Min förlängda arm!
Min nya - i eget tycke - mycket kreativa uppfinning kallar jag Millie-armen. Och oroa er inte, den är betydligt mer harmlös än vad den ser ut att vara :-)

Millie har lite problem med att låta folk komma i kontakt med hennes bakben. "Lite problem" är naturligtvis en underdrift eftersom jag älskar min Millie och är partisk i frågan. Skulle jag inte vara det skulle beskriva henne som rent livsfarlig ibland. Det är åtminstone det mamma kallar henne :-) 

Jag vet att det här är världens skämt. Min häst är 4 år och det enda som går smärtfritt är hovkratsning. Hon får lugnande när hon skos, blir hysterisk om man försöker spola henne och får fullständig klaustrofobisk panik om man sätter på henne ett par bakskydd. När hon, som igår, kommer in med ett sår på ena bak får jag följdaktligen lite problem. Leva och sova dåligt av oro för att hela hästens ben ska bli inflammerat? Eller dö men vila i frid för att man ändå fick det tvättat? Det är frågan.

Som tur är så är jag en problemlösare. En kreativ sådan! Nu har jag uppfunnit min Millie-arm och ovanstående problem är ett minne blott. Nu kan kan blöta min lilla tvättsvamp (utbytbar - såklart) på änden av mitt lilla spö, och lugnt stå en meter ifrån vinande bakhovar medan jag desificerar utav bara helsike!

Kram Anna.

Boka in lör 29/10 i almanackan!

Kram Anna.

Dagens outfit
Jobb-skjorta, antracitgrå ridbyxor med svart kontrastskoning i modellen Lauren från Mountain Horse (ny!), helfärgade strumpor från Eurostar och svarta jodhpurs i modellen Daily från Dublin.

De här byxorna är helt fantastiska på!

Kram Anna.

Kläder, kläder, kläder...


Vad vill du ha på dig i höst?

Kram Anna.

Visste du...

...att vi numera alltid har ett välfyllt REA-rum inne i Folkesta-butiken? Spring genom butiken mot spån-hörnan, så hittar du det där nere!

Kram Anna.

MållösCissi och jag hos Chacco-Blue. Vi ville mysa, han ville äta upp våra jackor.

Nu är jag tillbaka i butiken efter mitt Tysklands-äventyr! Lite seg i kroppen efter färjan och den långa bilturen, och lite snurrig i kolan av alla fantastiska hästar som sprungit runt framför mina ögon. Fy fan - rent utsagt - vilka fina hästar det finns i världen!

Förutom Totilas och Sandro Boy, som var ute hos sina tränare, har jag hälsat på alla de stora stjärnorna. Sir Donnerhall, Diarado, Balou du Rouet, Chacco-Blue, San Amour, Dancier, Valentino, Edward, Londonderry, London Time... ja, listan av imponerande namn kan göras lång. De är så fantastiskt vackra de här djuren, schvungen de har i sina rörelser känns övernaturlig och jag känner mig alltid lite starstruck när jag får mysa en stund med dem.

Efter närkontakt med mina idoler ser listan över blivande fäder till Millies bäbisar ut enligt följande:

1) Chacco-Blue
2) Action Breaker
3) Diarado
4) Sandro Boy

Hon kommer alltså bli fyrbarnsmor, min lilla princessa! Frågan är väl bara när :-)

Fler bilder från resan kommer så snart jag hinner!

Kram Anna.

Off we go!


Sitter och äter frukost i hemmet. Kallt nyponthe (det tycker jag är jättegott), lite knäckebröd, kladdkaka och clementiner. Pappa har alltid tyckt att jag haft konstiga matvanor.

Jag har inte haft så mycket tid att blogga i veckan. Det har varit en jobbig vecka. Och på jobbet har jag haft så mycket att göra kring vår kundaktivitet den 29:e att jag försummar er lite här inne. Förlåt.

Nästa vecka kommer jag ha betydligt roligare saker att skriva. Eller snarare visa! För om några timmar åker jag, mamma, Cissi, Sara och Annelie till Tyskland för att besöka statsstuteriet i Celle, hälsa på Gunilla som är chef där, se deras hingsttåg, besöka Schockemöhle och - förhoppningsvis - klappa Totilas på mulen. Det vore STORT. Och emellan allt hästande ska vi ha en massa härlig tjej-tid ihop!

