Nära nu!


Göra alla specialbeställningar, skicka reklamationer, märka sadlar, ringa kunder, knyta ihop alla lösa trådar, städa kontoret, sortera papper... Puh! Snart, om två dagar och många timmars övertid, har jag checkat av hela skiten och påbörjar tre veckors underbar semester.

/Anna - Längtar. Stressar.

Tillökning!


Vi tyckte inte riktigt att det räckte med en katt, två shettisar, en ridhäst och en till sån på väg. Vi tänkte att vi behövde en travare i familjen också.

Så. Välkomna Appetizer! 1-årig hingst efter Up Front Larry - La Belle Etoile - Coktail Jet. Och framför allt; världens mysigaste brunbjörn :-) Elitloppet here we come!
/Anna.


Midsommarafton så som den ska vara

Sitter och tittar igenom bilder från en fantastiskt midsommarafton med Joel, familj, släkt och vänner ute på Tvåltorp. Vi åt massor med god mat, skrattade tills vi grät, lekte lekar, spelade teater, krigade på kubb-planen och hade allsång till gitarrspelande och Ida Liss ljuva stämma. En underbar dag och kväll som jag kommer minnas länge. 

Nu återhämtar jag mig under tre sköna, lata dagar. En långhelg jag tänker njuta varje minut av. Alldeles strax väntar badminton-turnering och ett dopp i grustaget med Jonas och Cissi. Sen monstersallad med rosé på Grappa. Mumma!

På återhörande snart!

/Anna.


Midsommar nästa!
Cissi och jag firar dagen innan midsommarafton med blommigt i butiken! Mer sommar åt folket helt enkelt. Så, med den blommigaste klänning garderoben kunde uppbringa och med det största, mest groteska supersize-leendet jag kunde uppbringa, önskar jag och fotografen där bakom mobilkameran er alla en riktigt, riktigt trevlig midsommar!

/Anna.

Onsdagsmys med älsklingenJag ligger lite efter den övriga mänskligheten. Det faktum att man spenderade sina första 6 levnadsår hemma i skogen med mamsen och papsen gjorde att man missade några av de saker som andra ungar upptäckte under den tiden.

Som till exempel Skjulsta. Det är helt ofattbart för mig att jag missat ett helt ställe i Eskilstuna. Varit totalt omedveten om dess existens. Det är ju inte direkt Mexico City jag bor i, utan lilla Eskilstuna. Det är tur man har Joel som kan vidga ens vyer litegrann! Och med tanke på mysfaktorn hos det här picknick-stället lär jag nog återkomma för att utforska det ytterligare :-)

/Anna.


Vilket party det blev i lördags!


Ladiesnight is the shit :-)

/Anna.


Kvalitétskväll med jaget
Det finns få positiva saker med att ens Joel jobbar natt stup i kvarten. En är dock att man får bestämma kvällsmat helt själv! En annan att man inte behöver dela med sig av sitt 4 kg stora val till någon :-)

/Anna.


Snart stänger jag av mobilen :-)


Till alla mina sadelkunder där ute i skogarna vill jag bara meddela att jag har semester under vecka 27, 28 och 29 i år. Om man har några sadelproblem får man alltså passa på att boka en tid under nästa vecka, eller vänta tills jag kommer tillbaka vecka 30. 

Och, om man vill att jag ska höra av mig i något ärende så går det bra att lämna namn och telefonnummer i Folkestabutiken under den tid jag ligger på playan!

/Anna.


Till betet
Äntligen! Sommarens slicksten har kommit in. Salt och mineraler i en kombination med något högre halt av fosfor än hos andra varianter på marknaden. Dessutom är melassmängden minskad för att förhindra risken att hästarna äter för mycket för att det smakar gott.

Vikt 10 kg.
Pris 159 kr.

/Anna.

Ruta 1?


Vi hade tyvärr ingen tur i fredags. En liten hälta på höger bak satt stopp för köp-planerna den här gången. Det känns lite surt faktiskt. Jag är ju en sån som har en tendens att drömma mig iväg lite och hade nog någonstans tagit förgivet att inga problem skulle uppstå. I mitt huvud hade jag redan börjat lägga upp träningsstrategier och välja nosgrimma liksom. Dumt. 

Nu har vi bokat ny tid för besiktning om tre veckor. Det kan ju trots allt bara vara en sträckning eller något annat lindrigt som hänt på betet. För mig är hon nämligen den perfekta hästen. 3-årigt sto efter Careful med bra mamma, Anna-stil på exteriören, härligt temperament och världens vackraste huvud kan man inte bara ge upp på första försöket. För mig som älskar att jobba med unghästar och vill ha ett välstammat sto att avla på framöver har hon rätt på väldigt många punkter.

