Färgexplosion
Ska man damma eller putsa upp glansen i vinterpälsen så tycker jag åtminstone att man förtjänar något färgglatt att jobba med!

39 spänn tar vi för lite städglädje :-)

Kram Anna.

Måndagskänslor


Har lämnat en ganska lugn helg bakom mig. Mellan jobbet i butiken, Magdas stall i Ärla och det vanliga stallet hemma på Tvåltorp har det blivit två lugna kvällar tillsammans med bästa vännerna. Vi har ätit oss propp hos min superkock till svåger, och gått mainstream tillsammans med Persbrandt. 

Idag har jag påbörjat en ny kurs i skolan. Forskningsprocesser. Den är precis lika tråkig som den låter. Men livsnödvändig inför kommande exjobb så det är bara att bita ihop och romantisera bilden av det "vetenskapliga skrivandet" så mycket man bara kan.

På hästfronten är det uppåt. Brunis tränar superbt och var utan anmärkning när vi kontroll-röntgade hans framkotor. Skönt! Shettisarna lever livets glada dagar och är ett snäpp smartare än mig som vanligt. Och Millie gjorde framsteg i en rasande fart innan hon tappade en baksko härom dagen. Det är verkligen alltid något! Så nu blir det ridhuset och inget annat som gäller till brorsan kommit hem från Thailand och kan hjälpa till att sko henne igen. Det är ju - som bekant - lite av ett projekt att göra det :-)

Nu ska jag gå och fota lite begagnade sadlar. Håll utkik på www.bidermans.com - begagnat-sidan uppdateras inom kort!

Kram Anna.

Nine to five?


Puh! Stallet imorse. Eftersom livet är orättvist solar sig Cissi och Jonas i Thailand medan jag och Joel har halva stallet att mocka varje dag :-) Sedan redovisning i skolan. Har producerat mitt livs första - men inte sista - bok. En fotobok om mig själv som blev överraskande bra sett till den tid jag lade ned på den! Ibland är det tufft att göra många saker samtidigt...

Nu under eftermiddagen har jag röjt mig svettig i butiken med Lina. Vi har flyttat runt och fyllt på som galningar vilket faktiskt börjar ge resultat nu. Om du är ute efter nya körglasögon eller har sopat slut din gamla kvast i stallet så kan jag rekommendera välfyllda hyllor efter dagens rajd. Och om du är ute efter Mustad söm så kan jag rapportera att den har skickats därifrån vid det här laget och bör vara på ingång till oss inom kort!

Nu drar jag iväg på ett par sadelinpassningar och sedan ska jag belöna mig själv med en god middag och ett glas rött med älsklingen :-) Vi hörs imorgon!

Kram Anna.

HästhelgEn solig lördagsförmiddag på Sundbyholm med bästa Brunis......Och en galet rolig tur på islandhäst igår som vi fick i julklapp av pappa och Magda.


Den här helgen hade inte kunnat bli bättre!

Kram Anna.

Det våras!


Ja, jag vet. Det är omväxlande minusgrader eller snöslask eller en halvmeter lera ute. Men mentalt! Det våras alltid lite i sinnet när jag börjar ta tag i saker och ting igen efter alla vinterfester och röda dagar.

Millies balltramp och karledsinflammation börjar äntligen (lagom till det blir plusgrader igen - såklart) bli bättre. Så nu är det nyrenovering och igångsättning som gäller. Träningstid hos Josefine är bokat, tid för munvård hos Torbjörn bokat, check-up hos Kocko nästan bokat och skoning likaså. Planerar för en nybalansering på framhovarna för att försöka undvika framtida trampskador och avslitna skor - håll tummarna för att jag tänker rätt!

Brunis ska vi röntga en kota på. Han hade en spricka där som föl så man måste hålla lite koll. Och shettisarna måste klippas igen eftersom de blir så himla varma och trötta när pälsen tjocknar på.

Dessutom har jag ju mig själv att tänka på. Det är dags att skaka av sig sockerberoendet, detoxa systemet rent och börja röra på sig! Om jag kräver att Millie ska bli starkare och smidigare får jag ju lov att sluta moffa i soffan själv. Det är ju ett teamwork det här, ridningen. 

Kram Anna.

Behov

Idag shoppar jag praktiskt. Nya "foderkrubbor" åt shettisarna som får inta sitt kraftfoder från markplan. Och varma sulor till mig och Joel som ska ut och rida islandshäst med pappa och familjen på söndag.