Jag ska fota som en galning så att jag har mycket att visa er när jag kommer tillbaka. Och jag ska göra mitt bästa för att hitta en tysk dator att uppdatera ifrån.

Ha en jättetrevlig helg allihop!

Kram Anna.


Jag behöver DIN hjälp. Och DU behöver ett presentkort på 1000 kr ;-)


Som ett kombinerat skol- och jobbprojekt sysslar jag med att lära känna Bidermans kunder lite bättre just nu! Eller snarare lista ut hur mycket ni shoppar på nätet och om ni tycker att vi ska ha en webbshop där ni kan klicka hem grejor istället för att åka till butikerna.

Så: Klicka på länken, svara på frågorna och tryck på "skicka". Då deltar du automatiskt i utlottningen av ett presentkort värt 1000 kr... 

https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dDQxMTlEWUc3c2l3OTVlaVcyVGpPNlE6MQ

Det går jättesnabbt! Promise :-)

Kram Anna.

Nyheter från Mountain Horse!

Välkommen in :-)

Kram Anna.

Fredag i butiken
Kram Anna.

Fynda bra och billigt på lördag!Finns det något mer användbart än ett 100 grams-täcke?

Kram Anna.

Han är så cool vår profilryttare!Fin bild på Oscar och Lenni från tävling i Norge :-)

Kram Anna.

Ibland har storleken betydelse :-)

Kram Anna. 


I gott sällskap
I helgen har jag och Joel haft stalltjänst i SiminskiUlriksson-stable! I dagarna två har vi sprungit in och ut med hästar, mockat, bråttats med torvbalar och haft kvalitetstid med vår Brunis. Men mest av allt har vi nog hängt med de här små liven! Kan ni klandra oss?

Kram Anna.

Om du har ett äpple, vill du dela det med mig?
När mamma byggde nya stallet var det självklart att Donnis skulle få ett litet hål i dörren på sin box. Som den streetsmarta shetlandsponny han är vill han gärna ha koll på allt som är i görningen ute i stallet. Vad som väl inte varit riktigt lika självklart är om det hålet går att dela med någon annan. Igår visade dock två hungriga roomies att det är fullt möjligt :-)

Kram Anna.

Hästsportmässa höst 2011Medsläpad sambo fick en ökad inblick i hästvärlden. OCH chansen att agera fotomodell. Det är inte illa :-)


Vill ni att vi ska ha Uvex-hjälmar i butiken?


En av flera nya, fantastiska kavajmodeller från Kingsland. Kommer ut i butik i vår och kommer lanseras hos oss på Bidermans vid vårens kundkväll. Håll utkik!


Armband från Dimacci - bästa julklappen i år!


Höst- och vinterkollektionen från Mountain Horse var ingen ful historia... Kommer snart in till butiken!


Sadlar, sadlar, sadlar... Får det att vattnas lite extra i munnen på mig :-)


Buzz Off-täcket från Bucas kommer som tävlingstäcke till våren, smart! Dessutom kan jag tipsa om att den vanliga modeller smyger sig ned i pris betydligt...


Fina och funktionella vinterstövlar från Equipage. Modellen till vänster kommer in till butiken i mitten av oktober. Den är fodrad med äkta lammull och blir nog Cissis och min favvo-benvärmare till häst i vinter. Snyggingen till höger är beställningsvara.


Den här kommer jag knata till skolan med i vinter. Perfekt!


Min drömmer-om-men-kommer-aldrig-få-väst från GPA :-)Smått och gott! 


God Jul :-)


Kram Anna.


Rusta för hösten!
Vårt egendesignade svarta Esteem-täcke är numera nästan kultförklarat på grund av sin grymma passform. Från och med idag får ni 100 gram för 590 kr och 300 gram för 690 kr! Skynda fynda, mina super-ponies har redan fått varsitt inför vinterklippningen om ett par veckor :-)


Kram Anna.

Bästa selunderlägget

Sadelinpassaren i mig jublade när jag först såg det här selunderlägget från Wahlsten på hyllan i butiken. I ridvärlden pratar vi ju så mycket om frihet för tornutskotten och muskelfästena, framvalv som lämnar manken ifred och breda kanaler på sadlarna. Men i travvärlden går trenden, av utseendemässiga skäl, mot mer och mer slimmade selar med näst intill obefintliga bossor och däcklar som ligger rakt över ryggraden.