Och i värsta fall så skiter det sig. Då är man tillbaka på ruta ett och Hästnet igen. Men det önskar jag mig faktiskt inte.

/Anna.

Senaste köpet!
Monsterskön byxa från Back2Back. Vävd, tunn med bred och lagom låg linning. Och priset! 499 kr knä- och 599 kr helskodd. Vad mer kan man önska liksom?

/Anna.


Tumhållning allihop!


Imorgon kan, med lite tur, mitt hästletande vara över. Då är det nämligen dax för besiktning och röntgen av vad som förhoppningsvis kommer bli min nya polare. Så håll tummarna! Har vi turen med oss får ni snart stifta bekantskap med en ny donna här på bloggen :-)

I övrigt väntar en ledig men ändå fullbokad helg. Hästarna ska skos, ännu en lägenhet ska synas i sömmarna och på lördag kväll fylls villan av världens bästa damer - mina tjejkompisar. Det blir mat, mys, drinkar och sen en hejdundrande utgång. Känner mig lite som ett barn på julafton över allt som händer just nu!

/Anna.

Mina nya bästisar


Mammas gård kryllar av hästar just nu. Har för länge sedan tappat räkningen på hur många ston som kommit till gården och lämnat den blanka, lyckliga - och dräktiga.

Det allra roligaste är det kommer mammor med bäbisar. Som man kan busa med hela sommaren!/Anna.


Sommartider...Jag har nu officiellt firat mitt första år som student! Och mest av allt har jag firat att jag har över två månaders paus från att vara just det. Med solsken, jordgubbar, bubbel, grillning, pilbågsskjutning, fladdermus-safari, sköna vänner och världens bästa kille spenderade jag igår den första i raden av många riktigt lediga sommarkvällar på landet i Sundbyholm. Jag är så himla lycklig, och tacksam för att jag får vara det!

/Anna.


Sommar, sommar, sommar...


Vägen till Annas hjärta går genom magen! Det är en etablerad sanning bland mina närmaste. Jag förknippar även mycket annat med mat - typ förändringar i årstid. Så idag, efter att Joel satt sig själv rejält på plus och köpt ett lass färskpotatis till lunch åt mig, är det officiellt sommar. 

Det är över huvud taget ganska mycket förändring i luften just nu. När en dörr stängs öppnas som bekant en annan. Och i min värld leder den dörren ut till ett mycket efterlängtat sommarlov som jag ämnar göra till mitt absolut bästa hittills! Varmt välkommen soliga, lediga, lata dagar i bikini på landet. Varmt välkommen mysiga grillkvällar i solnedgången med Joel och Bullis, och varmt välkommen iskalla daiquiris med tjejerna. Inget slår den svenska sommaren!

Jag ska dessutom försöka hinna med en del seriösa saker. Bara tanken på att jag efter det här sommarlovet kan stå med ny lägenhet, ny häst(ar) och följdaktligen en lite ny tillvaro till hösten får det att pirra mysigt i magen. Mitt liv ser fan riktigt ljust ut just nu!

/Anna.

Elit!


Elitloppshelgen är över ännu en gång. Det skapar alltid lite av ett antiklimax i början av juni varje år. Lördagen var som vanligt präglad av fest, både på läktaren under loppen som höll fantastisk kvalitet, och senare på Le Bon Palais där Elitloppsfesten slog alla tidigare rekord!

Söndagen gav mig rysningar i hela kroppen. Iceland, Iceland, Iceland. Redan i värmningen när han såg mer loj och avslappnad ut än någonsin sa jag till Joel att det måste vara positivt. Och det värmde i hela hjärtat när han korsade målinjen och gav Team Melander och Johnny Takter Elitloppets-segern för första gången. Väl värda det dessutom!

Men visst var årets helg lite i lugnaste laget för Hockeyligan? Vad hände med köande från 04.00? Rusningen mot E-läktaren? Och ramsorna? Håller medlemmarna av Hockeyligan på att bli gamla? Jag är inte säker på det. Trots bristande uppslutning på morgonkvisten (bättring nästa år!) och lite trassel med en gemensam plats på läktaren så tycker jag vi hade en ganska skön stämning under söndagen. Det var lite som att försöken, finalen och alla de andra loppen var lite för mäktiga för att inte ägna all uppmärksamhet åt. Ibland vill man bara se TRAV, inget annat, och det var precis vad jag och många andra ur ligan ägnade oss åt.

/Annan.


RSS 2.0