Lördagsgodis denna vecka!Kram Anna.

Rapport från Oscar!


Under helgen som gick var vår profilryttare Oscar i Norge och tävlade. Och passade på att kvala in sig till EM. Stort grattis säger vi på Bidermans och är stolta och glada över framgångarna Oscar samlar på sig. Här berättar han om resan:

EM-kvalad
Midsommar helgen spenderades i norska Starum. Började planera denna tävling för nästan 6 månader sen. Känns inte som det var så länge sedan. I torsdags morse satte vi fart mot Norge med förhoppningen om att kvala till Junior EM i Portugal. Med växlande väder under hela resan från sol till regn vart om annat tog resan nästan 9 ½ timme. Det var långa och branta backar som dessutom var mycket krokigare och smalare än i Sverige.
    Det var endast ryttare från Norge och Sverige som deltog i de Internationella tävlingarna i helgen. I CCI* var vi sju svenskar varav fyra juniorer. I CIC** var det tre svenskar.
    På torsdagskvällen fick vi skritta runt dressyrbanan. Så att det inte skulle bli helt nytt för hästarna. Tävlingsplatsen låg uppe på ett berg 350 meter över havet och hade fantastiska vyer. På anläggningen fanns både trav- och körhästar. Men det lustiga var att det precis bredvid och typ på anläggningen hade civilförsvaret sin anläggning.
    På fredagen blev det ingen sovmorgon. Gick upp vid sex tiden för att knoppa Lenni och göra honom fin inför veterinärbesiktningen kl 8. Efter veterinärbesiktningen var det dags för dressyren. Det gick kanske inte optimalt men ändå ganska OK. Låg på en åttonde plats inför terrängen.
    Första intrycket av terrängen var att hindren var gigantiska och inte speciellt många lätta hinder. Men desto fler gånger jag gick banan desto bättre kändes det.
    Det var ganska nervöst inför terrängen på lördagen. Men under framridningen och innan starten hade nerverna lagt sig. Fick ett stopp på ett smalhinder som kom bakom ett upphopp. Hade lite för dåligt tryck i galoppen och fick motorstopp. Resten av banan flöt på bra och näst sista hindret var ett stort vattenhinder med ett nerhopp med en häck för att sedan rida 4-5 galopp språng till ett hinder som stod i vattnet. Det var ett hinder med en häck som låg på ca 1,40 m med ett vattendjup på runt 30 cm. Det var första gången jag hoppade hinder i vatten. Hela vattenhindret var kanske 30 m långt.
    Efter avslutat terrängmoment travade jag av och sen skulle veterinären kolla igenom alla hästar så att pulsen inte var allt för hög. Vi kylde Lenni flera gånger och tog väl hand om honom. Terräng banan var 3,7 km lång och hade en optimal tid på 6,13 min. Jag red på 6,19 min.
    På söndag morgon var det återigen dags veterinärbesiktning innan banhoppningen. Jag låg på en 7 plats inför hoppmomentet. Jag red en felfri runda i banhoppningen och var enda felfria svensk och en av tre felfria i klassen. Jag slutade på en 5 plats av 4 placerade. Och var därmed kvalad till Junior EM. Trött och nöjd med helgen rullade vi hemåt vid två tiden och var inte hemma förrän vid 10.
    Nu laddar vi om för NM i Köpenhamn 7-10 juli och hoppas på en plats i det svenska laget!


Kram Oscar.


Dags för fasta?


Börjar din häst bli lite väl tjock? Eller har du en känslig ponny? Fång-häst?

På lördag kostar våra betesreducerare BARA 149 kr. Välkommen in!

Kram Anna.

Kvällsjoggen
Går så mycket lättare när man har sällskap!


Kram Anna.

Kampanj!

Idag fick vi in nya sadelmodellen Lippo Flavio i butiken! Det är en svart hoppsadel i skinn med mjukt skönt säte och fina ullbossor (AMS). 

Introduktionspriset är härligt vettiga 9 500 kr! Och köper du sadeln innan 15 augusti får du överdrag, sadelgjord, stigläder, stigbyglar och schabrak till ett värde av 2 500 kr - på köpet! Med andra ord: skynda fynda! I dagsläget har jag 4 sadlar inne i olika bomvidder... :-)

Kram Anna.


