Hej studentliv


Framför mig ligger två, kanske till och med tre, lediga dagar. F a n t a s t i s k. Ikväll kommer bästa klasskompisarna hem till mig på kräftskiva. Imorgon ska jag ut och köra Brunis tillsammans med pappa och Joel, och på kvällen väntar kräftskiva hemma hos Tony Wallin. Jag passar på att skaldjursfrossa så mycket jag bara kan den här årstiden!

På tisdag kör skolan igång, så då går jag ned på halvtid i butiken igen. Jag kommer knappt ihåg hur man gör, när man ska skriva rapporter, brottas med InDesign och ha sig. Men jag antar att det kommer till mig in times of need, som det brukar göra. Bye bye morgon-till-kväll-jobb och lediga kvällar - hej svejs sena pluggnätter och månader då den ena dagen aldrig är den andra lik. Framför allt reflekterar jag över att jag har ett enda år kvar tills jag fixat min kanditat i Informationsdesign, det är helt sinnessjukt hur fort tiden går. Och det är helt sinnessjukt hur mycket jag måste kunna vid det här laget :-)

Om du vill mig något i butiken så är säkraste tiderna att nå mig där tisdag och torsdag eftermiddag, samt varannan fredag och lördag. Annars är det bara att ringa som vanligt!

Kram Anna.

Lösviktsgodis imorgon!



Kram Anna.

Anna hissar!


Fredag förmiddag i butiken! Var uppe tidigt imorse för att få en sån där morgon man ser på Special K-reklamen att alla kvinnor har, men som sällan händer mig. Och faktum är att jag hann få ganska mycket härlig egen-tid innan klockan visade att jag som vanligt var lite sen till räkning av kassan och butiksöppning.

Idag ska jag packa upp underkläder! Det är inte varje dag man gör i den här butiken kan jag säga. Men nu har vi fått hem sport-topar, trosor och strumpor från KeepItUp som är speciellt framtagna för att rida i. Beroendeframkallade sköna små godbitar i fina färger och genomtänkta modeller - me like! Dessutom är de ljusrosa trosorna helt osynliga under vita ridbyxor.


Stl S/M (34-40) & L/XL (40-46)
199 kr.

Kram Anna.




Trubbel i paradiset


Det är jobb som gäller för mig just nu. Dygnet runt. Butiken på dagen, sadelinpassningar på kvällen. Men jag tänkte att jag skulle hinna med lite innan skolan kör igång igen nästa vecka. Följdaktligen börjar jag bli lite trött nu, både fysiskt och psykiskt. Det går tungt på hästfronten för tillfället så den energikick jag vanligtvis får därifrån har uteblivit den senaste veckan.

I måndags var jag på Strömsholm med Millie för att röntga ett överben hon dragit på sig i sommar. Precis som jag misstänkte så såg det inte super ut. Det är aktivt och beror troligtvis på att hon belastar benen fel när hon jobbar. Blä. Dessutom sitter det på griffelbenet vilket enligt mig känns lite läskigt nära gaffelbandet.

Så här står man. Och får olika råd från olika människor. Till och med veterinärerna är oense. Ska man vila och kyla och hoppas på att det stillar sig? Ska man bränna bort det? Operera? Ta bort hela jäkla griffelbenet eftersom det ändå inte gör någon nytta? Jag har mycket jag måste ta ställning till just nu...

Kram Anna.

Nyinkommet på begagnat-fronten!


Ljusbrun Prestige Golden Star i jättefint skick! 17" med L-kåpa i bomvidd 35.

Svart Prestige Hippos Dressage i 17", bomvidd 34.

Svart Equipe Expression i 17", normal bomvidd.

Svart Wellington Elit i 16½", bomvidd 4. Perfekt till den breda, lite lätt svängda D-ponnyn!


Kom in i butiken och ta en titt :-)

Kram Anna.


Bullis kvällsrutin






Dålig munhygien? Skulle inte tro det.


Kram Anna.

Varm i hjärtat


Jag har aldrig någonsin bölat så mycket till en travsändning som jag gjorde igår kväll. Rolf Ramnegård, 76. Ann-Louise Wernby. Vilka människor.

För att vara så pass optimistisk annars, är jag ganska cyniskt inställd till travsporten. Missförstå mig inte här. Det finns väldigt många duktiga hästmänniskor som sysslar med trav. Och de flesta travhästar jag haft kontakt med har älskat att springa för vagn. Jag är övertygad om att det i Sverige, med vårt reglemente, är svårt att få fram en riktigt bra häst som inte gillar det den gör.

Det jag inte gillar är den utveckling som leder till industri inom sporten. Hästar är individer som känner, både psykiskt och fysiskt, precis som oss. Jag är starkt emot när deras värde förminskas till den grad att de ses som förbrukningsvaror. Något som tyvärr är vad som händer många individer i dagens massproduktion av tävlingshästar. Överallt där levande varelser är inblandade i situationer där det går att vinna stora pengar uppenbarar sig risken att det blir på det viset, och det är det jag tycker är otäckt.

Men så kommer en sån som Rolf. Som har fött upp, äger och tränar en häst som han älskar. En häst som han tar hand om och ger ett bra liv, för att det ger honom livskvalité. En häst som han tränar själv på skogsvägarna hemma och som han ber kusken att vara snäll emot när den tävlar. Jag trodde nog ärligt talat att en sådan som Rolf inte existerade. Men när 76-åringen sprintade över Solvalla-ovalen för att ta emot sin häst i vinnarcirkeln så visade han sig vara ytterst verklig. Och jag är tacksam för att han gav min cynism en knäpp på näsan.

