Vacation baby


Har spenderat två dagar i solen på landet. Plaskat i poolen, blivit brun, ätit god mat och gått långa promenader med tjockisen Ametist. Ametist är en riktig vän, hon knatar efter mig vart jag än går utan att jag behöver leda henne i något. För att hon gillar mig helt enkelt.

Shettisarna beter sig inte så. Inte allt faktiskt. Där är det mer de som släpar mig i nåt. För att jag gillar dem helt enkelt!

Jag har med andra ord lämnat verkligheten ett tag. Älskar att bara släppa allt, åka ut dit och bli människa igen. Vågar inte tänka på hur spårad jag vore om jag inte fick den harmoni-boosten då och då. Nu när Cissi och Jonas bor där så känns det som att vi är en enda stor familj allihopa, det är en mysig känsla.

Igår kväll var Max och Michelle, Cissis brorsbarn, på visit - eller rättare sagt på sleep over. Så vi gjorde sånt som man gör med barn; gosade med fölen och kattungen, åkte fyrhjuling, gjorde strömmen i poolen och satt ute hela kvällen. Kom på mig själv med att stå och stor-le i min ensamhet, för precis ingenting. Så jag antar att lantlivet gjorde mig gott :-)
 
Nu är jag hemma i lägenheten igen och ljudet från grabbarnas såg ringer i öronen medan jag skriver. Det är kaos här. Fast på ett ganska gemytligt sätt. Jag sätter på min hiphop och springer runt och sminkar mig med en cider i handen medan de flytspacklar och har sig. Det heter tydligen så. Och sen kommer jag på att jag glömt ett klädesplagg i högen på min omkullvälta säng och då måste jag hoppa igenom hela deras arbete för att hämta den. De är nog redigt trötta på mig vid det här laget.

Så tur för bägge parter att det snart är dags för Grappa med tjejerna! Tillbaka i klackarna, tillbaka till civilisationen :-) Adios!

/Anna - hungrig.

Glöm inte!



Att fynda märkes- och tävlingskläder på vår rea i Folkestabutiken. Bästa grejorna håller nämligen på att gå åt, enligt lägesrapport från Camilla och Lena. Jag har redan snappat åt mig ett par sandfärgade Ciara-byxor från Pikeur, min absoluta favoritmodell.

Eller titta in till pappa i Sundbyholmsbutiken som är öppen under tävlingarna idag! Han är Bibeln när det gäller balansering av din travhäst. Och nu blir han 10 cm längre bara för att jag skriver det :-)

/Anna.

The way it should be


Så här ska jag börja varje dag. Med sol och jordgubbar på min uteplats. Orkade inte lägga upp nån bild för kameran ligger kvar inne. Och dit är det ju flera meter... Semester-mentaliteteten har satt in.

Idag börjar lägenhetsprojektet på allvar så snart måste jag dock in för att röja upp lite innan snickarna kommer för att lägga golv och greja. Eftersom jag känner till mitt eget kontrollbehov så har jag bestämt mig för att dra ut till mamma och sova där inatt, blir lugnast så. Ta en ridtur, en promenad, bada i poolen och bara vara. Det blir definitivt lugnast så.



Hittade den här bilden på Marias blogg. Och bestämde mig för att den på något vis ska få symbolisera min sommar 2009. Here we go!

/Anna.

Girls night out!


Sitter och kikar på bilder från gårdagen. Jag och tjejerna hade hypat lördagens utgång hela veckan men tyvärr så gick kvällen lite för mycket i aggressionens tecken. Under förfesten kändes det som vi satt på första parkett till en inspelning av grannfejden. Ute på krogen blir Fia spottad (!) i ansiktet. Och senare hinner jag lyckligtvis gå hem innan tjej-tjafs 2009 utbryter mitt på Nybrogatan. Och jag som bara ville dansa.

Tyvärr känns det som att såna här kvällar och människor som är upphov till dem är Eskilstuna i ett nötskal. Tråkigt och onödigt. Lyckligtvis hade vi i alla fall lika kul som vanligt mellan "skottlossningarna". Kvällen var underbar, uteserveringarna fulla av folk och bra musik pumpade högt. Den biten var precis som den ska!
 











/Anna - vimmel.

Kvalitétstid




Sitter på uteplatsen och umgås med mig själv. Vi har grillkväll me, myself and I. Vi har gjort hemmagjorda grillade hamburgare med halloumi och Friscobröd. Mumsmums! Normalt så kör Maria och jag nån sorts egen GI-inspirerad sommardiet just nu så jag vet att jag kommer få skäll för den här synden, men det var det värt. Ibland finns det inget skönare än riktig egen-tid, och särskilt middagar med sig själv. Ingen man måste vara social emot, ingen som tar sista gurkbiten och ingen som tappar aptiten för att jag har dressing på halva hakan. Rekommenderas!