Nya färger!
När man vill ha fyra par ridbyxor till samma pris som ett par Pikeur väljer man min favvo-budgetbyxa Nice från Back2Back! Igår packade vi upp den i två nya, fräscha färger. En användbar och lättmatchad jordbrun och en somrig ruta finns nu på galgarna i butiken. Välkommen in och prova :-)

Kram Anna.

Morgontrött?
Millie föredrar kvällsturer framför morgonturer...


Kram Anna.

Underbara midsommar


Jag har haft världens underbaraste midsommarhelg! Jag har byggt midsommarstång, ramlat omkring runt den, lekt lekar, fått blåmärken, skrattat mig hes och bara njutit av kvalitétstid med alla (åtminstone nästan) mina närmaste. Soliga bilder ifrån vår afton ihop kommer ut ikväll!

Idag är jag tillbaka i butiken med Cissi. Vi packar upp jodhpurbyxor, eksemtäcken och billiga ridhjälmar. Och så siktar vi framåt mot nästa vecka när vi har semester båda två. Hästsemester big time skulle jag vilja säga. Först Falsterbo måndag till onsdag och sedan Tylösand och Sprintermästaren torsdag till söndag.

Enda problemet just nu är boende. Inte på Tylösand förstås - där bokade vi in hos oss Gessle redan under vecka 27 förra året. Falsterbo är det stora problemet. Hotell är ju bara att glömma, vandrarhem och campingstugor likaså. Just nu är allt mer fullbokat än Grappas uteservering den 25:e varje sommarmånad. Just nu lutar det åt tält - eller bilen. Yes, you heard me. Cissi och jag på roadtrip till varje pris! Kan inte tänka mig att det blir annat än fantastiskt kul och fruktansvärt komiskt :-)

Kram Anna.

Packat och klart!
Man hittar alltid Bullis där man minst anar det :-)

Kram Anna

Midsommarafton


Midsommarafton och långhelg är här! Det här är min absoluta favorithögtid. Efter julen såklart - då får man ju paket och risgrynsgröt :-) Men midaommarafton är liksom den verkliga hyllningen till sommaren. En dag då man tillåts springa runt barnfota med blommig klänning oh krans i håret, lite som en scen i en Harlequin-roman. Och så vill man ju faktiskt få ha det ibland!

Igår rundade jag och Cissi av butiken med att avsluta alla ordrar, glutta i nya ridport och skriva kom ihåg-listor på allt vi inte får glömma tills på måndag. Midsommar-ruset kan ju vara förrädiskt på så sätt :-) Och så åt vi sommartårta ihop med alla andra.  

Idag, och ikväll, firar jag med familj, släkt och vänner ute på Joels föräldrars land i Sundbyholm. Partytältet är på plats och 15,6 kg potatis har kokats. Med andra ord kan inget gå fel :-)

Men först: stallet och skogsgalopp med Millie!

Ha en riktigt, riktigt trevlig midsommarafton allihop!

Kram Anna.

Bildbevis från i söndags
Vissa slänger sig i soffan framför en film på bakfyllan. Jag och Joel ger oss i kast med att slita fram en fastvuxen plog från 1912, såga isär den med bågfil och sedan ploga upp och sladda hela paddocken med fyrhjulingen. I ösregn.

Så här i efterhand hör jag också att det låter lite sjukt :-)

Kram Anna.

Istället för midsommarkrans?
Känner du dig extra patriotisk är det här pannabandet i äkta Swarowski något för dig! 1495 kronor kostar kalaset men vad är väl det för att få representera nationsfärgerna? :-)

Kram Anna.

Starting up


God dag kamrater! Idag inleder jag min mycket korta arbetsvecka på tre dagar. Sånär som på ett kort besök på Helmer för en provridning under gårdagen - vad gör man inte för sina kära kunder :-)

Min vecka må vara kort, men fullspäckad. Vi packar fortfarande upp för fullt i butiken. Idag kom det hem efterlängtade lammullspaddar i olika modeller från Mattes, och säkerhetsvästar från Race Safe. Dessutom fylls det fortfarande på med sensommarnyheter på klädfronten, och flugbekämpare som min favorithuva i lycra från Three Horses. Sring in och ta en titt på allt nytt!

