Gästinlägg från Oscar!


Bidermans profilryttare Oscar Ericsson har varit nere på landslagsträff i Falkenberg. Här berättar han om sin helg:


Landslagsträning


På bilden från vänster: Ludwig Olsson, Jag, Moa Kulle och Linnéa Zöögling.


Det har varit ganska mycket träning den senaste veckan. Började med att jag tränade för Mattias Jansson i onsdags. Red Lenni som kändes fin men var lite små stel. Jobbade mycket med samling och energin som finns i samlingen. Mattias tycket att han vart fin men behöver komma mer in under sig.

Hade sen träning för Louise
Haaga på Skästa i torsdags. Jag hade då med mig Balou som också hoppade fint. Tränade mycket på böjda spår och avspändhet. Även att hästarna skulle vara ställda så att ryggen höjdes och bak bena kommer in under sig.

Efter en lång tidsväntan var det äntligen dags att åka på Landslagsträning i Falkenberg. Åkte tidigt i fredags morse. Resan tog 8 timmar så vi var lite trötta och slitna när vi kom fram. Men Lenni kändes ändå fräsch och pigg. Vi träffades sedan på ett hotell där veterinär Flemming Winberg, chefs veterinär på Helsingborgs Djursjukhus. Han pratade mycket om doping och karenstider. Det är mycket att tänka efter på innan man använder okända preparat. Det är alltid ryttarens ansvar att ta reda på vad som är doping klassat. Jag hade ingen aning om att det var 96 timmars karens på massage, akupunktur och att kyla med is. Som sagt är det mycket att tänka på. Efter detta pratade han om hästens anatomi. Förslitnings skador och han pratade ganska mycket om skelettet och dess uppbyggnad. Efter att vi var klara åkte vi tillbaka till stallarna där vi gick igenom en häst så att vi själva fick känna på lite. Så att vi ska lära känna hur våra egna hästar är och enkelt kan se när någon är fel.

Skrittade sedan ut med Ludwig som också rider i Junior Landslaget. Fanns inte så mycket att rida ut på så vi red på asfalten bland alla hus. Kan även tilläga att det var mycket sand där nere.

Lördag morgon red jag CCI/CIC * B han var jätte fin på fram ridningen men blev lite spänd på banan och sänkte ryggen. Så det gick inte som planerat och var ganska långt ifrån dem procent vi haft på dem tidigare träningarna vi varit på.

På eftermiddagen hade vi lite hoppning. Lenni kände sinte helt ok här heller var lite så där i början. Men hoppade riktigt fint mot slutet.

Efter att vi avslutat hoppningen red vi ner till havet där vi galopperade i HAVET det var så härligt när vi galopperade tillsammans det stänkte riktigt ordentligt och vi alla var riktigt blötta efteråt. Det var verkligen jätte roligt. Tror stranden var några km lång och på hemvägen var det fullt ös som gällde.

Hade sen planering tillsammans där förbundskapten Bosse Österlund pratade om att vi ska vara ett team och bra lag kamrater. Jag har bestämt mig för att starta året med en Lätt klass efter som att det blir väldigt lång att åka till Gärd som är samma helg som Mantorp som inte fick han sin en* klass. Efter det blir det CNC* på Runsten och ska sedan förhoppningsvis rida CNC** på under Strömsholmtävlingarna. Målet är sedan åka till Norge och rida en Internationell tävling i Starum, Norge och sen ytligare en Internationell i Danmark under NM i Köpenhamn.

PÅ kvällen hade vi beställt kina mat som var väldigt gott efter en lång dag i solen. Känner mig lite röd i ansiktet.

Söndag fm var det dags för att ge sig ut i terrängen. Det var lite ringrostigt i början efter som vi inte har hunnit komma ut något än. Det var verkligen jätte roligt och känslan att få komma ut och galoppera igen var jätte härlig.

Glada och nöjda åkte vi sen hemåt, Kändes lite tungt efter som det var mycket mera vår där nere än hemma. Har nog också fått lite färg också. Jätte skönt med vår och terräng säsongen startar. Men innan vi åkte mot Eskilstuna tog vi en sväng förbi Ullared. Handlade inte så mycket det var inte så mycket folk men vi alla var ganska trötta. På hemvägen lastade vi ut Lenni på en rastplats där vi fick ganska många blickar. Men tyckte att det var lite dumt att han skulle få stå på transporten i 9 timmar. Hittade en grind så att vi kom ut i skogen en sväng.





Längtar tillbaka till Södra Sverige men det är skönt att komma hem!


Kram Oscar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0