Grattis Oscar!




Vår profilryttare Oscar har skördat dressyr-framgångar i helgen, närmare bestämt tagit DM-guld. Well done!

/Anna.

Frihet


Underbar helg! Jag har födelsedagsfirat svåger, jobbat, haft en fabolous lördagskväll med mina tjejer och avslutat den med ännu en supersöndag. På något vis blir mina söndagar alltid så himla bra! Det är som att jag försvinner en stund ifrån övriga världen och glömmer precis allt av vikt medan jag bara myser järnet.

Igår följde jag och den nyblivna AIK:aren mina svartgula hjältar från soffan när de tog hem ännu en derbyvinst och samtidigt klev ett steg närmare SM-guldet. Forza AIK! Sen crashade vi Gricksson lägenhet för ännu mer fotboll (och en hel del Breeders Crown-snack) och avslutade kvällen med att kliva ut i regnet och titta på fyrverkerier och lasershow. Det var riktigt fint faktiskt.

Idag är det grå, intetsägande men ändå underbar måndag. Jag är nämligen ett litet, litet snäpp ifrån en period av frihet. Avslutar en kurs idag och den andra imorgon, vilket gör att jag kommer ha nada plugg hemma på åtminstone två veckor. Bara lite lektioner dagtid och jobb i butiken, vilket konstigt nog nästan känns som semester. Huvudsaken är liksom att man är fri att göra vad man vill på kvällarna. Och det är precis vad jag ska göra!

/Anna.

And I have missed you


Imorgon kväll ska jag laga mat med Maria och Fia. Kanske även med Sinita, Andjela eller andra partysugna vänner, sånt är för tidigt för att veta. Men Maria och Fia, de är bokade. V ska prova hundra outfits, locka varandras hår, lyssna på musik, prata om allt som har hänt i våra liv och skratta som bara vi kan. Sen ska vi gå ut och dansa oss lyckliga.

För en 23-årig kvinna som hängt mer med sin kurslitteratur och sin spångrep än med sina vänner den sista tiden, känns detta lite som julafton.

/Anna.


När jag vinner mina miljarder på lotto


Ska jag

1) Köpa en bil. Tänk att ha en bil som faktiskt går att starta. Eller i alla fall ta sig in i.
2) Köpa Rozaro och anställa en heltids-mockare till mig och alla andra i stallet.
3) Bygga ridhus.
3) Skicka Ted till Anders Eriksson på utbildning.
4) Köpa några häst- och vingårdar och en lägenhet på franska rivieran.
5) Fly kylan.
6) Anställa Stine som min privata frisör. För att hon är bäst i världen och jag inte är det. På hår alltså.

/Anna - daydreamning.


Jag har en kompis


Hon skriver till och med hemtenta med mig. Om informationsdesign. Jag tror bara mina klasskompisar förstår hur mycket kärlek det är.



/Anna.

Brainstorm


Vänner! I need help. Fantasin står still och jag behöver förslag på namn till ett stuteri. För er med kreativ ådra som inte är så insatta i hästvärlden så betyder det typ en gård där man föder upp hästar.

Så ordbajsa loss i kommentarsfältet! Bästa bidraget vinner en dejt med syrran. Eller nåt :-)



/Anna.

Så här kul har jag det




Lägg till fet ryggvärk också så har ni min tisdagskväll i ett nötskal. Måste köpa riktig skrivbordsstol snart. Köksstolar från Mio må vara fina men är inte anatomiskt utformade för att plugga 7 nätter i rad i - tro mig, jag har testat.

Snart dax för nattens första (som att jag kommer hinna med fler liksom) delmål: Desperate Housewives! Det har både min rygg och hjärna gjort sig förtjänta av.
 
/Anna.


Stammis




Toto har inte bara fått en Anna-utprovad sadel utan också nya stalltäcket från Dy'on. Mamma och dotter Burman har klart för sig :-)

/Anna.

Mot bättre tider


FINALY! Två dagar kvar tills 6 cm råttfärgad utväxt och toppar som jungfruben är ett minne blott. Klipptid kan ju vara ett av de vackraste orden jag vet.

Nu ska jag dra en till kopp av min nya favvo, vaniljthe med sirap, och skriva ännu mer PM. Egentligen gör det inget att jag är begravd i skolarbete och inte umgås med andra tänkande varelser än min dator den här veckan - jag är ändå för vanvårdad för att visas bland folk. 

Men! Ungefär samtidigt som det blir ändring på den saken är jag klar med mina två första kurser. Så det är bara att se framåt :-) Klipptid, klipptid, klipptid...