Hela min första semesterdag känns som att den gått enligt mina lata sommarplaner. Om nu någon oroade sig för den saken. Har spenderat den ute på landet med mamsen. Stekt mig och såklart gosat med den här underbara lilla varelsen.






Don't you worry - jag hade bikini på mig! Inga nakenchocker på bloggen här inte :-)

Nu ska jag rensa kameran på helgens föreviganden och kanske ta en lång kvällspromenad med Maria. Jag har ju två hela hamburgare att förbränna...

/Anna.

What a feeling!




Cissi och jag dansar fram i butiken! Det är lördag och två timmar kvar tills vi båda går på semester. Jag har nyligen haft två sadelinpassningar, Cissi har fullt upp i kassan och humöret är på topp.

Vi vill önska alla våra underbara kunder en riktigt bra sommar! Och vi hoppas att ni ger Camilla och Lena mycket att göra i butiken medan vi ligger och glassar på playa del Tvåltorp :-) Saknar ni oss för mycket så är det bara att leta i Sundbyholm, på Visby, på diverse uteserveringar eller om det regnar - i butiker av alla de slag. Annars ses vi v.30!

Många kramar från Anna & Cissi - lata dagar here we come.

Fredagskväll


Igår hade jag en lång och väldigt, väldigt oplanerad kväll.







Den började med middag och hästande på landet...




...fortsatte med mysbyx-mys och blondering av Maria i Fias soffa. Och slutade givetvis i en barrunda á la Eskilstuna tillsammans med de här idioterna :-)

Kvällen favorit-situation: När Fias ex messar henne och frågar om inte Fias andra ex är ute och käkar med Fias pappa på restaurangen där han jobbar. Och vi naturligtvis går dit för att bevittna den något besvärade situationen, säga hej till allihop och kolla in alla bittra miner. Samtidigt som hennes tredje ex ringer och frågar vad hon gör. Jag är helt säker på att det här inte är normalt.

Kvällens favorit-citat: "Fia, om vi vore två uteställen ikväll så skulle du vara Café Opera och jag Dannes bar". Uttalat av undertecknad i egen hög person när jag kände mig på tok för underklädd och osminkad. Och hon såklart var toksnygg.

/Anna.

Bygg-buddies




Nu har mitt golv kommit! Det står här på lagret i väntan på att jag ska ha tid och ork att släpa hem det. Killarna kommer och lägger det i nästa vecka så snart kan mina stilettos och jag klippkloppa runt på nytt, blankt, fint valnötsgolv. Ja träslaget alltså, inte nötterna.  

Igår var jag och hämtade det på Beijer. Och som ni förstår på valnöts-kommentaren ovan behöver jag all hjälp jag kan få. Därför älskar jag mina homies där. De mäter och sågar och bär och har sig varje gång jag behöver något. Guld värda!

/Anna - förväntansfull.


Karaktär


Igår kväll valde jag bort torsdagshäng på Centro OCH våfflor hos Fia för att måla klart min lägenhet. Det tog mig fram till 01.00 att få färdigt skiten. Det är nästan så att jag imponeras av min egen viljestyrka.

Idag är det typisk fredag på jobbet. Morgonmöte, mycket folk i butiken, telefoner som ringer ikapp och full fart överallt. Det är roligast så! Det blev inget Danmark för min del, mamma kunde inte komma ifrån så vi ställde in. Tyvärr. Istället jobbar jag idag och imorgon innan det blir semester. Förhoppningsvis en solig sådan!

Ikväll ska jag mysa på landet med familjen. Mormor ska laga paella, hon är världsbäst på det. Och så ska jag krama shettisarna en massa, har inte sett deras söta små näsor på två dagar nu. Ametist har blivit så tjock på sommarbetet att jag knappt når runt henne. Så hon blir utan :-)

/Anna - sommar!

Märkesrea!


Från och med imorgon kör vi 30% på hela sortimentet från Kingsland, Pikeur och Musto samt på alla tävlingskläder  i Folkestabutiken. Cissi och jag håller på att gå bananas! Passa på innan vi har snott åt oss allt som vanligt :-)

Titta framför allt efter Pikeurs nya byxmodell med bred linning och kontrast-skoning eller Kingslands apsnygga kavajer. To die for...

/Anna - försover mig i alla fall inte imorgon.


