Weekend baby!
Nu är det snart fredag igen! Lovely. Har förlorat ett vad med killen och blir därför tvungen att snöra på mig skridskorna och ge mig ut på stadsparkens lilla isplätt imorgon kväll. Ni som inte tycker det låter så farligt har garanterat aldrig sett mig på ett par skridskor. Om någon vill stötta mig, joina mig eller bara hånskratta så är det bara att dyka upp med en termos varm choklad. Spetsa gärna med lite Bailys så kanske det inte känns lika jävligt när jag ramlar på svanskotan för femtioelfte gången. 

Förutom Anna On Ice ska jag även fira mamsens födelsedag, göra Eskilstunas dansgolv med världens bästa Hanna, kvalitétshänga med Joel och självklart se Prix d'Amerique. På TV tyvärr... jag skyller helt och håller det faktum att jag inte kan stå där på Vincennes och skrika mig hes med ett glas rött i handen på min utbildning. Den står med andra ord inte särskilt högt i kurs den här helgen.

/Anna.


Tänkvärt


Vissa dagar kan jag känna mig lite maktlös inför allt negativt som tyvärr är en del av hästsporten idag. Man läser om doping, barrering, grisfösare, rollkur, hård drivning och annat skit. Ibland känns det som att människor glömmer bort på vilka villkor all tävlan med hästan måste ske - på hästens villkor.

Det är ganska häftigt när man stöter på en människa som verkar känna likadant som en själv, och som dessutom uttrycker det på ett jävligt bra sätt. Det hände mig imorse när jag läste Anne Haglunds "Veterinärkrönika" i tisdagens Travronden. Att skriva något rakt upp och ned så att alla förstår vad man menar, utan att språket blir platt och tråkigt är en konst. Hon lyckades säga allt det jag tycker och tänker på ett sätt som inte utelämnade någonting. Hon greppade liksom hela grejen.

Under livesändningarna från Solvalla igår nämnde till och med Lennart Forsgren att han tyckte att alla travtränare borde klippa ut hennes krönika och sätta upp den i sina stallar, som en påminnelse om vad det egentligen är vi sysslar med. Jag kan inte annat än att instämma med honom. Tycker dessutom det är bra av en branschtidning som Travronden att ta in mer fokus på hästarna och mindre på spelet.

/Anna.


Lev som om varje dag vore den sista


Eller kör Anna-style. Jag skulle ha superwalkat men så var det snöstorm. Jag skulle ha sett stand up på Raw men så orkade jag inte vara social. Jag skulle ha servat mitt yttre litegrann men så glömde jag bort det.

Istället har tre timmar försvunnit utan att jag egentligen kan komma på vad jag gjort. Suttit i soffan och organiserat min musik på datorn, hittat lite nya favoriter och slötittat på Entourage. Med andra ord inte ett skit. Nu ska jag gå och ta bort sminket så det känns som jag åtminstone utfört en vettig handling ikväll. Sedan kanske, kanske se en film.

Men eftersom den är skol-relaterad slutar det nog med att jag inte gör det heller. 

God natt!

/Anna.

Jag vet vem jag är när jag är hos dig
Egentligen gillar jag inte mig själv så värst på den här bilden. Jag har såna där ihoptryckta ögon och bulliga kinder som jag får när jag druckit några mojitos. Men jag älskar själva bilden. Den säger så mycket om hur bra jag mår just nu. Jag kan faktiskt inte minnas att jag någonsin varit lyckligare.

/Anna.

Kvinnor kan
Det råder KAOS i butiken. Men det är ändå ett skönt kaos. Mysigt och trivsamt. Till tonerna av Winnerbäck bygger jag om Cissi om. Överallt. Vi känner oss så där barnsligt nöjda över att vi är mycket händigare än vad vi trodde att vi var. Och över att det faktiskt blir jäkligt bra! Åtminstone så småningom... Om ni vill följa den galna processen och fynda kläder till 25% så tycker jag att ni ska hälsa på :-) 

/Anna.


Hockeyligan on tour!
Medan den latare delen av ligan (läs Eriksson-släktet m.fl.) ligger i Thailand och solar med en bira i handen, håller brudarna ställningen hemma i Sverige. Vapendragarna Sara och Ida har gjort trav-Sverige i veckan och sitter i skrivande stund i bilen på väg till Åby för att visa Glenn och övriga göteborgarna hur man hejar fram vinnare och festar. Det är nästan så man blir lite stolt över lillsyrran!

/Anna.

Still alive


Hej. Igen :-)

Har fått ett lass gliringar om att det faktiskt inte är Jul&Nyår längre. Vilket ju faktiskt inte är annat än sanningen. Så, dags för uppdatering! Hädanefter kommer bloggen förmodligen bli något mer arbetsfokuserad, har helt enkelt inte tid att hålla den uppdaterad på fritiden utan får sköta större delen av den verksamheten från butiken. Vissa läsare kan alltså glädjas åt mer prylar och hästande, andra får helt enkelt learn to like it :-)

Sedan vi sist hördes har jag firat en lugn och skön jul i snön på landet, helt underbart. Fick hem min Joel lagom till nyårsafton så den blev också över förväntan. På jobbet har vi haft en ganska hektisk jultid följt av den alltid lika omtyckta inventeringen, och nu rullar allt på som vanligt igen. Planerar som bäst en liten (underdrift) make-over och ommöblering av Folkestabutiken så att vi bättre får plats med alla varor, så snart drar väl kalabaliken igång på riktigt iegn. Men me like! Ju mer i görningen desto bättre.

Ni, kära kunder, kan se fram emot nyheter på både inventarie- och varufronten. Mamsen, jag, Cissi och Camilla är nämligen mitt i en period av leverantörsmöten, mässor och katalogsbläddrande så nya varor är på ingång! Cissi och jag blir alltid som barn på julafton när ljudet från Stephans palldragare börjar höras i korridorerna.

Idag är det fredag, om det nu har undgått någon. Jag tycker det är fredag för det mesta nu för tiden, och har inte alls något emot att tiden går ruskigt snabbt just nu. Åtminstone kan det rusa på tills våren är här! Eller tills klockan slår 18 idag - då beger jag mig nämligen mot Grappa för en kväll med mina fantastiska fem, det vill säga Maria, Fia, Andjela och Sinita. Det var alldeles för länge sedan jag såg deras fagra nunor!

Vi hörs! Inom en månad, jag lovar :-)

/Anna.


RSS 2.0