårda av oss som ska gå igenom skiten.

Fia håller en predikan om att man ska göra saker för pengarna istället för att köpa kläder för dem. Glada stunder och fina minnen är ju så mycket mer värt. Fem minuter senare sitter hon framför www.nelly.com och vrålar "VILL HA, VILL HA!".

Mina vänner gör mig glad. Men gud vad lugnt och skönt det blir när de går :-)

Nu är det dags att sova. Imorgon jobbar jag nämligen 09-18 när övriga Sverige har långhelg. Om jag bara vore lite mindre våldsbenägen skulle jag ha utbildat mig till lärare för länge sen. För de jobbar minsann inga klämdagar.

/Anna - flyttar ut på landet för lite kroppslig och själslig rehab.


Give it up for Leif!


På mitt jobb betyder ett pling på mailen allra oftast

1) En "prisändring" från kontoret.

2) En leveransrapport.

3) Att någon vill klaga på schemat jag satt.

Det här är vad man är van vid liksom.

Men så plöstligt händer det. För ungefär 3 minuter sedan. Sveriges skönaste ekonomichef Leif vidarebefordrar Vintips vecka 21 från http://www.vinportalen.se/ - vilket för övrigt var Château Gratien, ett rött Cabernet Franc från 2005. Respekt!

/Anna - vinprovning ikväll kanske?

Onsdag 20 maj


Har officiellt blivit en skitdag.

En officiell skitdag blir det när man vaknar och bara vet att allt inte är som det ska. Inte ens morgonsolen gjorde mig på bättre humör idag.

Att man dessutom försover sig ordentligt, tvingas äta en skiva koncentrerad ananas till frukost eftersom det ekar i kylen, inser att Bullis kissat i ens väska, får stå i Willys-kö 35 minuter på lunchen och har jobbat med reklamationer hela dagen gör ju inte precis saken bättre.

Lyckligtvis är jag en jäkel på att veta precis vad som får mig att bli på lite bättre humör:

           
      

Shopping!

OCH att titta på gamla bilder från mycket, mycket lyckade kvällar:

     
  

/Anna - toppar och dalar.


Sadelskolan, del 1


Eftersom att ni, kära läsare, förmodligen är en salig blandning av människor som aldrig ens lagt handen på en häst (ja Maria, jag syftar på dig) och av personer med stor kunskap och vana av hästar så börjar vi på basnivå här i Sadelskolan.

Hur vet jag att en sadel ligger bra på min häst?

Nu pratar vi alltså om formen på sadeln, inte skick på bossor etc. Och vi kan säga så här - det finns egentligen hundra saker att titta och känna på. Men om följande verkar stämma så är du i alla fall en bra bit på väg och din sadel är förmodligen ingen katastrof för varken din häst eller dig.

1) Läget

En tumregel för vart på hästens rygg du sadlar kan vara ortspetsen som går ner ifrån sadelns bom. Lyft en av kåporna så bör du se den i en läderficka en bit framför stigbygelkrampan. Du vill ha ca 5 cm mellan kanten på din hästs bogblad till kanten på sadeln ortspets för att vara säker på att bogbladet kan arbeta och pendla fritt bakåt i alla gångarter. Sedan gäller det förstås att sadeln stannar i det läget under ridning. Men den delen i sadelskolan kommer vi till längre fram.

2) Balansen 

Ställ dig vid sidan om din häst när denne står på plant, vägrätt underlag och titta på hur sadeln egentligen ligger.

Ser det ut som att framvalvet hamnar väldigt högt ovanför manken? Som att sadeln ligger i uppförsbacke och du som ryttare kommer sitta ganska långt bak i den? Då är den förmodligen för smal i bomvidd.

Ser det istället ut som att den tippar framtill och hamnar för nära manken? Går kåporna nästan bakåt eller sticker bakvalvet rent av upp i luften om du provar att med ena handen trycka ned framvalvet? Då är bomvidden förmodligen för vid för hästen.