Kvällarna fylls av sadelinpassningar, det är högsäsong för det ute i stallarna. Ikväll och imorgon handlar om dressyrmodeller för hela slanten, och jag kommer säkert träffa ett gäng goa ponnysar och fina stora pållar. Ska försöka hinna presentera en del av dem här på bloggen framöver.

Kram Anna.

Erbjudande imorgon!
Kram Anna.

Rapport från Oscar!


Bidermans profilryttare Oscar Eriksson gjorde sina första Strömsholmstävlingar förra helgen. Här berättar han om ritterna:

I helgen var det åter igen de årliga Strömsholmstävlingarna. Jag var där och tävlade 3 av 5 tävlingsdagar. Började i torsdags med att jag red den 2* fälttävlan. Dressyren gick inte jätte bra men jag är ganska nöjd ändå. Min hatt flög nästan av och tappade lite av koncentrationen. Fick reda på efteråt att det hade varit bättre att låta den flyga av.
    Banhoppningen gick inte heller optimalt men ändå OK. Hade lite dålig ridning i början och två bommar rullade. Det får jag  ta på mig själv. Men att få rida på slotts banan är är fantastisk känsla men den kräver mycket ridning.
    På fredagen var det sen dags för att ge sig ut i den 2* terrängen.  Banan såg fin ut, även om det fanns några kombinationstyper som var lite svårare än dem jag tidigare ridit. Det var ett stort uthopp med en smal häck efteråt, spetskombination på böjda spår med ett smalhinder sista. Det var även en ganska svår lådkombination i uppförsbacke på böjt spår där marken var ojämn för att sedan avsluta med ett smalt hus. Jag hade ett bra flyt i banan och var felfri fram till hinder nr 17. Där ville inte Lenni längre. Jag är ganska nöjd ändå men tanken på värmen, banans längd och att det är en av Sveriges största tävlingar. Men det var en ganska cool känsla att få rida på banan när det är fullt av folk runt om, och man ser i ögonvrån kameror och folk som skriker. Det är en av de häftigaste känslorna man får när man rider på stora fälttävlanstävlingar.
    Efter att ha tävlat två dagar var det två dagars ledigt. Red sedan en junior dressyrklass på Strömsholm på måndagen. Där det blev en andra placering på Grand Prix-banan. Det var kanske inte det mest optimala men det var roligt.
    Med en stor rosett hem och hyfsat nöjd med helgen så laddar vi nu om inför årets första internationella tävling i Norge i Midsommar.

Kram Oscar.Idag packar. Vi. Upp.

Kram Anna.

Joels värsta mardröm
Precis vad mitt ridklädeskonto behövde...

Kram Anna.


En helt vanlig dag på gymmet

Det är inte konstigt att jag, Cissi och Camilla jobbat upp lite armstyrka :-)


Kram Anna.

Tävling i helgen?
Du vet väl att vi har 30% rabatt på alla Pikeurs vita ridbyxor? Ja, alla Pikeur-byxor över huvud taget faktiskt! :-)

Kram Anna.

Historier som gör mig tårögdFaksimil från www.hästmagasinet.se


Läs hela artikeln på http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=45161

Kram Anna.
 

Vad tycker du?


Det är fullt upp i butiken idag! Vi har fått hem efterlängtade Kavalkade-paddar och jag storstädar bland de begagnade sadlarna. I veckan som kommer börjar jag jobba heltid och då väntar uppfräschning och påfyllning av hela avdelningen med sadeltillbehör, träns och schabrak. Det ska bli jätteskönt!

Planering inför hösten pågår också hela tiden. Där tar jag gärna hjälp av dina tankar och synpunkter. Vilka grejor gillar du? Vilka gillar du inte? Har du tips på produkter vi borde ha i vårt sortiment? Vet du vilken föreläsare du skulle vilja höra på? Alla åsikter är välkomna! Jag vill ju veta hur jag kan göra butiken bättre för just dig.

Kram Anna.

Bra vibrationer


Idag väljer jag att glädjas åt allt som är BRA i mitt liv. Tyvärr är ju allt inte alltid bra, men man kan alltid undvika att tänka på det tråkiga. Eller hur?