"Imorgon är en annan dag"


Och nu är det helt plötsligt imorgon. Jag borde veta bättre. Men hur lätt är det att stå emot en utgång när det är lill-lördag, fantastiskt väder och det spritter i klackarna?

Jag och Fia träffades hos mig, drack några capriñas på min uteplats (den enda plats hos mig där det inte råder byggkaos), lyssnade på bra musik och pratade skit. Mötte upp Malin, Andjela, Anno och Nicole en snabbis på Grappa innan vi kidnappade Malin och drog vidare till Nybron där vi dansade till... ja, till för några timmar sedan. Spontanutgångar och för lite sömn hör på något vis sommarnätter till, det får vara så. För det brukar ju för det mesta vara värt det :-)


   
Fia                              Ett typiskt tjejbord

   
Kvällens outfits

   
Malin, frukten och Tequilan :-)

   
Smile!

Och nu sitter jag här på jobbet sedan några timmar tillbaka, i gårdagens smink, och väntar på lunch. Behöver mat! Det är tur att jag har så gulliga kunder och att nya Ridsport just hamnade i min hand, annars hade det nästan känts lite tungt.

Har fått in pallvis med varor från vår Strömsholmsbutik som håller sommarstängt under juli månad. Så nu ska jag packa upp, packa upp och packa upp. Lite som julafton faktiskt!

/Anna - back in business.


Musik


Jag älskar hur musik kan få en att känna saker. Allt ifrån sorg, saknad och nostalgi till vild glädje och "jag-vill-gå-ut-och-festa-nu"-känslor. Jag skulle aldrig vilja leva utan det.

En av mina närmaste rekommenderade mig den här. Bon Iver är normalt lite utanför min musikradie så till en början var jag lite skeptisk. Nu tycker jag den är så vacker att jag knappt kan höra den utan att börja gråta.

/Anna - turn it up!

Känns som måndag morgon


Åter på jobbet efter ganska många lediga dagar. Igår hann jag med att måla klart nästan hela lägenheten och så slog jag på stort och oljade in min uteplats när jag ändå var igång. Jag plockar så många vuxenpoäng nu för tiden att jag blir rädd för mig själv. Måste boka partyresa till Ibiza eller nåt för att upprätthålla balansen. Världens bästa pappa var hos mig och satt upp tapeter också. Jag är så himla nöjd med hur lägenheten börjar se ut! Kommer en massa bilder så snart allt är helt klart.





Kvällen spenderade jag i stadsparken med Maria, Fia och Sinita. Blivande mamma Sinita, hon är så vacker just nu att man bara tittar på henne hela tiden. Och snart har vi en knodd i gänget att nypa i kinderna och klä i små söta outfits. Me like!

Nu är det dags att sätta fart med allt jag måste ordna innan jag går på semester. Jobbar bara i butiken idag och imorgon så det finns inte mycket tid till att snygga upp i hyllorna, göra alla beställningar och se till så att tjejerna i butiken har allt de behöver medan jag är borta. På fredag morgon drar jag, mamsen och Cissi till Three Horses (en av våra leverantörer) i Danmark över helgen. De firar 50-års jubileum och har ordnat en återförsäljarträff där vi ska titta lite närmare på sortimentet, lyssna till föreläsningar och fira med fest. Mycket kommer vara sadelrelaterat, och jag tippar att mitt favoritinslag blir Ron Bates introduktion av nya Isabell-sadeln. Ska försöka ta några smygbilder åt er :-)

Nej, nu börjar koffein-ruschen sätta in så nu kan jag har jag varken tid eller ro att sitta still längre. Gasen i botten!

/Anna - effektiv.

Överlevnadskit


Här kommer Ametists, Donnis och Teds sommarfavoriter 2009:

          

   


1) Flughuva från Globus.
2) Flugspray från Absorbine.
3) AVS14. Klåddämpande salva för kliande svansrötter.
4) Ögondroppar för rinnande och uttorkade ögon. Finns på Apoteket och är avsett även för djur.
5) Polare! (Den här bilden har jag faktiskt lånat ifrån Wirsbo Ridcenter eftersom att jag passat ut sadlar till deras hästar och vill passa på att ge dem en eloge för en välskött verksamhet och mycket fina, välmående hästar. Roligt att se!).

/Anna - vs. flugorna.

Morgonstund har guld i mun





God morgon vänner! Sitter i köksfönstret och äter frukost. Det här blir en bra dag. Jag älskar verkligen min lägenhet, eller åtminstone hur den ligger - mitt i stan men ändå väldigt avskilt och lantligt på något sätt. Det passar mig som handen i handsken.