Upplever du däremot att sadeln ligger i en balans där det finns en harmoni mellan fram- och bakval och där det ser ut som att du som ryttare kommer hamna i sitsens djupaste del så kan du ge dig själv en klapp på axeln och gå vidare till nästa prövning. Nämligen:

3) Trycket

Det är här det blir värre.

Tryck ned sadeln på sitsens djupaste punkt med ena handen samtidigt som du för den andra under bossorna för att känna av trycket under bossorna från framvalv till bakvalt. Det ska vara jämnt.

Du vill inte ha ett större tryck framtill och baktill med en "lucka" på mitten - då är sadeln med största sannolikhet för rak. Du vill inte heller ha ett större tryck på mitten eller att sadeln ligger och rullar fram och tillbaka som en gungbräda på hästen - då är bommens form i regel för svängd.

Dessutom, tänk på att hästens rygg då den står i stallgången är i vila. Den står och slappnar av med aningen svankad rygg och kommer vid ridning i mer samlad form att komma upp med ryggen och bli betydligt rakare än vad den ser ut. Låt dig därför inte luras av en sadeln som ser "perfekt" ut på den avslappnade ryggen. Provrid alltid!

4) Längden

Idag är de flesta veterinärer och sadelinpassare överrens om att hästens ländrygg oftast är svagare än bröstryggen, och att det är den senare som ska bära sadel och ryttare. Detta för att hästens revben är fästade upp i bröstryggen och skapar en styrka och stabilitet för musklerna att bära på. I länden däremot, sker hela pendelrörelsen ifrån hästens bakdel och den bör lämnas ifred för att eliminera risken för överansträngning och stelhet/låsningar.

Så hur vet man vart bröstryggen slutar och ländryggen slutar? Känn efter vart din hästs sista revben slutar och försök följa den kanten upp mot ryggraden (det svänger lätt uppåt och bakåt mot hästens framdel). Där någonstans vill du att sadeln ska lämna hästens rygg för att inte vara för lång.


Det här är A och O. Det absolut viktigaste. Bossorna spelar också väldigt stor roll för hur hästen upplever sadeln men det återkommer jag till vid ett senare tillfälle.

Våga fråga! Ta chansen och använd kommentarsfunktionen här på min blogg för att ställa frågot om allt som har med sadlar och sadelinpassning att göra. Så ska jag göra mitt allra bästa för att ge bra svar tillbaka :-)

/Anna - at your service!

Style by Cissi


Min kära kollega Cissi har som första person på Bidermans fått två produkter uppkallade efter sig. Hon har nämligen designat två hela hästtäcken tillsammans med vår syateljé. Och därmed slagit papsen (som länge ledde ligan med sin "Brösta Ulrik") på fingrarna!Föltäcke "Cissi" är fleecefodrat, finns i två olika storlekar och kostar 890 kr. Du kan få det i princip vilken färgkombination du vill.
Stall- och tävlingstäcke "Cissi" är ett klassiskt egenproducerat Bidermans-täcke, med en design som riktar sig lite mer emot ridsport. 

Det har en invändig, avtagbar bukgjord, bensnören och svansfläta. Rymlig bogdel med eller utan bogveck samt ett jättesnyggt läderspänne framtill. Du kan få det i bävenylon, ofodrat eller ullfodrat, samt i ylle. I samtliga material är bogdelen nylonfodrad för att minska skavrisken. Färgkombination väljer du själv vid beställning.

Normalt tillverkas det utan den broderade gula plattan baktill på höger sida. Täcket på bilden specialtillverkades till Charlie Siemerling då han skulle rida i Scandinavium.

/Anna - funderar på vilka produkter som ska få bära mitt namn :-)


Nu har vi även börjat sälja...
...Grillkol!

Skynda fynda :-)

/Anna - stamkund.

Så där ja!


Helt plötsligt gör det inget att det bara är måndag och att Bullis biter mig så hårt i tårna att jag skriker högt.
För vi har vunnit derbyt!

Mer om matchen här:

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/fotbollsbladet/sverige/allsvenskan/article5176597.ab

/Anna - alltid, alltid AIK:are :-)

Helgens lärdom


Don't drink and lek lekar.

