Hur ser det ut på er stalltavla?
Signerat min käre bror. Som kommer döda mig för det här :-)


Kram Anna.

Grimmornas grimma
Är en Walsh. Bättre läder finns inte. Bättre kvalitet finns inte. Bättre hantverk (tillverkas för hand av Amish-folket, bara det liksom!) finns inte.

Modellen ovan är ny och har lite mer "rid-design", även om jag tycker att man ska skita i såna klassificeringar. Den är supermjukt skinnfodrad över nosen och i nacken, och finns i brunt eller svart. 1290 kr får du betala för kalaset - men å andra sidan är det här ingen grimma du släpper hästen på bete med. Inte jag i alla fall :-) 

Kram Anna.


Öppettider i helgen


Det vankas ju en helg som är lite rödare än vanligt! Därför tänkte jag att ni kanske vill ha koll på när ni kan komma till oss här i butiken, och när vi låst dörrarna för er :-) 

Torsdag (Kristihimmelfärds dag): STÄNGT
Fredag: 10-18 (som vanligt)
Lördag: 10-15 (som vanligt)
Söndag: STÄNGT (som vanligt)
Måndag: (Nationaldagen) STÄNGT 

Jag har långhelg och tänkte försöka ta en paus i hetspluggandet inför kursavsluten för att åka till Strömsholmstävlingarna. Åtminstone en dag. Missa inte! Har ni sadelfrågor så hittar ni mig bland hyllorna igen på tisdag eftermiddag.

Kram Anna. 

Två hästar i en

Min lilla häst är precis som jag - full av kontraster. Hon är världens snällaste och mest kärleksfulla. Hon följer mig som en hund, kan stå och gosa i timmar och älskar att bli riden. Hon går förbi precis allt utan att blinka, reagerar inte om det så landar en luftbalong bakom rumpan på henne, är pigg och framåt men ändå känslig och hoppar och tar galoppfattningar som att hon aldrig gjort annat. Hon förstår på något konstigt sätt alltid vad jag ber henne om.

Men hon kan bli argare än någon häst jag någonsin träffat. Hennes definition av smärta är jodopax på ett skrubbsår. Hon slutar inte skrapa med frambenen hur mycket jag än säger till henne. Hon kan sparka högre än jag trodde var möjligt. Hon gillar inte att få vatten på sig, hon gillar inte att bli skodd, hon gillar inte att åka transport och när hon är brunstig gillar hon ingenting alls. Och jag har ännu, efter ett års tid, inte lyckats få på henne skydd på bakbenen.

Jag tror vi passar rätt bra ihop :-)

Kram Anna.

Elitloppet 2011
Jag har haft en kort men fantastiskt Elitloppshelg i Stockholm. Festen i lördags var i världsklass och söndagens tävlingar likaså. Årets startfält var det jämnaste på länge och innan avgörandet var det svårt att avgöra vilken av alla värdiga deltagare hjärnan trodde på och vilken hjärtat klappade för.

Iceland kommer alltid vara en favorit för mig. Oavsett resultat tycker jag det är befriande att se en så lugn, harmonisk och fräsch häst, och en sådan gedigen hästmänniska som Tarzan är. Det kan ingen ta ifrån dem båda.
Precis som övriga Sverige gladdes jag självklart även åt Prince Tagg och Raffe Karlstedt - det är liksom alltid kul när tränare som inte kasserar busslaster med individer för att få fram en stjärna får smaka på framgången. Reven d'Amour har ju en krets kring sig man dansat sig svettig på många dansgolv med, Lennartsson tycker jag är värd all framgång, Arch Madness verkar vara en fantastisk häst och Yarrah Boko är ju efter Coktail Jet vilket får tummarna att kramas lite extra. Ja, ni hör ju.

Så här i efterhand då? Brioni värdig vinnare, absolut. Sättet han skakade av sig mjölksyran på efter försöket är minst sagt imponerande. Men alla känner nog lite med Rapide Lebel - det är inte många som går sista 500 i tredjespår i både försök och final, kör startgalopp och ändå är en näsborre från att vinna hela skiten. En bragd bara det. Kul att Rakas fick ge svar på tal åt alla som ifrågasatte hans inbjudan. Där blev åtminstone jag positivt överraskad. Samtidigt som jag tycker fruktansvärt synd om Lennartsson som förmodligen hade haft två hästar i finalen om inte Year in Review blivit brutalt överkörd på upploppet. Ett osportsligt beteende som är livsfarligt och stötande hänsynslöst - framför allt mot hästen. Blir min lilla Brunis någon gång utsatt för en liknande Paul Mcdonell-styrning så får vederbörande hålla sig väldigt väl undan på stallbacken, det kan jag säga :-)

Kram Anna.