Nu ska jag ge mig ut på en långpromenad och sedan blir det målning igen. Börjar bli riktigt fint här inne. Om man tänker bort alla kaotiskt omkringflyttade möbler förstås.

Det har blivit lite mindre prat om hästarna och butiken på sista tiden. Anledningen är helt enkelt att jag fått lite kompledigt efter alla tävlingar för ett par veckor sedan och att jag faktiskt bara jobbar ordentligt onsdag, torsdag den här veckan innan jag går på semester i tre veckor. Efter det kommer några nyheter här på bloggen som kommer sätta er, kunder och vänner, i fokus lite mer. Så håll utkik!

/Anna - tar igen sig lite.

Jordgubbar




Jag lever på såna här små raringar just nu. Fullt med C-vitaminer och antioxidanter! För det är min kropp värd. 

/Anna - addicted.

Måndagstrav


På Sundbyholm denna vecka. Så jag gasade ut på eftermiddagen för att jobba en stund för pappa så att han kunde kvala sin Atom Sund. Är fortfarade lite osäker på hur det egentligen gick eftersom papsen själv var tveksam till huruvida han klarade sig eller inte. Men vi hoppas! Farbror Roffe kvalade i alla fall in Jojje Blanche utan problem så det gläds vi åt.






Efter avklarat arbetspass inne i AC-kylan blev det picknick i solen med en lite del av Hockeyligan samt världens gulligaste Michelle. Jag körde på sushi, alldeles för länge sen sist. Och Michelle klämde en tallrik pomes frites med extra grillkrydda plus två Daimstrutar - det är bra kämpat för att vara så liten!

Hann även få se Westholm dra in två förstaplatser och en andra - i rad. Formtopp på stallet? Nu väntar bara Hockeyligan på att bli nerbjudna till Frankrike :-)


/Anna - åter till målarpenseln!

Varde ljus





Tänkt under dagens lägenhetsmålning:

"Äh, tejp är för töntar. Jag kör freestyle!"

"Är det jag som är klen eller rollern som är sjukt tung?"

"Om man rollar i takt till musiken så blir det i alla fall lite roligare..."

"Fy fan vad Brad Pitt är snygg i
Höstlegender" (Gick på TV4 Film igår)


/Anna - vita prickar överallt.

Min midsommar


Får ni i bilder. För som vanligt säger de mer än vad ord kan.


     

     

     

     


Jag har skrattat, skrattat och skrattat den här helgen. Helt underbart.

Idag har jag tyvärr fått desto mindre gjort. Har tagit en promenad, käkat jordgubbar och jobbat lite med renoveringen i lägenheten. Men som vanligt hinner man aldrig lika mycket som man tänkt sig. Så nu lägger jag ner alla ambitioner, drar ut till landet och tar en lång ridtur på Ametist istället. Följt av myskväll med mamsen. Man ska ju inte sätta ribban för högt.

/Anna - harmonisk.


Anna goes Dalkulla


Midsommar it is. Och eftersom att regnet smattrar mot butikstaket så har jag smitit iväg på lunchen och köpt ett par gummistövlar till min midsommarklänning. Stickad tröja till det kalaset och sen är min lantligt romantiska outfit ett faktum!

Jag och gänget drar nämligen till Sveriges svenskaste plats för att fira Sveriges svenskaste högtid. Vi ska till Leksand, Dalarna och fira midsommar bland timmerstugor, dalkullor och blommiga ängar. Äta sill, dricka nubbe, leka små grodorna och plaska med fötterna i Siljans kalla vatten. Allt med en blomsterkrans på huvudet. Bättre än så blir det inte.

Drar direkt efter att jag stängt butiken ikväll så jag återkommer med bilder och förmodligen ett helt gäng roliga historier om mina vänner på söndag kväll.

Ha en riktigt, riktigt trevlig midsommar! Med eller utan regn :-)

/Anna - the swede.

Monti Garbi


Förresten! Såg ni vinet bland alla påsar?

 



Ett av mina absoluta favoritviner. Fem solar på TV4-morgon dessutom, så tydligen har jag strålande smak.

Så. Nu har jag besparat er både tid och beslutsångest nästa gång ni står där framför hyllorna på systemet.

/Anna - tipsar. 

Inhandlat


Idag har jag shoppat. Life is good. Krasst sätt (typiskt pappa-uttryck) så finns det ju bara ett sätt att bryta lågkonjunkturen på och det är att konsumera. Mera. Så idag har jag dragit mitt strå till stacken och förbättrat rikets ekonomi!






