u.a.


Bokstäverna ovan är mina favoriter just nu. Utan anmärkning. Smaka bara på dem! Härliga ord.

Imorse gick min nya hopphäst äntligen igenom besikningen. Alldeles utan anmärkning. Så här på bloggen kan ni förvänta er en ny bekantskap snart! Millburn är 3 år, e. Careful u. Bushmill ue. Bold Indian XX, och kommer stå i sin nya box hos MIG på söndag. Hon är sjukt söt, ganska cool och orädd men med lite temperament - ungefär som en annan med andra ord :) Så vi kommer nog passa strålande ihop!

Jag befinner mig helt klart i ett lyckorus. Vilket gör arbetsdagen betydligt lättare än vanligt, trots att jag i stort sett är ensam på bygget och ständigt misslyckas med att dela på mig själv så att jag hinner med kassan, telefonen, mailen och beställningarna samtidigt.

Ikväll blir det Grappa med Maria. Istället för att hänga 24 som vi gjorde back in the days ses vi nu alldeles för sällan, så förmodligen har jag ett tjejsnack i maratonklassen att vänta ikväll.  

Kram Anna.

Wind Dancer?


Någon som har något att säga om avkommor från den här herren?Kram Anna.

Grey-day


Jag är brutalt trött idag. Hypokondrin har kickat in och uteslutit det gråa vädret som orsak. Det handlar snarare om järnbrist. Utan tvekan. Så nu har jag skickat iväg syrran för att handla Blutsaft. Mamma säger att det är bra mot allt.

Dagen this far har handlat om att packa upp liniment, kyllera och serva kunder. Om jag inte hade behövts för det hade jag förmodligen legat hemma och dragit täcket över huvudet vid det här laget. Senare ikväll ska jag rida ut på svägerskans Gino. Eftersom vi har ont om kvalitetstid denna vecka har jag bokat sällskap av Joel på inlånad springare. Det blir nog bra! I regnet...

Kollade nyss på lägenheter också. 18 lediga 2:or och 3:or i Eskilstuna just nu. Precis som det varit de senaste 3 veckorna. Vilket jävla utbud. Nä, vi får väl bo kvar i min lilla etta ett tag till. Man slipper ju leta efter varandra i alla fall.

Kram Anna.

Önskemål?


Om du som läsare av den här bloggen inte bara tycker att jag är en skön prick, utan även tillhör den skara människor som är kund hos oss på Bidermans, använder våra produkter och besöker våra butiker, så har jag en liten uppmaning till dig.

Passa på att göra dig hörd här på bloggen! Vad vill du se på hyllorna i butiken nästa vecka? Vilka märken gillar du bäst? Vilka föreläsningar skulle du vilja gå på i höst? Eller kom med frågor, tankar och synpunkter. That's what I'm here for :)

Kram Anna.

Lugnare tider


Idag har jag lite lättare än vanligt att hålla mig från skratt. Efter ultraljudsundersökningen på Sundbyholms klinik i morse står det klart att Ametists senskada är av den värre sorten. Vila i ett halvår. Minst. Vilket ju inte direkt är det optimala för en lite för tung, äldre häst som behöver hållas igång. 

Jag har börjat ställa in mig på att mina och Amestist ridande dagar förmodligen är förbi. De kommer i alla fall se helt annorlunda ut efter den här skadan och med ett till levnadsår på nacken. Vilket, med tanke på att hon är den härligaste häst jag någonsin suttit på och en riktig bästis, såklart retar tårkanalerna en aning. Men samtidigt har allt ett slut. Om den här dagen hade kommit om två år hade det förmodligen känts lika tråkigt då.

Nu ska jag fokusera på att ge henne en riktigt lugn, skön och lycklig pension. Det är hon värd efter alla underbara stunder hon gett mig.

Kram Anna. 


Bästaste Island - here we come!


Klart och betalt! Den 14 september drar jag och Joel till Island för att bada i varma källor och samla in hästar i bergen. Veckan bjuder på en dags spa, fem långa riddagar i vildmarken och en dag i Reykjavik med god mat och dryck. Jag kan verkligen - bokstavligt talat - inte vänta till planet lyfter...

Kram Anna.


Simskola


När man har semester ska man göra sånt man aldrig har tid med annars! Som till exempel att ta med shettisarna till svärföräldrarna på lite lunch och bad i Mälaren. Det är fantastiskt vilka möjligheter som öppnar sig när man inhandlar provisoriska elstolpar.

Behöver jag säga att Donnis både såg ut, och trivdes, som en valross i vattnet?

Kram Anna.


Make over
Börjar komma in i gängorna här i butiken nu. Idag har kreativiten fått flöda och jag har stökat omkring bland kläderna hela dagen. Resultatet blev som väntat att jag möblerade om halva butiken. Det blir liksom lätt så när jag sätter igång.

Noterat i övrigt är att vi fått hem en jäkla massa hästskor, jättesöta rosa fleecetröjor i barnstorlekar och perfekta svettäcken i nät med super-andasmaterial över ryggen.

Snart väntar stallet och lite skogsgalopp med svägerskans dressyrpålle Gino. Hon och brorsan är på välförtjänt Gotlands-semester och under tiden tar jag mitt uppdrag som fettförbrännare på största allvar. Upp, upp och iväg!

Kram Anna.


Ny på jobbet


Nu kör vi igen vänner! Jag har haft tre veckors underbar semester och har spenderat så lite tid inomhus att jag inte haft tid att uppdatera er över huvud taget. Väl tillbaka i butiken idag har jag följaktligen noll koll på vad som hänt under min frånvaro, och känner mig än så länge lite vilsen bakom kassan. Men sånt brukar ju förändras ganska snabbt.

Jag är mer än nöjd med mina soliga semesterdagar! Joel var hemma samtidigt så vi har haft kvalitétstid i mängder tillsammans i stallet och bland goda vänner på diverse uteserveringar. Första veckan tillbringade vi med Hockeyligan i gudomliga Tylösand och njöt av after beach, fest och trav i världsklass! Om inte ekonomin sagt nej hade ni nog aldrig fått hem mig därifrån. Sen fick Kent-konserten under skyfall i Parken Zoo, en snabbvisit hos bästa Hanna i Trosa, och sist Stochampionatshelgen runda av hela skiten på bästa sätt. Så snart jag hunnit samla ihop allt kameramaterial ska jag bjuda på en hel hög sköna bilder.

På hästfronten går det inte riktigt lika lysande. Lite hosta och ett igensvullet öga på shettisarna är lyckligtvis åtgärdat. Senskadan på Ametist är det dessvärre inte, där väntar ultraljud och kanske även röntgen på onsdag. Lilla Appetizer har lösa benbitar i hasorna och ska in på operation i augusti, och besiktningen av (förhoppningsvis) nya hopphästen är framflyttad till på fredag på grund av hovböld. Sweet. Men håller man på med hästar så vet man att det är på det här viset ibland. Med lite tur (och svid i plånboken) så blir det ofta bättre så småningom!

På återhörande snart! 

Kram Anna. 


RSS 2.0