För då kan du krocka med Sara och få hennes tandform förevigad i pannan :-)

/Anna - ärrad för livet.

Helgfirande med eliten


Tillbaka i stan efter en lördag-söndag med Svensk Travpublik-elit. Eller helt enkelt bara Hockeyligan - en störtskön samling med fantastiska människor som brinner för travsporten och som älskar att ha trevligt tillsammans.

Denna helg bar det iväg till Erikssons sommarställe vid sjön Båven för en lördagkväll i sann Pripps Blå-anda. Tänk idyll så har ni min lördagskväll.


              

             


Nedan några bilder från vår numera legendariska resa till Göteborg och Olympiatravet.

Nu matchas vi inför sista helgen i maj och prickar förhoppningsvis toppformen utanför Solvallas grindar kl.03.30 söndag morgon.

Eltloppen och Glenn - here we come!

/Anna -  http://www.travelit.se/

Shop til' you drop


Idag har jag dragit mitt strå till stacken och förbättrat vår dagskassa! Jag har nämligen ägnat mig åt lite välbehövlig (?) shopping åt mig och pållarna.

Så här såg min kundkorg ut. Passa på att njut av min kameras oslagbara skärpa... 
- Schabrak GlenGordon 399 kr. Kom in igår! Så jag passade på att ta två :-)
- Väst GlenGordon 99 kr.
- Ultrashield flugspray från Absorbine. Världens bästa! Fungerar mot flugor, knott, bromsar, fästingar - you name it. 259 kr.
- AVS14 för kliande shettis-svansrötter. 180 kr.
- Saltsten till betet 30 kr.
- One Step lädervård. Kommer göra mitt läder rent, mjukt och blankt. Om jag bara börjar smörja nån gång.110 kr.
- BioGlucomin (glucosamin) så att 19-åringen fortsätter att kännas som ett gummiband. 425 kr.

Och så guldkornet som är värd en close-up:Skinnhandske från Roeckl. To die for. Eller to betala 499 kr for.

/Anna - lite fattigare men ändå mycket rikare.

Bra vibbar


Fredags-fjärilar i magen. Big time! Den här dagen är verkligen värd alla hyllningar den får.


Jag har just avslutat morgonmötet som jag, Cissi, Camilla och Lena har varje fredag. Där planerar vi kommande vecka, events, butiken och passar på att kasta lite ris och ros på varandra! Välbehövlig timme. Dessutom har vi fått hem massor av varor från Equality Line, Three Horses och Globus så idag är det rena julafton i butiken. Stephan som bossar på lagret tycker att jag är mentalt rubbad som gillar att packa upp kartonger.

Har haft en väldigt behaglig vecka än så länge. Man blir så harmonisk av att bo på landet. Mamma kom hem igen igår kväll och verkar lite orolig för att jag aldrig kommer flytta hem till stan igen. Men det är klart jag kommer. Någon gång.En av våra små busfrön.

Tisdagskvällar är förutom Desperate Housewives-kvällar med tjejerna även Travkvällar. Väntar fortfarande på att Sundbyholmstravet ska se krocken och byta tävlingsdag men än så länge verkar inget hända... Aja. I tisdags fick jag överge mina tjejer för att rycka in och jobba för papsen när han skulle köra kval. Normalt bossar han i vår butik där, men lyckligtvis kör han även lopp då och då vilket ger mig tillfälle att gå bärsäkargång med dammvippan.

Fick även lite ledig tid under kvällen så att jag kunde döda hungern tillsammans med världens bästa Emma, hennes andra hälft Magnus och deras lilla Gabriel. Eller ja, den sistnämnde dissade mig för en god timmes sömn i barnvagnen. Vilket jag lät passera eftersom han trots allt bara är ett par månader.

Emmas alldeles egna uppfödning Noelani gjorde sin första start på ett strålande sätt och gick i mål som sexa med krafter kvar efter tiden 1.18,7. Även fast jag och Noelani har haft våra duster (läs hästfan har bokstavligt talat sprungit ÖVER mig) så blir man så himla rörd när de sköter sig bra och ser så fantastiskt fina ut. Eloge till Wallin den äldre som sköter träningen på och håller henne i grymt skick! Och (när jag ändå är igång) grattis till Wallin den yngre för en mycket lyckad V75-kväll på Åby igår.