Som ni ser så hittade jag en del. Tyvärr allt utom det jag verkligen var ute efter, nämligen klänning och gummistövlar till midsommarafton. Får rota runt lite långt bak i garderoben och se vad jag kan hitta istället.

Har även investerat i en ny och förhoppningsvis bättre fungerande kamera, så se fram emot fler bilder framöver! Den är rosa så att den matchar min mobil. Sånt känns viktigt.

/Anna - oh so shallow

Tripp till IKEA


Igår var jag och mina vapendragare Maria och Fia på IKEA för att inhandla nödvändigheter till min lägenhets-make over.






Borde jag vara orolig över att mina coacher i inredningsvärlden är lite annorlunda...?


/Anna - rookie.

Bland byggdamm och bråte


Jag har försummat bloggen de senaste dagarna. This is why: 







Känns som att jag befinner mig mitt i en live-inspelning av Från koja till slott eller nåt annat inredningsprogram där det mest ser ut att vara kaos hela tiden. Jag är bokstavligt talat mitt i min renovering.
 
Och eftersom att jag alltid räknar med att allt ska gå på räls och bli precis som jag tänkt mig så hade jag förstås inte räknat med att det skulle ta några dagar att få hem det nya golvet. Närmare bestämt 5 arbetsdagar enligt mina homies på Beijer. Så nu är projektet på paus och jag tvingas bo mitt i krigszonen ett tag till - vilket medför två stora problem:

1) Tjockt, vitt, envist, jävla byggdamm överallt. Enda rena ytan är toaletten dit jag och alla mina skor fått flytta in. Det är ju viktigt att skorna mår bra.

2) Öppna lister. Förstår ni hur många spindlar som kan komma in? Och hur lätt de kan göra det? Fri passage liksom! Det blir mosquito-nät över sängen i natt. Big time.

/Anna - dammsuger, dammsuger, dammsuger.


Söndag


Igår hade jag min första lugna lördagkväll på mycket, mycket länge. Tror att det gjorde mig gott. Såg The pianist (verkar vara den enda i hela världen som inte redan gjort det) ihop med Jonas och Cissi och hann gråta en skvätt över hur hemska människor kan vara. Cissi grät inte en skvätt. Hon hulkade sig igenom hela filmen.

Idag har jag haft sovmorgon och ätit världens maffigaste brunch med Emma G, Emma A, Malin, Cissi och Jonas. Sjukt gott och trevligt. Vi försökte först vara som normala människor och stanna i soffan när det ösregnade utanför, men slutade sen låtsas och stack ut på lite tömkörning av shettisarna istället. Nörd-varning.

Ted skötte sig jättebra för att vara nybörjare medan Donnis och Emma G mest ägnade sig åt "fikapauser". Det vill säga, Donnis tvärstannade och körde ner mulen i gräset på ridbanan var femte meter medan Emma skrek "han söker sig framåt, nedåt!". Och Cissi och andra Emma dog av skratt vid staketet. 

Nu sitter jag i alla fall i soffan. Nån måtta får det vara på hurtigheterna. Tänker göra en massa tjejiga grejor som att se Gossip Girl, peela mig och betrakta mina porer i spegeln.  Har dessutom nyaste numret av Chic att frossa i så shoppingfebern lär slå till någon gång under morgondagen.

Om någon av er läsare känner för att göra typiskt grabbiga saker som att bära upp mina tunga möbler på vinden så är det bara att anmäla sig omgående :-) Måste ta tag i skiten snart eftersom grabbarna ska börja fixa min lägenhet på tisdag. Ska försöka uppdatera er med före- och efter-bilder.

/Anna - älskar söndagar.

Fredagen i bilder











/Anna - fortsätter sno bilder från andra i väntan på ny kamera :-) 

Sadelskolan del 2


Provrid. Provrid. Provrid.

Många hästar kommer upp så mycket med ryggen under arbete och samling att de får en mycket rakare form. Och man måste ha en form på sadeln som tillåter det så att det inte uppstår en krock när hästen vill arbeta igenom med ryggen.

Jag ser väldigt ofta sadlar som ser ut som de är skräddarsydda efter hästen när den står på gången, men som sedan inte passar under arbete. Var vaksam på att din sadel inte är för svängd. Det är ett vanligt problem som är svårare att se och upptäcka än det motsatta, alltså att sadeln är för rak.
 
Vill du ha ett hum om hur din häst ser ut när den välver ryggen så kan du prova att trycka lite med ett par fingrar under magen strax bakom gjordläget. Många hästar höjer då ryggen och man kan bilda sig en uppfattning om hur den ser ut när den jobbar i form.