/Anna.


Bland Bullis polare på Cirkus




Igår tog mamsen med sig mig, Sara, Jonas och Cissi på Cats. Att se den är ju liksom en av de saker man måste checka av innan man dör - särskilt om man som jag älskar musikaler. Och jag kan inte säga att jag blev besviken. Mamma som sett den på broadway tyckte att de missat några av de riktigt bra låtarna därifrån men för mig som inte hade något att jämföra med fick den mer än godkänt.

När Malena Tuvung drog av slutet på Memories så kändes det som att jag brast lite inombords. Man kan tycka att låten är lite sönderspelad men hon lyckades liksom göra den ny igen. Och jag satt där med munnen vidöppen och hela kroppen full av låten. Brutal känsloexplosion. Vi snackar inte sån där gråt när det kommer en tår eller två rullandes nedför kinden - vi snackar hulkgråt.

Det coola i hela situationen var att jag inte grät för att jag tyckte att scenen eller låten var särskilt sorglig eller lycklig så att den berörde mig på det viset. Det var enbart för att musiken var så mäktig, hennes känsla i låten så äkta och rösten så otroligt vacker. Och att döma av mamsens och Cissis ansikten så kände de ungefär likadant :-)Grymt.

/Anna.


Breeders-resultat!


Hittar ni här:

http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=32149&a=Webb-TV%20AvelsCh:%20Färdigridet%20-%20se%20det%20här

/Anna.


I backspegeln


Min helg har flugit iväg. Det går fort när man har roligt! Lyckligtvis blev den just så rolig som jag hade hoppats på, annars hade kommande tentavecka förmodligen sett ännu mörkare ut än vad den redan gör.

Nu är jag uppryckt! Piggare. Inte ett dugg utvilad, men ändå med ny energi och återfunnen inspiration. I fredags fick jag äntligen tid att träffa lilla Jack och Sinita igen. Vi käkade god lunch på Kaka med Andjela och drog sedan ut på klädjakt i ett regnigt Eskilstuna. Jack må vara liten, men hanterar shopping-situationer med kylan hos ett riktigt proffs. Men med oss som "tanter" kanske man inte hade förväntat sig annat.

På kvällen bjöd pappa och Magda på mat. Vi firade Magda och Cissi som fyllt år, åt utomjordligt god mat, tittade på Idol och pratade i mun på varandra.

Lagbild


Michael Jackson-febern från Idol smittade av sig och Magda moonwalkade ner det väggmonterade barskåpet. Jag skrattade tills jag fick andnöd.

Lördag 13.00 rullade jag, Joel, Sara och Ida iväg mot Sala och Jörgen Westholms gård. Hockeyligan on tour med allt vad det brukar innebära!

Denna gång vankades det förfest hos bästa Westholm som bjudit in oss på rosé, live-trav och sleep over. Såna initiativ gillar vi! Han bjöd även på egenfälld älg men överlämnade själva tillagningen till syrran, Ida "afrikansk dans" Liss och Anton "Bazire" Pettersson. En riktig högoddsare som mot förmodan faktiskt gick in - grytan var gjord på kärlek, en jävla massa vin och smakade ljuvligt.

Efter rundvandring på anläggningen, lite simträning, middag, tårta signerad Fredrik Linder och väldigt trevligt umgänge bar det iväg i hästtransport till familjen Lifberg på fest. Som visade hur man partar på riktigt med överlägsen partyvåningen, Sveriges mest välutrustade hemmabar samt nygrillade hamburgare all night long.




Tack Jörgen, Ina, Leif, ligan och alla andra för 24 välstyrda timmar. Trav-Sverige vet hur man har roligt.

/Anna.


Parteeeej!




Nu drar jag till Sala och party hos Jörgen Westholm! Alla festen borde börja 14.00 på eftermiddagen :-)

Bilder från helgen kommer så fort jag hinner, just nu går det mesta i hundraåttio. Ha en grym lördag allihop!

/Anna.

Quiero




Cissi och jag har kommit på att vi borde ha varsin Lusitano! Kan inte förstå varför vi inte kommit på det tidigare. Begäret väcktes någon gång runt 14.30 i eftermiddags när vi snöade in på Helmers hemsida. Bästa sortens insnöande.

Cissi vill ha Urzo och jag vill ha Arn-hästen - såklart. Rozaro heter han. Och jag hade nästan tänkt använda mina trehundra lax jag går runt med i byxfickan för att investera i en alldeles egen Chamsin. Innan jag fick höra att Helmer sponsrat Pedro Torres, portugisisk landslagsryttare i dressyr, med honom. Adios Rozaro liksom...