Bra saker idag:

1) Det är fredag!

2) Det är sommar!

3) Jag har SOMMARLOV. Sista redovisningen för läsåret firades med dubbla bullar igår, och kommer firas med ännu fler drinkar ikväll. Ett gäng kreativa genier med vältränade typografiska ögon intar min lägenhet och sedan ska vi fira in friheten tillsammans tills solen går upp. Eller tills jag börjar jobba i butiken imorgon :-)

3) Millie börjar övervinna sin dödsångest över att få vatten på kroppen och går numera att svampa av efter ett arbetspass i försommarsolen. "Vilken underbar individ du har köpt" som min ironiska far brukar säga. Eftersom det är han som skor henne låter jag den kommentaren passera :-)

4) Påfyllning i butiken! Tonviss med hästskor rullade in igår och nästa vecka får vi in allt ifrån jodhpurs till lammullspaddar, träns och en jättefin ny magplattegjord. Får det att klia i fingrarna på prylfantaster som mig och Cissi! 

Nu tycker jag vi ser till att ha en underbar fredagkväll allihop! När vi hörs igen imorgon kanske jag är mer på humör för att fokusera på det mindre bra :-)

Kram Anna 

LäsvärtFaksimil från www.hippson.se


Råkade på denna artikel när jag började jobba imorse. Sits- och sadelprojektet är ett samarbete mellan Ridskolan Strömsholm och Sveriges lantbruksuniversitet, och syftar till att undersöka vad som skapar tryck på hästens rygg under arbete. Nu har man tydligen sammanställt resultaten från studien och en av slutsatserna blev "att det inte bara är sadelinpassningen som påverkar belastningen på hästens rygg vid ridning, även ryttaren har stor betydelse för hur trycket på ryggen blir".

No shit Sherlock. I min värld är det ganska logiskt att trycket på hästens rygg till stor del beror på att vi sätter upp 70 kg mer eller mindre balanserad kroppsmassa uppepå den. Jag hoppas, och tror faktiskt, att fler människor än jag har den inställningen.

Dock är undersökningen jätteviktig, utan tvekan. Den kan visa oss saker och samband som ligger bortom de uppenbara slutsatserna. Dessutom kan den ge alla ryttare en tankeställare kring sambandet mellan sadelns passform, hästen rörelse/arbete och ryttarens sits. Och så visar den på vissa saker om användning av paddar, till exempel att gelpaddar ofta skapar ett högre och mer ojämnt tryck än gelpaddar vilket är jätteviktigt att ta till sig. Gå in och läs!

Kram Anna.

Nu är det sommar
Vi hade "kosläpp" på Tvåltorp här om dagen :-) Då fick Ametist och Millie gå ut i beteshagen, lyckligare än någonsin.

Mina hästar går alltid ute dygnet runt i stora hagar från maj till augusti/september. Jag tycker de mår bra av det och att det ger dem ett naturligt hästliv. Blir det himla dåligt väder kan man ju alltid lägga ett regntäcke på dem. I år får dock Ametist gå in och sova i stallet på nätterna. Åldern har tagit ut sin rätt på henne och hon blir för trött i benen om hon inte får ligga ned och sova ut ordentligt.

Men Millie, som kan ha ganska mycket i huvudet ibland, blir en helt annan häst när hon får knata omkring i det gröna och umgås med polarna 24/7. Bara för att hon går ute dygnet runt och lever på riktigt bete under de mest intensiva sommarmånaderna (jag har lyxen att ha en häst med bra förbränning) så vilar hon inte. Jag tror att hästar tycker om att bli aktiverade, åtminstone brukar mina göra det. Och så är ju sommaren den tid på året som jag har allra mest tid att engagera mig i dem. Så bete, i ordets rätta bemärkelse, blir det nog bara i 2-3 veckor. Resten av tiden ska vi bonda ordentligt :-)

Kram Anna.


Här bor jag
Vill ni mig något så hittar ni mig här. I stora mac-salen på smedjegatan 37.

Hit flyttade jag in för omkring en vecka sedan och här blir jag kvar till och med onsdag nästa veckan. Sen, har jag SOMMARLOV. Från skolan alltså, i butiken ses vi såklart som vanligt ;-)

Kram Anna.

RSS 2.0