/Anna.

Lördag på landet


Det blev en trevlig fredagkväll med Fia och Maria, först hemma och senare på Grappa. Om än i snurrigaste laget. Jag skyller allt på Grappa - sluta spetsa rosévinet.

Följaktligen ser det ut att bli en ganska lugn kväll på landet. Stänger butiken om en halvtimme och efter det ska jag och Ametist ut och bränna lite fett i skogen. Tänkte även påbörja inridningen av min lilla Ted idag. Wish me luck. Den där lilla jäkeln älskar att mobba mig så det kanske slutar med att det är han som sitter på mig och inte tvärtom. Man vet aldrig när det kommer till mina ponnyer.

Ska även grilla gott och sno lite kvalitétstid med mamsen. Måste kompensera för att jag inte tänker fira midsommar där i år. Så ikväll blir det grillad tonfisk och vilt med potatissallad på färskpotatis plus en massa goda såser. Mums. Jag älskar verkligen mat.




/Anna - kurr i magen.

Endast fantasin sätter gränserna


Varje gång jag springer över gatan från jobbet för att akuthandla en lunch på Willys så brukar jag ta något sånt där lite konstigt. Sånt som saknar streckkod. Enbart för nöjet det ger mig att läsa deras lista över vad man ska tänka på vid kundbemötande i kassan. Den sitter nämligen fasttejpad på baksidan av den lilla pärm de alltid bläddrar i för att hitta artikelnummer på konstiga varor.

Listan (som är förvånandsvärt lång!) innehåller bland annat

"Säg hej"
"Inled aldrig en dispyt med kunden"


och min personliga favorit:

"Skapa kontakt med kunden, endast fantasin sätter gränserna".

Är det bara jag som tycker att det här är sjukt roligt?

/Anna - vardagsnöje.

Weekend


Imorse hade jag en underbar morgon.

Jag kom upp i tid.
Åt mysfrukost med mamma.
Hann med en härlig ridtur på Ametist och gjorde fint i shettisarnas lösdrift.
Jag lyckades till och med hinna duscha, fräscha till mig och måla naglarna.

Nej det gjorde jag inte. 09.06 ringer en uppretad mamma Biderman och frågar om vi "inte har möte klockan 9?!"  Fan. Bara att kasta sig i bilen med rufsigt hår och skrikande mage och inse att hela dagen blir förskjuten. Hatar när det blir så.

Men men, det är ju ändå fredag! Fullspäckad fredag med morgonmöte, besök av grabbarna som ska fixa min lägenhet på lunchen, sadelinpassningar i Västerås och Strömsholm samt ett par eftermiddagstimmar med kunderna i butiken. Bloggar just från kassan i väntan på att klockan ska slå 18 och jag ska få åka hem och förgylla min bleka feja med lite smink. 

Sen får vi se vad kvällen har att bjuda på!

/Anna - weekend.

Relationer


Det är inte lätt att ha ett fungerande förhållande med en annan människa.

Man måste överkomma olikheter och skilda åsikter. Man har olika smak. Man måste acceptera den andra personen såsom den är och inte ständigt försöka förändra honom eller henne. Sedan är man sällan helt synkade. Man vill ofta inte precis samma sak samtidigt. Ofta anstränger sig den ena parten lite mer, bidrar med mer för att få det att fungera medan den andra mest glider på en räkmacka. 

Som alla de gånger jag fått radera Marias jävla Måns och Shirley och allt vad hennes schlagerbidrag 2009 heter. Eller när jag känner att vi kanske borde mixa både house, hiphop och lugna låtar i listan för att få lite variation. Eller när jag fyller på och fyller på, kämpar för att hitta nyheter att överraska henne med, men aldrig hittar något nytt från henne när jag loggar in.  Eller när det är jag som just nu ligger efter med 13 låtar och känner viss prestationsångest över vad jag ska bidra med framöver.



Det är inte lätt att dela Spotify-konto med en annan människa!


/Anna - tips på låtar någon?

Veckans vara v.24


Man kunde ju tro att marknadschef Lena skulle ha lite överseende med min dåliga karaktär och bristande talang för att hålla i pengar. Och därför vara lite snäll när hon väljer ut "veckans vara".

Men nej då. Hon väljer världens finaste grimma. Min favoritgrimma. Så nu måste jag spendera igen. Ametist är faktiskt värd lite mjukt, fint amerikanskt läder av bästa kvalitét och i den perfekt bruna nyansen.


/Anna - mums.