Och sen kommer nästa. Just när pulsen hade gått ned och tårarna torkat, sprintar nästa Askunge-saga till seger i Queen L:s lopp.

Och sen tar Prince Tagg hem Jubileumspokalen och lyfter fram ännu en amatör.

Igår var den bästa kvällen på länge för svensk travsport. Jag gratulerar Rolf och Ann-Louise av hela mitt hjärta. Och jag tror att alla här på Bidermans instämmer i det!

Kram från en mycket rörd Anna :-)

Jag vill ju egentligen till Valla


Idag är det onsdagarnas onsdag på travbanan i huvudstaden. Kvällen då Jubileumspokalen går av stapeln blir bara bättre fär varje år och är en av mina absoluta favorit-travkvällar. Grym stämning och fantastiska lopp, riktigt klasstrav helt enkelt!

Jag borde egentligen sätta mig i bilen efter att jag stängt butiken och gasa mig upp till första V7:an. Men jag orkar helt enkelt inte. To much to do. Jag försov mig imorse, hela dagen släpar. Huvudet är tungt och fötterna gör ont efter för mycket jobb i för dåliga skor. Millie måste motioneras, galoppera bort 20 kg energi så att hon blir reglerbar igen. Och ATG-live och tacos under täcket i soffan lockar, det ska jag inte förneka. Nä, jag ignorerar helt enkelt mitt dåliga samvete över att jag inte "Carpe Diem":ar idag, kör en snabb galopptur i kvällssolen med Millie och tar bilen hem istället.

Alla ni andra, som lever lite mer än jag för tillfället, önskar jag en riktigt trevlig afton!

Kram Anna.

Ridskolestart!




Titta in i butiken så får ni kika på alla fina grejor i betydligt bättre skärpa än genom min mobilkameralins :-)

Kram Anna.

Ridskolestart!




Kram Anna.

Semesterbilder







Min semester har mer än något annat handlat om att umgås med mina nära och kära. Jag önskar att jag alltid hade lika mycket tid till det.

Kram Anna.

Skritta, skritta


Jag och Joel har hästat en hel del under de här två semesterveckorna. Det var så skönt att bara få vara och ta sig tid till allt utan stress. Det har resulterat i en hel del Millie-framgångar som känns väldigt välkomna! Framför allt har vi övervunnit den sista tidens stora hinder - skrittmaskinen. Med Millie är det nämligen så att man inte kan tvinga henne till någonting. Då är den fullständiga paniken ett faktum. Istället får man gå lite lugnt fram och visa henne att saker och ting faktiskt inte är så farliga.

Just skrittmaskinen är jag väldigt glad över att vi blivit vän med, för den är ett så fantastiskt bra träningshjälpmedel. Ett komplement till den vanliga ridningen, tömkörningen och löshoppningen. Hästarna jobbar verkligen med hela kroppen, blir starkare på ett sätt som är skonsamt för kroppen, och får en mycket mycket bättre skritt. De lär sig länga på stegen, sänka huvudet och använda hela ryggen när de går. Och så slappnar de av. Vilket kanske är det allra bästa för min lilla vän :-)






Bild från www.horsetrainerproducts.com


Kram Anna.


Höstkänslor?


Måndag morgon i butiken. Igår hade jag faktiskt lite ångest över att alla mina vardagsrutiner skulle rulla igång igen idag. Jag hade ju precis kommit ned i varv. Men idag känns det bättre! Arbetet i butiken är så roligt så här års. Det finns massor att göra när säsongerna avlöser varandra.

Idag ska jag först och främst sätta mig in i allt igen. Läsa en massa mail, kolla av hur vi ligger till med leveranser och få koll på läget. Förhoppningsvis :-) Sedan tänkte jag fräscha till lite i butiken och ge plats åt höstens alla måsten. Personligen känner jag mig väldigt sugen på ett Accuhorsemat-täcke åt Millie, ett par Eurostar-ridbyxor åt mig själv och en parsele åt shettisarna.

Mot min vilja började jag känna de första höstkänslorna idag. Jag har till och med föreställt mig hur jag drar på mig en stickad tröja och kryper ihop i soffhörnet med en kopp varm choklad. Litegrann sett fram emot att börja skolan igen. Jag, som bestämt hävdat att jag ska leva sommar- och semesterliv under hela augusti - minst. Det ju nästan så att man får skämmas över sådana tankar.

Kram Anna.

På lördag köper vi ett av varje färg!



Kram Anna.

Jag vet


Jag är en urusel bloggare just nu. Men mitt semesterliv släpper mig helt enkelt inte i närheten av datorn. Hoppas att ni håller ut, att ni njuter av en underbar sensommar och att ni tittat till Cissi, mamsen och co. inne i butiken!

Imorgon går den numera traditionella golftävlingen Hockeyligan Masters av stapeln i Sundbyholm. Självklart barnvaktar "stoligan" hål nummer 1 och dukar upp till en rosa fest med sweets, bästa musiken, färgglatt bubbel och shot-tävling!

Ses vi på gräset imorgon?

Kram Anna.

RSS 2.0