Det är alltså en sponsor man behöver.



/Anna.

Tristess


Normalt är jag en tämligen positiv människa.

Inte just nu.

Jag befinner mig i slutet av två kurser. Tentaperiod. Det enda jag egentligen gillar just nu är tiden med min familj, J och hästarna. I övrigt upplever jag maximal uttråkning. Jag gör liksom ingenting. Bara pluggar - fryser om fötterna - pluggar - fryser om fötterna. Emellanåt jobbar jag och fryser då om hela kroppen istället. Träffar tjejerna alldeles för lite och gör inget roligt på kvällarna. Varje dag den andra lik.

Imorgon går jag i skolan 09-12 och efter det har jag en ledig helg från butiken. Då ska jag ge mig själv ett break från allt och bara ha roligt hela tiden. Bye bye datorn och PM-skivande. Hello lunch med tjejerna, låtsas-shopping, middag hos pappa, fest hos Westholm och Cats i Stockholm. Må det upplägget bära eller brista - I need it.

/Anna.

Eskilstuna-onsdag vs. Flyinge-onsdag


Det finns ett solklart samband mellan sovmorgon och känslan av att det här blir en bra dag. Det upptäckte jag i morse när mobilen ringde 05.15 och hästarna skulle ha frukost ute på landet. Ger inte riktigt samma positiva vibbar som gårdagens slowstart. Särskilt inte när man har någon sorts stegrande Mellanöstern-eurodisco som alarmsignal.

Lyckligtvis blev det bättre. Blir glad bara av att se våra jättefina fölungar och en Ametist som älskar livet. Sen gör ju en god frukost och kvalitétstid med mamsen sitt till.

Min onsdag består av stall, jobb, träning, plugg - det är så man dör av skratt. Står och bloggar från kassan medan jag försöker liva upp tillvaron med bästa playlisten och lite läsning av Ridsport. Breeders är i full gång ju! Min onsdag hade garanterat varit bättre på Flyinge. Nån som är där? Ska dit? 


  
/Anna.

Mjukstart





Sovmorgon. Träningsvärk. Kaffe. Nyhetsmorgon. Bullis på magen.

Snart ska jag göra något vettigt. Gå på museum med klassen och därefter åka till stallet. I butiken slipper ni se mig förrän imorrn.

Känns som en bra dag idag! 

/Anna.

Senaste nytt


Dy'on-täckena is in the building! Skynda till oss och synda loss (fan, det rimmar ju!) redan imorrn :-)

Nu till kvällens övningar: Medan halva Biderman-klanen sitter klistrade framför storbilden på jobbet för att se Princess Rapida live (eller nåt) från Mantorp, styr jag, Sara och Ida "lillasyster 2" Liss kosan mot Gympozz för att sätta igång med träningen. Vi har tänkt oss att förhoppningsvis hinna gå ner lite innan det blir jul och vi går upp igen. Älskar inställningen.

Fast egenligen tror jag mest vi gör det för att få the skratt-terapi of our lives. Gänget som ska träna ihop består nämligen av:

Mig själv - typen som blir helt speedad av musiken och irriterande överambitiös.
Sara - tror att hon har världens bästa kordination.
Ida - har panikångest över att bli jagad, vilket gör jogging-momentet brutalt humoristiskt för oss andra.
Cissi - typen som springer om henne. Ända tills höften eller knät helt plötsligt låser sig och hon stupar.
Mamma - typen som inte riktigt hajar alla kombinationer på en gång. Eller på typ 5 gånger. Eftersom hon är upptagen med att gråta av skratt åt oss andra. 

Nu måste jag kila iväg för att hinna i tid. Det här kan inte bli annat än succé!

/Anna.

Dagens gärning


Det första jag såg idag när jag klev in på kontoret var en fet Ica-påse på min dator. Första tanken blev såklart att Camilla, Cissi eller nåt annat pucko för sjuttioelfte gången lagt en massa skit på mitt skrivbord fast jag försöker få dem att inse hur mycket jag hatar det.

Men nerå. De var faktiskt helt oskyldiga. Till skillnad från mamma Biderman som hade plockat en hel skog trattisar till mig. Bästa, bästa mamma




/Anna - rensar.

Hemma




25-årsfest hemma hos Norozi/Jormakka igår. Vi åt libanesiskt tills vi storknade, kastade presenter på Fia, pratade gamla minnen och pumpade hög musik - som sig bör när man är halvvägs till 50!