Att hitta balansen


Ridning handlar som ni vet om viktfördelning och balans. Även sadling. Flera av veckans inpassningar har handlat om just det, snarare än om bomvidder, sitstum och dyligt. Det gäller ju att sadeln ligger i balans, så att ryttaren sitter i balans, så att hästen kan jobba i balans.

Ta hänsyn till hur din häst ser ut. Hur den jobbar och i vilken form. Även om hästen är jämnställd (alltså varken över- eller underbyggd) kan bröstryggen däremellan slutta åt något håll. Sadelbommar är tillverkade utefter en form som garanterat inte gör det. Så om din häst står på ett plant underlag och bröstryggen inte är parallell med den horisontella marklinjen behöver du korrigera den balansen på något sätt. Annars kommer du alltid sitta i uppförs- eller nedförsbacke och göra det svårare för hästen att bära rätt.

Det finns flera sätt att korrigera en lutning. Vissa modeller är särskilt utformade för att kompensera en rygg som är lägre fram eller bak. Man kan naturligtvis även jobba med sin bossa; specialstoppa ull, forma om en Cair-panel med inlägg eller beställa en måttbeställd permanentpanel. Eller välja en av många bra paddar för ändamålet. Det viktigaste är att man gör något åt det så att man inte fastnar i en negativ spiral där man jobbar vidare i obalans och befäster en felaktig sits och muskelbildning.

Kram Anna.


Snart...

För vissa har Elitloppshelgen redan börjat. För andra inte :-) Även om jag älskar mitt jobb måste jag erkänna att det känns lite bittert att missa V75-finalerna och läktarfesten imorgon. Men å andra sidan kommer Cissi och jag garanterat vara fräschast på festen imorrn kväll :-)

Och bäst uppdaterade! Imorgon väljer vi nämligen bort vår ordinarie Spotifylista och kör ATG-live för hela slanten i butiken. Så om du inte heller kan befinna dig på plats - kom in till oss :-)

20% på alla kläder, kl 10-15, glöm inte det!

Kram Anna

Nedförsbacke!


Torsdagsbloggen från butiken riskerar att bli irriterande positiv. Det känner jag redan när jag sätter mig vid tangenterna :-)

Framför allt gör min lilla Millie mig alldeles salig just nu. Vi har behandlat, masserat och stretchat oss i form efter att två tornutskott gått vilse i ryggen och resulterat i en halsmuskel som sett bättre dagar... Dessutom har det visat sig att min häst inte direkt jublar över att bli skodd bak. Men men, unghästlivet är minst sagt en berg- och dalbana och det hör ju till. När det väl går bra, då känns det ju fan så bra istället! I dagsläget är hon så fin och vill så mycket att jag ler i veckor efter en morgontur i skogen. Och som ni förstår tjatar jag så mycket om hur fantastisk och pigg och fin hon är att mina närmaste inte ens låtsas lyssna längre :-)

Dessutom är det ju torsdagen innan helgernas helg. Elitloppet en gång om året helt enkelt. Tyvärr missar jag fredagens auktion och lördagens monsterfina V75 på grund av jobb, men festerna och Söndagarnas Söndag - det missar jag aldrig. Nu återstår bara att styra upp outfits, fixa brännan och lusläsa Ronden så att man kommer i fas!
Kanske även titta på ett och annat gammalt Elitlopps-klipp för att komma i rätt stämning :-)

Här i butiken intar sommargrejorna sin berättigade plats på hyllorna. Jag gör mitt bästa för att hinna lägga ut bilder på nyheterna jag vill tipsa allra mest om! Däremellan pratar jag sadlar. Sadlar, sadlar, sadlar. Tävlingsäsongen är i full gång och med det kommer ju många frågetecken. Som jag försöker lösa och ge svar på. Det är faktiskt ett väldigt, väldigt roligt arbete. På lördag kommer en liten reflektion kring vad jag tänkt på i veckan. Kanske kan det ge dig några tips och råd i ditt eget sadlande!

Kram Anna.

Nyheter!


Mineral-slicksten till beteshagen 169:-Kort hoppspö med glitter. Blått med blomma eller rosa med hästhuvud.
89:- Inte en chans att jag är för gammal för det här!Mjuk och fodrad nylongrimma från Protector, 98:-


Kram Anna.
Fylla på sommargarderoben?
Vi ses på lördag!