I onsdags blev det middag och stand up på Sylvia med syrran och hennes polare. Bjussar på ett par bilder av systrarna Biderman från en riktig superkväll:


Tack till framför allt Soran Ismael och Cecilia von Strokirchstan för skrattkramp i buken. Förhoppningsvis förlänger det inte bara mitt liv litegrann utan gör även magen plattare. Hoppas går ju.

Nu ska jag ta höja volymen på musiken i butiken och ha en riktigt bra fredagseftermiddag. Kom in och hälsa på eller skapa lite bra helg-feeling just där du är.

/Anna - lunchdags!


The one


På tal om bröllopet.

Efter en nästan oroväckande lång tid av resultatlöst sökande har jag äntligen hittat klänningen som ska få göra mig sällskap under kvällen. Älskar färgen!
Man vet att man är lyckligt lottad när vad man ska ha på sig på ett bröllop är en av de saker man funderar på under dagarna. Det fick en mycket beundransvärd person mig att reflektera över här om dagen.

/Anna - tacksam.

Mannen med tajmingen

Papsen ska gifta sig! Under självaste Elitloppshelgen. Vilket - om man är ett travfan - är en helg som man normalt tillbringar tillsammans med ett par kalla och ännu fler goda vänner på Solvallas E-läktare. Vilket man - om man är travtränare och kraftigt involverade i sporten som både min far och hans sambo är - borde veta.

Dessutom passar mannen ifråga på att starta sitt framtidshopp Sientelo (döpt  av undertecknad i egen hög person) onsdag samma vecka. Vilket - om man är ett fotbollsfreak - är en dag då man förväntas bevittna Champions League-finalen mellan Barca och Man U.

Det är tur att man älskar honom. Och att han faktiskt är värd all uppmärksamhet vilket dag han än väljer att göra till sin.

Anna - prioriterar.

Formtopp


Vet inte riktigt vad jag gjort rätt eller vad Kauko "världens-bästa-kocko" Luomala hade i nålarna sist vi var på akupunktur men Ametist (hästen alltså) är så fruktansvärt fin just nu. Lite tjock (som alltid) men mjuk och smidig som ett gummiband. 

Och kommer självklart kännas som ett träplank imorgon bara för att jag skriver det här. Men men. Så är det ju alltid.

Ametist är e. Irco Marco u. Lady Safir XX, 19 år gammal och löjligt snäll. Dock lite som en unghäst att rida eftersom hon tycker att precis allt är det roligaste hon någonsin gjort. Om Ametist vore människa skulle hon vara en sån där jobbigt över-optimistisk jävel som alltid tycker att glaset är halvfullt. Ungefär som jag alltså!

Har lite dåligt med bilder på henne men denna kunde jag i alla fall sno ifrån vår hemsida
/Anna - njuter så länge det varar.


Möt Fab 5     
Maria.

Psykologen. Psykopaten. Och ALLT där emellan :-)


     
Fia.

Vår american. Skrattar mest, festar bäst och äger svea rikes gällaste röst!


      
Andjela.

Top Model. Dancing Queen. Myskläds-missbrukare. OCH den absolut otrevligaste människan jag känner när hon inte fått mat :-)


     
Sinita.

Förr den värsta, nu den bästa :-) Lyckligt gift och snart mamma. Uppriktig, rockig och världens coolaste.


     
Och så jag.

Mig känner ni ju redan :-)

/Anna - inget utan mina vänner.

Nytt & fräscht


Visst har vi fått det fint i butiken? En veckas slit och så var plöstligt en ganska stor förändring åstadkommen. Härligt med förnyelse tycker jag!

Tack världens bästa praosar för all hjälp den här veckan. Ni har varit grymma!Som den hårda handledare jag är tvingade jag dem självklart att ställa upp på en bild :-)

Nu ser jag fram emot en härlig helg med grillning, handboll, en massa ridning och en massa party! Återkommer med bilder på äventyren snarast.