Det var då jag insåg hur mycket jag saknat dem. I två hela veckor, vilket i vår värld klassas som en evighet, har jag jobbat, pluggat och stallat så mycket att jag inte haft tid att uppdatera mig på alla galenskaper de har för sig. Och igår, mitt i allt kackel, internskämt och gapskratt, hajade jag plötsligt till över hur bekant allting var. Hur skönt och bekvämt och hemma det kändes. Jag har saknat samförståndet, jargongen.

Säkerligen var det mycket det som gjorde att kvällen blev så grym. För det blev den. Nybron var omstajlat, snyggt och fullpackat med underbara människor. Stämningen var på topp. Och vi var på topp :-)

Det är för himla härligt att leva!

/Anna.


Weekend baby


Lördag it is! Jobbar i butiken med Camilla och repeatar Winnerbäcks nya. Cissi kom in och snorade lite på mig nyss innan hon drog iväg till Strömsholm för att hålla öppet där under tävlingarna. Åk och kolla om ni inte har något bättre för er!

Snart blir det stallet och sedan födelsedagsfirande av min fabaste Fia.



Fia är en kvinna med väldigt många, väldigt fina egenskaper. Framförhållning är dock inte en av dem. I torsdags kom nämligen festinbjudningarna via mail på facebook, tillsammans med en kryptisk lista på maträtter som ska lagas och tas med till den libanesiska buffén vi ska käka. 

Jag skulle göra Labneh. Eftersom jag självklart inte hade en aning om vad det innebar googlade jag (vad gjorde folk innan google fanns?!) och upptäckte att det i stort sätt är en joghurt med sesamfrön i. Vilket ju på ett skönt sätt talar om för mig vad Fia har för tankar om mina matlagnings-skills.

Aja, parta kan jag i alla fall! Ikväll kör vi :-)

/Anna.

Frågestund?





/Anna.

The search for the perfect stalltäcke


Det är dags att höstrusta mig själv och Ametist litegrann! Hittills har vi checkat av Krafft Miner, Bioglucomin, ländtäcke i ylle och fleecefodrade Roecklhandskar (överlägsna!) på shoppinglistan. 

Nu letar vi efter det perfekta termotäcket eftersom Ametist blir ganska mycket pälsfattigare inom kort. Och egentligen har jag ju redan hittat det: 




Dy'on. Ny design med halvhals, kilformat mankparti, omlottknäppning med resår fram, inspänning i halsringningen, tre indrag bak, kryssgjordar, nylonfodrad bog, 350 gram tjockt, PERFEKT passform. To die for.

Men. Det finns ju alltid ett jävla men. Eftersom jag är pank och istället iskallt räknar med att få mästerverket i julklapp av snälla familjemedlemmar så måste jag ha ett "bra men billigt" så länge. Någon som har några tips? Kan bli så att vi även tar in det till försäljning i butiken i så fall eftersom vi är i behov av ett prisvärt termotäcke på hyllorna.

För dig som har bättre ekonomi än jag har så kommer Dy'on-täckena in i butik vilken dag som helst... Köp det av Camilla när jag inte ser - jag ansvarar absolut inte för mina handlingar i ett sådant läge.

/Anna.


Grattis Cissi!


Idag fyller världens absolut bästa svägerska år!






You know we love you.

Och kunder! Blommor och choklad är vad som gäller i butiken idag :-)

/Anna.

Here we go again!


Syrran: "Har du bloggtorka eller?"
Mamma: "Har du bloggtorka eller?"
Cissi: "Har du bloggtorka eller? 

Jag har helt enkelt inte haft tid. Har tillbringat en Kriteriehelg med Hockeyligan i Stockholm, pluggat ihjäl mig och haft lite svårt att slita mig från myset i soffan. Min blogg - min definition av giltig frånvaro :-) That's the way it is! 

Fast egentligen har jag inte så mycket vettigt att skriva. Det har nämligen blivit mörkt och kallt och höst. Vardag igen. Hur mycket jag än försöker motarbeta det och behålla den spontanitet som råder på sommaren så lugnar jag ner mig när den här tiden kommer. No more uteserveringar och grillkvällar - nu är det skolan som tar koncentration, jobbet som tar kraft och hästarna som tar tid att sköta. Det är fan inte konstigt att man blir trött och hittar tillbaka till soffan.

Nu ska jag begrava mig i en uppsats så att jag sen kan släppa allt vad måsten heter och ha en riktigt rolig helg. Discobowling (så jävla retro) och födelsedagsfirande av Fia står på schemat så den är good on paper i alla fall! Sedan blir ju själva utförandet, som alltid, vad man gör det till...

/Anna.


RSS 2.0