Det ska bli så himla kul! Två timmar på hästryggen följt av grillning och picknick. Myspys! Och inte kommer jag frysa om fötterna heller. Testade Foot Warmer när jag åkte skidor (ok, försökte) i Sälen över nyår och det var det bästa som hänt mig. 5-7 timmar av ren lyx för fötter som är trötta på vinterkylan. För 35 spänn. Ja tack.

Kram Anna.

Björnen som klarar allt


Pappa har just avlagt dagens Brunis-rapport från Ärla och hävdar att vår travare har skuttat över hinder på ett alldeles förträffligt sätt när han tränades på lina idag. Den något okonventionella träningsfilosofin ska tydligen ha växt fram ur tanken att "Brunis skulle få ha lite kul".

Och uppenbarligen gillade Brunis att busa! Vilket bådar gott inför framtiden för undertecknad! Min bamse till hingst ska nämligen leva ett långt och gott liv som min bästa vän efter sin travkarriär. Och då vill det till att han kan skutta lite :-)

Nu stänger jag snart butiken, kletar dit ett par lösögonfransar och drar på travgala! Vi hörs när jag har återhämtat mig...

Kram Anna.

Millie tipsar


Man må ha en hel täckesgarderob där hemma i stallet, men så här års är det bara ett av dem som Millie verkligen lever i. Det är ett brunt Whether Beeta med halvhals och 220 grams fyllning. Finns även med 360 grams fyllning om man har en häst som gillar att bli klippt :-)

Det slår mig varenda dag hur fantastiskt det här täcket är. Hästen som får skav av precis allt lider inte av så mycket som ett avbrutet hårstrå på hela kroppen. Det sitter perfekt utan ett enda bensnöre, det tål alla fajter med de andra hästarna, det väger ingenting och oavsett hur blött det är på utsidan så är hon alltid snustorr under. Det är nästan så att jag borde köpa ett till, så att vi inte behöver leta ny favvomodell på åratal framöver!

Kram Anna.

Hästens bästa vänner


Det finns människor som verkligen gör en skillnad här i världen. En förening som gör det för väldigt många hästar är Svenska Hästars Värn.

Jag tänker ofta på dem och på deras arbete. Det här är alltså människor som, vid sidan om sina vanliga heltidsarbeten, lägger ned tid, energi och egna pengar på att rädda hästar från människor som aldrig borde ha fått komma nära dem. Deras engagemang är otroligt imponerade och inspirerande, och borde uppmärksammas och stöttas så mycket som möjligt. För det gör en stor skillnad för många liv där ute.

Titta in på deras hemsida www.shv.org och läs mer om deras arbete. Och glöm inte att den här föreningen finns till enbart tack vare bidrag, så kan du dra ditt strå till stacken på något sätt - gör det!

Kram Anna.

Helgschema!


Vinterfesterna avlöser varandra i rasande fart och ännu en fullspäckad helg står på schemat. Ikväll väntar middag med svärfamiljen och vänner. Imorgon blir det tjejkväll med genierna från klassen. Och på lördag stundar årets travgala där jag ska klappa händerna röda åt alla duktiga prestationer som hästar, skötare, tränare och kuskar stått för under det gångna året.

Däremellan träffas vi kanske i butiken på lördag. Vi har stängt imorgon eftersom det är röd dag, men öppet som vanligt på lördag. Och på söndag blir det stalljour som vanligt ute i Magdas stall i Ärla. Då ska lilla Brunis gå på lina och mjuka upp sina travarsidor lite. Efter att inte ha sett honom på två veckor längtar jag som en dåre efter lite kvalitetstid!

Kram Anna. 

Mental styrka
Jag har spenderat tre härliga dygn i Kläppen tillsammans med fina vänner. Druckit varm choklad med Mintuu och vispad grädde tills det sprutat ur öronen på mig, ätit fantastiskt god mat på Lammet & Grisen och haft en idylliskt mysig nyårsafton med allt vad en sådan innehåller. 

Och så har jag rullat nedför backarna. Är man uppväxt i en travfamilj har man nämligen inte varit på skidsemester som barn. För då har ens föräldrar varit alldeles för trötta på att frysa utomhus för att välja det även som semesteraktivitet. Följdaktligen är det min käre sambo som får ha tålamodet att lära mig lägga tyngden på dalskidan i vuxen ålder istället. Något som har visat sig vara lättare sagt än gjort eftersom jag har en tendens till mental svaghet och kastar mig ned på arslet i förskräckelse så fort jag tycker att det börjar bli lite för brant.

Men så överlevde jag också! Nu väntar ett par dagar i butiken och ett par nätter framför skoluppgiften på datorn. Du är varmt välkommen att titta in i Folkesta och säg hej till mina rödsprängda ögon :-)

Kram Anna.

RSS 2.0