Anna - långhelg!

MysfaktorIdag är Bullis i butiken!

Bullis är förutom vår alldeles egna butikskatt här på Bidermans även min livskamrat privat. Men eftersom jag är hemifrån ganska många timmar i sträck ibland så brukar jag ta med henne till jobbet då och då. Hon gillar att slira runt på alla öppna ytor.

Störst chans att stöta på denna pälsboll i butiken är att komma in en onsdag eller torsdag och gå bort mot hästskorna där hon brukar hänga tillsammans med några döda spindlar. Eller ropa på henne så brukar hon komma fram och hälsa.

På fritiden gillar Bullis räkor och tår som luktar fotsvett. Hon ligger gärna på min mage när vi tittar på TV eller på tangentbordet när jag skriver på datorn, kommer och väcker mg VARJE morgon så fort hon hör mobil-alarmet ringa och anfaller alltid mina fötter när jag sminkar mig. 

/Anna - aldrig utan min klädroller.


Tips från coachen


Har du köpt ny sadel och tycker att skinnet på kåpor m.m. är väldigt halt och nästan plastigt? Skippa svindyrt sadel-klister och smörj med paraffinolja istället! Finns redan i de flesta stall som kolik/förstoppnings-hjälpmedel och går annars att köpa på t.ex. apoteket.

Lädret som används i många sadlar vaxas nämligen in efter infärgning för att sadeln inte ska släppa färg vid användning. Paraffinet löser upp vaxet och tar fram en djupare, mer exklusiv färg (i synnerhet på bruna sadlar) och ett mycket bättre grepp.

Var dock försiktig med användning på stroppar och liknande eftersom att man där inte vill att lädret ska dra åt sig för mycket fett och bli svampigt och oelastiskt. Lagom är bäst i detta fall - ett typiskt jantelagscitat som ni i övrigt inte kommer höra så ofta från mig.

/Anna - fett med grepp :-)

En helt vanlig torsdag


Läget är under kontroll.

Torsdagar är en sån dag när man samlar ihop sig efter veckans inledning och förbereder för dess avslutning! Det är egentligen den enda dag i veckan som allt som oftast är väldigt lugn för mig.

Min vecka börjar oftast med en riktigt bra måndag. Riktigt bra blir den eftersom jag antingen är ledig eller bara jobbar 13-18 (det har sina fördelar att jobba lördagar ibland!) och därför hinner med en massa annat kul.

Tisdagar har jag sadelinpassningar hela dagen och träffar tjejerna på kvällen. Det har blivit lite av en helig tradition för oss att ses just den kvällen för att överanalysera helgens bravader och se Desperate Housewives tillsammans. I tisdags övergav vi dock TV-soffan för en middag på Grappa istället - mycket gott och mycket trevligt.

Onsdagar är ju alltid lill-lördag och blir på något vis därefter. Igår var det Champions League-semi final mellan Chelsea och Barcelona hemma hos Maria. Är det något jag älskar med mina tjejkompisar så är det är de inte är ett gäng fjollor som sitter och målar nagellack och snackar killproblem under en match. När vi ser fotboll så är det för att vi verkligen gillar fotboll och för att vi är rätt så insatta - inte för att kunna säga till nästa kille vi träffar att vi är den ultimata tjejen för att vi tycker om öl och Serie A...

Och idag är det som sagt tråk-torsdag. Jag tror till och med att det regnar utanför. Om en timme ungefär stänger jag butiken och beger mig ut till lugnet på landet. Mamsen ska åka på semester en vecka så jag flyttar ut för ett hålla ställningarna tillsammans med syrran. En massa ridning kommer jag hinna med när jag är där ute dygnet runt så det är ju något att se fram emot! Mer tveksamt är nog hur väl jag och lillasyster sköter uppdelningen av alla tråkiga sysslor...