Kram Anna

På ingång!


Flugtäcket från Protector har ett tunt elastiskt tyg mellan täcke och halsdel. Smart!

Medan undertecknad i skrivande stund sitter i skolan och festar på en milkshake slits det upp kartonger i Folkestabutiken! Flugtäcken och nya fodrade nylongrimmor från Protector packas upp. Billiga sadelgjordar i läder och nylon, billiga stigläder och billiga vita fleecelindor. Förbyglar, martingals, benskydd och schabrak. Och mycket mer :-) Påfyllning it is!

Själv tar jag helg! Kommer såklart ändå titta in i butiken några sekunder imorgon för att kolla in alla nyheter  - i eget syfte :-) Förutom det ska jag stå på backluckeloppis med min kära svägerska (kan bli hur kul som helst!), ägna mig åt mina älskade hästar och titta på när Magdas Emilia hopptävlar på Ekeby. Först ikväll väntar dock tjejmiddag så alldeles strax lämnar jag skolbänken för idag och vänder hemåt för en dans med damsugaren och lite Lasagne-making!

Ha en härlig helg allihop!

Kram Anna.

Inkommet i veckan


Mountain Horse Victoria High Rider i BRUNT. Supersnygg och vrålskön för 2499:-
Mountain Horse Nickie Jr. Helskodd juniorbyxa i rödrutigt. 499:-
Mountain Horse Lauren med hög midja, snygga detaljer och vävt, svalt material. Knäskodd
999:-, helskodd 1199:-

Något som faller dig i smaken?

Kram Anna.

Superpriser!3 montésadlarna kvar nu - först till kvarn! Priset på regntäcket gäller enbart nu på lördag 21/5.

Välkommen in!


Kram Anna.

Utvilad


Det är så här i efterhand jag märker hur mycket jag behövde komma bort ett tag. Koppla bort allt och bara ha semester några dagar. Stressen jag kände hela tiden förut har försvunnit. Jag är gladare och lugnare men ändå mycket piggare!

Tänk om det alltid var så här. Jag har skitmycket i skolan men istället för att det resulterar i fullständig apati i TV-soffan får jag faktiskt något gjort. Hinner med massor varje dag och gör för första gången i mitt liv någonting klart dagar före deadline. På jobbet är jag i fas. Jag chockeras av att jag faktiskt verkar besitta ett minne, något jag tappat tron om för länge sedan. Och i stallet sätter min nuvunna energi igång inridning av lilla Ted, skogsorientering för att hitta nya ridvägar och överstimulering av stackars Millie.

Snart är det dessutom sommarlov! Då kommer ni träffa mig på heltid här i butiken - som student måste man ju ta chanser att tjäna lite extrapengar. Ändå känns det inte alls betungande. Dels gillar jag ju mitt jobb, dels gillar jag det faktum att det faktiskt slutar när jag åker hem... för det mesta i alla fall :-) Det är i alla fall något som är väldigt sällsynt i skolans värld.

Vi hörs igen på torsdag! Då ska jag visa er alla nya prylar vi fått in under veckan! 

/Anna.


Semesterdags!


Hej! Igen. Och förlåt min frånvaro den senaste veckan. Ibland kommer jag, som gamla trogna läsare säkert märkt, in i perioder då det bara blir för mycket. Då dygnet inte riktigt räcker till.

Här i butiken har vårhandeln kommit igång på allvar! På lördag kan du fynda bästa setet för att göra hästen vårfin: Schampo och pälsglans från TIB till nedsatt pris. Ett radarpar som har sin givna plats i varje duschspilta.

Vi har fått in en härligt efterlängtad leverans av Prestige-sadlar också, för dig som suktat efter en sådan ;-) Framför allt är jag nöjd över att ha den fantastiska D1-modellen hemma och ser fram emot att jobba med den framöver. Som vanligt: behöver du en sadelinpassning, omvärmning, eller bara en sadel-psykolog rent allmänt är du varmt välkommen att lyfta luren till mig. 016108230 eller 0702645877 är numret!

Nästa vecka får du dock låta mig vara :-) Jag ska nämligen till Rom på semester med Joel. Efter den magsårsperiod jag lämnat bakom mig känns det mycket välbehövligt. Colosseum, Serie A-fotboll, rödvin och en jäkla massa kalorier - här kommer jag!

Vi, kära vänner, ses igen i butiken på torsdag nästa vecka. Har vi tur har vi fått in ett lass med sommarkläder från Equipage tills dess!

Sköt om er!

Kramar Anna

RSS 2.0