Skötare sökes


Världens bästa Donnis, som jag nämnt tidigare, och min andra ponny Ted skulle behöva någon eller några som pysslar om dem ett par dagar i veckan. Som borstar dem, skämmer bort dem med morötter, tar ut dem på promenader och kanske även rid- och körturer. Ted är svensk ridponny (korsning welsh mountain/shetland), unghäst och under inridning men kan efter utbildning bli en riktigt fin liten hopp-ponny med rätt ryttare.

Problemet är att mina ponnyer är av det hårdare virket. De behöver skötare som är små men ändå starka och bestämda. Men absolut inte hårdhänta och våldsamma. Jag letar efter orädda, ansvarsfulla och väldigt snälla tjejer eller killar med mycket hästvana, eller vilja att lära sig.

Dessutom bör ni ha snälla föräldrar med körkort eller vara ena riktiga jäklar på att cykla eftersom stallet ligger ca 2 mil utanför Eskilstuna :-)

Hör av er här på bloggen om det låter intressant!

/Anna - lite för tung.



Idolbild




Emma Gustafsson.

Den här tjejen är min förebild, både rent språkligt och som människa. Hon berör och inspirerar mig till att vara en bättre människa, både genom sitt skrivande och genom sitt sätt att vara.

Idag kunde man läsa ännu en av hennes fantastiska krönikor i Eskilstuna Kuriren. Jag missar dem aldrig. Och tycker inte att ni heller ska göra det.

/Anna - respekt.

Intresserad?




Jag har nyss lagt ut en annons på min soffa.

Jag har nämligen fått en fruktansvärd lust att göra om i min lägenhet! Onödiga saker ska rivas, nytt golv ska läggas, väggar ska målas, TV ska köpas och soffa ska bytas. Så nu sitter jag här framför datorn nätterna i ända och glor på allt ifrån klick-golv till nya köksluckor.

De om känner mig vet att det här inte hör till vanligheterna. Till vanligheterna hör att jag lägger mina pengar på kläder, skor, grejor till hästarna, mat, utekvällar - ja, rentav på allt annat än heminredning. Medan mina kära vänner Maria och Fia tapetserar hej vilt omkring sig och verkar måla om möbler och byta överdrag på stolar (eller vad det heter) oftare än de byter underkläder.

Lovar att uppdatera er med bilder så fort jag kommit någonstans!

/Anna - ute på okänd mark.

Positivt överraskad


Eskilstuna upphör aldrig att förvåna.

Var nyligen ute en sväng med cykeln för att lämna tillbaka en hyrfilm (barnsligt stolt över att jag kom ihåg) och för att köpa livsnödvändiga saker såsom Frödinge Kladdkaka (one of a kind) och Bullis favoritmat. Var helt övertygad om att jag skulle bli tvungen att gå hem eftersom den här lilla trippen innebar två stopp med cykeln då jag skulle bli tvungen att lämna den olåst (saknar cykellås sedan jag var tvungen att såga upp fanskapet med bågfil här om veckan) och utan uppsikt.

Men icke! Det är ju underbart. Just när man börjat förlika sig med all skit vi har här och nästan blivit lite bitter över saker som Statt-brand, gängbråk och allmän töntig kriminalitet, så blir man positivt överraskad. Man får sig en tankeställare - kanske borde jag inte döma min hemstad så hårt. Och man blir lite hoppfull.

Nu är det dags för Desperate! Det är underbart det med.

/Anna - stolt över mina medmänniskor.


Vecka 23 till handlingarna


Andra helgen i rad utan sömn. Måste bättra mig på den biten. Men tänk vad mycket jag hade gått miste om ifall jag redan var bra på det!

Jag har överlevt Strömsholmstävlingarna. Ännu en gång. Och de timmar jag inte spenderade på utställarområdet under tävlingarna ägnade jag åt 350 års-firandet av Eskilstuna. Eller ja, eftersom att det var svinkallt ute så bestod min del av firandet mest av häng, fotboll, god mat och smarriga drinkar på Centro och Nybron. Works for me.

Under söndagen hittade jag dessutom en ganska hyfsad kamera på mobilen. Voilá!




08.15 söndag morgon i försäljningstältet. Lillasyster Biderman efter nada timmars sömn.




Söndag morgon 08.16. Övertrött och flamsig efter hela 2 timmars sömn.




10.20 börjar det bli lite fart i tältet.






Helgens absolut bästa timmar. Cissis och min lediga söndagseftermiddag under tävlingarna har numera blivit tradition. Större delen av dem spenderades med fyllda tallrikar och varsitt glas vin i solen vid kortsidan av hoppbanan.