Den som lever och följer bloggen får se :-)

/Anna - goes stalldräng!Sandro Boy


   
    I mina ögon en av världens absolut vackraste hästar. Klicka på länken nedan så förstår ni varför.

http://www.youtube.com/watch?v=eFvtqf8KUXc

Om du som läser det här är man, relativt normal (det är förstås här den stora sållningen sker) och har en slant över så är jag så gott som din om den här tysken står utanför köksfönstet med en röd rosett runt halsen en vacker dag.

Nu ska jag hoppa i säng och drömma mig igenom en världscup-final i Las Vegas... God natt!

/Anna - vill ha, vill ha, vill ha.

Jag absolut älskar...


...mina nya skor!

Och nej - de är inte lika höga som de ser ut.

De är mycket högre :-)


/ Anna - håller balansen.

Ursäkta röran. Vi bygger om!
Kaos råder numera hos oss i Folkesta-butiken.

Med tanke på att butiken i stort sätt sett likadan ut i 5 år nu och att sortimentet hela tiden förändras lite så att man har mer av vissa varugrupper, mindre av andra o.s.v. så har det bestämts att vi ska vända upp och ned på rubbet för att få omväxling.

För en butikschef som i vanliga fall går lite mer mot det sjukligt pedanta hållet så ligger panikångesten ganska nära till hands när man tvingas kryssa mellan kartonger av varor och berg av butiksinredning dagarna i ända. För att inte tala om när man ska hjälpa kunder att hitta i eländet. Om ni har sett det där Vänner-avsnittet där Joey bygger ett fort av kartonger i sin och Chandlers lägenhet så har ni ett hum om vad jag menar.

Men optimist som jag är tror jag ändå att det blir toppen - till sist! Min förhoppning är att det mesta ska vara klart på onsdag så då är ni varmt välkomna in för att ta en titt på resultatet. Och förstås, ge mig konstgjord andning :-)

/ Anna - mumlar "ursäkta röran, vi bygger om" i sömnen i natt.

Sommar, sol och lata (?) dagar


Jag har haft en riktigt bra helg tycker jag!. Det känns som den första i år då jag gjort riktigt somriga saker.

I fredags var jag ledig på ett sånt där bra sätt när man verkligen är ledig utan en massa måsten och ärenden som ska uträttas. Istället blev det sovmorgon, lång ridtur i skogen, en tripp till Sundbyholm för att titta på studentbal med mina musketörer Maria och Fia följt av en spontan picknick i kvällssolen på Strömsholmen. Med spontan menas att våra till en början ganska storslagna grillplaner snabbt utbyttes i Spicy Hot, lösgodis och en flaska rosé. Vem orkar vänta in "bra glöd" när det kurrar i magen liksom?

Lördagen var ganska typisk. En typisk lördag innehåller alltid 1) missbruk av snooze-knappen, 2) jobb i butiken till kl 15, 3) bilfärd till systemet där jag kommer på att fan, de har inte öppet till 16 den här lördagen heller, 4) hetsköp av något nytt att ha på mig, och 5) utgång med tjejerna. Alla de givna momenten avlöpte dock ganska smärtfritt, och jag hann toppa dagen med både en ridtur och en riktig BBQ-middag.

Söndagen var mindre typisk. När min kära mor planerar en gemensam kraftinsats hemma på gården som är mitt barndomshem och där hon och mina hästar fortfarande bor så kan man räkna med att hon beordrar samling kl. 11.00 söndag morgon. Senast. Faktum är att om inte större delen av arbetskraften var i bästa party-åldern och vältränade i högljudda protester så skulle det bli mycket tidigare än så.

I söndags var det dags att sätta nytt staket runt en av beteshagarna. Men trots att det i grund och botten är en hopplöst tråkig syssla och trots att den genomleds med rödsprängda ögon och ett visst "jag-har-dansat-alldeles-för-mycket-i-alldeles-för-höga-klackar-ont" i knäna så gjorde det fina vädret och mamsens picknick-korg med wienerbröd ändå dagen tll en höjdare. 

Med andra ord - mig kan ni alltid köpa med lite sol och kalorier...


/ Anna - somnar tidigt på söndagkvällar.


RSS 2.0