Nu bär ju i och för sig travhästarna ingen vikt, vilket är en väsentlig skillnad. Men man drar ju ändå selen ganska hårt runt buken och ned över muskelfästena där hästen är väldigt känslig. Därför förespråkar jag en kanal även på travselarnas däckel. Har kreddat min bror flera gånger för att han valde en jättefin sådan modell från Wahlsten när han köpte sele för något år sedan.

Om man inte har en sådan sele, och inte planerar nyinköp, så är det här selunderlägget perfekt! Det skapar lite luft där det förut inte fanns någon, och fyller på så vis en väldigt fin funktion. Tycker jag :-) Det går även jättebra att fästa under en platt och tråkig tömkörningssele, om man brukar tömköra sin ridhäst. Toppenprodukt helt enkelt!

Kram Anna.

Är vi sorgliga?

"Anna, vi är så jävla sorgliga."

Min bror yttrade det härom dagen. När jag gick och myste över att min Millie - som vilar i väntan på att två aktiva övenben ska tas bort - i alla fall är väldigt fin i håremmen. Och han - vars travhäst plötsligt var halt härom dagen - riktigt gladde sig åt att det "bara" var en hovböld.

Vi hästmänniskor tillhör ett särskilt släkte. Det har jag hävdat förut. Vi kliver upp vid 5 och krigar omkring i en halvmeter snö hälften av årets alla dagar. Vi kan namnet på alla - av normala människor helt okända - olika sorters broms. Vi läser propositioner och innehållsförteckningar på flugmedel till frukostkaffet. Vi äter middag runt 22 - efter att hästarna fått sin nattmacka. Och vi trixar och knixar för att de hela tiden ska hålla och må bra, så att vi kan rida eller köra eller göra annat vi tycker är roligt med dem.  

Men vi gnäller inte. För på något konstigt vis är allt jobb lite balsam för själen. Och tycker man inte det så tycker man åtminstone att träningar och tävlingar är värt allt jobb. Och på grund av alla motgångar vi tacklar under tiden vi krigar på, utvecklar vi någon sorts superoptimism som gör att man i varje läge lyckas hitta någonting att vara lite glad och tacksam för. Som en strålande päls eller en hovböld. För det är ju så vi funkar, eller hur?

Sorliga kanske vi är. Men nog fan är vi fascinerande också!

Kram Anna. 


Bästa godispåsen ever!


På lördag kör vi inte bara en sorts lördagsgodis utan praktiskt taget en hel påse. Det är regionala och nationella hopptävlingar på Vilsta här i stan och det firar vi med erbjudanden på samma tema. Sötsuget hos undertecknad är massivt, det kan jag säga!
Kram Anna.

Dagens outfit
Vad härligt det är att jag har Cissi. På så vis slipper jag ställa upp på "Dagens oufit"-bilder själv! Idag jobbar hon i helskodda ridbyxor från Eurostar, pikétröja från Equipage, skärp från Pikeur, strumpor från Pikeur (50% på dem just nu!), jodhpurs från Dublin och ett gigantiskt leende :-)

Kram Anna.

Fin under?
KeepItUp är the shit!

Kram Anna.

Höstmys med oss 29/10!


Idag firar jag och Cissi lördag i butiken! Än så länge har vi hjälpt en himla massa söta barn med att prova ridbyxor, och kokat en rejäl panna kaffe och the åt oss själva.

Jag är i planeringsstadiet av ett nytt event också! Lördagen den 29 oktober blir det high life här i Folkestabutiken och då ska DU komma hit. Då kan du nämligen lyssna på föreläsning med Peter Winslow, ta del av Vignir Jónassons tips och råd inför en avelsbedömning och hälsa på hans fina hästar, få personlig och gratis foderrådgivning från Krafft, låta ungarna rida shetlandsponny, höra Kocko berätta om nya Accuhorsemat-täcket, stödja Svenska Hästars Värn eller ta med hästen och få den fotograferad av duktiga hästfotografen Kristin Lundberg. Utöver det kommer vi såklart att bjuda på en massa fina erbjudanden och låtsas-skumpa! :-)

Är det något mer du är intresserad av? Som jag kan försöka ordna tills dess eller eventuellt till vårens event? Säg till!

Kram Anna.

RSS 2.0