18.00 tog den lediga eftermiddagen slut. Dags att packa ihop hela cirkusen. Vilket tack vare fantastiska Stephan, Camilla, Cissi och Sara faktiskt gick ganska smärtfritt.

Strömsholmstävlingen är kult. Den är för mig ett barndomsminne som blivit till tradion och den är rent av en av årets höjpunkter. Men det är en himla tur för min hälsa att den inte infaller oftare än så.

/Anna - somnade gott igår kväll.

Om hur det blir när Cissi köper något till över 70% rabatt


Härom natten var det drama på Tvåltorp.

Cissi vaknar eftersom hon tycker att det smäller och knakar lite väl högt i taket på deras lägenhet. Efter mycket om och men lyckas hon få Jonas att inse att det inte bara knäpper lite i plåten på grund av värmen som varit, utan att innertaket faktiskt är på god väg, eller snarare på 20 centimeters väg, att rasera helt och hållet och falla ned över rummet. 

Nu blir det en jäkla fart. Cissi sliter upp Bosse (den döva, vita boxern) ur sin sömn och tillsammans flyr de tre ut ur lägenheten och upp till mammas hus. De lyckas få henne att inse allvaret och återvänder för att undersöka hur stor skadan egentligen är.

Läget ser så pass ostabilt ut att varken Jonas eller mamma vågar gå in i lägenheten. Istället får de se Cissi ta sats och springa så fort hon kan in under det hängande taket. 

Varför? Vad skriker Cissi tillbaka som svar på vad i helvete hon håller på med?

Jag måste hämta mina Dy'on chaps! De är det bästa fynd jag nånsin hittat!




Det, mina vänner, är kärlek för produkten.

/Anna - ligger i lä.

Newborn


Ligger i sängen och bloggar. Sjuk och helt slutkörd efter en lång, kall och regnig dag i Strömsholm. Frös så fruktansvärt mycket att jag var tvungen att köpa en vrålsnygg Kingsland-jacka på studs bara för att ha något att klä på mig.



Eller behövde jag kanske bara en ursäkt?

Tittade just ned på min vänstra handled och insåg att jag fortfarande inte klippt av mig det ljusgröna utställarbandet från tävlingarna idag. Kontrasten blir ju ganska markant när man har kvällens konsert på Strömsholmen och en massa människor som firar Eskilstunas 350-års jubileum hundra meter utanför sovrumsfönstret.
 
Nästa vecka ska jag återgå till livet igen. Och det ska bli så skönt.

Jag har åtminstone fått dricka lite bubbel idag. Stannade hos mamma på vägen hem och åt middag med Familjen Tvåltorp  - d.v.s. mamma, Sara, Jonas och Cissi. Vi skålade för att det sista av de tre föl vi väntade i år dök upp i natt. 12 dagar för tidig och mycket oväntad låg Appetizer (e.Up Front Larry u. La Belle Etoile) färdigkläckt i boxen när mamma kom ner imorse. Underbart.




Fick senaste nytt om Sientelo från Sara vid matbordet. Efter undersökning har man tydligen konstaterat att misslyckandet senast inte berodde på halsen. Vilket ju är en enorm lättnad eftersom t.ex. en tuff virusinfektion går hundra gånger snabbare att komma tillbaka ifrån. Fortsättning följer.

/Anna - välkomnar till världen.

Andra andningen


Tillbaka i verkligheten igen efter en helg i världsklass.

Grillkväll med tjejerna i fredags, pappas bröllop i lördags, Elitloppsfesten natten till söndagen, Elitloppet på söndagen, ännu en elitloppsfest under natten till måndag och sedan direkt till jobbet. Just den avslutningen på helgen kändes faktiskt lite mer kämpig än världsklass efter typ 9 timmars sömn på tre nätter. Men herregud, man kan ju inte få allt.

Eftersom kameran fortfarande är trasig har jag snott lite bilder från vänner för att ge er en inblick. Räknar kallt med att de inte har några invändningar mot det.

  

   


Nu väntar Strömsholmstävlingar och 66 timmars-vecka. Egentligen en sjukt rolig vecka och helg det också om det inte vore för det jävla vädret. Men men, större under än att det vänder och blir högsommar i helgen har ju inträffat så jag är optimist! Alltså, om bloggen uppdateras lite dåligt just nu så är det för att jag antingen befinner mig i en kartong på vårt lager (packar dygnet runt) eller ligger på knä och ber till vädergudarna. 

Wish me luck. OCH glöm inte att hälsa på mig i tältet på tävlingarna!


/Anna - lite småstressad.


 


RSS 2.0